Europe Stories Ολλανδία

Αλήθεια, τι ξέρεις για το Αϊντχόφεν;

Στην Ελλάδα όταν κάποιος μας φυτέψει στο μυαλό ένα ταξίδι στην Ολλανδία, το μυαλό μας πάει στο Αμστερνταμ, και όχι άδικα. Η πρωτεύουσα αυτή είναι από τις πιο όμορφες της Ευρώπης και δικαιωματικά αξίζει να είναι στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Υπάρχουν όμως πολλά παραπάνω και με την ίδια αξία στην Ολλανδία και μιας και βρέθηκα, είδα, και βίωσα στο Αιντχόφεν αποφάσισα να σας δώσω ένα travelvibe!

Το Αϊντχόφεν ανήκει στην επαρχεία της βόρειας Βραβάντης στο νότιο τμήμα της χώρας και έχει πάνω από 200 χιλιάδες κατοίκους, αρκετοί από αυτούς είναι Ελληνες που έχουν πάει να εργαστούν σε μεγάλες εταιρίες που έχουν την έδρα τους εκεί.

Η πόλη αυτή διεκδικεί τον τίτλο της πιο hi-tech πόλης της Ευρώπης και ίσως να το αξίζει, εδώ η αρχιτεκτονική είναι σε άλλο επίπεδο και για αυτό ευθύνεται η Phillips και το επιχειρηματικό ντεμπούτο της, που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Πολλές start up επιχειρήσεις έχουν την έδρα τους εδώ, ενώ καλλιτέχνες του interior εκθέτουν τις δουλειές τους σε μια πόλη που δείχνει τα δόντια της.

Φυσικά η Phillips είναι παντού σε αυτήν την πόλη, και στο κέντρο της πόλης ανάμεσα στα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια θα βρείτε και το εκπληκτικό -αν με ρωτάτε-  μουσείο της. Ενα υπερσύγχρονο μουσείο που παντρεύει το παλιό με το καινούριο και που σου δίνει νοσταλγικά vibes. Η είσοδος είναι μόλις 6€ και χρειάζεσαι περίπου 2 ώρες για να δεις όλα.

Εκτός από τα υπέροχα κτίρια, εδώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ποδήλατα είναι μια καθημερινότητα, κανένας δεν καπνίζει σε κλειστούς χώρους και η πόλη σφύζει από ζωή νύχτα και μέρα. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ακριβώς αυτό, τα αμέτρητα στέκια, το ένα δίπλα στο άλλο, που είναι συνεχώς γεμάτα από νέους που απολαμβάνουν την ζωή σε αυτήν την πανέμορφη πόλη!

Hipster Style καφετέριες και μπαράκια, καταπληκτικά food markets αλλά και πιο κλασσικά στέκια, σου δίνουν την αίσθηση ότι αυτή εδώ η πόλη, είναι μια “συμμαζεμένη” Αθήνα.

Αν τύχει ποτέ να βρεθείτε εδώ, εκτός από τα μουσεία, τις εκθέσεις και τα festival που γίνονται κατά καιρούς καλό είναι να ζήσετε και πιο ξεχωριστές εμπειρίες… να ποδηλατήσετε το μονοπάτι του Van Gogh (θα το βρειτε εδώ), και να διαβάσετε ένα βιβλίο στο Van Abbemuseum! Σε καμία περίπτωση μην ξεχάσετε να βάλετε στο ταξίδι σας και τα αγαπημένα μου Centerparcs (όλες οι πληροφορίες εδώ)

Περισσότερο Eidhoven μπορείτε να βρειτε στον επίσημο οδηγό της πόλης εδώ

Special thanks σε Taxidoefkeries.com και Visit Barband γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα την δυνατότητα να ανακαλύψω αυτήν την πόλη!

Featured photo 📸 by @andyhendrata

© 2019 – 2020, Panagiotis Karderinis. All rights reserved.

Founder of Travel Vibe at 01 | Website

Γεια, είμαι ο Παναγιώτης!

Δημιούργησα αυτήν την ομάδα τον Απρίλιο του 2018 γιατί είχα την ανάγκη να συνδεθώ με ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια. Τον πρώτο χρόνο ήμασταν μόλις 15 άτομα και τώρα είμαστε 70 που ναι μεν δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε ποτέ από κοντά, όμως συνδεόμαστε με πολλούς τρόπους μέσα από την ομάδα του Travel Vibe.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη, μέχρι που στα 22 μου βρέθηκα στην Αθήνα κάπως τυχαία. Από τότε η Αθήνα έγινε ο τόπος διαμονής μου και η πόλη που αγαπάω όσο καμία άλλη. Α σχολούμε με το digital marketing τα τελευταία 12 χρόνια και αγαπώ να δουλεύω με ταξιδιωτικά brands αλλά και με brands φαγητού.

Για μένα το ταξίδι και το φαγητό συνδέονται και στα δικά μου άρθρα στο Travel Vibe θα διαβάσεις κυρίως για νόστιμες βόλτες που μπορεί να είναι στη γειτονιά μου ή σε μια χώρα της βόρειας Ευρώπης. Δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι το φαγητό μπορεί να γίνει ο προορισμός για ένα ταξίδι και αυτή είναι η αποστολή μου.

Γεια, είμαι ο Παναγιώτης! Δημιούργησα αυτήν την ομάδα τον Απρίλιο του 2018 γιατί είχα την ανάγκη να συνδεθώ με ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια. Τον πρώτο χρόνο ήμασταν μόλις 15 άτομα και τώρα είμαστε 70 που ναι μεν δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε ποτέ από κοντά, όμως συνδεόμαστε με πολλούς τρόπους μέσα από την ομάδα του Travel Vibe. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη, μέχρι που στα 22 μου βρέθηκα στην Αθήνα κάπως τυχαία. Από τότε η Αθήνα έγινε ο τόπος διαμονής μου και η πόλη που αγαπάω όσο καμία άλλη. Α σχολούμε με το digital marketing τα τελευταία 12 χρόνια και αγαπώ να δουλεύω με ταξιδιωτικά brands αλλά και με brands φαγητού. Για μένα το ταξίδι και το φαγητό συνδέονται και στα δικά μου άρθρα στο Travel Vibe θα διαβάσεις κυρίως για νόστιμες βόλτες που μπορεί να είναι στη γειτονιά μου ή σε μια χώρα της βόρειας Ευρώπης. Δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι το φαγητό μπορεί να γίνει ο προορισμός για ένα ταξίδι και αυτή είναι η αποστολή μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.