Discover World Stories

Γνωρίστε τα πιο παράξενα και μυστηριώδη μέρη στον κόσμο!

Μερικά μέρη στον κόσμο ακολουθούν με ασυνήθιστο τρόπο τους νόμους της φυσικής ή της … χημείας. Λόγω μοναδικών συγκυριών μπορεί να φαίνεται ότι … πέτρες κυλούν μόνες τους στην έρημο ή ότι ξαφνικά “ματώνει” ο πάγος ή ότι παίρνει φωτιά… ένας καταρράκτης. Όλα όμως έχουν κάποια εξήγηση, αλλά δεν παύουν να προκαλούν ένα μυστήριο με την μοναδικότητά τους.
Racetrack Playa, California
 
Στην Κοιλάδα του Θανάτου στην έρημο της Καλιφόρνια, οι πέτρες κινούνται μόνες τους στο έδαφος. Για καιρό έμενε μυστήριος ο τρόπος μετακίνησής τους, έως ότου πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο πάγος που δημιουργείται το βράδυ από την υγρασία λιώνει και οι πέτρες μετακινούνται πάνω στο νερό.
Moeraki rocks, Νέα Ζηλανδία
 Οι μυστηριώδεις αυτοί σχηματισμοί στην παραλία Koekohe είναι αποτέλεσμα συγκεντρώσεως από μέταλλα κι άλλα στοιχεία πάνω στους σχηματισμούς αυτούς που τους έδωσε αυτό το σχήμα.
Relampago Del Catatumbo, Βενεζουέλα
Λόγω του υψόμετρου, της υγρασίας και των ανέμων, αυτό το μέρος στην Βενεζουέλα έχει τους περισσότερους κεραυνούς ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στον κόσμο (250 ανα τ.χ. τον χρόνο)
Longyearbyen, Νορβηγία
Στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος, από 20 Απρίλη έως 23 Αυγούστου, ο ήλιος δεν δύει ποτέ.
Παμούκαλε, Τουρκία
Η εναπόθεση των ασβεστούχων αλάτων από τις πηγές στην περιοχή δημιούργησε αυτό το τοπίο γεμάτο από αλάτι.
Είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες το Παμούκαλε για τις ιαματικές πηγές του.
Κόκκινοι καταρράκτες, Ανταρκτική
Στον παγετώνα Taylor λαμβάνει χώρα ένα περίεργο φαινόμενο: ξαφνικά μέσα από τον πάγο εμφανίζεται και αναβλύζει ένα υγρό κόκκινο σαν αίμα. Η πηγή τελικά καταλήγει να είναι μία υπόγεια λίμνη γεμάτη σίδηρο που δίνει κόκκινο χρώμα στο νερό. Το παράξενο εδώ όμως καταλήγει να είναι ότι υπάρχουν μικροοργανισμοί  που ζουν στην υπόγεια λίμνη λόγω του θειαφιού και του σιδήρου.
Σαρτσέι, Ισλανδία
Αυτό το νησί δεν υπήρχε πριν το 1963. Έκρηξη ενός υπόγειου ηφαιστείου στα νησιά Vestmannaeyjar δημιούργησε αυτό το νησί στην Ισλανδία.
Eternal Flame Falls, Orchard Park, Νέα Υόρκη
Στους καταρράκτες στο Orchard Park διαρέει μεθάνιο. Αν κάποιος ανάψει έναν αναπτήρα στο σημείο αυτό, δημιουργείται φωτιά η οποία σβήνει αργά-αργά από τον καταρράκτη.
πηγές: fortunegreece.com, sunnyskyz.com

© 2018 – 2019, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.