Faces

#Faces: Λίνα Τσέλιου

Γράψε μας σε μια παράγραφο ποια είσαι και ποια η σχέση σου με τα ταξίδια ή τον τουρισμό;
Ονομάζομαι Λίνα Τσέλιου και είμαι πρόσφατα συνταξιούχος εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής. Από την πρώτη χρονιά που διορίστηκα, άρχισα να αποταμιεύω χρήματα και να ταξιδεύω. Οργανώνω τα ταξίδια μόνη μου και ελάχιστα ταξίδεψα με ταξιδιωτικό γραφείο και όποτε αναγκάστηκα, το μετάνιωσα.

Αν δεν ζούσες στην Ελλάδα, σε ποια χώρα θα ήθελες να μένεις και γιατί;
Νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω στο Βιετνάμ γιατί είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες σε ομορφιά ανθρώπων, τοπίων και φαγητών.

Το πιο περίεργο σουβενίρ που έφερες ποτέ από ένα ταξίδι σου;
Ένα πήλινο πιάτο που βάζουν οι γυναίκες της φυλής Mursi στην Αιθιοπία, ξεχειλώνοντας το κάτω χείλος τους για ομορφιά.

Το μουσείο που πήγες και δεν άξιζε το εισιτήριο του;
Είμαι πολύ επιλεκτική στα μουσεία που επισκέπτομαι και δεν θυμάμαι κάποιο που δεν άξιζε το κόστος.

Το φαγητό που θυμάσαι ακόμα την μυρωδιά του, και σε ποια χώρα ήταν;
Ο βασιλιάς των φρούτων που άλλοι λατρεύουν και άλλοι μισούν, το durian, το οποίο λόγω της έντονης μυρωδιάς του απαγορεύεται στα περισσότερα ξενοδοχεία. Εγώ το περνάω λαθραία χεχε! και όταν το τρώω, μυρίζει όλος ο όροφος. Επίσης όλη η ασιατική κουζίνα.

Ιδανικός για σένα Καλοκαιρινός προορισμός που θα θυμάσαι για πάντα και γιατί;
Η Ζανζιβάρη. Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για την φιλικότητα των κατοίκων, τις κάτασπρες παραλίες, τα τροπικά νερά και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα.

Αν ήσουν χώρα ποια χώρα θα ήσουν και γιατί;
Η Αιθιοπία. Για το πολύπλευρο ενδιαφέρον της, την ομορφιά της και την μαγεία του να μην τελειώνουν ποτέ οι εκπλήξεις της.

Μια σωστή συμβουλή που σου έδωσε κάποιος σχετικά με τα ταξίδια και την ακολουθείς πάντα;
Ένας μεγάλος ταξιδευτής που γνώρισα την εποχή που άρχισα τα ταξίδια μου, μου αποκάλυψε το μυστικό για να μην αρρωσταίνω: Να σαπουνίζω συνέχεια τα χέρια μου. Επίκαιρο ε; Δεν έχω κάνει ποτέ εμβόλια, δεν παίρνω φάρμακα και δεν αρρώστησα ποτέ από τότε, σε οποιαδήποτε χώρα στην Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική ή οπουδήποτε αλλού.

Μια δυσάρεστη ταξιδιωτική σου εμπειρία;
Στο Μπαλί κάνοντας rafting, έπεσα στο νερό, με παρέσυρε το ποτάμι για δύο χιλιόμετρα περίπου και με χτυπούσε στα βράχια. Τελικά βρέθηκε μία βάρκα που μου προέκτεινε ένα κουπί, το άρπαξα, με τράβηξαν μισοπνιγμένη και σώθηκα, αν και καταγδαρμένη. Ξαναέκανα light rafting μετά από 20 χρόνια.

Μια φράση για τους travel addicts που διαβάζουν το travelvibe και θέλουν να ταξιδέψουν όλο τον κόσμο.
Γεμίστε τα διαβατήρια σας με βίζες από πραγματικά ταξίδια, δηλαδή εκείνα που οργανώσατε μόνοι σας

© 2020, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

Το Travel Vibe είναι το μεγαλύτερο community με Travel Bloggers στην Ελλάδα, ο ρόλος της κοινότητας είναι να δώσει έμπνευση σε Έλληνες ταξιδιώτες να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, περιπέτειες, δραστηριότητες και να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 70 άτομα που ασχολούνται ενεργά με το blogging, το vlogging, τα social media, την φωτογραφία και το video. Σε αυτήν την ομάδα θα βρεις απεριόριστο travel inspo και χαιρόμαστε πολύ αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές γιατί μάλλον έχουμε πετύχει τον σκοπό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *