Fresh Vibes Greece All Over Me

Σύρος: Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων

Η Σύρος είναι ένα από τα αγαπημένα μας νησιά, αλλά και το πρώτο που ταξιδέψαμε σαν ζευγάρι μόνοι μας το 2014. Άρα θεωρείται ένα από τα landmarks της σχέση μας.

Σύρος

Μας είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις για τους εξής λόγους: φοβερή γαστρονομία, κοντινές αποστάσεις με τις παραλίες, η διαμονή μας και γενικά η δράση περιοριζόταν στην πρωτεύουσα την Ερμούπολη και την Άνω Σύρο. Τότε δεν υπήρχε το Traveleat, καν σαν ιδέα.

Σύρος travelvibe
Σύρος travel vibe

Φέτος και αφού είχαμε εξερευνήσει διψήφιο αριθμό νησιών σε αυτό το διάστημα από τότε, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα repeat στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Πήραμε το πρωί το πλοίο από τον Πειραιά σε 3 ώρες και 45 λεπτά ήμασταν ήδη στη πανέμορφη Σύρο. Το νησί αποκαλείται “Η αρχόντισσα των Κυκλάδων” λόγω του πολιτιστικού της χαρακτήρα, της στρατηγικής θέσης του νησιού αλλά και της διοικητικής σημασίας του. Η Σύρος αποτέλεσε το πρώτο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδος, όπου το συριανό ναυπηγείο (Νεώριο) πρωταγωνίστησε στην ανασυγκρότηση του ελληνικού εμπορικού στόλου.

 Πρώτη στάση Ερμούπολη με αυτό το επιβλητικό κτίριο του Ερνέστου Τσίλλερ που αποτελεί το δημαρχείο της Ερμούπολης. Πιστεύουμε με διαφορά το ομορφότερο κτίριο για δημαρχείο στην Ελλάδα. Γενικά η Σύρος και ειδικά η Ερμούπολη χαρακτηρίζεται από μια μοναδική αρχιτεκτονική. Επόμενη στάση το θέατρο Απόλλων όπου αξίζει να το επισκεφτείτε. Μετά μπορείτε  να συνεχίσετε τη βόλτα σας στην πιο διάσημη γειτονιά της πόλης, τα Βαπόρια, όπου δεν μπορείς με τίποτα να χορτάσεις τη θέα της.

Άνω Σύρος

Τα περισσότερα απογεύματα ανεβαίναμε στην Άνω Σύρο για να απολαύσουμε αυτή τη μαγική θέα από ψηλά. Η Άνω Σύρος αποτελεί μεσαιωνικό οικισμό χτισμένο πάνω σε βράχια σαν φρούριο που προστατευόταν από επιδρομές πειρατών. Διαθέτει 2 εισόδους αλλά σας προτείνουμε να μπείτε από την πάνω είσοδο – Επάνω Τέρμα και να κατεβείτε έως την κάτω είσοδο ή αλλιώς Καμάρες. Περπατήσαμε στα όμορφα σοκάκια, επισκεφτήκαμε την καθολική εκκλησία του Σαν Τζώρτζη (Αγίου Γεωργίου), το μουσείο του θρυλικού Μάρκου Βαμβακάρη και απολαύσαμε φοβερά γλυκά εδέσματα (δες την επόμενη παράγραφο “Γαστρονομία”). Εννοείται μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες με τέτοια θέα και ειδικά το ηλιοβασίλεμα.

Γαστρονομία

Το αναφέρουμε και πάλι ότι θεωρούμε τη Σύρο το καλύτερο γαστρονομικό νησί που έχουμε επισκεφτεί από την άποψη του υψηλού επιπέδου σε πολλά εστιατόρια. Την αρχή την κάναμε όπως και το 2014 στο Αλλού Γυαλού στο Κίνι. Ακριβώς δίπλα στο κύμα που σκάει, μπορείτε να απολαύσετε τα νόστιμα πιάτα του. Εμείς μετά το μπάνιο μας στη θάλασσα το τιμήσαμε δεόντως.

