Discover

Μαγευτικά σπήλαια από όλο τον κόσμο (part2)

Γράφει ο Γιώργος Παπαδήμος

1. Ice Cave, Ηφαίστειο Mutnovsky, Ρωσία

Έχει μήκος περίπου 800μ και βρίσκεται στη βάση του ηφαιστείου Mutnovsky. Σχηματίστηκε από ανοίγματα που απελευθερόνουν ηφαιστειακή θερμότητα και αέρια που ονομάζονται ατμίδες. Η σπηλιά είναι συνήθως κλειστή το χειμώνα λόγω του χιονιού, αλλά το ζεστό καλοκαίρι δημιουργείται ένα εντυπωσιακό πέρασμα.

2. Mendenhall Glacier Cave, Αλάσκα, ΗΠΑ

Το σπήλαιο πάγου είναι ένας παγετώνας μήκους 21,9 χλμ. Που βρίσκεται στην κοιλάδα Mendenhall, περίπου 19 χλμ από το Τζούνο στη νοτιοανατολική περιοχή της Αλάσκας. Λόγω των συνεχών μεταβαλλόμενων συνθηκών και δεδομένου ότι οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες αυξάνονται, δημιουργείται ανησυχία για πόσο καιρό θα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα η σπηλιά.

3. Tham Lod Cave, Ταϊλάνδη

shot by @beautifulworld

Το Tham Lod είναι ένα σύστημα σπηλιών μήκους 1.666 μέτρων. Βρίσκεται στην περιοχή Pang Mapha βορειοδυτικά της Ταϊλάνδης. Η είσοδος και η εξερεύνηση στο σπήλαιο γίνεται από τον ποταμό Nam Lang. Το εσωτερικό του καλύπτεται με γιγάντιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ μέσα στην κύρια σπηλιά είναι κρυμμένο ασυνήθιστο σπήλαιο που μοιάζει με φέρετρο.
Το σπήλαιο επίσης φιλοξενεί και πολλά ζώα όπως νυχτερίδες και πετροχελίδονα.

4. Reed Flute Cave, Κίνα

Το σπήλαιο φλάουτο καλαμιού, γνωστό και ως “το παλάτι των φυσικών τεχνών’’. Βρίσκεται στο Guilin, Guangxi, Κίνα. Έχει μήκος 240μ. Είναι ένα ασβεστολιθικό σπήλαιο με πολύχρωμο φωτισμό και αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Guilin για πάνω από 1200 χρόνια και έχει ηλικία άνω των 180 εκατομμυρίων ετών. Πήρε το όνομά του από ένα είδος καλαμιού που φυτρώνει στην είσοδο του, από το οποίο μπορείς να φτιάξεις φλάουτα. Στο εσωτερικό, υπάρχουν περισσότερες από 70 επιγραφές γραμμένες με μελάνι, οι οποίες μπορούν να χρονολογηθούν μέχρι το 792 μ.Χ. στη δυναστεία των Τανγκ. Ανακαλύφθηκε ξανά στη δεκαετία του 1940 από μια ομάδα προσφύγων που εγκατέλειψαν τα ιαπωνικά στρατεύματα.

5. Phraya Nakhon Cave, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

shot by @adamov_d

Βρίσκεται κρυμμένο βαθιά μέσα στο Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yot , περίπου 300 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ. Είναι ένα από τα πιο διάσημα σπήλαια της χώρας. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα σπήλαια είναι μια ξύλινη κατασκευή, το Kuha Karuhas, που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Το κιόσκι κατασκευάστηκε από το βασιλιά Chulalongkorn (Rama V) τη δεκαετία του 1980, θέλοντας να τιμήσει την εξωπραγματική ομορφιά του.

6. Σπήλαιο Περάματος, Ιωάννινα

Ένα τριώροφο παλάτι, με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα.

 

Σας άρεσε; Δείτε και το Part1

© 2018 – 2019, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

Το Travel Vibe είναι το μεγαλύτερο community με Travel Bloggers στην Ελλάδα, ο ρόλος της κοινότητας είναι να δώσει έμπνευση σε Έλληνες ταξιδιώτες να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, περιπέτειες, δραστηριότητες και να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 70 άτομα που ασχολούνται ενεργά με το blogging, το vlogging, τα social media, την φωτογραφία και το video. Σε αυτήν την ομάδα θα βρεις απεριόριστο travel inspo και χαιρόμαστε πολύ αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές γιατί μάλλον έχουμε πετύχει τον σκοπό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.