Faces

#Faces: Παναγιώτης & Στέφανη

Ποιοι είστε, πια η σχέση σας με τα ταξίδια ή τον τουρισμό;
Είμαστε ο Πάνος και η Στέφανη, γνωστοί ως Island Escapers, και είμαστε οι πρώτοι full time travelers στη Κύπρο. Ε πάντα πολύ παθιασμένοι με τα ταξίδια, οπότε σε κάποιο σημείο είπαμε ότι πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε τρόπους να μετατρέψουμε την αγάπη μας αυτή σε full time επάγγελμα.

Έκτοτε συνεργαζόμαστε με ξενοδοχεία, resorts και εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο του τουρισμού όσο και σε πολλούς άλλους τομείς, διαφημίζοντας τους μέσα από την σελίδα μας στο Instagram.

Αν δεν ζούσατε στην Κύπρο σε ποια χώρα θα θέλατε να μείνετε και γιατί;
Γενικά μέσα από τα ταξίδια μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ερωτευμένοι με την ασιατική κουλτούρα. Για αυτό και μια χώρα που μας εντυπωσίασε τόσο για τις φυσικές της ομορφιές όσο και για την κουλτούρα της είναι οι Φιλιππίνες.

Αποτελείται από 7,641 νησιά, οπότε όπως μπορείτε να φανταστείτε μια ζωή δεν είναι αρκετή για να την εξερευνήσει κανείς. Αυτό όμως που την κάνει τόσο ξεχωριστή και αυτό που μας μάγεψε σε αυτή είναι ο κόσμος της και η τόση ευγένεια και καλοσύνη που διακατέχει το λαό της. Άνθρωποι που έχουν μάθει να ζουν μόνο με τα πλήρως απαραίτητα, σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν με αυτά, αλλά παρ’ όλες τις δυσκολίες τους δεν χάνουν ποτέ το χαμόγελο τους. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν έχουν πολλά να μας μάθουν.

Το πιο περίεργο σουβενίρ που φέρατε ποτέ από ταξίδι σας.
Μπορούμε να πούμε ότι δεν είμαστε και οι μεγαλύτεροι φανς των τυπικών αναμνηστικών. Ναι φυσικά πάντα θα αγοράσουμε ένα μικρό μαγνητάκι από κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε (κάπως πρέπει και εμείς να διακοσμήσουμε το ψυγείο μας) αλλά κατά τα άλλα προτιμούμε να μαζεύουμε αντικείμενα που στο μέλλον θα μας θυμίζουν τις εμπειρίες που ζήσαμε στο κάθε μας ταξίδι. Για παράδειγμα πάντα μαζεύουμε αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, κάρτες εισόδου από μουσεία και αξιοθέατα, πετραδάκια από θάλασσες, φύλλα από δέντρα κτλ.

Το μουσείο που πήγες και δεν άξιζε το εισιτήριο του.
Επισκεπτόμενοι μουσεία διαφόρων ειδών, έχουμε να πούμε ότι δεν μετανιώσαμε την επίσκεψη μας για κανένα από αυτά καθώς από όλα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και κάτι. Ίσως κάποια να μην άξιζαν τόσο την τιμή τους στο τέλος της ημέρας, όμως από όλα καταφέραμε να βγούμε πιο γεμάτοι σε γνώσεις και εμπειρίες.

Η κάθε χώρα έχει και κάτι όμορφο να δείξει για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Οπότε είναι καλό και σημαντικό να μαθαίνουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι σε κάποιες χώρες και ποιες δυσκολίες καλούνταν να ξεπεράσουν έτσι ώστε να εκτιμούμε αυτά που έχουμε στη ζωή μας. Πέραν από αυτό όμως είμαστε γενικότερα άνθρωποι που τους αρέσει περισσότερο να εξερευνούν φυσικά τοπία και να μαθαίνουν για την ιστορία κάθε τόπου μέσα από τους ανθρώπους της.

Το φαγητό που θυμόσαστε ακόμα τη μυρωδιά του και σε ποια χώρα ήταν;
Σε κάθε χώρα που επισκεφθήκαμε δοκιμάσαμε και κάτι ξεχωριστό. Όμως το πιάτο που μας έμεινε λίγο περισσότερο στην ανάμνηση είναι κάποια ασιατικά μακαρόνια με θαλασσινά και λαχανικά που δοκιμάσαμε από ένα street food market στο Phuket της Ταϊλάνδης.

Ήταν λες και μέσα από αυτό το πιάτο μπορούσες να γευτείς και να ζήσεις όλη την Ταϊλάνδέζικη κουλτούρα. Στο μάρκετ αυτό μπορούσες να βρεις τα πάντα από ωμά θαλασσινά μέχρι και τηγανητούς σκορπιούς όλα στη τιμή του 1 ευρό. Εμείς στην προκειμένη περίπτωση κινηθήκαμε προς τις πιο ‘safe’ επιλογές.

