Athens Stories Fresh Vibes Radar

”Η αλήθεια κατάματα” στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μια ξεχωριστή εμπειρία μας περίμενε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά. Ορισμένα άτομα της ομάδας μας βρεθήκαμε στην οδό Λεβίδου 13, για κάτι πολύ σημαντικό!

Ο λόγος ήταν η βιωματική 360ᵒ προβολή ”Η αλήθεια κατάματα” στη νέα αίθουσα του Μουσείου ”Καίτη Κυριακοπούλου”  με θέμα την κλιματική αλλαγή που μας αφορά όλους. Κυρίως εμάς που ταξιδεύουμε συχνά και το οικολογικό μας αποτύπωμα να είναι αρκετά μεγάλο λόγω της συχνή χρήσης του αεροπλάνου.

 

Η διάρκεια της προβολής είναι μόλις 10 λεπτά και είναι τόσο ”ζωντανή” που σίγουρα θα σε προβληματίσει και θα σε κάνει να σκεφθείς πόσο κακό κάνουμε στον πλανήτη καθημερινά μέσα από απλές μας συνήθειες, που μπορούμε να τις αλλάξουμε συμβάλλοντας ο καθένας ξεχωριστά για ένα καλύτερο αύριο. Η μικρού μήκους προβολή δείχνει στην ουσία βήμα – βήμα την πορεία της καταστροφής του πλανήτη λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης και μας χτυπά ένα καμπανάκι κινδύνου ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πλανήτη μας και ότι φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το εισιτήριο για την ταινία κοστίζει μόλις 2 ευρώ επιπλέον του εισιτηρίου για το μουσείο. Οι προβολές είναι 3 και πραγματοποιούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα τις ώρες 12:30, 13:30 και 14:30. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 8 ετών και άνω. Οι συντελεστές της ταινίας είναι οι Wonder Immersive και 2monochannels.

Πριν την προβολή περιηγηθήκαμε και στην πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή μέσα από 17 εκθεσιακούς σταθμούς με θεματικές όπως η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ποσοστά κατανάλωσης νερού, ρύπανση από πλαστικά και πολλά άλλα.

 

Φυσικά, μετά το τέλος της προβολής που μας ”άγγιξε” όλους, θέλαμε να συνεχίσουμε το networking και έτσι απολαύσαμε τον υπέροχο και κατάφυτο χώρο του Natu στον κήπο του μουσείου!

Καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο αφού μας το επέτρεψε ο καιρός. Ο χώρος με την ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη διακόσμηση και το πλήθος των φυτών που σε περιβάλλει, δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, αποπνέοντας μια δροσιά. Η λίμνη με τα νούφαρα, τα πεύκα, οι ελιές, οι λεβάντες, οι μυρτιές και άλλα φυτά απογειώνουν τον χώρο. Το Natu είναι ιδανικός χώρος για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και το βράδυ που τα φωτάκια ανάβουν και υπέροχη φωτισμένη λίμνη κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο μαγικό. Είναι ένα μέρος που το επιλέγουμε πολύ συχνά, γιατί σου δίνει την αίσθηση ότι δραπετεύεις από την πόλη!

Απολαύσαμε τον όμορφο αυτό χώρο δοκιμάζοντας εξαιρετικά κοκτέιλ με γεμάτα αρώματα και πλούσια γεύση που μύριζαν καλοκαίρι με τη συνοδεία εκλεπτυσμένων γεύσεων από το menu. Αυτά που αγαπήσαμε περισσότερο ήταν το ”green fields” με φρούτα του πάθους με βάση από ενισχυμένο ξηρό κρασί, γεύση κίτρου, και βανίλια Μαδαγασκάρης και το γλυκό cocktail  masticha sangria ένα γλυκόξινο cocktail κρασιού, με ενισχυμένο ξηρό κρασί, αρώματα εσπεριδοειδών και γεύση μαστίχας που ήταν μια έκπληξη για τον ουρανίσκο.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε και finger food και συγκεκριμένα τα spring rolls με chorizo picante, ισπανικό τυρί Manchego 6 μήνης ωρίμανσης, συνοδευόμενο από chutney με πιπερία και ginger. Επίσης, το πλατώ τυριών και αλλαντικών με τυριά όπως cacciotta με σαφράν και μαύρο πιπέρι, πικάντικη γκοργκοντζόλα, pecorino sardo, προσιούτο, σαλάμι με διάφορα κριτσίνια και chutney ελιάς ήταν το ιδανικό για να συνοδεύσει τα cocktail μας.

Στο natu θα βρεις και εξαιρετικές pinsa όπως η pinsa margherita με τομάτα, μοτσαρέλα, ιταλικό κίτρινο τυρί grana padano και φρέσκο βασιλικό, αλλά και αυτή με το προσούτο, τομάτα, μοτσαρέλα, φρέσκια ρόκα και γκοργκοντζόλα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια υπέροχη ιδέα και ευκαιρία να βρεθείς και εσύ εκεί!

Πληροφορίες για την προβολή της ταινίας ”Η αλήθεια κατάματα” θα βρεις εδώ .

Για κρατήσεις θέσεων στο Natu μπες εδώ.

© 2023, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.