Faces Fresh Vibes

#Faces: Βασιλική & Γιώργος

Γράψτε μας σε μια παράγραφο ποιοι είστε και ποια η ενασχόληση σας με τα ταξίδια ή τον τουρισμό

Είμαστε η Βασιλική Παπακωνσταντή και ο Γιώργος Τσαγκαράκης, ένα ζευγάρι travel bloggers με πάθος για τα ταξίδια και τις περιπέτειες! Πλέον ζούμε στην Κρήτη και έχουμε δημιουργήσει την σελίδα yabatravellers.com, όπου μέσα από αφηγήσεις και φωτογραφίες θέλουμε να «φωτίσουμε» αθέατες πλευρές των ταξιδιών και να μοιραστούμε συμβουλές και ιστορίες για όλα αυτά που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη. Το ίδιο επιχειρούμε και από τα social media!

Μετά τις σπουδές μας αρχίσαμε να εργαζόμαστε στον αεροπορικό χώρο, όπου και γνωριστήκαμε. Πριν περίπου 5 χρόνια δημιουργήσαμε μαζί το couples travel blog, Yabatravellers.com, το οποίο σήμερα είναι μία από τις βασικές μας επαγγελματικές ασχολίες.

Αν δεν ζούσατε στην Ελλάδα, σε ποια χώρα θα θέλατε να μένετε και γιατί;

Θα θέλαμε να ζήσουμε στην Ινδονησία! Ο λόγος είναι κυρίως το vibe της χώρας. Η υπέροχη φύση, οι κατά βάση ευγενικοί κάτοικοι, το κλίμα, καθώς και η μεγάλη κοινότητα expats που κατοικεί εκεί, κυρίως digital nomads. Επίσης, είναι μία χώρα με την οποία έχουμε συναισθηματικό δέσιμο μιας και από εκεί ξεκίνησε επίσημα η κοινή μας ζωή, αλλά γεννήθηκε και η ιδέα του Yabatravellers.

Το πιο περίεργο σουβενίρ που φέρατε  ποτέ από ένα ταξίδι σας;

Έχουμε φέρει διάφορα και περίεργα. Αυτά που ίσως φαίνονται πιο περίεργα είναι τα μπουκάλια με αναψυκτικά! Έχουμε φέρει Inca cola από το Περού και coca cola από το Kyoto!

Το μουσείο που πήγατε και δεν άξιζε το εισιτήριο του;

Σίγουρα υπάρχει κάποιο…ή κάποια! Η αλήθεια είναι πώς λίγα μας έχουν εντυπωσιάσει. Επίσης, καλό είναι να αναφέρουμε ότι δεν είμαστε οι πιο φανατικοί των μουσείων, παρόλο που συνήθως θα επισκεφθούμε τα πιο βασικά σε κάθε χώρα που πάμε. Άλλωστε αν δεν το δεις με τα μάτια σου πώς θα ξέρεις αν άξιζε;!

Το φαγητό που θυμάστε ακόμα την μυρωδιά του, και σε ποια χώρα ήταν;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να καλύψει από μόνη της όλο το κείμενο. Θα αναφέρουμε μόνο κάποια που απλώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε! Οι tortas που τρώγαμε για πρωινό σε ένα μαγαζάκι στο Tulum στο Μεξικό. To βιετναμέζικο pho που φάγαμε στο Ανόι την πρώτη μας βραδιά στο Βιετνάμ. Η σαλάτα με φρέσκο τόνο σε ένα εστιατόριο στο Μπαλί. Το melon pan, ένα ζεστό γλυκό ψωμάκι με κρέμα που τρώγαμε στο χέρι στην Ιαπωνία.

Ιδανικός για σας καλοκαιρινός προορισμός που θα θυμάστε για πάντα και γιατί;

Είμαστε προκατειλημμένοι, αλλά θα πούμε την Κρήτη! Έχουμε μεγαλώσει εδώ και έπειτα από δέκα χρόνια στην Αθήνα γυρίσαμε πάλι πίσω. Οι παιδικές μας αναμνήσεις από τα υπέροχα καλοκαίρια απλώς συνεχίζονται…! Για να πούμε όμως και κάποιο άλλο μέρος, ευχάριστη έκπληξη ήταν το Καστελλόριζο. Είχε μία καλοκαιρινή ξεγνοιασιά άλλης εποχής.

Αν ήσασταν χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Ίσως το Περού! Ο λόγος είναι η ποικιλομορφία του. Η χώρα αυτή φιλοξενεί πάνω από 30 διαφορετικά μικροκλίματα! Έτσι και εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε πολύπλευροι και έχουμε διαφορετικά στοιχεία σαν χαρακτήρες.

Μια σωστή συμβουλή που σας έδωσε κάποιος σχετικά με τα ταξίδια και την ακολουθείτε πάντα;

Δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που θα προτείναμε εμείς είναι να μην πηγαίνεις σε έναν τόπο αναζητώντας τον δικό σου κόσμο. Την βολή σου, τα έθιμα, τα φαγητά και τις παραδόσεις σου. Να πηγαίνεις ανοιχτός και «καθαρός» σε έναν νέο τόπο, σαν λευκό χαρτί, έτοιμος να απορροφήσεις νέες εμπειρίες, ακόμη και αν δεν τις κατανοείς όλες.

Μια δυσάρεστη ταξιδιωτική σας εμπειρία;

Έχουμε 2-3 τέτοιες, αλλά ευτυχώς όχι κάτι που να μας έχει αποθαρρύνει ως τώρα! Έχουμε πάθει δηλητηρίαση 2 φορές, από αυτές που σε βγάζουν εκτός 2-3 μέρες. Και βεβαίως μας έχουν κλέψει στο Μεξικό, το backpack με τον φωτογραφικό μας εξοπλισμό. Ευτυχώς διέρρηξαν το πορτ μπαγκαζ του αμαξιού οπότε εμείς δεν ήρθαμε σε επαφή άμεσα με τον δράστη. Ωστόσο, το Μεξικό παραμένει από τις αγαπημένες μας χώρες.

Μια φράση για τους travel addicts που διαβάζουν το travelvibe και θέλουν να ταξιδέψουν όλο τον κόσμο.

Όπου ταξιδεύεις να πηγαίνεις με ανοιχτή καρδιά και ακόμη πιο ανοιχτό μυαλό!

© 2020 – 2023, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.