Greece All Over Me

Ανάφη… Ανακαλύψτε την!

Γράφει ο Sotiris A. Sotas

Η Ανάφη, ένα ξεχωριστό νησί του Αιγαίου, που διατηρεί την κλασική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η όποια διακρίνεται από το λευκό και το μπλε χρώμα, αξίζει μια ευκαιρία για εξερεύνηση. Δεν είναι ένα νησί σαν τα υπόλοιπα, καθώς απέχει αρκετά από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ταυτόχρονα όμως παρέχει όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές.

Photo Credits @isole_cicladi

Το νησί, σαν προορισμός, απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές, καθώς έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και όχι ιδιαίτερα ζωηρή νυχτερινή διασκέδαση. Η πρόσβαση στο νησί, μέχρι στιγμής, γίνεται αποκλειστικά ακτοπλοϊκώς, ενώ έχουν ξεκινήσει εργασίες και για αεροδρόμιο. Το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 10 ώρες.

Η Ανάφη είναι γενικά ορεινό νησί παρόλα αυτά οι παραλίες της είναι μαγευτικές. Από αυτές ξεχωρίζουν το Κλεισίδι, το όποιο προτιμάται κυρίως από γυμνιστές, το Κατσούνι και ο Ρούκουνας. Οι μετακινήσεις στο νησί, από το λιμάνι στην χώρα αλλά και προς ορισμένες παραλίες πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο προστίθεται ένα επιπλέον δρομολόγιο με τελικό προορισμό το Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια με πιο γνωστό το πανηγύρι στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής στις 7-8 Σεπτεμβρίου.

photo credits @anafisland

Για τους επισκέπτες του νησιού υπάρχουν αρκετές ταβέρνες με φρέσκα ψάρια και παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο νησί, όπως είναι το μελί από θυμάρι, το λαδοτύρι και το κρασί. Επίσης, υπάρχουν πολλά καταλύματα με εξαιρετική θέα στο πέλαγος, αν και αρκετοί ταξιδιώτες προτιμούν το ελεύθερο κάμπινγκ, το οποίο δεν προτείνεται, καθώς είναι παράνομο και επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκουμε στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και στο Λαογραφικό Μουσείο.

photo credits @beaches_of_greece

Τέλος, οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο νησί δεν υπάρχουν τράπεζες, παρά μόνο ένα ΑΤΜ στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση η Ανάφη απέχει από την Σαντορίνη περίπου μιάμιση ώρα με το καράβι.

photo Credits @v_mary_p

© 2018, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

Το Travel Vibe είναι το μεγαλύτερο community με Travel Bloggers στην Ελλάδα, ο ρόλος της κοινότητας είναι να δώσει έμπνευση σε Έλληνες ταξιδιώτες να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, περιπέτειες, δραστηριότητες και να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 70 άτομα που ασχολούνται ενεργά με το blogging, το vlogging, τα social media, την φωτογραφία και το video. Σε αυτήν την ομάδα θα βρεις απεριόριστο travel inspo και χαιρόμαστε πολύ αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές γιατί μάλλον έχουμε πετύχει τον σκοπό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *