Discover Radar

Ανοίγει περιστρεφόμενος ουρανοξύστης στο Dubai

Κείμενο: Ραφαήλ Κωνσταντίνου

Εκεί στο Ντουμπάι επειδή δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν τα λεφτά και την φαντασία που τους διακατέχει είπαν αυτή τη φορά τι μας λείπει, τι μας λείπει; Ένας περιστρεφόμενος ουρανοξύστης! Κάπως έτσι λογικά σκέφτηκε ο Ιταλοϊσραηλινός αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Φίσερ όταν παρέδωσε τα σχέδια το 2008.

Με 80 αυτόνομα περιστρεφόμενους ορόφους θα απαρτίζεται το 420 μέτρων κτίριο οι οποίοι θα περιστρέφονται 360 μοίρες δίνοντας έτσι στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα μιας εντυπωσιακής πανοραμικής θέας.Τον έλεγχο της κίνησης ή μη θα την έχουν και πάλι οι ιδιότητες χρησιμοποιώντας απλά την φωνή τους.Τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του αλλα και οι 79 οριζόντιες ανεμογεννήτριες μεταξύ των ορόφων του θα κάνουν το κτίριο απόλυτα ενεργειακά αυτόνομο.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του “Dynamic Tower” όπως τον ονομάζουν μέχρι το 2020 κάνοντας έτσι το Ντουμπάι εκτός από την μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την πρώτη πόλη με περιστρεφόμενο ουρανοξύστη. Σύμφωνα με την Dynamic Architecture που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, η ολοκλήρωση του θα κοστίσει κάτι παραπάνω από 408 εκατομμύρια ενώ ήδη η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει παρόμοιους ουρανοξύστες σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Μόσχα.

Όσο για το πόσο θα κοστίζει το οικονομικότερο διαμέρισμα -είναι και το πακέτο που θα προτείναμε στους «φτωχότερους» αναγνώστες μας- σας το αφήσαμε για το τέλος….Το οικονομικότερο διαμέρισμα λοιπόν θα κοστίζει περίπου 30-35 εκατομμύρια ευρώ!!

Τρέξτε να προλάβετε! 🤑🤑🤑

© 2018 – 2019, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.