Fresh Vibes World Stories

Τι να κάνετε στα νησιά Phi Phi

Σε κάθε ταξίδι συνηθίζουμε να περπατάμε όλη μέρα, να βλέπουμε αξιοθέατα και γενικά να μην υπάρχει ηρεμία ποτέ γιατί θέλουμε να τα ζήσουμε όλα. Σε αυτό το ταξίδι, μιας και επρόκειτο για ταξίδι του μέλιτος, είχαμε αποφασίσει από κοινού να μην τρέχουμε όλη μέρα. Τελικά, στο ταξίδι μας στα Phi Phi, προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε τόσο την χαλάρωση όσο και τις περιπέτεια. Ενδεικτικά κάποια από τα πράγματα που είδαμε και κάναμε θα σας τα παραθέσουμε παρακάτω.

Οι πιο τουριστικές παραλίες στα νησιά Koh Phi Phi βρίσκονται είτε στο κεντρικό νησί είτε στα γειτονικά. Οι πιο γνωστές στο κεντρικό νησί είναι οι εξής:

Long Beach

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία αυτήν είναι από το κέντρο του νησιού. Μπορείτε να κλείσετε κάποιο longboat ή κάποιο watertaxi, τα οποία θα σας μεταφέρουν σε πολύ λίγα λεπτά. Ωστόσο, εμείς επιλέξαμε την δεύτερη επιλογή, δηλαδή να περπατήσουμε το όμορφο μονοπάτι  κατά μήκος της ακτής μέσα στην ζούγκλα.

Στην Long Beach θα βρείτε την πιο απαλή και λευκή άμμο του νησιού, καθαρά γαλάζια νερά και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόλυτη ηρεμία μιας και είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε snorkeling και να ανακαλύψετε τα πολύχρωμα ψάρια του βυθού.

Bonus Tip: Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δείτε μικρά καρχαριάκια από 40 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο άμα κολυμπήσετε στις άκρες του υφάλου. Κατά την διάρκεια της ημέρας όταν υπάρχουν πολλά καράβια στην παραλία είναι δύσκολο να τα δείτε και οι καλύτερες ώρες είναι πριν τις 9 π.μ. και μετά τις 5 μ.μ..

snorkeling sta phi phi island
Tonsai Bay

Είναι η παραλία στο κεντρικό και πιο τουριστικό σημείο του νησιού. Για εμάς δεν ήταν η καλύτερη επιλογή η παραλία αυτή, καθώς εκεί βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Το αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες, αρκετή φασαρία και όχι τόσο καθαρό περιβάλλον.

Tonsai Bay
Loh Dalum

Είναι μία τροπική παραλία στην οποία έχετε εύκολη πρόσβαση από την κεντρική αγορά (150 μέτρα απόσταση) και παρόλο που είναι τόσο κοντά στο τουριστικό μέρος της πόλης, είναι πολύ ήσυχη παραλία.

Οι απομακρυσμένες παραλίες στις οποίες χρειάζεται να νοικιάσετε κάποιο καραβάκι ή να κλείσετε κάποιο τουρ είναι οι εξής:

Monkey Beach

Μια μικρή παραλία 150 μέτρων στη νοτιοδυτική μεριά του νησιού με έντονη βλάστηση, η οποία δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τις μαϊμούδες. Δεν προσεγγίζεται με τα πόδια. Η μεταφορά μας έγινε με Longboat που αναχωρούσε από την προβλήτα Tonsai Pier από τα νησιά Phi Phi και ο χρόνος ήταν περίπου 15 λεπτά.

Για εμάς ήταν μια εμπειρία που ανυπομονούσαμε να ζήσουμε, μιας και τα μαϊμουδάκια είναι από τα αγαπημένα μας ζώα. Είχαμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας μικρά σνακ για να τα ταΐσουμε. Μόλις κατεβήκαμε από το LongBoat τα είδαμε να κατευθύνονται κατά πάνω μας. Καταφέραμε να δούμε δύο μωρά μαϊμουδάκια και να βγάλουμε αρκετές φωτογραφίες μαζί τους. Μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους μόνο όσο είχαμε τα κρακεράκια μαζί μας. Όταν τελείωσαν μας θεωρούσαν αδιάφορους και πήγαιναν στους επόμενους. Ακόμη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα. Οι μαϊμούδες ψάχνουν τις τσάντες και τις τσέπες σας και είναι πιθανό να σας αποσπάσουν ότι βρουν. Επίσης  τα ζώα αυτά θεωρούνται άγρια, ειδικά κατά την περίοδο αναπαραγωγής, και γίνονται επιθετικά γι’ αυτό και οι κινήσεις μας ήταν πολύ προσεχτικές.

