Fresh Vibes Greece All Over Me

Μπήκαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Και το λατρέψαμε. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Τρίκαλα και στους πρόποδες των μοναδικών Μετεώρων. Εαν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την ευρύτερη περιοχή, μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε.

Διαβάστε περισσότερα για τα Μετέωρα πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων στεγάζεται σε ένα άκρως μοντέρνο κτίριο στην οδό Πίνδου και μετράει μόλις λίγα χρόνια λειτουργίας, καθώς πρωτο-άνοιξε τις πόρτες του το 2014 σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια δεξαμενή γνώσεων για την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στα αγαπημένα όλων μας μανιτάρια. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ οι ώρες λειτουργίας του ποικίλλουν αναλόγως την εποχή (και τις συνθήκες).

Στην έκθεση θα δείτε μια μεγάλη ποικιλία απο ζώα – κάποια έκ των οποίων κινδυνεύουν με εξαφάνιση- και φυσικά στο Μουσείο Μανιταριών μπορείτε να εξερευνήσετε τις εκατοντάδες ποικιλίες απο τα φυτά της χώρας μας. Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 350 είδη ζώων και 250 από τα κυριότερα είδη μανιταριών.

Από τα 475 είδη πουλιών που υπολογίζεται ότι ζουν στην Ευρώπη, τα 436 είδη ευδοκιμούν στην Ελλάδα, είτε την διασχίζουν κατά την αποδημία τους.

Το Μουσείο Μανιταριών

Καθώς συνεχίζετε την περιήγηση σας στο Μουσείο, ανεβαίνετε όροφο και βρίσκεστε μέσα σε μια όαση μανιταριών. Η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική, τόσο απο επιστημονικής άποψης όσο και από θέμα διαρρύθμισης και παρουσίασης των μανιταριών. Το κάθε μανιτάρι απεικονίζεται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής του, δίπλα στο περιβάλλον που αναπτύσσεται (πεύκο,οξυά κτλ) και φυσικά με την ανάλογη ένδειξη τοξικότητας.

To συγκεκριμένο μουσείο κάθε άλλο απο στάσιμο είναι, καθώς συχνά διοργανώνει εκθέσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια σχετικά με το περιβάλλον καθώς και δραστηριότητες που φέρνουν τον άνθρωπο σε επαφή με τη φύση, διατηρώντας και προβάλλοντας έτσι μια νοοτροπία σεβασμού και αγάπης.

Τελειώνοντας την επίσκεψη σας, το πολύ ευγενικό προσωπικό του Μουσείου σας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσετε κάποια είδη μανιταριών και φυσικά να μην ξεχάσετε να αγοράσετε ιδιαίτερα τοπικά προϊοντα και σουβενίρ. Για όσους ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δείτε online τα προϊόντα του πωλητηρίου και να κάνετε τις αγορές σας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του μουσείου /meteoramuseum.gr/

© 2021, Eva Voutsina. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.