 Ακόμη ένα εστιατόριο που σας  προτείνουμε με κλειστά τα μάτια είναι  το De la Gracia στις Αγκαθωπές. Το θεωρούμε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που έχουμε επισκεφτεί γενικά με πρωτότυπα και γευστικά πιάτα. Όταν ρωτήσαμε σε ποιο εστιατόριο βρίσκεται ο σεφ το χειμώνα, ελπίζοντας ότι θα ακούσουμε κάπου στην Αθήνα, η απάντηση “Παρίσι” μας αποκάρδιωσε αλλά μας δικαιολόγησε απόλυτα για το επίπεδο των πιάτων.

Στην Ερμούπολη σας προτείνουμε το Mamo και ειδικά αυτές οι πατάτες με τη sauce και τον σολομό ήταν όνειρο. Για κάτι πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο επισκεφτήκαμε τη γαλλική κουζίνα στον κήπο του Avant Garden με πολύ ιδιαίτερα πιάτα. Συνδυάστε τα με τα απίστευτα επιδόρπια του (ειδικά το παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο).

Το Ciel στα Βαπόρια αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όλη τη μέρα. Εμείς το προτιμήσαμε για ποτό αλλά και για ένα ρομαντικό δείπνο δίπλα στη θάλασσα.

Τέλος, για πρωινό και brunch σας προτείνουμε το  Μαζί με την υπέροχη αυλή του στην Ερμούπολη και το  Στα Βαπόρια στην ομώνυμη περιοχή για να το απολαύσετε συνδυάζοντας το με την υπέροχη θέα. Προσωπικά (Θοδωρής), ζήλεψα όσους δούλευαν με laptop έχοντας αυτή τη θέα.

Για το βράδυ προτιμήσαμε το Porte στο οποίο θα βρεις ωραία cocktail (αξίζει τη μέρα  να δείτε το ταβάνι του αν καθίσετε μέσα για καφέ).

Τέλος στην Άνω Σύρο μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Συριανών Καφεποτείο και την Απαναχωρίτισσα. Και τα δύο έχουν πολύ όμορφη θέα στην Ερμούπολη και το λιμάνι. Για πιο ιδιαίτερα γλυκίσματα σας προτείνουμε την Απαναχωρίτισσα.

Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το σιροπιαστό τρίγωνο με γέμιση φυστικοβούτυρου και σύκου, και τα γλυκά του κουταλιού.

Παραλίες

Η Σύρος διαθέτει πολύ ωραίες παραλίες και σε κοντινές αποστάσεις από την Ερμούπολη. Η αγαπημένη μας παραλία είναι ο Γαλησσάς όπου έχει πολύ καθαρά νερά και χρυσαφένια άμμο. Κατά μήκος της ακτογραμμής μπορείτε να διαλέξετε τις πολλές επιλογές για τις ξαπλώστρες. Σας προτείνουμε στο πάνω ή στο κάτω μέρος. Επίσης, αγαπημένη και κοντινή παραλία είναι το Κίνι που το έχουμε τιμήσει και τις 2 φορές που έχουμε επισκεφτεί το νησί. Διαθέτει 3-4 επιλογές για μαγαζιά με ξαπλώστρες και προτιμήσαμε κοντά και ανατολικά από το σιντριβάνι.

Μια εναλλακτική λύση είναι η παραλία στις Αγκαθωπές όπου υπάρχουν επιλογές για όλα τα πορτοφόλια. Μια πιο ήσυχη παραλία είναι το Δελφίνι. Απέχει 11 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, όπου διαθέτει μια ταβέρνα για φαγητό, καφέδες και σνακ. Τέλος, αν δε θέλετε να απομακρυνθείτε από την Ερμούπολη μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα Αστέρια. Από αυτην την παραλία υπάρχει η δυνατότητα να κατεβείτε στη θάλασσα με σκάλα ή να κάνετε βουτιά από την αποβάθρα.

