Food Stories Fresh Vibes

Εδώ θα φας την πιο νόστιμη γκούλας, στην Βουδαπέστη

Σίγουρα για να χαρακτηριστεί κάτι σαν ‘το καλύτερο’ υπάρχει μέσα μεγάλη δόση υποκειμενικότητας αλλά μετά από πέντε φορές που έχω πάει στη Βουδαπέστη και πολλά πιάτα γκούλας μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το For Sale Pub είναι ΤΟ καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε από την περιοχή.

Το For Sale Pub βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο στην πόλη ακριβώς απέναντι από την κλειστή αγορά. Η στάση είναι η Fovam Ter και σαν έξτρα τιπ να σου πω ότι μπορείς να φτάσεις εκεί με τα τραμ 47 και 49 τα οποία διασχίζουν την Liberty Bridge και έτσι θα έχεις και πανοραμική θέα στον Δούναβη μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Το For Sale Pub δυστυχώς δεν κάνει κρατήσεις και μπορείς τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα να το βρεις γεμάτο με μεγάλη ουρά αναμονής οποτε συμβουλεύω να δοκιμάσεις καλύτερα μεσημέρι καθώς είναι ανοιχτή η κουζίνα του από νωρίς.

Μπαίνοντας τώρα στο εσωτερικό του μαγαζιού:

Θα αντικρίσεις πάλι ένα πολύ περίεργο σκηνικό. Το μέρος θυμίζει σπηλιά και οι τείχη του είναι σαν πέτρινοι και τοξωτοί. Επίσης το πάτωμα του είναι όλο σκεπασμένο με άχυρο και θυμίζει έντονα κάποιο βουκολικό μέρος.

routewhisperer

Και εκτός από όλα τα παραπάνω όλο το μαγαζί ακόμα και μέχρι το ταβάνι είναι καλυμμένο με χαρτάκια-ραβασάκια πελατών από όλες τις χώρες και εγώ πάντα αφού γράψω το δικό μου ψάχνω να δω άλλα από Έλληνες και συνήθως έχει μπόλικα.

Και τώρα φαγητό:

Στο τραπέζι λοιπόν πάντα μόλις καθίσετε έχει ένα καλαθάκι με φυστίκια για όση ώρα περιμένετε την παραγγελία σας ενώ σας φέρνουν αμέσως και πολύ ζεστό χωριάτικο ψωμί με πελτέ καυτερό για συνοδεία.

Ο κατάλογος του είναι τεράστιος και εκεί μπορεί να σας ξενίσει γιατί θυμίζει tourist trap ειδικά αν το συνδυάσει κανεί και με το αμερικάνικο όνομά του και ομολογώ πως δεν τα έχω δοκιμάσει όλα για να έχω άποψη. Αλλά είπαμε. Εκεί πάμε για να φάμε γκούλας.

evgeniyakokh

Και το γκούλας από μόνο του είναι μια κατηγορία ολόκληρη. Αρχικά το γκούλας είναι μια ζεστή χορταστική σούπα η οποία φτιάχνεται με μοσχάρι καρότο πατάτα λαχανικά και από εκεί και πέρα στο For Sale μπορείτε να διαλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία από πάπρικα, μπούκοβο και άλλα καυτερά μυρωδικά πως θα την απολαύσετε.

Εγώ που δεν θέλω πολλές εντάσεις στον ουρανίσκο μου την τρώω σκέτη και πάλι πεντανόστιμη είναι. Ανάλογα για πόσα άτομα θα παραγγείλετε θα σας φέρουν και το ανάλογο σκεύος σαν κατσαρόλα πήλινη που θα περιέχει την ποσότητα για όλους και αφου σερβιριστείτε ο καθένας προσθέτει τα μυρωδικά στο πιάτο του.

Το γκούλας είναι μια ζεστή αγκαλία σε πιάτο και στο στην Βουδαπέστη και συγκεκριμένα στο For Sale μπορείτε να βρείτε την καλύτερη.

Featured photo alloneallo

© 2020, Marina Kalogeropoulou. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.