Fresh Vibes Tips & Thoughts

Πως να προετοιμαστείτε σωστά για ένα πολυήμερο roadtrip

Roadtrip, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους ταξιδιού. Οι εμπειρίες και οι εικόνες που μπορείς να αποκομίσεις από ένα επιτυχημένο roadtrip είναι και ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος το επιλέγει. Η επιτομή της ελευθερίας και της περιπέτειας. Ποια είναι όμως τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν τις μέρες σας να κυλήσουν πιο άνετα; Από το πρόγραμμα, τους κανόνες που θα θέσετε μέχρι τα αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας. Για όλα αυτά λοιπόν σας παραθέτουμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό με τα σημαντικότερα tips για τη σωστή προετοιμασία ενός πολυήμερου roadtrip.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ

>ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Eξαρτάται από τον προορισμό σας, τον τύπο του ταξιδιού και το πόσα άτομα θα είστε. Προτιμήστε ένα αυτοκίνητο μέτριο σε μέγεθος για να μπορείτε να κινήστε άνετα αλλά ταυτόχρονα να χωράει και όλα τα απαραίτητα για τουλάχιστον δύο επιβάτες (πιθανό ύπνο + προσωπικά αντικείμενα).

SOS: Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο βεβαιωθείτε ότι η κράτηση που έχετε κάνει είναι για απεριόριστα χιλιόμετρα.

>ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ξεκινάμε το ταξίδι μας πριν κάνουμε έναν έλεγχο στο αμάξι μας. Τσεκάρετε τα λάδια, την πίεση των ελαστικών, τη μπαταρία, τα φρένα, το ψυγείο ακόμα και τους υαλοκαθαριστήρες κλπ. Ένα γενικό και βασικό έλεγχο έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

>ΚΑΘΑΡΌ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ταξίδι μας το ξεκινάμε πάντα με ένα καλά καθαρισμένο αυτοκίνητο, γιατί πρώτον: μας διευκολυνει με τα πράγματα που θα το γεμίσουμε και δεύτερον βοηθάει στη διάθεσή μας.

>ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Εξυπακούεται ότι δεν ξεκινάμε ποτέ για road trip χωρίς ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, όπου κι αν πηγαίνουμε. Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό μην ξεχνάτε ότι για κάποιες χώρες, όπως η Αμερική, εκτός από το δίπλωμα οδήγησης είναι απαραίτητη και η έκδοση διεθνούς άδειας. Αν ταξιδεύετε με δικό σας όχημα, θα πρέπει να προμηθευτείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία το διεθνές ασφαλιστήριο (πράσινη κάρτα). Αν ταξιδεύετε σε Ασία και Αφρική θα πρέπει να εκδόσετε επιπλέον το διεθνές πιστοποιητικό πορείας (πολύπτυχο).

ΑΥΣΗΜΑ & ΠΡΑΤΉΡΙΑ ΚΑΥΣΗΜΩΝ

Το θείο δώρο για έναν οδηγό. Επειδή σε ένα roadtrip τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε είναι πολλά δεν ξέρετε ποτέ πότε θα ανταμώσετε ξανά ανοιχτό βενζινάδικο. Γιαυτό εκμεταλευτείτε το σωστά. Πλέον λίγο-πολύ όλα τα πρατήρια βενζίνης διαθέτουν πάρκινγκ, τουαλέτα, φαγητό και φυσικά τα καύσιμα. Αναλόγως το μέγεθος τους έχουν και τις αντίστοιχες παροχές. Πριν ξεκινήσετε μπορείτε να τσεκάρετε μερικά πρατήρια καυσίμων σε μία ενδεικτική διαδρομή που έχετε στο μυαλό σας να ακολουθήσετε. Για όσους αγαπάτε το πρόγραμμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για να ελέγξετε το κόστος καυσίμων με βάση τη διαδρομή σας πριν καν ξεκινήσετε. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το vriskoapostasi.gr

>2ΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Πολύ βασικό είναι να υπάρχει εναλλαγή στην οδήγηση. Το ιδανικό για ένα roadtrip είναι να πραγματοποιείτε από δύο άτομα. Πάντα χρειάζεται ένας καλός συνοδηγός έτσι ώστε ο ένας να ξεκουράζει τον άλλον. Οπότε ορίστε το χρονικό διάστημα που θα οδηγεί ο καθένας.

>ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Ο λόγος για να χτισετε έναν ισχυρότερο δεσμό με τον φίλο σας, είτε να τον καταστρέψετε για πάντα. Μία ευχάριστη παρέα όπου μπορεί να κάνει κάτι που εσείς δεν μπορείτε, και το βασικότερο να μπορεί να σας αντέξει σε όλες τις δύσκολες και περίεργες στιγμές. Σε ένα roadtrip δεν χρειάζετε να αναχωρούμε πάντα με τον κολλητό μας αλλά με το άτομο που έχουμε τις ίδιες ανάγκες και θέλω. Αυτό είναι ο σωστός συνοδοιπόρος για εμάς.

ΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σίγουρα τα ταξίδια αυτού του είδους απαιτούν έναν στοιχειώδη προγραμματισμό, ακόμα και για τους πιο αυθόρμητους.  Άλλοι προτιμούν να έχουν εξετάσει και την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν από πριν ούτε το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουν. Μια γενική αρχή είναι να έχεις ένα σχετικά χαλαρό πρόγραμμα. Καθυστερήσεις πάντα θα υπάρχουν σε ένα road trip και το άγχος δεν ταιριάζει σε μία τέτοια εμπειρία.

ΡΗΜΑΤΑ

Σε ένα roadtrip όπου οι πιθανότητες να βρεθείς σε κάποιο ξεχασμένο από τον θεό μέρος και να χρειαστείς να αγοράσεις κάτι από κάποιο μικρό τοπικό μαγαζάκι, είναι πολλές. Αν λοιπόν δεν έχεις μετρητά πάνω σου και το μαγαζάκι δεν διαθέσει POS, κλάφτα Χαράλαμπε. Οπότε φρόντισε να έχει πάντα κάποια μετρητά πάνω σου.

ΙΟΔΙΑ

Αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα αρκεί να φροντίσεις να έχεις μαζί σου μετρητά ή την ηλεκτρονική συσκευή. Αν όμως ταξιδεύεις στο εξωτερικό, φρόντισε να μάθεις με ποιον τρόπο γίνεται η πληρωμή των διοδίων, καθώς διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ίσως χρειαστεί, για παράδειγμα, να προμηθευτείς κάποια κάρτα διοδίων πριν μπεις στον εθνικό δρόμο είτε κάποιο τσιπ όπου όλες οι χρεώσεις θα σου έρχονται αυτόματα στην πιστωτική σου κάρτα. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις τελευταία στιγμή για ψιλά και κέρματα.

>ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός είναι πολύ σημαντικός σε ένα ταξίδι. Μπορεί να επειρεάσει μέχρι και τη διαδρομή σας. Πόσο μάλλον σε ένα οδικό ταξίδι όπου οι πιθανότητες να διανυκτερεύσετε στο αυτοκίνητο είναι πολλές. Το αυτοκίνητο δεν είναι ξενοδοχείο, οπότε προετοιμαστείτε σωστά όσον αφορά τον ρουχισμό σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

>ΒΆΛΤΕ ΒΕΤΟ

Καλό είναι να αποδεχτείτε εξ’ αρχής πως τα γούστα κανενός δεν θα συγκλίνουν στο 100%. Επειδή λοιπόν με τους φίλους μας δεν ζούμε μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι ίσως υπάρξουν κάποιες διαφωνίες. Αν θέλετε να τα αντιμετωπίζετε όλα δημοκρατικά μία καλή λύση είναι το δικαίωμα για ένα βέτο για τον καθένα! Για παράδειγμα: ”εγώ βάζω ως βέτο ότι θέλω στάση τουλάχιστον κάθε 2 ώρες”. Αυτό φυσικά θα το καθορίσετε πριν ξεκινήσετε.

>ΑΠΟΦΗΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Αν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε έναν τόπο, αν θέλετε να κάνετε πραγματικό road trip, βγείτε από την ‘Εθνική’ και ακολουθήστε τοπικές δρόμους. Οι αυτοκινητόδρομοι μπορεί να είναι γρήγοροι, αλλά θα χάσετε πολλά. Από τις τοπικές οδούς θα δείτε περισσότερα μέρη, θα συναντήσετε ντόπιους και θα αποκομίσετε περισσότερες μοναδικές εικόνες. Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο αυθορμητισμός σε ένα roadtrip είναι το παν!

ΙΔΟΠΟΊΗΣΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Αν έχεις κλείσει κάπου τη διαμονή σου και πρόκειται να καθυστερήσεις ή να φτάσεις πιο νωρίς, φρόντισε να ενημερώσεις αυτούς που σε περιμένουν, το ξενοδοχείο σου ή τον hoster σου. Σε ένα roadtrip οι ώρες αφηξης δεν είναι ποτέ προκαθορισμένες.

>ΠΡΟΝΟΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

Η καθαριότητα είναι σημαντική. Οπότε φροντίστε τουλάχιστον κάθε 2 με 3 ημέρες να κάνετε μία κράτηση σε ένα hostel ή κάποιο καλό camping έτσι ώστε να μην μείνετε άπλητοι. Γι’ αυτό πολλές φορές είναι καλό να μην αφήσουμε το πρόγραμμα στην τύχη του. Με ένα έστω πρόχειρο πρόγραμμα ίσως γλυτώσετε πολλά χρήματα και κερδίσουμε σε ποιότητα.

ΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Στις περισσότερες χώρες η αστυνόμευση είναι αυστηρή και τα πρόστιμα τσουχτερά. Στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στην Αυστραλία σίγουρα οι κανόνες όσον αφορά την οδική συμπεριφορά είναι ποιο αυστηροί. Κάμερες καταγράφουν σχεδόν παντού και τσουχτερά πρόστοιμα μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά, ακόμα και για ελάχιστες υπερβάσεις ή παραβάσεις στην κυκλοφορία. Επίσης προσοχή και με τα παρκαρίσματα. Ακούστε την ”καμένη”. Προσοχή, λοιπόν, στα όρια αλλά και τη σήμανση, που μπορεί να διαφέρει από όσα έχουμε συνηθίσει στη δική μας γειτονιά. Έξω δεν είναι Ελλάδα.

ΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ

Άλλο ένα σημείο που πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας είναι η διαφορά ώρας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι μεταξύ κάποιων χωρών υπάρχει διαφορά το time zone και οι ώρες που αναφέρονται για παράδειγμα στο check in ή η επίσκεψη σε κάποιο αξιοθέατο, αφορούν πάντα την τοπική ώρα εκείνης της χώρας. Αν πάλι είσαι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α για παράδειγμα, δώσε βάση στη διαφορά ώρας από πολιτεία σε πολιτεία! Μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να στερήσει εμπειρίες ζωής!

>ΠΟΛΎΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ ΣΕ ΕΜΦΑΝΉ ΣΗΜΕΊΑ ❌

Τα μάτια σου δεκατέσσερα όταν ταξιδεύεις, καθώς στο δρόμο δεν θα συναντήσεις μόνο καλοπροέραιτους ταξιδιώτες. Οπότε φροντίστε όταν αφήνετε το αυτοκίνητο μόνο του να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα. Αν το αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο, μπορείτε να καλύπτεται να παράθυρα με κάποι πανί ή σεντόνι. Αυτό θα το βρείτε μόνοι σας, πειραματιστείτε.

>ΤΟΠΙΚΉ ΚΟΥΖΊΝΑ

Δώστε στα τοπικά προϊόντα μια ευκαιρία, ακόμα και αν δεν έχετε ιδέα τι είναι. Μην αφήνετε ΠΟΤΕ για αργότερα κάτι που ίσως να μην συναντήσετε ποτέ ξανά στη διαδρομή σας. Τοπικές λιχουδιές που θα σου αφήσουν μία ωραία γεύση ανάμνησης.

ΑΤΑΣΚΗΝΩΣΤΕ

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν νοείτε roadtrip χωρίς ένα είδος κατασκήνωσης. Είτε σε οργανωμένο camping είτε σε ελεύθερο. Δώστε μία ευκαιρία στον εαυτό σας να ζήσετε λίγο στη φύση. Θα διαπιστώσετε πόσο απελευθερωτικό είναι. Αφίστε πίσω σας τα hostel και τα ξενοδοχεία έστω για λίγες βραδιές. Είναι φθηνό, εύκολο και ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Μπορείτε ακόμα και να κοιμηθείτε στο αμάξι σας και να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις του camping για το μπάνιο σας, να πληνετε τα ρούχα σας και να ετοιμάσετε ένα-δυο γεύματα, στην κουζίνα που διαθέτουν, για να τα έχετε μαζί σας τις επόμενες δυο τρεις μέρες.

>AUTOSTOP

Τι είναι αυτό; Δεν το ξέρετε καν. Το ξεχνάτε. Δεν ρισκάρουμε ποτέ ότι και να δούμε στο δρόμο. Αυτό εξυπακούεται. Ακόμα και κάποιον backpacker να δείτε να περπατάει μόνος του στο πουθενά δεν πρέπει να ρισκάρετε να τον πάρετε μαζί σας. Έχουμε ακούσει απίστευτες ιστορίες. Στο χέρι σας είναι, απλά προσέχετε. Ένα roadtrip δεν θέλουμε να εξελιχθεί σε ταινία τρόμου. 🙂

ΑΓΗΤΌ ΚΑΙ ΣΝΑΚ

Σίγουρα θα χρειαστείτε σνακς για τη διαδρομή. Στα roadtrips είναι πολύ βασικά μιας και εκτός από το γεγονός ότι είστε συνέχεια στο δρόμο, πολλές φορές κάνετε δραστηριότητες που δεν έχουν κοντά κάπιο μαγαζί για να γευματίσετε. Οπότε υπολογίστε ανάλογα με τον επόμενο προορισμό σας τις προμήθειες που χρειάζεστε. Πρόσεχε τι θα πάρετε μην χαλάσουν και μυρίζει όλο το αμάξι. Αλλά μην πάρετε και ότι σαβούρα κυκλοφορεί, δεν θέλουμε να γυρίσουμε 100 κιλά πάνω! Φροντίστε επίσης να έχετε αύθονο νεράκι. Ενυδατώνει και ξεγελάει και την πείνα πολλές φορές. Επειδή όμως είμαστε και Ελληνάρες, μη το πάτε και στο άλλο άκρο! Το γεμάτο στομάχι φέρνει δυσφορία και υπνηλία και μάλλον δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα ενώ οδηγείτε. Επιλέξτε λοιπόν ελαφριά σνακ για να σας «κρατήσουν», χωρίς υπερβολές!

ΚΟΥΠΙΔΙΑ

Πολιτισμός: Αυτό που δεν έχουν αρκετοί οδηγοί στο λεξιλόγιό τους όταν οδηγούμε εντός συνόρων. Όπου κι αν πραγματοποιείτε το Road Trip σας, θα πρέπει να προσέχετε το περιβάλλον. Να έχετε μαζί σας πάντα μία σακουλίτσα όπου θα πετάτε αυτά που τσιμπάτε στο αυτοκίνητο και όταν κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο να τα πετάτε σε κάποιον κάδο που θα συναντήσετε. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι στο εξωτερικό τα πρόστοιμα είναι πολύ τσουχτερά για τέτοιες παραβάσεις. (Ελπίζω κάποια στιγμή να εφαρμοστούν αυτοί οι κανόνες και στη χώρα μας.)

>SUPER MARKET

Εκτός τα αγαπημένα μας street food , η επόμενη επιλογή για φθηνό φαγητό είναι το super market. Μπορείτε να πάρετε φαγητό που με λίγο ζεστό νερό γίνονται ένα υπέροχο γεύμα (όπως για παράδειγμα τα noodles), ή μερικές κονσέρβες, γάλα, χυμούς, τυριά και αλλαντικά. Οτιδήποτε τέλος πάντων μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Αποθηκεύστε τα στο cooler bag σας και να έχετε γεύματα για μία με δύο μέρες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ GADGETS

>ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα βιβλίο. Μπορεί να είμαστε προσκολυμένοι στις ηλεκτρονικές συσκευές αλλά σε ένα roadtrip θα βρείτε πάντα λίγο χρόνο να χαλαρώσετε. Επίσης μην ξεχάσετε να πάρετε ένα σημειωματάριο και στυλό, να γράφετε κάθε μέρα έστω μία φράση που θα αντιπροσωπεύει το πως περάστε ή τι είδατε. Θα το διαβάζετε αργότερα όταν επιστρέψετε και θα αναπολείτε. Και φυσικά γυναικες και αντρες τα καλυντικά σας, κρέμες, ξυραφάκια κλπ., Το ότι φεύγουμε για ένα ταξίδι δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ”ταυτότητά μας”.

> ΕΊΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Σίγουρα ο κάθε ένας γνωρίζει τι του χρειάζεται για την καθημερινή του υγιεινή αλλά κάποια βασικά στοιχεία που δεν πρέπει να ξεχάσετε για κανέναν λόγο είναι τα κάτωθι:

 1. Χαρτί τουαλέτας, δεν χρειάζεται σχόλια, απαραίτητο. Μπορεί να βρεθείτε στη μέση του πουθενά και εκεί θα σας φανεί πολύτιμο.
 2. Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια, θα χρειαστούν ΠΑΝΤΟΥ, από το να καθαρίσεις το στόμιο από το μπουκάλι σου μέχρι κάτι που θα πέσει πάνω στο κάθισμα.
 3. Φαρμακείο: αντιπυρετικό, αλυφή για τις αλεργίες, imodium (γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι φαγητό θα σε πειράζει, η διάρεια είναι πολύ συχνή στα ταξίδια), ιώδιο και βαμβάκι, τραυμαμπλάστ, γάζα και οινόπνευμα.
 4. αφρόλουτρο, σαμπουάν, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα κλπ.

>ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Σε ένα roadtrip σίγουρα υπάρχουν άπειρες ηλεκτρονικές συσκευές και gadgetάκια που μπορεί να πάρει ο κάθε ένας μαζί του ανάλογα με τον σκοπό του ταξιδιού φυσικά, έτσι ώστε να του διευκολύνει τη ζωή. Κατά την γνώμη μου τα βασικότερα είναι:

 1. Φορτιστές κινητού και κάμερας καθώς και ένα τουλάχιστον power bank εξυπακούεται.
 2. Ένα πολύμπριζο έτσι ώστε αν σταθμεύσετε κάπου και έχετε μόνο μία μπριζα να προλάβετε να φορτίσετε μπαταρία καμερας, κινητό και ότι άλλο επιθυμείτε.
 3. Ακουστικά
 4. Βάση gps που θα κολλήσετε στο ταμπλό και θα τοποθετήσετε την ηλεκτρονική σας συσκευή όπως tablet ή κινητό έτσι ώστε να έχετε πάντα ανοιχτό το gps και ίσως και την μουσική που θα παίζει στο αυτοκίνητο.
 5. Κάμερα και τρίποδο για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Άντε και ένα drone δεν θα ήταν άσχημο όσοι το διθέτετε.
ΟΥΧΙΣΜΟΣ
 1. εσώρουχα
 2. κάλτσες
 3. πιτζάμες
 4. ρουχισμός (ανάλογα την εποχή)
 5. μία τουλάχιστον ζακετούλα ακόμα και το καλοκαίρι
 6. τσαντάκι για τα άπλυτα
 7. δεύτερα παπούτσια (οριβατικά)
 8. πετσέτα με μικροοίνες Microfiber, έτσι ώστε να μην σας πιάνει χώρο. (Είναι πολύ πρακτικές, δοκιμάστε τις.)
ΠΝΟΣ
 1. Ωτοασπίδες και μάσκα, γιατί ο ύπνος μας είναι πολύτιμος αλλά και η ηρεμία μας. Όταν ο συνοδυπόρος μας ροχαλίζει για παράδειγμα δεν θέλουμε να μας χαλάσει το ταξίδι μας από την έλλειξη ύπνου.
 2. Ένα τουλάχιστον σεντόνι έτσι ώστε να μην κοιμάστε σε άμεση επαφή με τα καθίσματα. Αν έχετε χώρο να πάρετε δύο ακόμα για να καλύπτετε τα τζάμια αριστερά και δεξιά όταν κοιμάστε για να μην σας βλέπουν οι έξω.
 3. Υπνόσακος. Πάντα χρήσιμος και αναπόσπαστο κομμάτι ενός traveller.
ΟΥΖΙΝΙΚΑ

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποια κουζινικά αναλόγως τις μέρες που θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας φυσικά. Και αφού μιλάμε για πολυήμερο ταξίδι για 2 εβδομάδες + τότε σας προτείνω τα εξής:

Ένα ζευγάρι μαχαιροπίρουνα, ένα μεγάλο γκαζάκι που να παίρνει και ένα μικρό κατσαρολάκι, μπρίκι, μικρό κατσαρολάκι, θερμό. Επίσης να πάρετε μαζί σας κάποια μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι κλπ.

>ΦΟΡΗΤΌ ΨΥΓΕΙΑΚΙ / COOLER BAGS

Ποιος ξέρει πότε θα βρείτε μαγαζί να αγοράσεις φαγητό; Πάρε μαζί σου μια cooler bag ή ένα φορητό ψυγείο. Αποθήκευσε ποτά, αναψυκτικά και τρόφιμα σε περίπτωση που πεινάσετε ή αν χαθείτε.

***

Εξυπακούεται φυσικά ότι πολλά από τα παραπάνω αντικείμενα στις παραπάνω κατηγορίες, αν πετάτε αεροπορικώς για τον προορισμό που θα ξεκινήσετε το οδικό σας ταξίδι, μπορείτε να τα αγοράσετε όταν φτάσετε έτσι ώστε να γλυτώσετε το περιττό βάρος. Αν όμως ξεκινάτε με αφετηρία το σπίτι σας μην ξοδέψετε άδικα χρήματα για πράγματα που έχετε ήδη.

>OFFLINE GPS

Road trip χωρίς χάρτη, απλά δεν γίνεται. Για την ακρίβεια χάρτες! Μη βασιστείτε μόνο στο GPS σας. Φρόντισε να έχετε και έναν παραδοσιακό χάρτη τυπωμένο σε χαρτί που δεν μένει από μπαταρία και λειτουργεί και offline. Απλώς προσέξτε να είναι πρόσφατος και λεπτομερής! Επίσης υπάρχουν και πολλοί offline χάρτες, οι οποίοι φυσικά δεν χαράζουν διαδρομές. Μπορούν όμως να σας βοηθήσουν αρκετά σε μία δύσκολη στιγμή όπου το κινητό σας θα μείνει από δεδομένα. Οπότε φροντίστε να κατεβάσετε μία τέτοια εφαρμογή πριν ξεκινήσετε.

ΟΥΣΙΚΗ

Για το τέλος άφησα το καλύτερο πιστεύω…. Αχχχ, δεν μπορώ να γράψω λίγα για αυτό το κομμάτι του ταξιδιού. Ίσως το ποιο σημαντικό σε ένα roadtrip. Αυτό που θα σας κάνει να ταξιδεύετε και αφότου έχετε επιστρέψεις στη βάση σας. Δυστυχώς όμως υπάρχει μία κατηγορία φίλων που στο αυτοκίνητο δεν βάζουν ΠΟΤΕ μουσική. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν. Προσωπικά δεν θα διάλεγα ποτέ ένα φίλο που δεν του αρέσει να ακούει μουσική στο αυτοκίνητο διότι θα μου χάλαγε τη διάθεση με την γκρίνια του.

>Η PLAYLIST

Η μουσική θα σου κρατάει συντροφιά τις περισσότερες ώρες που θα βρίσκεσαι στον δρόμο. Οπότε προφανώς και δεν μπορείς να βασιστείς μόνο στο ραδιόφωνο σε ένα roadtrip διότι από ένα σημείο και μετά, αντί για νότες θα ακούτε μόνο παράσιτο. Γι’ αυτό ετοιμάστε μία μεγάλη Play list με τραγούδια που θα αρέσουν σε όλους τους επιβάτες ή απλά κατεβάστε μία εφαρμογή για να μπορείτε να επιλέγετε ανά πάσα στιγμή τα τραγούδια που θέλει η παρέα! Για παράδειγμα το Spotify όπου εάν κατεβάσετε μία λίστα ενώ είστε online μπορείτε να την ακούσετε και offline.

>ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

Για εκείνους που δεν έχουν στο αυτοκίνητό τους ηχοσύστημα με USB Θύρα έτσι ώστε να το συνδέσουν άμεσα με το κινητό τους, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μην μου αγχώνεστε. Μία καλή επιλογή από τις πολλές είναι κάποια gadgetακια τα οποία συνδέονται ασύρματα ή ενσύρματα με το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας και έτσι μεταδίδεται η μουσική που έχετε στην ηλεκτρονική σας συσκευή. Λύση θα βρεθεί ότι ηχοσύστημα και να έχετε.

>>>

Στην παραπάνω λίστα προσπάθησα να σας συμπεριλάβω τα δικά μου top 35 things που ακολουθώ σε ένα πολυήμερο roadtrip. Ελπίζω να σας βοηθήσει στην οργάνωσή σας. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα μικρές λεπτομέρειες που καθορίζονται ανάλογα τον τύπο και το μέρος της διαδρομής που θα ακολουθήσετε και μπορούν να προστεθούν στην λίστα. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να παραλείψετε κανένα από τα παραπάνω. Ελπίζω να μην ξέχασα κανένα. 🙂

>>>

Μπορεί ένα roadtrip να σας φαίνεται εύκολη υπόθεση αλλά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου. Προετοιμαστείτε καλά λοιπόν και όλα θα πάνε υπέροχα…

Καλό σας ταξίδι, να προσέχετε και να το απολαύσετε…

>>>

Αν σας άρεσε το άρθρο μου, μπορείτε να με βρείτε και στα ακόλουθα social media:

Facebook- Greekwomantraveller

Instagram – @greekwomantraveller

ή στη στήλη μου εδώ στο Travelvibe

© 2020, GreekWomanTraveller. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *