Faces Fresh Vibes Uncategorized

#Faces: Ελένη Φλώρου

Γράψε μας σε μια παράγραφο ποιος είσαι και ποια η σχέση σου με τα ταξίδια ή τον τουρισμό;

Η ταυτότητα αναγράφει «επάγγελμα: δικηγόρος», αν ωστόσο μπορούσα να το αλλάξω σε «ταξιδευτής» θα ήταν πιο ακριβές. Ασχολούμαι με τον τουρισμό ως δικηγόρος εδώ και πολλά χρόνια, έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά (για όποιον μετράει έχω επισκεφθεί πάνω από 40 χώρες) και να μου ανοίξει η όρεξη να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ και εν τέλει να επιδιώξω να ασχοληθώ με τα ταξίδια και τον τουρισμό πιο δημιουργικά πλέον μέσω τον social media & τη δημιουργία περιεχομένου.

Αν δεν ζούσες στην Ελλάδα, σε ποια χώρα θα ήθελες να μένεις και γιατί;

Έχω ζήσει στο Λονδίνο για κάποια χρόνια κι έχω υπέροχες αναμνήσεις για αυτό και επιστρέφω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο είτε για δουλειά είτε για τουρισμό ή και τα δύο. Ωστόσο, αν έπρεπε να αποχωριστώ την Ελλάδα θα επέλεγα σίγουρα μια χώρα εξίσου ηλιόλουστη και με θάλασσα… τον ήλιο και τη θάλασσα δεν τα διαπραγματεύομαι.

Το πιο περίεργο σουβενίρ που έφερες ποτέ από ένα ταξίδι σου;

Τα πιο αγαπημένα μου σουβενίρ είναι πάντα οι φωτογραφίες που βγάζω σε ένα ταξίδι και συνήθως είναι άπειρες! Ωστόσο, είμαι καταναλωτικό ον κι από ταξίδια αγοράζω τα πάντα….ίσως το πιο περίεργο είναι ένα φρούτο που κουβάλησα από τη Σρι Λάνκα και λέγεται «durian»… και ένα γιλέκο από την Ινδία κεντημένο με παλιά νομίσματα που είναι τόσο βαρύ ώστε είναι αδύνατον να φορεθεί!

Το μουσείο που πήγες και δεν άξιζε το εισιτήριο του;

Κανένα ευτυχώς! Έχω πάθος με τα μουσεία και πολλές φορές ταξιδεύω με γνώμονα την ύπαρξη κάποιου μουσείου πχ Guggenheim στο Bilbao ή κάποια περιοδική έκθεση σε κάποιο μουσείο που μπορεί να έχω επισκεφθεί πολλές φορές όπως η Tate Modern στο Λονδίνο όπου νομίζω δεν έχω χάσει έκθεση εδώ και 15 χρόνια! Γενικά κάνω πολύ καλή έρευνα πριν επισκεφθώ κάποιο μέρος και επειδή έχω αδυναμία στη μοντέρνα τέχνη, κανένα μουσείο ή συλλογή του είδους δεν με έχει απογοητεύσει.

Το φαγητό που θυμάσαι ακόμα την μυρωδιά του, και σε ποια χώρα ήταν;

Αχνιστό pad thai με μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο σε ένα streed food περίπτερο στην μεγαλύτερη αγορά της χαοτικής Μπανγκόκ.

Ιδανικός για σένα Καλοκαιρινός προορισμός που θα θυμάσαι για πάντα και γιατί;

Τα Ελληνικά νησιά, όσο περισσότερο ταξιδεύω τόσο πιο πολύ μαθαίνω να εκτιμώ τη χώρα μας και την ασύγκριτη ομορφιά της. Έχω κολυμπήσει σε αρκετά εξωτικά μέρη όπως την Καραϊβική και ειλικρινά δεν τα συγκρίνω με την Ελληνική θάλασσα… Ιόνιο & Αιγαίο. Δεν μπορώ να επιλέξω ένα μόνο από τα νησιά μας… είμαι τυχερή γιατί έχω βρεθεί στα περισσότερα και το καθένα έχει κάτι το ξεχωριστό να δώσει στον επισκέπτη.

Αν ήσουν χώρα ποια χώρα θα ήσουν και γιατί;

Μάλλον καταλάβατε ήδη… θα ήμουν η Ελλάδα γιατί αγαπώ τη θάλασσα και την χαίρομαι όλο το χρόνο (μάλιστα όλο το χρόνο), αγαπώ τον ήλιο που μας δίνεται απλόχερα καθημερινά και το μοναδικό Ελληνικό μπλε του ουρανού.

Μια σωστή συμβουλή που σου έδωσε κάποιος σχετικά με τα ταξίδια και την ακολουθείς πάντα;

Την έχει δώσει ο Έρνεστ  Χέμινγουεϊ -σε ελεύθερη μετάφραση- «μην πηγαίνεις ταξίδι με κάποιον που δεν αγαπάς»… άλλωστε τα περισσότερα ταξίδια μου τα έχω κάνει με τον πατέρα μου που με μύησε σε αυτά από μικρή ηλικία και με την κολλητή μου που είναι πάντα πρόθυμη να με ακολουθήσει από τη Φινλανδία μέχρι το Μεξικό.

Μια δυσάρεστη ταξιδιωτική σου εμπειρία;

Είμαι από τη φύση μου πολύ αισιόδοξη και δύσκολα θα σταθώ σε κάτι δυσάρεστο. Σίγουρα έχουν τύχει όχι και τόσο ευχάριστα περιστατικά στα ταξίδια μου αλλά επιλέγω να συγκρατώ τα ευχάριστα που είναι συνήθως και τα περισσότερα!

Μια φράση για τους travel addicts που διαβάζουν το travelvibe και θέλουν να ταξιδέψουν όλο τον κόσμο.

Θέλω να έρθω κι εγώ μαζί σας!

Περισσότερα #Faces εδώ

© 2020, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.