Στο υπόλοιπο νησί ωστόσο υπάρχουν πινακίδες (που δεν είχαμε προσέξει εκ των προτέρων) και προειδοποιούν τους τουρίστες να μην δίνουν φαγητά στα ζώα. Ο λόγος είναι ότι έτσι καλομαθαίνουν στο έτοιμο φαγητό, επαναπαύονται και δεν ψάχνουν να τραφούν από το φυσικό τους περιβάλλον.  

Ένα λυπητερό θέαμα ήταν η ρύπανση της παραλίας με πλαστικά μπουκάλια και διάφορα άλλα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα οι μαϊμούδες να ζουν ανάμεσα σε αυτά. Είδαμε μωρό μαϊμουδάκι να αρπάζει πλαστικό μπουκάλι νερού και να το τρώει. Για αυτόν τον λόγο, φεύγοντας από την MonkeyBeach, όπως και από κάθε άλλη παραλία, σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα σκουπίδια σας και ότι δεν αφήσατε κάτι που θα είναι βλαβερό για το περιβάλλον και τα ίδια τα ζώα.

Μία εναλλακτική επιλογή για τους πιο γενναίους τουρίστες, είναι η μετακίνηση στην MonkeyBeach με καγιάκ. Η διαδρομή είναι 45 λεπτά και είναι πολύ καλή γυμναστική αλλά κάπως κουραστικό αν είστε εκεί για την απόλυτη χαλάρωση που προσφέρουν τα νησιά.

Monkey beach sta phi phi islands
Bamboo Island

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο νησί με ολόλευκη άμμο κατά μήκος της περιμέτρου του και καθαρά νερά. Θα εκπλαγείτε με την ομορφιά του και θα ζήσετε την απόλυτη εξωτική εμπειρία. Επειδή είναι από τα πιο τουριστικά νησιά, σας προτείνουμε να πάτε είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα, ώρες που το νησί δεν είναι γεμάτο από τουρίστες. Συνήθως τα τουρ με πολλά άτομα δεν κάθονται πολύ ώρα στο νησί και έτσι ο κόσμος δεν απομακρύνεται ιδιαίτερα. Οπότε αν βρεθείτε εκεί μαζί με αρκετό κόσμο καλό θα ήταν να περπατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται από το σημείο αποβίβασης για να απολαύσετε το εξωτικό αυτό μέρος με την ησυχία σας.

Σπηλιές Viking

Οι διάσημες και εντυπωσιακές σπηλιές Viking υψώνονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού κάτω από ένα ψηλό γκρεμό. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα longtail boat από το λιμάνι Tonsai, ή να την συμπεριλάβετε στο τουρ μεταξύ των υπόλοιπων παραλίων.

Ωστόσο,  από το 2009 απαγορεύτηκε η είσοδος των τουριστων στο εσωτερικό των σπηλιών και τα καράβια απαγορεύεται να πλησιάζουν. Εξαιτίας αυτού και εμείς δεν την συμπεριλάβαμε στο τουρ μας μιας και θεωρήσαμε άσκοπο να περάσουμε απλά από μακριά χωρίς να μπούμε μέσα.

Η ιστορία τους ωστόσο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς το όνομά τους προέρχεται από τις εσωτερικές τοιχογραφίες των Σκανδιναβών ναυτικών. Βάση θρύλου, οι σπηλιές αποτέλεσαν καταφύγιο από μια δυνατή καταιγίδα και κατά την διαμονή τους, δημιούργησαν εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Κατά την διάρκεια της καταιγίδας τα πλοία τους καταστράφηκαν και όσο περίμεναν για βοήθεια από τους διασώστες, τρεφόντουσαν από της σπηλιές των πουλιών.

Mosquito Island

Παρέχει εντυπωσιακούς και ενδιαφέρον προορισμούς για κατάδυση και snorkeling. Το όνομά του προήλθε από τα μεγάλα σμήνη κουνουπιών και εντόμων, τα οποία κάνουν κυρίως αισθητή την παρουσία τους με την δύση του ηλίου. Προτείνουμε να έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας εντομο απωθητικά για να αποφύγετε τα δυσάρεστα τσιμπήματα.

Scuba Diving

Για όσους αγαπάνε τον ωκεανό, η εμπειρία του τουρ με το καράβι είναι αρκετά ικανοποιητική, αλλά γιατί να μην ζήσετε την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο; Αναφερόμαστε στην κατάδυση scuba diving. Μία must εμπειρία για να ζήσετε την υποβρύχια ζωή. Θα εξερευνήσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους και θα κολυμπήσετε ανάμεσα σε πολύχρωμα ψάρια. Θα εκπλαγείτε με το πόσα χρώματα υπάρχουν στον βυθό της θάλασσας και με το πόσο διαφορετικά και περίεργα ψάρια θα δείτε. Στην δικιά μας κατάδυση είδαμε μία θαλάσσια χελώνα, πολλά ψάρια που θυμίζουν τον μικρό πρωταγωνιστή της ταινίας «Νέμο», κοράλλια, trompet fish, barracuda, μια μεγάλη τσούχτρα και πολλά ακόμη. Κοπάδια ψαριών τόσο πυκνά που δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλον.

Μια απλή κατάδυση στο θαλάσσιο πάρκο με ειδικούς επαγγελματίες κοστίζει γύρω στα 2500 baht, ενώ μπορείτε να το συνδυάσετε με το γνωστό ναυάγιο KledGeaw με κόστος πακέτου 3100 baht. Επιπλέον για την είσοδο σας στο θαλάσσιο πάρκο θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα αντίτιμο ύψους 400 baht ανά άτομο. Απλά να προσέξετε να κλείσετε κατάδυση μέρα που δεν φυσάει για να υπάρχει καλή ορατότητα στον βυθό. Επίσης να αποφύγετε να σας πάνε για κατάδυση σε πολυσύχναστο μέρος γιατί λόγω της έντονης δραστηριότητας η υποβρύχια ζωή αναταράσσεται και τα ψάρια κρύβονται

Όσον αφορά πλέον το κεντρικό νησί έχουμε τις εξής εμπειρίες και δραστηριότητες να προτείνουμε:

Thai Massage

Ένα πράγμα για το οποίο φημίζονται οι Ταϊλανδοί είναι το μασάζ τους. Και πώς να μην το δοκιμάσετε, αφού θα δείτε δεκάδες μαγαζιά στο νησί. Αν δεν σας αρέσει ο πόνος μην δοκιμάσετε το Thai Massage καθώς είναι σχετικά επίπονο και άβολο. Απλά προτιμήστε ένα χαλαρωτικό με κάποιο έλαιο που μυρίζει ωραία. Οι τιμές είναι αρκετά λογικές, οπότε αν δεν βρείτε αυτό που σας άρεσε με την πρώτη μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά την επόμενη μέρα. Το μενού στα περισσότερα μαγαζιά έχει μεγάλη ποικιλία.

View Point

Αν σας αρέσει το περπάτημα και γενικά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό πέρα από την χαλάρωση που προσφέρει το νησί, τότε μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να πάτε. Η θέα θα σας ανταμείψει ιδίως αν το επισκεφθείτε απόγευμα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η διαδρομή που θα ακολουθήσετε είναι από το Reggae Bar προς την Loh Dalum Bay. Από εκεί θα δείτε πινακίδες που θα σας οδηγήσουν στο ViewPoint.

Υπάρχουν 3 View Point, το καθένα με την δική του θέα. Για εμάς, η καλύτερη επιλογή ήταν το View Point 2 στο οποίο φαίνεται καλύτερα το σχήμα το νησιού που δημιουργεί ένα Η, και στο οποίο απολαύσαμε την δύση του ηλίου. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό ή να αγοράσετε πριν ξεκινήσετε να ανεβαίνετε στο μονοπάτι. Ακόμη να έχετε μαζί σας αντικουνουπικά για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα έντομα.

Η διαδρομή δεν είναι καθόλου δύσκολη καθώς τα σκαλιά και το μονοπάτι είναι πεζοδρομημένο με αρκετά σημεία για να κάνετε στάσεις. Μόλις φτάσετε στο ViewPoint, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε εισιτήριο αξίας 30 baht για να προχωρήσετε

Σε περίπτωση που δεν δείτε τις πινακίδες (όπως εμείς), ρωτήστε κάποιον ντόπιο για την πιο σύντομη διαδρομή. Για να μην την πατήσετε (όπως εμείς)!! Στην δική μας περίπτωση, δεν προσέξαμε τις πινακίδες. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουμε να ανεβαίνουμε από τον πιο μεγάλο δρόμο, μια 30 λεπτη διαδρομή μέσα στην ζούγκλα συντροφιά με υγρασία, ζέστη και κουνούπια!!

Reggae Βar

Πρόκειται για ένα θρυλικό μπαρ στα Phi Phi, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την αρένα Muay Thai. Στο μαγαζί αυτό μπορείτε να πιείτε το ποτό σας ή να φάτε, να παρακολουθήσετε έναν αγώνα της εθνικής τους πολεμικής τέχνης ή ακόμα και να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα.

Στην δικιά μας περίπτωση, πήγαμε 2 βράδια στο μαγαζί αυτό. Το πρώτο για να παρακολουθήσουμε τι γίνεται και να γνωρίσουμε το μέρος και το δεύτερο για να παλέψει ο Στράτος. Μετά από μια επίδειξη από επαγγελματίες αθλητές MuayThai, οι άνθρωπο του μαγαζιού γυρνάνε γύρω από τα τραπέζια παρακινώντας τους πελάτες να παλέψουν μεταξύ τους, με τα κατάλληλα προστατευτικά. Έτσι και ο Στράτος το δεύτερο βράδυ αποφάσισε να ανέβει στην αρένα (και να τις φάει). Σίγουρα του έμεινε αξέχαστη η βραδιά! Και η δικαιολογία ήταν ότι είχε φάει πολλές γαρίδες και παγωτό πριν τον αγώνα!! Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι κερδίσαμε έναν κουβά με ποτό δώρο.

Nightlife

Χαθείτε στα στενάκια, απολαύστε το ποτό σας σε κάποιο μπαρ και ζήστε τους νυχτερινούς ρυθμούς του νησιού. Το σήμα κατατεθέν όμως τουNightlife στα νησιά Phi Phi, είναι η Loh Dalum Bay η οποία μετατρέπεται από ήρεμη παραλία σε ένα μεγάλο beach party κατά μήκος όλης της ακτής. Μαγαζιά όπως το Slinky Bar προσφέρουν θεαματικά fireshow, ακροβατικά από επαγγελματίες και διάφορα παιχνίδια όπως λίμπο. Σε όλα τα παραπάνω προφανώς παίρνουν και οι παρευρισκόμενοι και σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν σαν δώρο δωρεάν σφηνάκια. Οι τιμές στα ποτά είναι αρκετά χαμηλές στο νησί. Παντού θα δείτε να κυκλοφορούν όλοι με έναν μικρό κουβά στο χέρι που μέσα έχει χύμα ποτό της επιλογής σας.

Εξόρμηση στο Πουκέτ

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Πουκέτ, επειδή αυτό προτιμήσαμε εμείς. Ήταν σε κοντινή απόσταση από τα Phi Phi και είχε φθηνά ακτοπλοϊκά. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλά νησάκια που μπορείτε να αποδράσετε για μια ή και παραπάνω μέρες. Για πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια μεταξύ των νησιών και τιμές δείτε εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Phuket θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Πιο αναλυτικές πληροφορίες για τα νησιά Phi Phi μπορείτε να βρείτε επίσης εδώ.

© 2020, Worth Every Mile. All rights reserved.

Είναι ο Στράτος και η Αλίκη, ένα ζευγάρι με όρεξη για δραστηριότητες και ταξίδια. Τους αρέσει να σκέφτονται θετικά, να γνωρίζουν κόσμο και να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες.
Περιμένουν αγωνιωδώς την κάθε επόμενη εξόρμηση ή δραστηριότητα τους, γιατί αυτό τους γεμίζει, τους φέρνει πιο κοντά και τους βοηθάει να ξεφεύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Θεωρούν ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε μίζεροι και γεμάτοι αρνητική ενέργεια, οπότε η στάση τους είναι ακριβώς η αντίθετη. Προσπαθούν πάντα να αξιοποιούν τον χρόνο τους εποικοδομητικά, να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς και να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Είναι ο Στράτος και η Αλίκη, ένα ζευγάρι με όρεξη για δραστηριότητες και ταξίδια. Τους αρέσει να σκέφτονται θετικά, να γνωρίζουν κόσμο και να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Περιμένουν αγωνιωδώς την κάθε επόμενη εξόρμηση ή δραστηριότητα τους, γιατί αυτό τους γεμίζει, τους φέρνει πιο κοντά και τους βοηθάει να ξεφεύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Θεωρούν ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε μίζεροι και γεμάτοι αρνητική ενέργεια, οπότε η στάση τους είναι ακριβώς η αντίθετη. Προσπαθούν πάντα να αξιοποιούν τον χρόνο τους εποικοδομητικά, να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς και να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.