Ιδανικός για εσάς καλοκαιρινός προορισμός που θα θυμόσαστε για πάντα και γιατί;
Ένας από τους πιο όμορφους και ξεχωριστούς καλοκαιρινούς προορισμούς για εμάς είναι η Κεφαλονιά. Το απέραντο της πράσινο, οι σαγηνευτικές τυρκουάζ της παραλίες, ο κόσμος της και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα της είναι ένας συνδυασμός που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Φυσικά έχουμε και ακόμη δυο ιδιαίτερους λόγους να αγαπάμε τη Κεφαλονιά λίγο περισσότερο, εφόσον πρώτον η Στέφανη έχει ρίζες εκεί αλλά δεύτερο και κυριότερο επειδή εκεί της έκανα πρόταση γάμου πριν δυο χρόνια. Εξού και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας.

Αν ήσασταν χώρα ποια χώρα θα ήσασταν και γιατί;
Αν και δεν μας αρέσει να επαναλαμβανόμαστε, αν ήμασταν χώρα θα θέλαμε να ήμασταν οι Φιλιππίνες για ένα και πολύ σημαντικό λόγο. Ο κόσμος εκεί αγαπάει και σέβεται τη χώρα και το περιβάλλον στο οποίο ζει. Κάθε μέρα λαμβάνονται μέτρα έτσι ώστε το περιβάλλον να διατηρείται αγνό και καθαρό. Ο κόσμος έχει δημιουργήσει τον τρόπο ζωής του με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σίγουρος ότι οι πράξεις του δεν θα επιβαρύνουν την φύση.

Αν ήμασταν λοιπόν οι Φιλιππίνες θα νοιώθαμε περηφάνια και ευγνωμοσύνη για το ότι κατοικούμαστε από ένα λαό που παρά όλες του τις δυσκολίες έχει μάθει να σέβεται και να αγαπά την κάθε οντότητα πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Μια σωστή συμβουλή που σας έδωσε κάποιος σχετικά με τα ταξίδια και την ακολουθείτε πάντα.
Η πιο σημαντική συμβουλή που έχουμε λάβει γενικότερα και που την εφαρμόζουμε σε όλες της πτυχές της ζωής μας είναι πως πρέπει να ζούμε τη κάθε μας μέρα λες και είναι η τελευταία. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε. Είμαστε αρκετά τυχεροί στο ότι συνειδητοποιήσαμε από μικρή ηλικία ότι η ζωή είναι μικρή και ότι για αυτό πρέπει να την ζήσουμε όσο πιο έντονα γίνεται και να την γεμίσουμε με όσες περισσότερες εμπειρίες και περιπέτειες μπορούμε.

Μέσα από τις εμπειρίες μας αυτές έχουμε πλέον καταλάβει τι έχει πραγματικά αξία σε αυτή τη ζωή και ότι πράγματι εάν έχεις την υγεία σου και τους ανθρώπους που αγαπάς δίπλα σου, τότε είσαι πιο πλούσιος από ότι νομίζεις.

Μια δυσάρεστη ταξιδιωτική μας εμπειρία.
Δυστυχώς είχαμε μια αρκετά άσχημη εμπειρία στο Μπαλί. Ξεκινήσαμε λοιπόν μια μέρα με το μηχανάκι που είχαμε ενοικιάσει (γύρω στις 04:00 το πρωί) για να πάμε να δούμε την ανατολή του ήλιου σε ένα σημείο που είχες ως θέα το ηφαίστειο του νησιού. Στη διαδρομή λοιπόν καθώς οδηγούσαμε το μηχανάκι, έρχεται ξαφνικά δίπλα μας ένας άγνωστος πάνω σε άλλο μηχανάκι, αρπάζει τη Στέφανη από το χέρι και την ταρακουνά με βία για να της αρπάξει το κινητό μέσα από τα χέρια. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κατάφερε δυστυχώς να πιάσει το τηλέφωνο και να φύγει.

Προσπαθήσαμε να τον ακολουθήσουμε αλλά μάταια. Ο τύπος έγινε καπνός, μαζί και το κινητό μας. Πέρα από το τεράστιο σοκ που βιώσαμε, ευτυχώς δεν είχαμε άλλες ζημιές. Ήταν μια πολύ συνταρακτική εμπειρία αλλά τουλάχιστον δεν πάθαμε εμείς τίποτα. Αυτό είναι το σημαντικό.

Μια φράση για τους travel addicts που διαβάζουν το travelvibe και θέλουν να ταξιδέψουν όλο τον κόσμο.
Η ζωή είναι μικρή. Μην την χαραμίζεις ζώντας την ζωή κάποιου άλλου. Μην αφήνεις τις φωνές και τις απόψεις άλλων να σε απομακρύνουν από τη ζωή των ονείρων σου. Η ζωή είναι δική σου για να την δημιουργήσεις όπως εσύ θέλεις.

© 2020, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

Το Travel Vibe είναι το μεγαλύτερο community με Travel Bloggers στην Ελλάδα, ο ρόλος της κοινότητας είναι να δώσει έμπνευση σε Έλληνες ταξιδιώτες να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, περιπέτειες, δραστηριότητες και να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 70 άτομα που ασχολούνται ενεργά με το blogging, το vlogging, τα social media, την φωτογραφία και το video. Σε αυτήν την ομάδα θα βρεις απεριόριστο travel inspo και χαιρόμαστε πολύ αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές γιατί μάλλον έχουμε πετύχει τον σκοπό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *