Radar

Θα ταξίδευες στο διάστημα μέσα σε μια κάψουλα;

Τα σχέδιά της για την έναρξη εμπορικών πτήσεων στο διάστημα με κάψουλα μπαλόνι ανακοίνωσε ιαπωνική start up. Ο διευθύνων σύμβουλος της Iwaya Giken, Keisuke Iwaya είπε ότι οι επιβάτες δε χρειάζεται να είναι δισεκατομμυριούχοι, να περάσουν από έντονη εκπαίδευση ή να έχουν τις γλωσσικές δεξιότητες που απαιτούνται για να πετάξουν με πύραυλο.

«Είναι ασφαλές, οικονομικό και ήπιο για τους ανθρώπους», είπε η Iwaya στους δημοσιογράφους. «Η ιδέα είναι να γίνει ο διαστημικός τουρισμός για όλους». Η εταιρεία, που εδρεύει στο Sapporo στη βόρεια Ιαπωνία, εργάζεται πάνω στο εν λόγω έργο από το 2012 και λέει ότι έχει αναπτύξει μια αεροστεγή καμπίνα δύο θέσεων και ένα μπαλόνι ικανό να ανέβει σε υψόμετρο 25 km, όπου η καμπύλη της Γης μπορεί να είναι καθαρά ορατό.

Ενώ οι επιβάτες δε θα βρίσκονται στο διάστημα – το μπαλόνι ανεβαίνει μόνο περίπου στο μέσο της στρατόσφαιρας – θα είναι ψηλότερα από ένα αεροπλάνο που πετάει και θα έχουν ανεμπόδιστη θέα στο διάστημα. Αρχικά, μια πτήση θα κόστιζε περίπου 167.000 ευρώ, αλλά ο Ιwaya είπε ότι σκοπεύει να το μειώσει τελικά σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πιο προσιτό οικονομικά το διαστημικό ταξίδι

Ενώ οι ιαπωνικές διαστημικές επιχειρήσεις έχουν μείνει πίσω από αμερικανικές εταιρείες όπως η SpaceX, ο Iwaya είπε ότι στόχος του είναι να κάνει το διαστημικό ταξίδι πιο προσιτό.

Αλλά σε αντίθεση με έναν πύραυλο ή ένα μπαλόνι θερμού αέρα, το σκάφος Iwaya Giken θα ανυψωθεί από ήλιο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, είπαν αξιωματούχοι της εταιρείας, και οι πτήσεις θα παραμείνουν με ασφάλεια πάνω από το ιαπωνικό έδαφος ή τον εναέριο χώρο. Το πρώτο ταξίδι έχει προγραμματιστεί για αργότερα φέτος. Το αερόστατο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έναν πιλότο και έναν επιβάτη, θα απογειωθεί από ένα λιμάνι με αερόστατο στο Χοκάιντο, θα ανέβει για δύο ώρες στα 25 χιλιόμετρα και μείνει εκεί για μία ώρα πριν από μια κάθοδο διάρκειας μίας ώρας.

Η πλαστική καμπίνα σε σχήμα τυμπάνου έχει διάμετρο 1,5 m και έχει πολλά μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν τη θέα του χώρου πάνω ή της Γης κάτω, είπε η εταιρεία. Οι αιτήσεις για μια βόλτα με θέα στο διάστημα άνοιξαν την περασμένη Τρίτη και θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Οι πρώτοι πέντε επιβάτες που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, και οι πτήσεις θα έχουν διαφορά περίπου μίας εβδομάδας, ανάλογα με τον καιρό.

ΠΗΓΗ : tourismtoday.gr

© 2023, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.