Διαμονή

Το 2014 είχαμε ψάξει στο διαδίκτυο και είχαμε δει το “5 Hermoupolis Concept Sites” όπου σε όλες τις πλατφόρμες συγκέντρωνε άριστες βαθμολογίες και αμέσως κάναμε κράτηση. Η τοποθεσία πάρα πολύ βολική, στο Απολλώνιο θέατρο, ανάμεσα στα Βαπόρια και στο κέντρο της Ερμούπολης. Τα δωμάτια, το ένα καλύτερο από το άλλο και τον ύπνο να εγγυάται η Cocomat. Κάθε μέρα το πρωινό σε δίσκο είτε στο μπαλκόνι είτε στο κρεβάτι.  Με τον Χρήστο και την Τόνια, τους ιδιοκτήτες των δωματίων, αναπτύξαμε μια φιλία από το 2014 όπου κρατάει ακόμα και τώρα. Έτσι δε γινόταν και αυτή τη φορά να μην κλείσουμε στο συγκεκριμένο κατάλυμα. Ρωτήστε τους για παραλίες, εστιατόρια και θα σας κατατοπίσουν κατάλληλα. Σας το προτείνουμε με κλειστά μάτια.

Διεύθυνση: Νόρδεστρομ 10 & Κοραή, αριστερά από το Απολλώνιο θέατρο

Τηλέφωνο: 2281089001

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα για εσάς αλλά και για δωράκια στους φίλους  και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στα must buy είναι τα περίφημα συριανά λουκουμάκια και τις χαλβαδόπιτες. Επισκεφτείτε τον Κορρέ στα αριστερά της πλατείας του Δημαρχείου της Ερμούπολης και τον Πρέκα μέσα στην αγορά.

Tip: Αφού το ξενοδοχείο μας ήταν στην Ερμούπολη, όπου βρίσκεται η ζωή του νησιού, δεν νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Το ημερήσιο κόστος με ταξί στις παραλίες ή στην Άνω Σύρο είναι μικρότερο.

Διαβάστε περισσότερα δικά μας travelvibes εδώ.

© 2020, TravelEat Thodoris & Mari. All rights reserved.

Travel Editors at 04

Γεια σας, είμαστε η Μάρη και ο Θοδωρής, ή αλλιώς οι TravelEat!

Είμαστε το πρώτο travel couple του Travelvibe από το 2018. Αγαπάμε πολύ τα ταξίδια, τις γαστρονομικές εμπειρίες και μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτές τις εμπειρίες μας μέσα από τις φωτογραφίες και τα video στα social media μας. Συνήθως ταξιδεύουμε στην Ευρώπη και στα ελληνικά νησιά.

Μας αρέσει πού να δοκιμάζουμε την κάθε τοπική κουζίνα που επισκεπτόμαστε ενώ έχουμε αδυναμία στην ιταλική. Η Μάρη τρελαίνεται για οτιδήποτε mainstream και famous brand ενώ ο Θοδωρής έχει αδυναμία να μαθαίνει την ιστορία για κάθε αξιοθέατο και πόλη. Γενικά, η Μάρη είναι ο κινητήριος μοχλός της καθημερινής λειτουργίας της σελίδας μας ενώ ο Θοδωρής αυτός που οργανώνει τα ταξίδια και γράφει τα άρθρα.

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμάς είναι ότι τα ταξίδια μας κυμαίνονται ανάμεσα σε mid-range και lux budget (αναλόγως τον προορισμό). Το αγαπημένο μας ταξίδι μέχρι στιγμής είναι η Λισαβόνα ενώ το Λονδίνο αποτελεί τον πιο συχνό προορισμό μας. Όσον αφορά τη γαστρονομία η Μάρη έχει αδυναμία στα επιδόρπια, προτιμά πιο κλασσικά πιάτα ενώ ο Θοδωρής είναι αυτός που τολμά να δοκιμάσει καινούριες γεύσεις. Η Μάρη μεγάλωσε στην Αθήνα και εργάζεται ως ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός. Ο Θοδωρής μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, αγαπά υπερβολικά την πόλη του και εργάζεται ως data scientist.

Στον ελεύθερο χρόνο μας αγαπάμε πάρα πολύ τις βόλτες με φίλους αλλά και να οργανώνουμε ταξίδια. Ο Θοδωρής ακούει συχνά μουσική, σερφάρει στο internet (είναι news-freak) ενώ η Μάρη έχει αδυναμία στο shopping, να κάνει κατασκευές και να βλέπει τηλεόραση.

Μπαίνοντας κάποιος στα social media κανάλια μας και ειδικότερα στο Instagram profile μας, μπορεί να δει όλα τα ταξίδια μας, τις γαστρονομικές επισκέψεις μας, το καθημερινό μας lifestyle αλλά και τα σχέδια μας για νέους προορισμούς.

Τα ταξίδια για εμάς είναι αυτό που μας γεμίζει μέσα μας. Να εξερευνήσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους, τα φαγητά τους, τις συνήθειες τους. Πιστεύουμε ότι τα ταξίδια σε κάνουν «πλουσιότερο» και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να κάνουμε ολοένα και περισσότερα.

#CoupleTravel #Foodies #Travelcomfort

Γεια σας, είμαστε η Μάρη και ο Θοδωρής, ή αλλιώς οι TravelEat! Είμαστε το πρώτο travel couple του Travelvibe από το 2018. Αγαπάμε πολύ τα ταξίδια, τις γαστρονομικές εμπειρίες και μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτές τις εμπειρίες μας μέσα από τις φωτογραφίες και τα video στα social media μας. Συνήθως ταξιδεύουμε στην Ευρώπη και στα ελληνικά νησιά. Μας αρέσει πού να δοκιμάζουμε την κάθε τοπική κουζίνα που επισκεπτόμαστε ενώ έχουμε αδυναμία στην ιταλική. Η Μάρη τρελαίνεται για οτιδήποτε mainstream και famous brand ενώ ο Θοδωρής έχει αδυναμία να μαθαίνει την ιστορία για κάθε αξιοθέατο και πόλη. Γενικά, η Μάρη είναι ο κινητήριος μοχλός της καθημερινής λειτουργίας της σελίδας μας ενώ ο Θοδωρής αυτός που οργανώνει τα ταξίδια και γράφει τα άρθρα. Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμάς είναι ότι τα ταξίδια μας κυμαίνονται ανάμεσα σε mid-range και lux budget (αναλόγως τον προορισμό). Το αγαπημένο μας ταξίδι μέχρι στιγμής είναι η Λισαβόνα ενώ το Λονδίνο αποτελεί τον πιο συχνό προορισμό μας. Όσον αφορά τη γαστρονομία η Μάρη έχει αδυναμία στα επιδόρπια, προτιμά πιο κλασσικά πιάτα ενώ ο Θοδωρής είναι αυτός που τολμά να δοκιμάσει καινούριες γεύσεις. Η Μάρη μεγάλωσε στην Αθήνα και εργάζεται ως ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός. Ο Θοδωρής μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, αγαπά υπερβολικά την πόλη του και εργάζεται ως data scientist. Στον ελεύθερο χρόνο μας αγαπάμε πάρα πολύ τις βόλτες με φίλους αλλά και να οργανώνουμε ταξίδια. Ο Θοδωρής ακούει συχνά μουσική, σερφάρει στο internet (είναι news-freak) ενώ η Μάρη έχει αδυναμία στο shopping, να κάνει κατασκευές και να βλέπει τηλεόραση. Μπαίνοντας κάποιος στα social media κανάλια μας και ειδικότερα στο Instagram profile μας, μπορεί να δει όλα τα ταξίδια μας, τις γαστρονομικές επισκέψεις μας, το καθημερινό μας lifestyle αλλά και τα σχέδια μας για νέους προορισμούς. Τα ταξίδια για εμάς είναι αυτό που μας γεμίζει μέσα μας. Να εξερευνήσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους, τα φαγητά τους, τις συνήθειες τους. Πιστεύουμε ότι τα ταξίδια σε κάνουν «πλουσιότερο» και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να κάνουμε ολοένα και περισσότερα. #CoupleTravel #Foodies #Travelcomfort

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.