Faces Fresh Vibes

#Faces: Σουζάνα Θεοδωρίδου

Γράψε μας σε μια παράγραφο ποια είσαι και ποια η σχέση σου με τα ταξίδια ή τον τουρισμό;

Είμαι η Σουζάνα Θεοδωρίδου, συνιδρύτρια της Grekaddict.com, μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες κρατήσεων τουριστικών εμπειριών στην Ελλάδα.

Είμαι ένα αιώνιο παιδί που λατρεύει την επιχειρηματικότητα και τα ταξίδια, και για αυτό και η πρώτη μου start up δεν θα μπορούσε να μην ήταν τουριστική.

Αν δεν ζούσες στο Αθήνα, σε ποια χώρα θα ήθελες να μένεις και γιατί;

Αν σου πω ότι μεγάλωσα με είδωλο την Carry Bratso , πιάνεται για απάντηση;  – Για όσους δεν έχουν δει Sex and the City, η απάντηση είναι New York. Γιατί; Χμμ – γιατί είναι η πόλη που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα;

Το πιο περίεργο σουβενίρ που έφερες ποτέ από ένα ταξίδι σου;

Γενικά δεν είμαι άνθρωπος των σουβενίρ, δεν μου αρέσουν αυτά. Αλλά για χρόνια κρατούσα τα boarding pass από τις πτήσεις μου στο εξωτερικό (αν πιάνεται για σουβενίρ 🙂 )

Το μουσείο που πήγες και δεν άξιζε το εισιτήριο του;

Όχι δα – σιγά τα λεφτά που θα δώσουμε σε ένα μουσείο και να μην αξίζει. Υπάρχουν άλλα που μου αρέσουν πολύ, άλλα λιγότερο, αλλά δεν θα έλεγα ότι μετάνιωσα για κάποιο.

Μπορώ να πω όμως ότι στο Μουσείο Ακρόπολης της Αθήνας (αν και Ελληνίδα) έχω πάει πάνω από 5 φορές, και ακόμα πηγαίνω συχνά όταν θέλω λίγη έμπνευση στη ζωή μου.

(btw, το αγαπημένο μου μέρος για βελουτέ σούπα ή ένα γρήγορο εσπρέσο με θέα που συγκλονίζει είναι το εστιατόριο στο μουσείο).

Το φαγητό που θυμάσαι ακόμα και την μυρωδιά του, σε ποια χώρα ήταν;

Foodies να πάτε Κίεβο, Ουκρανία. Μου είχε φανεί παράδεισος του φαγητού, πραγματικά. Το αγαπημένο μου είναι η σούπα μπορς που είχα δοκιμάσει, αλλά έχουν πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη κουζίνα. (και τα ζυμαρικά τους είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα!)

Ιδανικός για σένα Καλοκαιρινός προορισμός που θα θυμάσαι για πάντα και γιατί;

Μονεμβασία. Πήγα το καλοκαίρι που μας πέρασε και έμεινα άφωνη. Έχοντας καταγωγή από Θεσσαλονίκη, πάντα έλεγα το κλασικό «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» , ώσπου γνώρισα την Πελοπόννησο.

Στη Μονεμβασία ένιωσα μαγεία, σαν να μεταφέρθηκα ξαφνικά πίσω στον χρόνο και ήμουν η πρωταγωνίστρια κάποιου μυθιστορήματος. Έτυχε μάλιστα να μείνουμε στο σπίτι (ξενώνας πλέον) που έμενε ο εθνικός μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, και σε συνδυασμό με την πανσέληνο εκείνης της νύχτας, όλα ήταν απλά κινηματογραφικά ωραία. Πέτρινα σπίτια σε παλ αποχρώσεις, γκρεμός με αιχμηρά βράχια, απέραντη θάλασσα, πεντακάθαρος ουρανός με αμέτρητα αστέρια να κάνεις ευχές, μικρές εκκλησίες να φωτογραφήσεις, ερείπια με ιστορίες να σκεφτείς, ταβερνούλες με υπέροχη ελληνική μουσική και φαγητό. Θεέ μου, τα θυμάμαι και θέλω απλά να γυρίσω εκεί για πάντα.

(Θα το κάνω όταν το πάρω απόφαση να γίνω συγγραφέας, καλά το πάω με τέτοια περιγραφή της εμπειρίας μου στη Μονεμβασία, ε;  :D)

Αν ήσουν χώρα ποια χώρα θα ήσουν και γιατί;

Θα ήμουν ξεκάθαρα Ελλάδα. Γιατί; Γιατί είμαι πολεμίστρια, καινοτόμα, γεμάτη ζωή και ενέργεια, έτοιμη να γνωρίσω και να αλληλοεπιδράσω με ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι τυχαίο που ονόμασα την εταιρία μου “Grekaddict”, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «εθισμένος με την Ελλάδα», γιατί πρώτα από όλα εγώ η ίδια είμαι εθισμένη με την χώρα μας. 

(και όποιος δεν είναι, τον προκαλώ να διαβάσει την ιστορία της, να ταξιδέψει στα μικρά χωρία της, νησιά και mainland, να δοκιμάσει τα φαγητά και το κρασί της, και μετά να έρθει να μου πει αν δεν έχει εθιστεί με αυτήν την μαγική χώρα – είπαμε, I am #grekaddict 😉 )

Μια σωστή συμβουλή που σου έδωσε κάποιος σχετικά με τα ταξίδια και την ακολουθείς πάντα;

Να χάνεσαι, εκεί είναι η μαγεία» , και αυτό ακριβώς κάνω. Δεν βάζω GPS, δεν χρησιμοποιώ χάρτη, απλά οδηγάω ή περπατάω και αφήνω την τύχη να με οδηγήσει εκεί που αυτή θέλει. Στα ταξίδια αν δεν ζήσεις λίγη περιπέτεια πώς αλλιώς θα έχεις ιστορίες να αφηγηθείς στα εγγόνια σου;

Μια δυσάρεστη ταξιδιωτική σου εμπειρία;

Στο Κίεβο πάλι – με χτύπησε ποδηλάτης ενώ περνούσα διάβαση. Ήταν τόσο σοβαρό το χτύπημα που μου έκαναν δύο επεμβάσεις, και για 8 μήνες ήμουν σε αποθεραπεία. Αλλά – όλα γίνονται για κάποιον λόγο δεν λένε;

Ε όσο ήμουν σε αποθεραπεία, είχα την έμπνευση και τον χρόνο να στήσω την Grekaddict, και κοίτα τώρα που έφτασα χάρη σε ένα ατύχημα σε ένα ταξίδι μου… ( always sticking to the positive side, να ένα κλισέ που όμως κουβαλάει όλη τη σοφία του κόσμου αυτού)

Μια φράση για τους travel addicts που διαβάζουν το travelvibe και θέλουν να ταξιδέψουν όλο τον κόσμο.

“Live like a local” – πόσες φορές το έχεις ακούσει, και πόσες φορές το έχεις κάνει; Live like a local σημαίνει πας στις γειτονίες που ζει ο κόσμος, και αφουγκράζεσαι τον αληθινό παλμό της πόλης.

Τρως από μικρά μαγαζάκια φαγητά φτιαγμένα με αγάπη και εμπειρία χρόνων – και όχι McDonalds. Μιλάς με τους ντόπιους σε κάθε ευκαιρία: στο ταξί, στο περίπτερο, στη καφετέρια, στο ξενοδοχείο – δεν τους ενοχλείς, διακριτικά και όσο νιώθεις ότι θέλουν οι ίδιοι. Mingle with locals δεν έγινε τυχαία μόδα – το θέμα είναι να μην το κάνουμε από μόδα, αλλά γιατί πραγματικά θέλουμε να γνωρίσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους της περιοχής που επισκεπτόμαστε.

© 2020, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.