Fresh Vibes World Stories

Shi Cheng, η αρχαία πόλη της Κίνας

Shi Cheng, Κίνα. Μια αρχαία πόλη, που ιδρύθηκε πριν από περίπου 1300 χρόνια, τώρα βρίσκεται στο βάθος των 26-40 μέτρων. Η πόλη και η κοιλάδα πλημμύρισαν σκόπιμα το 1959 για να δημιουργήσουν μια τεχνητή λίμνη και υδροηλεκτρικό σταθμό.

Η πόλη «ανακαλύφθηκε ξανά» το 2001 όταν η κινεζική κυβέρνηση διοργάνωσε μια αποστολή για να δει τι θα μπορούσε να παραμείνει από τη χαμένη μητρόπολη. Το ενδιαφέρον και η εξερεύνηση αυξήθηκαν περαιτέρω το 2011, όταν η Κινεζική Εθνική Γεωγραφία δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες και εικονογραφήσεις που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ, υποθέτοντας πώς θα μπορούσε να μοιάζει η μικρή πόλη, που είχε μήκος περίπου μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Αποστολές και υποβρύχιες φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι η πόλη είχε πέντε πύλες εισόδου, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τέσσερις – με δύο πύλες με δυτικό προσανατολισμό, καθώς και πύλες προς τις άλλες βασικές κατευθύνσεις.

Οι φαρδιοί δρόμοι της πόλης έχουν επίσης 265 καμάρες, με διατηρημένες τοιχοποιίες λιονταριών, δράκων, φοίνικες και ιστορικές επιγραφές, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 1777. πιστεύεται ότι τα τείχη της πόλης χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Συχνά αποκαλούμενη «Ατλαντίδα της Ανατολής» από τους ταξιδιώτες, η υποβρύχια πόλη Shicheng είναι μια υπέροχη, μυστηριώδη κάψουλα της αυτοκρατορικής Κίνας.

Η πέτρινη αρχιτεκτονική που χρονολογείται από τις δυναστείες Ming και Qing (που κυβέρνησαν από το 1368 έως το 1912) βρίσκεται τέλεια συντηρημένη 40 μέτρα κάτω από τη λίμνη Qiandao στην επαρχία Zhejiang, 400 χλμ νότια της Σαγκάης. Παραδόξως, η πόλη δεν έχει διαβρωθεί πολύ και τα κτίρια, οι τοίχοι, ακόμη και οι ξύλινες λεπτομέρειες έμειναν. Οι αρχαιολόγοι συγκλονίζονται από το πόσο καλά διατηρημένο είναι το Shi Cheng.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις για καταδύσεις, αλλά ελπίζουμε ότι στο μέλλον ο ιστότοπος θα είναι ανοιχτός για όλους.

Περισσότερα για την αρχαία πόλη:

Σήμερα, οι προχωρημένοι δύτες μπορούν να φτάσουν κοντά στα ερείπια με χειριστές καταδύσεων όπως το Big Blue και το Zi Ao Diving Club, τα οποία εκτελούν τακτικές καταδύσεις μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου. Δεδομένου ότι τα ερείπια δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί πλήρως, η κατάδυση εξακολουθεί να θεωρείται «εξερευνητική» και περιορίζεται σε δύτες με βαθιά νερά, νυχτερινή και πλωτή εμπειρία.

Η Shi Cheng  ήταν μια από τις πιο ισχυρές πόλεις σε όλη την Κίνα.Περίπου το 25 έως το 200 μ.Χ., ο Σι Τσενγκ ήταν γνωστό ότι ήταν η πιο ισχυρή αυτοκρατορία στην Κίνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πλημμύρες του έγιναν ιστορική τραγωδία. Η ιστορία από τις δυναστείες Qing και Ming βυθίστηκε μαζί με την πόλη.Τον Ιανουάριο του 2011, οι πόλεις ανακηρύχθηκαν ιστορικά κειμήλια υπό την προστασία της επαρχίας Zhejiang.

Γιατί να πάτε εκεί;

Η τεχνητή λίμνη Qiandao, επίσης γνωστή ως λίμνη Thousand Island, είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην επαρχία και χρησιμεύει ως περιοχή αναψυχής. Το ορεινό τοπίο είναι όντως όμορφο και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Πότε να πάτε εκεί;

Οποιαδήποτε στιγμή .H επαρχία πέφτει σε μια υποτροπική κλιματική ζώνη, η οποία έχει τέσσερις διαφορετικές εποχές. Το φθινόπωρο είναι ιδιαίτερα ωραίο – ξηρό, ζεστό, ηλιόλουστο και πολύχρωμο. Οπότε την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος είναι οι προτεινόμενοι μήνες για επίσκεψη, καθώς υπάρχει θερμότερος καιρός στη λίμνη, και ελπίζουμε ότι ζεστό νερό κάτω από τη θερμογραμμή. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες αέρα Νοέμβριο – Μάρτιο μπορούν να κάνουν δυσάρεστο για τους δύτες να κάνουν 3 καταδύσεις την ημέρα, ειδικά εκείνες που βουτούν σε στολές. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, η θερμοκρασία του νερού μπορεί να κυμαίνεται από 45-60F (7-16C).

Πώς να πάτε εκεί;

Λεωφορεία από Hangzhou, Huangshan και Anhui πηγαίνουν συχνά στη λίμνη.

Επίσης,υπάρχουν πολύ λίγοι χειριστές καταδύσεων που εκτελούν ταξίδια στη λίμνη Qiandao. Μπορείτε να βουτήξετε με το Big Blue Scuba, με έδρα τη Σαγκάη, καθώς έχουν προγραμματίσει ταξίδια για να βουτήξουν στη λίμνη. Επιπλέον, η Σαγκάη διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών ταξιδιού και διαμονής, καθώς και πολλές διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Pudong (PVG) ή το Διεθνές Αεροδρόμιο Shanghai Hongqiao (SHA).

Από τη Σαγκάη απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα από τη μικρή πόλη Dashuzhen, κοντά στη νοτιοδυτική άκρη της λίμνης, που διαρκεί 6-7 ώρες με το αυτοκίνητο.

Μια άλλη επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με το Beijing Dragon Diving Club για να δείτε αν έχουν επερχόμενες καταδύσεις στη λίμνη Qiandao. Μέλη του συλλόγου ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν ξανά την υποβρύχια πόλη το 2001.

Πού αλλού μπορείτε να πάτε;

Το Dashuzhen είναι μια μικρή και απομακρυσμένη πόλη με μια χούφτα τοπικά καταστήματα και πωλητές. Υπάρχει  ένα μικρό ξενοδοχείο που είναι μόλις 10-15 λεπτά με φορτηγό στην περιοχή κατάδυσης και αποβάθρα με βάρκα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις επιλογές φαγητού σας ενώ βρίσκεστε στο Dashuzhen θα είναι παραδοσιακά κινέζικα πιάτα, παρασκευασμένα από φρέσκα, τοπικά προϊόντα. Αυτό αναμφίβολα θα ενθουσιάσει μερικούς ανθρώπους, ενώ οι λιγότερο τολμηροί τρώγοντες μπορεί να έχουν μια πιο δύσκολη στιγμή.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Shi Cheng

  • Τα ερείπια της πόλης είναι σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα – Το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάδυση της πόλης δεν είχε διαβρωτικά χημικά και δεν ήταν ευνοϊκό για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής. Γι ‘αυτό μέχρι σήμερα, η πόλη Σι Τσενγκ παραμένει σε παρθένα κατάσταση.
  • Ακόμα και οι ξύλινες κατασκευές στην πόλη διατηρούνται άψογα .Οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς γνωρίζουμε ότι δεν επιβιώνει το ξύλο συχνά,ειδικά εάν βυθίζεται στο νερό. Ωστόσο, οι ξύλινες κατασκευές στο Shi Cheng αποτελούν εξαίρεση επειδή διατηρούνται ακόμη τέλεια, και οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι οφείλεται στην κατάσταση του νερού και την έλλειψη υποβρύχιων οργανισμών και άγριων ζώων.
  • Οι περισσότερες αρχιτεκτονικές δομές στο Shi Cheng περιέχουν Μυθολογία – Το μεγαλύτερο μέρος της αρχιτεκτονικής που περιβάλλει το Shi Cheng απεικονίζει τις πεποιθήσεις των κατοίκων του, γι ‘αυτό αυτές οι δομές είναι σε θέση να πουν πώς χρησιμοποιήθηκαν οι ναοί πίσω από την ακμή της πόλης. Ακόμα κι αν τα χρώματα της πόλης έχουν ξεθωριάσει, οι καμάρες και τα αγάλματα παρέμειναν ανέπαφα.
  • Η πόλη δεν έχει χαρτογραφηθεί πλήρως . Οι ειδικοί λένε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για τους δύτες να καλύψουν αργά κάθε περιοχή της πόλης. Αυτό περιλαμβάνει τη σημείωση κάθε δομής, κτιρίου, καμάρας, σπιτιού και δρόμων.
  • Η θερμοκρασία του νερού και η πλήρης βύθιση της πόλης ευθύνονται για τη διατήρηση της πόλης – Ακόμα κι αν φαίνεται ότι η βύθιση μιας ολόκληρης πόλης που ήταν τόσο πλούσια σε ιστορία δεν ήταν η πιο έξυπνη κίνηση, η ιδέα της χρήσης τεχνητής πηγής νερού για να βυθιστεί ήταν μια καλή κίνηση.
  • Η Κίνα σχεδίαζε να ξεκινήσει υποβρύχιες εκδρομές στην πόλη.Σε κάποιο σημείο, η Κίνα θεώρησε ότι θα ήταν υπέροχη ιδέα να ανοίξει η πόλη Σι Τσενγκ στο κοινό για σκοπούς προβολής.

Συνοψίζοντας,το συγεκριμένο ταξίδι θα πώ ότι αξίζει σίγουρα να το κάνετε μια φορά στην ζωή σαςγια αυτά που θα δείτε και θα ζήσετε θα τα καρατήσετε παρακαταθήκη για όλη σας την ζωή και θα έχετε να τα λέτε και στις επόμενες γενιές.Οπότε,ζήστε την εμπειρία,χωρλις φόβο,για αυτό είναι τα ταξίδια και η ζωή.

Photos by Chinese National Geography

© 2021, Christos Zacharopoulos. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *