World Stories

Πνομ Πεν: Μια βόλτα στο βασιλικό παλάτι της Καμπότζης

Προσπαθώντας να αποφασίσω αν θα επισκεπτόμουν τελικά το Εθνικό Μουσείο ή το Βασιλικό Παλάτι στην Πνομ Πεν, τελικά το δεύτερο βάρυνε λίγο περισσότερο στην προτίμησή μου! Το Βασιλικό Παλάτι της Καμπότζης είναι η επίσημη κατοικία όλων των βασιλιάδων της χώρας από το 1886, όταν και μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα του κράτους από την Ουντόνγκ στην Πνομ Πεν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των ετών που οι Χμερ Ρουζ βρίσκονταν στην εξουσία, ο βασιλιάς και η οικογένειά του παρέμεναν φυλακισμένοι μέσα στο Παλάτι. Αργότερα και μέχρι την αναστήλωση της μοναρχίας, το παλάτι χρησιμοποιήθηκε ως μουσείο.

Μέσα σε μια τεράστια έκταση διάφοροι χώροι παραμένουν ανοιχτοί για το κοινό, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Προφανώς η πρόσβαση στην Βασιλική Κατοικία απαγορεύεται αυστηρά!

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την Αίθουσα του Θρόνου από απόσταση. Στην καλύτερη περίπτωση θα σας επιτραπεί να ανεβείτε τα σκαλιά και να θαυμάσετε το εσωτερικό μέσα από την πόρτα!Δυστυχώς την ημέρα της επίσκεψής μου ο Βασιλιάς γιόρταζε τα γενέθλιά του και επομένως η Αίθουσα του Θρόνου ήταν κλεισμένη για τους βασιλικούς επισκέπτες! Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί το όνομά μου δεν ήταν στη λίστα των προσκεκλημένων… 🤨

Ακριβώς δίπλα από το Βασιλικό Παλάτι, αλλά σε ξεχωριστό χώρο, στέκεται μεγαλοπρεπώς η Ασημένια Παγόδα. Λόγω του ονόματός της, πολλοί (όπως και εγώ) θα περίμεναν ότι είτε η πρόσοψη είτε η οροφή της παγόδας θα ήταν καλυμμένη από ασήμι, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα, το όνομα της παγόδας προέρχεται από τα 5.329 ασημένια πλακάκια με τα οποία έχει καλυφθεί το πάτωμα του ναού. Προκειμένου να προστατευθούν τα πλακάκια βέβαια από τη φθορά, έχουν χρησιμοποιηθεί χοντρά χαλιά. Σε λίγα μόνο σημεία του ναού τα ασημένια πλακάκια είναι ακόμα ορατά, αλλά έχοντας υποστεί εμφανώς ζημιά.

Η Ασημένια Παγόδα φιλοξενεί πολλούς σημαντικούς θρησκευτικούς θησαυρούς, όπως το άγαλμα του Σμαραγδένιου Βούδα, ένα τεράστιο άγαλμα Χρυσού Βούδα διακοσμημένο με περισσότερα από 9.500 διαμάντια και πολλά άλλα πολύτιμα αγάλματα και αντικείμενα.

Πριν πάτε στο Παλάτι, βεβαιωθείτε ότι είστε κατάλληλα ντυμένοι (μακριά παντελόνια / φούστες, και καλυμμένοι ώμοι) διαφορετικά δεν θα σας επιτρέπεται η είσοδος.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το Βασιλικό Παλάτι όσο και την Ασημένια Παγόδα με ένα ενιαίο εισιτήριο αξίας 10 USD.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 8:00-11:00 (πρωί) / 14:00-17:00 (απόγευμα)

Είναι αρκετά αυτά που θέλω να μοιραστώ ακόμα από αυτό το ταξίδι μου, και αν είσαι into να μάθεις περισσότερα τότε βρες την σελίδα μου στο facebook και πάμε για περισσότερα ταξίδια #Realtime

© 2019, Stavroula Anagnostopoulou. All rights reserved.

Γεννημένη traveller η Σταυρούλα διατηρεί στο facebook ένα ημερολόγιο ταξιδιού, με σημειώσεις και συμβουλές, φωτογραφίες και βίντεο, ιδέες και πολύ έμπνευση. Μέσω αυτού μοιράζετε τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες εν κινήσει και κυρίως... σε πραγματικό χρόνο! Σε πραγματικό χρόνο σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ της ίδιας και των fans της είναι διαδραστική. Μπορείς να επηρεάσεις κι εσύ τα ταξιδιωτικά της σχέδια προτείνοντας της μια καινούργια διαδρομή.

  1. Maria Filippiadou

    Bravo stavroula. Cseris na perigrafeis. Congratulations!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *