Greece All Over Me

Kallichoron Art Boutique Hotel: Ένα bike και eco friendly hotel που θα λατρέψετε

Στο μεταίχμιο Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, η Αστυπάλαια συγκεντρώνει χαρακτηριστικά και από τα δύο νησιωτικά συμπλέγματα, γεγονός που τελικά της προσδίδει έναν μοναδικό χαρακτήρα. Χτισμένη αμφιθεατρικά με ουσιαστικό κέντρο τους ανεμόμυλούς της, απαρτίζεται από δύο βασικούς οικισμούς: τη Χώρα και τον Πέρα Γιαλό.

Στη Χώρα, με απίστευτη θέα προς τους ανεμόμυλους και το Κάστρο της Αστροπαλιάς, βρίσκεται το Art Boutique Hotel Kallichoron. Το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 και είναι αποτέλεσμα μιας παρέας νέων παιδιών που γνωρίστηκαν στο νησί το καλοκαίρι του 2002 και τα οποία συγκέντρωσαν εκεί όλα όσα σήμαινε και σημαίνει για αυτούς η Αστυπάλαια.

«Δεν είχαμε σκεφτεί να δραστηριοποιηθούμε στο κομμάτι του τουρισμού, αλλά η τοποθεσία των δωματίων και η θέα από αυτά μας έκαναν να πάρουμε τελικά την απόφαση», αναφέρει η Μαρία Μαυρουδή, general manager του Kallichoron Art Boutique Hotel.

Πρωινό στο δωμάτιο με εκπληκτική θέα

Η φιλοσοφία τους περιστρέφεται γύρω από τέσσερεις βασικούς πυλώνες: τη γαστρονομία που αντιπροσωπεύεται κυρίως με το βραβευμένο grandma’s breakfast (πρωινό της γιαγιάς), το wellness με συνεδρίες yoga, massage και υπηρεσίες spa, το eco label που έχει ως στόχο τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και την κοινωνική ευθύνη και βιωσιμότητα.

Συνδυάζοντας τους άξονες της ευεξίας και της οικολογίας, το Kallichoron εντάχθηκε στο project των bike friendly hotels, των ξενοδοχείων δηλαδή που είναι φιλικά προς τους ποδηλάτες και προσφέρουν ποδηλατικές υπηρεσίες.
Παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να νοικιάσουν ποδήλατο και να εξερευνήσουν το νησί με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο, κάνοντας ταυτόχρονα τη γυμναστική τους. Υπάρχουν διαφόρων ειδών και δυσκολίας διαδρομές, από ασφαλτοστρωμένους δρόμους μέχρι ερημικούς χωματόδρομους στη δυτική πλευρά της Αστυπάλαιας, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο καθένας.

Με μια ερώτηση στην υποδοχή μπορούν να καθοδηγηθούν αναλόγως και να επιλέξουν την κατάλληλη διαδρομή.

Πριν παραλάβουν το ποδήλατό τους, πραγματοποιείται ένας μικρός έλεγχος από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου προκειμένου να σιγουρευτούν ότι όλα βαίνουν σωστά, δίνονται οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές και η πλήρης εξάρτυση (κράνος, φως και backpack, αν κάποιος δεν διαθέτει).

Εξοπλισμός ποδηλάτου και εργαλεία

Για όσους βέβαια έχουν ταξιδέψει μαζί με το ποδήλατό τους στο νησί, υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης αλλά και επισκευής σε περίπτωση που προκύψει κάποια μικρή βλάβη.

Άποψη του δωματίου
Φωτιζόμενος πίνακας στο δωμάτιο

Για αυτούς που επιθυμούν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες στις διακοπές τους πέρα από την χαλάρωση, τα bike friendly hotels είναι μια πολύ καλή επιλογή και το Kallichoron ένας χώρος που προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό αυτών των δύο: χαλάρωση σε ένα άνετο δωμάτιο με μοναδική θέα και νοστιμότατο χειροποίητο πρωινό και θεματικές αποδράσεις στο νησί με δραστηριότητες στη φύση, όπως οι ποδηλατικές διαδρομές.

Δωράκια κατά την αναχώρηση

Good to Know: το Kallichoron Art Boutique Hotel είναι πιστοποιημένο με το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας Green Key Eco Label για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί.

Δείτε περισσότερα στο site του ξενοδοχείου εδώ

Δείτε περισσότερα για τα Bike Friendly Hotels εδώ

© 2019, Eleni Skrimpa. All rights reserved.

27

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.