Europe Stories Πολωνία

Διήμερη απόδραση στο Βρότσλαβ

Επειδή σιγά σιγά επιστρέφουμε στους παλιούς ταξιδιωτικούς ρυθμούς μας, είπαμε να σας ταξιδέψουμε μέχρι το Βρότσλαβ. Τσεκάραμε τις φθηνές πτήσεις τις αγαπημένης μας Ryanair, η οποία προσφέρει αυτή τη στιγμή που γράφετε το άρθρο αυτό (Ιούνιος 2021) δωρεάν αλλαγές των εισιτηρίων μας αν δεν καταφέρουμε να πάμε λόγω Covid-19!

Εάν αναζητάτε φθηνά μέρη για εξορμήσεις στην Ευρώπη, σας συνιστούμε να προγραμματίσετε ένα γρήγορο ταξίδι στην πόλη του Βρότσλαβ. Εμείς βρήκαμε αεροπορικά με 25 ευρώ για ένα ΣΚ τον Ιούλιο. Πάμε να ανακαλύψουμε τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου στο Βρότσλαβ.

Πρόκειται για μία φιλόξενη και πολύχρωμη πόλη, με φιλικούς ντόπιους και αρκετά φθηνά παραδοσιακά εστιατόρια και καφέ. Εάν δεν είναι στα ραντάρ σας αυτή η πόλη τότε σίγουρα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να την βάλετε στην checklist σας.

Αρχικά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι μια βόλτα μέσα στη πόλη για να πάρετε την αίσθηση, τις μυρωδιές, τα vibes της πόλης. θα κάνετε βόλτες σε περιοχές όπως το Stare Jatki, την παλιά πόλη, το Ossolineum Institute and Gardens (υπέροχα μέρη για λήψη φωτογραφιών), το Market Hall και αφού περάσετε τη γέφυρα θα φτάσετε στο Καθεδρικό Νησί και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Από τις αγαπημένες μας συνήθειες είναι να ξυπνάμε νωρίς σε ένα μέρος προκειμένου να βγάλουμε φωτογραφίες χωρίς πολύ κόσμο. Ένα τοπ μέρος για να το κάνετε αυτό στο Βρότσλαβ είναι η πλατεία της αγοράς. Η πλατεία της αγοράς του Βρότσλαβ στην Παλιά Πόλη είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η μεσαιωνική πλατεία της αγοράς του 13ου αιώνα δεν έχει ένα αλλά δύο κτίρια στο δημαρχείο. Δυστυχώς, υπέστη κάποια ζημιά κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά από τότε τα πολύχρωμα κτίριά του έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά. Ένα άλλο ωραίο αξιοθέατο και θέαμα ταυτόχρονα είναι το Wrocław Multimedia Fountain, ένα από τα μεγαλύτερα σιντριβάνια της Ευρώπης, με 800 φώτα και 300 πίδακες νερού. Βρίσκεται στο πάρκο Szczytnicki κοντά στο Centennial Hall. Το θεαματικό φως, το νερό και η μουσική του σιντριβανιού πραγματοποιούνται κάθε ώρα. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, δείτε και το Centennial Hall, ένα πανέμορφο κτίριο που φυσικά ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Κάντε και εσείς κυνήγι νάνων! Εντάξει, αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βρότσλαβ. Εκτιμάται ότι υπάρχουν σχεδόν 400 αγάλματα νάνων που βρίσκονται σε όλη την πόλη. Το πρώτο μνημείο νάνων τοποθετήθηκε στην οδό Świdnicka το 2001, για τον εορτασμό του Orange Alternative, ενός πολωνικού αντικομμουνιστικού κινήματος από τη δεκαετία του 1980. Το σύμβολο του κινήματος ήταν, φυσικά, ένας νάνος. Οι νάνοι είναι όλα διαφορετικοί. Μπορεί να σπρώχνουν μια μπάλα, να σκαρφαλώνουν σε μια λάμπα κ.λπ.. Η Εβίτα από την ομάδα μας είχε ταξιδέψει στο Βρότσλαβ και έκανε και εκείνη κυνήγι, οπότε διαβάστε την δική της εμπειρία εδώ!

Επόμενη στάση μας θα είναι το Market Hall (Hala Targowa). Αυτή η σκεπαστή αγορά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε για να ρίξετε μια ματιά στην τοπική ζωή στο Βρότσλαβ. Υπάρχουν σχεδόν 200 καταστήματα στα δύο επίπεδα, που πωλούν φρέσκα προϊόντα, κρέας, τυρί και pierogies (φυσικά).

Τελευταίο μέρος για την διήμερη απόδραση θα είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Αρχικά χτίστηκε τον 14ο αιώνα, ωστόσο, το γοτθικό αυτό αριστούργημα έχει καταστραφεί πολλές φορές από τότε, με την πιο πρόσφατη ανακατασκευή του να λαμβάνει χώρα τη δεκαετία του 1950. Υπάρχει και ένα κατάστρωμα παρατήρησης στην κορυφή του πύργου 97 μέτρων. Ο πύργος είναι ανοιχτός από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο και υπάρχει ανελκυστήρας για να φτάσετε στην κορυφή (ουφ λιγότερη γυμναστική!)

Πριν κλείσουμε και αφού σας είπαμε ότι το καλοκαίρι έχει φθηνά αεροπορικά, ρίξτε μια ματιά και στο νησί Slodowa. Γνωστό και ως Student Island, τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στο νησί Slodowa διοργανώνονται συναυλίες, υπαίθριες βραδιές κινηματογράφου, αθλητικά παιχνίδια και άλλα πολλά. Ακούγεται πολύ διασκεδαστικό αλλά βέβαια αυτά ήταν προ covid-19, οπότε καλό είναι να ψάξετε τι δραστηριότητες έχει την περίοδο της επίσκεψης σας.

Εμείς ήδη προγραμματίζουμε την διήμερη απόδραση μας στο Βρότσλαβ και θα χαρούμε να δούμε και εσάς να περνάτε τέλεια! Οπότε ανέβασε τις φώτογραφίες σου από το Βρότσλαβ και κάνε μας tag.

Για περισσότερες ταξιδιωτικές ευκαιρίες και πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα των Greeknomads!

© 2021, . All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.