Europe Stories Fresh Vibes Ιταλία

5 Λόγοι Για Να Λατρέψετε το Πολινιάνο α Μάρε της Ιταλίας

Η αγάπη μας για την Ιταλία είναι γνωστή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γι’ αυτό κάθε φορά που ανακαλύπτουμε κι ένα νέο μέρος στην αγαπημένη μας χώρα δεν βλέπουμε την ώρα να το μοιραστούμε μαζί σας. Αυτή τη φορά, βέβαια, δεν ανακαλύψαμε κάποιο κρυμμένο ή άγνωστο μέρος μιας και το Πολινιάνο α Μάρε είναι η πιο πολυφωτογραφημένη πόλη της μαγικής Απουλίας.

Το Πολινιάνο α Μάρε είναι μια πανέμορφη μικρή πόλη στη Νότια Ιταλία που βρέχεται από τα σμαραγδένια νερά της Αδριατικής Θάλασσας. Το ιστορικό του κέντρο είναι σκαρφαλωμένο σε ψηλούς βράχους που στέκονται υποβλητικοί πάνω από τη μαγευτική παραλία της πόλης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει κανείς να σχεδιάσει ένα ταξίδι ή έστω μια μονοήμερη εκδρομή στο Πολινιάνο α Μάρε και είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε τους 5 πιο σημαντικούς από αυτούς.

Θέα προς την Παλιά πόλη του Πολινιάνο α Μάρε

5 Λόγοι Για Να Λατρέψετε το Πολινιάνο α Μάρε

1. Η Μοναδική Θέα από την Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη του Πολινιάνο α Μάρε είναι χτισμένη στο πιο ψηλό σημείο ενός βράχου και γι’αυτό το λόγο προσφέρει απεριόριστη θέα στην Αδριατική Θάλασσα που απλώνεται μπροστά για να χαθεί στο γαλάζιο ορίζοντα που νοερά αγγίζει τις ακτές της Ελλάδας.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα σημεία για να απολαύσει κανείς τη θέα από την Παλιά Πόλη. Διαλέξτε αυτό με το λιγότερο κόσμο και αφεθείτε στη μοναδική ομορφιά του τοπίου.

2. Η Πανέμορφη Παραλία

Στο Πολινιάνο α Μάρε υπάρχει μια φανταστική παραλία η οποία απέχει μόλις δυο βήματα από το ιστορικό κέντρο. Η παραλία δεν είναι πάντα ιδανική για κολύμπι, όμως είναι το καλύτερο μέρος στην πόλη για να χαλαρώσετε και να χαζέψετε τη θέα συντροφιά με τους ντόπιους.

Πανοραμική άποψη του Πολινιάνο α Μάρε με την παλιά πόλη και την παραλία.

3. Η Ποίηση στους Τοίχους

Μια βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης αρκεί για να καταλάβετε ότι το Πολινιάνο α Μάρε είναι μια πόλη διαφορετική από τις άλλες. Τοίχοι, πόρτες, σκαλοπάτια και τηλεφωνικά κουτιά έχουν μετατραπεί σε σελίδες πάνω στις οποίες έχουν γραφτεί στίχοι ποιητών τόσο πασίγνωστων όσο και λιγότερο διάσημων.

Μπορεί όλα τα ποιήματα να είναι γραμμένα στα Ιταλικά αλλά δεν χρειάζεται κανείς να μιλάει τη γλώσσα για να καταλάβει την αγάπη που ξεχειλίζει από τους στίχους και καλύπτει σαν πέπλο τη μικρή παραλιακή πόλη.

Επιγραφή σε τοιχο του Πολινιάνο α Μάρε που γράφει: Perdutto e tutto il tempo che in amar non si spende.
Χαμένος είναι όλος ο χρόνος που δεν ξοδεύεται στην αγάπη.

4. Οι Στίχοι του Volare

Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει (ή βροντοφωνάξει) το γνωστό Volare σε κάποιο πάρτι της νιότης του και μη; Πόσοι όμως από εσάς γνωρίζατε ότι το δημοφιλέστατο αυτό τραγούδι γράφτηκε από τον Ντομένικο Μοντούνιο, τον πολυαγαπημένο Ιταλό τραγουδοποιό που γεννήθηκε εδώ ακριβώς, στο Πολινιάνο α Μάρε;

Μια βόλτα από το άγαλμα του Μοντούνιο, που με ανοιχτά τα χέρια θαρρείς και θέλει να σφίξει ολόκληρη την πόλη σε μια αγκαλιά, είναι απαραίτητη.

Άποψη του αγάλματος του Μοδούνιο περιστοιχισμένο από πλήθος κόσμου.
Ο Μοντούνιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

5. Το Δείπνο Μέσα στη Σπηλιά

Οι λάτρεις της πολυτέλειας μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο Πολινιάνο α Μάρε. Αν και αρκετά τσιμπημένη από άποψη τιμής. Γκρότα Παλατσέζε είναι το όνομα ενός εστιατορίου που είναι λαξευμένο μέσα σε μια σπηλιά ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Αν βρίσκεστε στην πόλη για να γιορτάσετε κάποια ειδική περίσταση. Τότε σίγουρα αξίζει τον κόπο να δειπνήσετε σε αυτόν τον ιδιαίτερης ομορφιάς χώρο. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Αλλά στο τέλος, οι αναμνήσεις που φτιάχνουμε είναι αυτό που μετράει πιο πολύ απ’ όλα.

Κι από αναμνήσεις, δεν έχουμε παράπονο. Μας έχει χαρίσει αρκετές για δυο ζωές η Ιταλία μας.

Διαβάστε το αναλυτικό μας άρθρο για το Polignano a Mare εδώ!

© 2020, It’s all trip to me. All rights reserved.

Είμαστε η Κατερίνα και η Μαρία. Τα ταξίδια, τα μακρινά αλλά και τα πιο κοντινά, είναι το πάθος μας. Ελάτε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε στις πιο όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές μας!

Είμαστε η Κατερίνα και η Μαρία. Τα ταξίδια, τα μακρινά αλλά και τα πιο κοντινά, είναι το πάθος μας. Ελάτε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε στις πιο όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.