Radar

Κάνε Rivertrekking στο Πάντα Βρέχει & Via Ferrata με 85€

Μια ανάσα πριν τον Σεπτέμβριο και ο καιρός μαζί με την διάθεση μας συνωμοτούν για ακόμα μερικές εξορμήσεις, γιατί όχι! Αν έχεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ένα καλό σχέδιο, καλή παρέα, και αγάπη για την φύση περνάς ένα υπέροχο 2ήμερο στην Ευρυτανία με την ομάδα Εναλλακτικές Εξορμήσεις.

Για το Σάββατο λοιπόν, στις 8 Σεπτεμβρίου, δεν κανονίζουμε τίποτα άλλο και πάμε να κάνουμε πεζοπορία και rivertrekking στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς και στο αγαπημένο Πάντα Βρέχει!

photo Trekking Hellas

Το πρόγραμμα: 

Σάββατο: Το ραντεβού μας είναι στις 7:00 στην Ομόνοια (Βερανζέρου και Γ’ Σεπτεμβρίου) με άμεση αναχώρηση για τον Νομό Ευρυτανίας και ενδιάμεση στάση για καφέ. Αφού συναντήσουμε τους έμπειρους οδηγούς της Trekking Hellas που θα μας οδηγήσουν στην via ferrata, θα κατευθυνθούμε στο σημείο που ξεκινάει το μονοπάτι για το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Εκεί θα προμηθευτούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα ξεκινήσουμε την όμορφη περιπέτεια. Η δραστηριότητα θα είναι 3 ώρες περίπου. Όσοι δεν ακολουθήσουν την διαδρομή μας μέσω της via ferrata, θα μπορούν να πεζοπορήσουν 1,5 ώρα περίπου μέσω του μονοπατιού που οδηγεί στην Μαύρη Σπηλιά, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να επισκεφθούν την περίφημη Μονή Προυσσου. Έπειτα όλοι μαζί θα αναχωρήσουμε για να κατασκηνώσουμε στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο, ένα μέρος με υπέροχη φύση και τρεχούμενα νερά. Στο σημείο αυτό υπάρχει και μια ταβέρνα όπου και θα καθίσουμε για φαγητό.
(Όσοι/ες επιθυμούν να μείνουν σε δωμάτια, θα πρέπει να το σημειώσουν στα σχόλια της φόρμας συμμετοχής).

Κυριακή: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, για το οποίο θα έχουν φροντίσει οι άνθρωποι της ταβέρνας, θα επιβιβαστούμε στα οχήματα της Trekking Hellas και μέσω του Μεγάλου χωριού και αφού περιηγηθούμε μέσα από το όρος Καλιακούδα θα προσεγγίσουμε το μοναδικό φαράγγι Πάντα Βρέχει. Μετά από λίγες ώρες με περπάτημα και βουτιές στις βάθρες, αλλά και ”βαπτίσματος” στους χαρακτηριστικούς μικρούς καταρράκτες του φαραγγιού, θα μεταφερθούμε πάλι πίσω, θα αλλάξουμε και αφού φάμε σε ταβέρνα της περιοχής, θα αναχωρήσουμε για Αθήνα.

photo levanta_megalo_chorio

Κόστος συμμετοχής για Via Ferrata και Πάντα Βρέχει 85€!
(Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για την ομάδα μας 30% έκπτωση και στις δύο δραστηριότητες).

Συμπεριλαμβάνονται:
– τα έξοδα μεταφοράς (λεωφορείο, διόδια, έξοδα οδηγού)
– οι συνοδοί της εξόρμησης
– οι οδηγοί της Trekking Hellas και για τις δύο δραστηριότητες
– ο εξοπλισμός για την via ferrata (κράνος, ζώνη αναρρίχησης, ιμάντες και καραμπινερ)
– μεταφορά με οχήματα της Trekking Hellas απο και προς το Πάντα Βρέχει

Κόστος συμμετοχής για πεζοπορία και Πάντα Βρέχει 85€!

Συμπεριλαμβάνονται:
– τα έξοδα μεταφοράς (λεωφορείο, διόδια, έξοδα οδηγού)
– οι συνοδοί της εξόρμησης
– οι οδηγοί της Trekking Hellas για την μία δραστηριότητα
– μεταφορά με οχήματα της Trekking Hellas απο και προς το Πάντα Βρέχει

Το TravelVibe θα είναι εκεί, αν θες να κάνει το ίδιο δες αναλυτικά το event εδώ, και συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής και κλείσε άμεσα το εισιτήριο σου (μιας και κάθε φορά οι θέσεις είναι περιορισμένες)


photo: Trekking Hellas

λίγα λόγια για τα μέρη της εξόρμησης:

Η VIA FERRATA ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΠΗΛΙΑ
Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς απέχει περίπου 2χλμ από το χωριό Προυσό. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φαράγγια της Ευρυτανίας. Έχει πάρει το όνομα του από την περίφημη Μαύρη Σπηλιά η οποία αποτελούσε καταφύγιο για τους κατοίκους της περιοχής κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά και κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Αυτό που κάνει το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς να ξεχωρίζει είναι η μοναδική via ferrata διαδρομή η έναρξη της οποίας σηματοδοτείται από την Μαύρη Σπηλιά.
Η μοναδική σε ομορφιά διαδρομή via ferrata στο φαράγγι της μαύρης σπηλιάς μας φέρνει λίγο έξω από το χωριό Προυσός στην Ευρυτανία. Το φαράγγι έχει πάρει το όνομα του από την Μαύρη Σπηλιά η οποία βρίσκεται στην έναρξη της via ferrata διαδρομής. Αλλά για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μία σειρά και να εξηγήσουμε μερικές απορίες, via ferrata ονομάζεται η διάσχιση μονοπατιού σε βράχο με την βοήθεια σιδερένιων σκαλοπατιών τα οποία είναι στερεωμένα σε αυτόν.
Σε αυτή την υπέροχη διαδρομή θα είμαστε απόλυτα ασφαλείς, αφού αφενός θα φοράμε κράνη και αφετέρου θα είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι με τα συρματοσχοινα της via ferrata μέσω της ειδικής ζώνης που θα φοράμε. Θα κινούμαστε πότε μέσα στον ποταμό και πότε θα διασχίζουμε τους βράχους είτε οριζόντια είτε κάθετα. Η ροή των νερών του ποταμού αλλά και η μορφολογία του εδάφους σχηματίζουν υπέροχους καταρράκτες μοναδικού κάλλους. Σε κάποια σημεία του φαραγγιού ο βράχος έχει σκαφτεί τόσο πολύ από το νερό που στον βράχο έχουν σχηματιστεί μικρές λιμνούλες, στις οποίες μπορεί κανείς να κάνει ένα πολύ γρήγορο μπάνιο.
Η via ferrata της μαύρης σπηλιάς δεν είναι δύσκολη για κάποιον που έχει σχετικά καλή φυσική κατάσταση και ελάχιστη εμπειρία από παρόμοια εδάφη (ποτάμια, βράχους κλπ).
Ένα είναι σίγουρο πάντως. Ότι πρόκειται για την ωραιότερη via ferrata στην Ελλάδα!


ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ
Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m, παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες. Εξαιτίας όμως του μεγάλου τους ύψους, η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες, δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.


Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Το ιστορικό Κεφαλόβρυσο βρίσκεται νοτιοδυτικά του Καρπενησίου απέχοντας μόλις 3 χιλιόμετρα από αυτό. Η ιστορικότητα του έγκειται στην μάχη που πραγματοποιήθηκε εκεί τον Αύγουστο του 1823 όταν ο Μάρκος Μπότσαρης πήρε την απόφαση να ανακόψει την πορεία των Τούρκων που περνούσε από το Καρπενήσι και κατευθυνόταν μέσω Προυσού στο Μεσολόγγι. Ο πολυάριθμος στρατός του Μουσταή πασά της Σκόνδρας είχε στρατοπεδεύσει στο Κεφαλόβρυσο όταν δέχθηκε την αιφνίδια επίθεση των Ελλήνων αναγκάζοντας τον σε βαρύτατες απώλειες μετρώντας περίπου 850 νεκρούς. Η μεγαλειώδες αυτή νίκη επισκιάστηκε από τον χαμό του μεγάλου αγωνιστή της επανάστασης Μάρκου Μπότσαρη ο οποίος έπεσε στο πεδίο της μάχης. Φτάνοντας εκεί κανείς μπορεί να δει τα δύο μνημεία ένα παλιό και ένα καινούριο που έχουν ανεγερθεί προς τιμή του.

 

© 2018, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

Το Travel Vibe είναι το μεγαλύτερο community με Travel Bloggers στην Ελλάδα, ο ρόλος της κοινότητας είναι να δώσει έμπνευση σε Έλληνες ταξιδιώτες να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, περιπέτειες, δραστηριότητες και να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 70 άτομα που ασχολούνται ενεργά με το blogging, το vlogging, τα social media, την φωτογραφία και το video. Σε αυτήν την ομάδα θα βρεις απεριόριστο travel inspo και χαιρόμαστε πολύ αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές γιατί μάλλον έχουμε πετύχει τον σκοπό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *