Radar

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα blogger! (ναι υπάρχει)

Ναι, υπάρχει και είναι στις 2 Μαΐου, όμως ποια η ιστορία των blogs; πότε εμφανίστηκε το πρώτο; πόσα υπάρχουν σήμερα, και από που πήρε το όνομα του;

Σας παρουσιάζουμε την ιστορία του blog, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα blogger, μιας και το travelvibe είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική κοινότητα με bloggers στην Ελλάδα!

Πίσω στο μακρινό 1993 όπου το link.net ήταν το πρώτο blog που εμφανίστηκε ποτέ (φυσικά με άλλο όνομα, και εννοείται δεν λειτουργεί πια). Ο όρος “weblog” (όπως ήταν αρχικά) επινοήθηκε από τον Jonh Barger στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Officially είναι ο πρώτος blogger στην ιστορία.


2 χρόνια μετά, ο ιδρυτής και κάτοχος του pathfinder, Peter Merholz (οι παλιοί θα το θυμόσαστε) θέλησε να βάλει την λέξη “Blog” στο sitebar του site του ( Peterme.com ). Λίγο αργότερα ο Evan Williams συνιδρυτής της “Pyra Labs”, χρησιμοποίησε τη λέξη “blog” τόσο ως ουσιαστικό όσο και ως ρήμα και επινόησε τον όρο “blogger” οδηγώντας στην εξάπλωση των όρων. Ήταν αυτός που μαζί με την Meg Hourihan μας σύστησε την διάσημη πια πλατφόρμα blogger (εξαγοράστηκε από την Google το 2003).

To 1999 υπολογίζεται ότι υπήρχαν 26 blogs σε όλο το διαδίκτυο, το 2006 υπήρχαν 50 εκατομμύρια blogs, και σήμερα υπάρχουν περίπου δύο δισεκατομμύρια blogs. Ένα από αυτά, είναι αυτό εδώ που διαβάζεις, απαρτίζεται από 50 περίπου Ελληνες και Κύπριους travel bloggers και σκοπό έχει να σου δώσει έμπνευση για να κάνεις περισσότερα ταξίδια!

Happy World Bloggers Day λοιπόν, για το travelvibe και 15 από εμάς απαντάμε στο “τι είναι το blogging για εμένα”, αν νιώθεις και εσύ όπως εμείς, δεν έχεις πάρα να μοιραστείς τις δικές σου ταξιδιωτικές εμπειρίες με την κοινότητα και τους αναγνώστες του travelvibe!

Παναγιώτης Καρδερίνης
Το blogging ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντλήσεις πληροφορίες και να πάρεις έμπνευση. Αυτό κάνω και εγώ, αυτό θέλω να κάνουν και οι άλλοι στα δικά μου blogs, αυτό είναι το blogging.

Αλεξάνδρα Ανδριάδη
Είναι δημιουργικότητα. Να διηγούμαι και να μοιράζομαι εμπειρίες, σκέψεις και ιστορίες, τόσο από τον κόσμο μας όσο και από κάθε κόσμο που μπορούμε να πλάσουμε με τη φαντασία μας.

Μαρία Ορφανίδου
Τι είναι το blogging για μένα…έκφραση σκέψεων, εξιστόρηση προσωπικών εμπειριών, αλλά πάνω από όλα ένας τρόπος επικοινωνίας με ανθρώπους από όλο τον πλανήτη!

‘Ολγα και Δημοσθένης
Blogging is inspiring travel vibes to the world!

Χριστίνα Καμαντουρίδου
Blogging είναι ένα παράθυρο μέσω το οποίου ο καθένας μας αφήνει τους άλλους να δουν τον κόσμο. Κανένα παράθυρο δεν είναι πανομοιότυπο με κάποιο άλλο…έτσι, το κάθε μέρος ανακαλύπτεται εξ’ αρχής κάθε φορά που ανοίγει ένα νέο παράθυρο

Αλεξάνδρα Τσιάμη
Το blogging για εμένα είναι να εκφράζεις τις σκέψεις σου που αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό σου κόσμο, όχι απλά για να τις δημοσιεύσεις αλλά για να εμπνεύσεις άλλους ανθρώπους μέσα από τις ξεχωριστές σου εμπειρίες.

Χάρης Γεωργάκης
Κάτι που ξεκίνησε από περιέργεια, για να εξελιχθεί σε χόμπι, αφού κατέληξε μια ευχάριστη συνήθεια. Να θέλεις να εκφράζεσαι, να ψάχνεσαι, για να δημιουργείς. Αυτό είναι blogging για εμένα.

Ανδριάννα Κάνταρη
Το blogging για εμένα είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπτύσσω το πάθος μου γι’αυτά που με ενδιαφέρουν, για το θέμα που έχω επιλέξει να ασχοληθώ. Μέσω του blogging έχω γνωρίσει ειδικούς πάνω στα αντικείμενα αυτά, ανθρώπους πολύ πετυχημένους, έχω κάνει φίλους, έχω αποκτήσει εμπειρίες ζωής, έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις, έχω κάνει ταξίδια… Πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα είχα την ευκαιρία να ζήσω και να δω!

Μπάμπης Παντέρης
Το travel blogging για μένα είναι, η χαρά που παίρνεις όταν μπορείς να βοηθήσεις έστω και ένα ταξιδιώτη με πληροφορίες για τον προορισμό του’.

Μαρία και Κατερίνα
Είναι το κίνητρό μας για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να ταξιδεύουμε δηλαδή, ακόμη πιο συχνά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Επίσης, μέσα από το blogging μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας, καθώς αποκτούμε και αναπτύσσουμε δεξιότητες και πτυχές μας που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν κάπου κρυμμένες μέσα μας. Το πιο σημαντικό, όμως, το αφήσαμε για το τέλος. Χάρη στο blogging γνωρίζουμε ανθρώπους από τη μια άκρη της γης ως την άλλη. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από το να έχει κανείς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τη φανταστική ομάδα του αγαπημένου μας Travel Vibe

Μαίρη Τσιλίκη
To blogging για μένα και ειδικά το travel blogging είναι το ταξιδιωτικό μου ημερολόγιο, η καταγραφή των ταξιδιών και οι εμπειρίες μου σ αυτά ,οι άνθρωποι που γνώρισα , οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί του κόσμου μας ,οι γεύσεις και τα αρώματα , οι εικόνες που έμειναν χαραγμένες στην μνήμη μου ,όσα είδαν τα μάτια μου και αποθανάτισε ο φακός της μηχανής μου , είναι όλη μου η ταξιδιάρικη ζωή αλλά και η χαρά να μοιράζομαι μ όλο τον κόσμο για όσα είδα και έζησα.

Πέπη Λαγωνίκα
Γράφω μικρές ιστορίες για τα μικρά πράγματα που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά. Τυχαίνει το πλαίσιο να είναι πάντα ένα ταξίδι, ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μάνη. Ίσως έχει να κάνει με την εσωτερική ανακίνηση που προκαλεί η αλλαγή εικόνων και μυρωδιάς. Όλο αυτό μου δίνει βαθιά ικανοποίηση και προκύπτει αβίαστα. Σίγουρα, λοιπόν, δεν είμαι blogger! Αν είμαι κάτι είναι tiny stories writer, τίτλος που αυτάρεσκα έδωσα στον εαυτό μου, όπως ακριβώς ένα παιδί που παίζει (με όσα οι μεγάλοι δεν βλέπουν).

Ευα Βουτσινά
Για μένα blogging σημαίνει αποτύπωση συναισθημάτων. Έκφραση ψυχική και κάτι από ημερολόγιο. Μια υπέροχη στιγμή που έζησα και θέλω και θέλω να μείνει για πάντα στη μνήμη μου αλλά μια έμπνευση για εσένα που με διαβάζεις. Πλέον τρόπος ζωής .”

Ειρήνη και η Γεωργία
Αν μας ρωτούσε κάποιος τι είναι το blogging για εμάς θα απαντούσαμε ότι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να επικοινωνούμε τα ταξίδια που κάνουμε και τις εμπειρίες που κερδίζουμε, με γνωστούς αλλά και μη γνωστούς μας ανθρώπους. Μέσω αυτού του νέου τρόπου επικοινωνίας λοιπόν είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε εικόνες, να περιγράφουμε εμπειρίες ζωής και πολύ πιθανόν να δίνουμε νέες ίδιες και έμπνευση για περισσότερα ταξίδια. Viva el blogging 🔥

Ελίζα Ιωαννίδου
Για εμένα το blogging σημαίνει Βιώνω, αποτυπώνω και μοιράζομαι. Καθετί που με ενθουσιάζει, με εκπλήσσει, μου κινεί το ενδιαφέρον. Ένας μοντέρνος τρόπος έκφρασης.

Γιάννης Λαζάρου
Για εμένα το blogging είναι γεύσεις, αρώματα, ποιοτικά ποτά και μοναδικοί άνθρωποι

Νίκος Σίγκας
Το blogging είναι καταγραφή γεγονότων, εμπειριών και συναισθημάτων. Για μένα αποτελεί το «ημερολόγιο» μου στην digital εποχή.

Μαριάννα & Χρήστος
Βουτήξαμε στο ταξίδι του blogging για να μοιραστούμε μαζί σας τις γεύσεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα που βιώνουμε σε κάθε μας προορισμό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αλέξανδρος Σοφιανός
Το blogging για εμένα είναι ένας τρόπος να μπορώ να εκφράζω τα συναισθήματά μου γύρω από τα ταξίδια και παράλληλα να δίνω κίνητρο στους ανθρώπους να ταξιδεύουν όσο περισσότερο μπορούν.

Σταυρούλα Αναγνωστοπούλου
Blogging είναι να μπορώ να μαθαίνω από τις εμπειρίες των άλλων, να βλέπω τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά, να εμπνέομαι, να παίρνω θάρρος, να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, να αναγνωρίζω, να επιβραβεύω, να μοιράζομαι, να δημιουργώ…

© 2019, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *