Fresh Vibes Greece All Over Me

Μια διαφορετική κρουαζιέρα μια ανάσα από την Αθήνα

Μια μικρή βάρκα σε λιμάνι με κόσμο πάνω

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σας έχω σούπερ ιδέα για τις πρώτες σας βουτιές!

Και όχι μην ανησυχείτε, δε θα χρειαστεί να ξενιτευτείτε σε κάποιο νησί για να κάνετε μια κρουαζιέρα σε καθαρά νερά. Θα σας πάρει μόλις σαράντα λεπτά από την Αθήνα για να φτάσετε στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη και εκεί να επιβιβαστείτε στο καΐκι Resalto της East Attica Cruises. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε 4 διαφορετικές κρουαζιέρες με κόστος από 20-50 ευρώ. Εμείς δοκιμάσαμε την πρωινή κρουαζιέρα East Attica Hidden Gems, όπου σε 4 ώρες βουτήξαμε σε 4 διαφορετικά σημεία με κόστος 35 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονταν απεριόριστα ποτά/αναψυκτικά και διάφορα σνακ (βουτήματα, σφολιατοειδή και φρούτα).

Επιβιβαστήκαμε στις 10:00 και όσο περιμέναμε να ολοκληρωθεί η επιβίβαση απολαύσαμε στο λιμάνι τον καφέ μας μαζί με κουλουράκια. Στη διαδρομή περάσαμε δίπλα από ένα έρημο νησάκι που δεσπόζει ο Κολοσσός του Πόρτο Ράφτη. Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα, ύψους πάνω από 2 μέτρα το οποίο απεικονίζει μια μορφή σε καθιστή στάση πάνω σε ένα στρογγυλό πέτρινο θρόνο. Κατά την παράδοση απεικονίζει έναν άντρα, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του ένα χρυσό ψαλίδι, το οποίο όμως του το έκλεψαν.

Η πρώτη μας στάση έγινε στον Όρμο Αράχνες ή Τουρκολίμανο, τον οποίο δύσκολα θα προσεγγίσετε από την ξηρά. Το τοπίο εκεί είναι βραχώδες και καταλήγει σε μια αμμουδερή παραλία. Λόγω του ότι σχηματίζεται ένας κόλπος, τα νερά εκεί είναι πάντα ήρεμα και εννοείται πεντακάθαρα.

Επόμενη στάση το νησάκι Αγίου Αλεξάνδρου, στο κόλπο της Βραυρώνας. Πάνω του είναι κτισμένο ένα εκκλησάκι και ένας ανεμόμυλος. Εδώ εκτός από βουτιές μπορείτε, ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι, να ανεβείτε στην κορυφή του νησιού. Εμείς αρκεστήκαμε στις βουτιές. Στο ενδιάμεσο ήρθε και η ώρα για το σνακ, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια κτλ, τα οποία συνοδεύσαμε με μπύρα ή αναψυκτικό.

Επόμενος προορισμός η παραλία Tortuga. Πεντακάθαρα νερά και σε αυτό το σημείο, ιδανικά για κολύμπι και βουτιές. Μια άλλη παραλία που γνωρίσαμε στη διαδρομή ήταν η Ερωτοσπηλιά, έναν κολπίσκο που δημιουργεί μια φυσική σκιά. Ο βράχος με την άμμο δημιουργούν μια μικρή σπηλιά, όπου σύμφωνα με την παράδοση συναντιούνταν τα ζευγαράκια για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα, εξού και το όνομα.

Γαλαζοπράσινα νερά και στο βάθος βράχια με μικρή σπηλιά από κάτω

Η τελευταία μας στάση ήταν πιο δίπλα σε ένα θαλάσσιο σπήλαιο. Η διάρκεια της κρουαζιέρας είναι τέτοια ώστε να κυλά ευχάριστα η ώρα και να μη σε κουράζει. Οι παραλίες που έχουν επιλέξει επίσης είναι πολύ καθαρές με καταγάλανα νερά και τα σνακ που προσφέρουν είναι επαρκή και ποιοτικά.

Περάσαμε λοιπόν 4 ώρες στη θάλασσα χωρίς να κουραστούμε ιδιαίτερα με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα. Μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε την κρουαζιέρα με φαγητό σε κάποια ταβέρνα στο Πόρτο Ράφτη.
Αν θέλετε να ζήσετε και εσείς την εμπειρία μας, σας παραθέτω το link για να κλείσετε όποια από τις κρουαζιέρες τους επιθυμείτε!

Για περισσότερο Travel Vibe πάτησε εδώ.

© 2024, Sofia & Myrsini. All rights reserved.

Travel Editors at 56 | Website

Είμαστε η Μυρσίνη και η Σοφια και ανήκουμε στην ομάδα του Travelvibe από το 2023.

Έχουμε γράψει άρθρα για τα ταξίδια μας στη Φολεγανδρο, στη Σαντορίνη και στην Αστυπάλαια. Ταξιδεύουμε κυρίως σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τελευταίο μας ταξίδι στην Αυστρία. Στο παρελθόν έχουμε πάει στην Τουρκία, Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία, Παρίσι, Ζυρίχη, Πράγα, Νάπολη και Ακτή Αμάλφι. Κορυφαίο μας ταξίδι ήταν στις Ηνωμένες πολιτείες το 2018, όπου επισκεφτήκαμε μεταξύ άλλων τη Νέα Υόρκη, το άλλος Άντζελες, το Λας Βεγκας και το Γκραντ Κανυον.

Επόμενο ταξίδι μας το Λονδίνο, όπου Θέλουμε εκτός από την πόλη να επισκεφτούμε και κάποια χωριά στην εξοχή. Η Μυρσίνη προτιμά τις χώρες που έχουν ζεστό κλίμα και η Σοφια το ακριβώς αντίθετο.

Στον ελεύθερο μας χρόνο μας αρέσει να κάνουμε βόλτες στην πόλη και να ανακαλύπτουμε πρωτότυπα και ψαγμένα μέρη, να πηγαίνουμε σινεμά και θέατρο και να απολαμβάνουμε καλό φαγητό.

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμάς είναι ότι αν και μένουμε σε διαφορετικά μέρη, η αγάπη μας για τα ταξίδια μας ενώνει και είναι πάντοτε μια καλή αφορμή για να βρεθούμε.

#adventuretravellers #activetravel

Είμαστε η Μυρσίνη και η Σοφια και ανήκουμε στην ομάδα του Travelvibe από το 2023. Έχουμε γράψει άρθρα για τα ταξίδια μας στη Φολεγανδρο, στη Σαντορίνη και στην Αστυπάλαια. Ταξιδεύουμε κυρίως σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τελευταίο μας ταξίδι στην Αυστρία. Στο παρελθόν έχουμε πάει στην Τουρκία, Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία, Παρίσι, Ζυρίχη, Πράγα, Νάπολη και Ακτή Αμάλφι. Κορυφαίο μας ταξίδι ήταν στις Ηνωμένες πολιτείες το 2018, όπου επισκεφτήκαμε μεταξύ άλλων τη Νέα Υόρκη, το άλλος Άντζελες, το Λας Βεγκας και το Γκραντ Κανυον. Επόμενο ταξίδι μας το Λονδίνο, όπου Θέλουμε εκτός από την πόλη να επισκεφτούμε και κάποια χωριά στην εξοχή. Η Μυρσίνη προτιμά τις χώρες που έχουν ζεστό κλίμα και η Σοφια το ακριβώς αντίθετο. Στον ελεύθερο μας χρόνο μας αρέσει να κάνουμε βόλτες στην πόλη και να ανακαλύπτουμε πρωτότυπα και ψαγμένα μέρη, να πηγαίνουμε σινεμά και θέατρο και να απολαμβάνουμε καλό φαγητό. Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμάς είναι ότι αν και μένουμε σε διαφορετικά μέρη, η αγάπη μας για τα ταξίδια μας ενώνει και είναι πάντοτε μια καλή αφορμή για να βρεθούμε. #adventuretravellers #activetravel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.