World Stories

Τυνησία: Ανακάλυψε τις αντιθέσεις της

Για μερικούς ανθρώπους, ένα ταξίδι στις χώρες της Αφρικής και την έρημο Σαχάρα αποτελεί ένα όνειρο ζωής και όχι άδικα. Οι προσδοκίες που γεννιούνται μέσα από τις ιστορίες που έχουν ακουστεί γύρω από τη βόρεια Αφρική, σίγουρα συναρπάζουν και αφήνουν τον καθένα μας με την επιθυμία να τις ζήσει.

📸 @dailytunisian

Σκεπτόμενος τα παραπάνω, ένας ιδανικός προορισμός για μία πρώτη επαφή με τις αφρικανικές χώρες και την έρημο Σαχάρα, είναι εκείνος της Τυνησίας. Στριμωγμένη ανάμεσα στην Αλγερία και τη Λιβύη, αυτή η μικρή χώρα έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της, που θα την εξερευνήσουν, μία σειρά αντιθέσεων. Από τη μία, τα παράλιά της με τις πολλές πόλεις που ξεχυλίζουν από ζωή και από την άλλη η έρημος Σαχάρα.

📸 @mighty_suki

Ας αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τη χώρα από την πρωτεύουσά της, την Τύνιδα. Αυτή η πόλη στα βόρεια παράλια της χώρας αποτελεί μία μίξη μεσογειακού και αραβικού πολιτισμού. Από τα μέρη που ξεχωρίζουν μέσα στην πόλη είναι η Μεδίνα, η οποία είναι η παλιά πόλη της σύγχρονης πρωτεύουσας. Από το 1979, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η Μεδίνα συναρπάζει τους επισκέπτες της. Μέσα της υπάρχουν δεκάδες μνημεία, μουσεία και τζαμιά που αξίζει να επισκεφτείς.

📸@debby_travels

Επιπλέον, μη χάσεις την ευκαιρία να περιπλανηθείς στις πολλές αγορές που βρίσκονται στους δρόμους της. Χαλιά, μπαχαρικά και μικροαντικείμενα είναι λίγα από εκείνα που θα πρέπει να παζαρέψεις την τιμή τους με τους ντόπιους πωλητές. Συνεχίζοντας τη βόλτα στη Μεδίνα, η συνάντηση με κάποιο χαμάμ είναι αναπόφευκτη. Η επίσκεψη εκεί αποτελεί μία από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να βιώσει στον αραβικό πολιτισμό.

📸@halloulii

Βορειότερα της Τύνιδας, στα προάστιά της, η Καρχηδόνα βρίσκεται εκεί για να σου αλλάξει εν μέρει τις εικόνες που έχεις βιώσει στο κέντρο της πρωτεύουσας. Λόγω της ιστορίας της, τα αρχαία μνημεία δεν θα σου λείψουν. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει όμως σε σχέση με την Τύνιδα, είναι μία αγαπημένη παραθαλάσσα συνοικία, που δεν είναι άλλη από το Sidi Bou Said.

📸ira_zindobraya

Το σκηνικό εκεί είναι τελείως διαφορετικό. Όλα μοιάζουν με έναν πίνακα ζωγραφικής. Γαλάζια και άσπρα σπίτια δένουν απίστευτα με τα λιθόστρωτα δρομάκια, θυμίζοντας έτσι νησί του Αιγαίου.
Δεν θα έχεις ζήσει στο μέγιστο την Τυνησία έαν δεν επισκεφτείς το κομμάτι της που καλύπτεται από την έρημο Σαχάρα. Για αυτό το λόγο κινούμαστε νότια προς την πόλη Douz. Από εκεί, οι τρόποι για να την εξερευνήσεις είναι πολλοί. Είτε νοικιάζοντας κάποιο όχημα με οδηγό, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τις καμήλες ακόμα και με ανεμόπτερο πετώντας πάνω από αυτήν! Όποιον τρόπο και αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι η ομορφιά και η ησυχία της ερήμου έχουν να σου προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία.

📸 @ali_boukthir

Από τους πάγκους των πωλητών στη Μεδίνα, μέχρι του ντόπιους στην πόλη Douz στην έρημο Σαχάρα, η Τυνησία έχει πολλές ιστορίες να μοιραστεί μαζί σου. Αφιέρωσε λοιπόν παραπάνω από ένα Σαββατοκύριακο για να την εξερευνήσεις και ίσως δημιουργήσεις τη δική σου ιστορία.

 

Featured 📸 @sabrine_lachheb

© 2018 – 2019, Alex Sofianos. All rights reserved.

Αγαπάει τα ταξίδια και του αρέσει να γράφει για αυτά καθώς και να μοιράζεται τις εμπειρίες του με τον κόσμο. Βρίσκει συνεχώς αφορμές να ταξιδεύει και ακολουθεί πιστά το work hard, travel harder. Στόχος του να μην σταματήσει ποτέ να δουλεύει για να ταξιδεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *