World Stories

Κάιρο: Τα 2 πράγματα που θα σου σώσουν την ζωή

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να ξεκινήσω να γράφω τι να δεις στο Κάϊρο και που να πας ( ίσως το κάνω και αυτό).Αλλά θεωρώ πολύ σημαντικά τα 2 πράγματα που θα σου αναφέρω παρακάτω τα οποία θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ σε μια πόλη όπως είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Χωρίς πολλά πολλά ,πάμε να τα δούμε.

  1. Couchsurfing

Πολλοί μπορεί να γνωρίζετε την εφαρμογή , πολλοί μπορεί και όχι. Όπως και να έχει, το couchsurfing είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή για ταξιδιώτες. Ουσιαστικά, μπορείς να ανοίξεις το σπίτι σου και να φιλοξενήσεις ταξιδιώτες ή να φιλοξενηθείς εσύ χωρίς κάποιο αντίτιμο. Η ιδέα της εφαρμογής είναι να ενώσει τον ταξιδιώτη με τον ντόπιο ή και τους ταξιδιώτες μεταξύ τους. Επίσης μέσω της εφαρμογής μπορείς και απλά να συναντήσεις ντόπιους ή άλλους ταξιδιώτες και να κάνετε μαζί δραστηριότητες ή απλά να βγείτε για έναν καφέ.

Στην Αίγυπτο ταξίδεψα μόνος μου και χρησιμοποίησα πάρα πολύ την εφαρμογή. Γενικότερα, την χρησιμοποιώ σε κάθε μου ταξίδι πλέον και πάντα υπάρχει ανταπόκριση ωστόσο δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίστοιχη σαν αυτή στο Κάϊρο καθώς είχα πάνω από 10 άτομα κάθε μέρα που ήθελαν να κανονίσουμε κάτι. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι είναι πάρα πολύ φιλικοί και δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πόσο πολύ με βοηθούσαν καθημερινά με το οτιδήποτε. Χωρίς αυτούς, οι μέρες μου στο Κάϊρο θα ήταν σίγουρα πολύ πιο δύσκολες. Έτσι και αλλιώς το Κάϊρο είναι μια πόλη που επικρατεί το χάος.

Πυκνοκατοικημένη, πάρα πολύ κίνηση στους δρόμους, λίγα αγγλικά και πολλά άλλα καθιστούν το Κάϊρο μια πόλη όπου ο ταξιδιώτης θα συναντήσει αρκετά εμπόδια. Όμως οι άνθρωποι της είναι έτοιμοι με μεγάλη χαρά να σε γνωρίσουν και να σου χαρίσουν απλόχερα την εξαιρετική τους φιλοξενία. Και ναι, προσωπικά μιλώντας, δεν έχω γνωρίσει πιο ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους από τους Αιγύπτιους. Και το couchsurfing σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς. Ανθρώπους ανοιχτόμυαλους, φιλικούς και έντιμους.

2. Uber

Το Κάϊρο είναι τεράστια πόλη. Δεν είναι η πόλη που θα την γυρίσεις όλη περπατώντας καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες. Για τους προφανείς λόγους, καλό είναι να αποφύγεις τα ταξί γιατί θα ακούσεις πολλά όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις. Όσον αφορά τα μέσα, το πιο εύχρηστο είναι το μετρό ενώ τα λεωφορεία είναι συνήθως γεμάτα από κόσμο.

Το uber όμως είναι εκεί για να σου λύσει τα χέρια από το πρόβλημα της μετακίνησης σου. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ φθηνό και αρκετά εύκολο στο να βρεις κάποιο διαθέσιμο. Και το καλύτερο για το τέλος, υπάρχει και uber μηχανάκι, το οποίο είναι ακόμα πιο φθηνό από το κανονικό. Ναι ξέρω, επικρατεί χάος στους δρόμους, είναι πολύ επικίνδυνο αλλά είναι ότι πιο extreme θα κάνεις. Προσωπικά το χρησιμοποίησα 2-3 φορές, είδα τον χάρο με τα μάτια μου αλλά είναι σίγουρα μια εμπειρία που πρέπει να δοκιμάσεις!

Να είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιώντας τις παραπάνω εφαρμογές, η εμπειρία σου στο Κάϊρο θα είναι πολύ καλύτερη και διαφορετική.

Υ.Σ 1 Όσον αφορά το couchsurfing, σε κάθε προφίλ υπάρχουν κριτικές. Καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικά το κάθε προφίλ πριν συναντήσεις κάποιο άτομο.

Υ.Σ 2 Όσον αφορά το uber, δεν λειτουργεί καλά στο αεροδρόμιο του Καΐρου λόγω της μη έγκυρης τοποθεσίας και ίσως χρειαστεί να περπατήσεις λίγο πιο έξω, σε κάποιο δρόμο ώστε να το καλέσεις από εκεί.

© 2020, George Papoutsas. All rights reserved.

Ο Γιώργος είναι φοιτητής οικονομικών ο οποίος ζει επενδύοντας στις εμπειρίες και τα ταξίδια. Στόχος του να ταξιδέψει και να εξερευνήσει κάθε μέρος του κόσμου. Από τα αγαπημένα του quote: So much world, So little time.

  1. Pingback: Αίγυπτος: χρήσιμα Tips για τις πυραμίδες της Γκίζας - Travel Vibe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *