Fresh Vibes World Stories

Πανέμορφες φυσικές πισίνες ανά τον κόσμο

Πισίνα ή θάλασσα; Τι και αν σας έλεγα ότι υπάρχει ένας τρόπος για να αποφύγετε αυτό το δίλημμα; Ελάτε να βουτήξουμε νοερά σε δέκα πανέμορφες φυσικές πισίνες, που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τι κάνει η φύση όταν έχει κέφια.

Meadow Run, Πενσυλβάνια

Στην δέκατη θέση έχω τοποθετήσει το Meadow Run της Πενσυλβάνιας. Πρόκειται όχι για μια αλλά δεκάδες φυσικές πισίνες, που σχηματίζονται από τα νερά του ομώνυμου καταρράκτη, ανάμεσα στο πέτρινο έδαφος από ψαμμίτη. Αυτή η περιοχή είναι πανέμορφη όλο το χρόνο και μπορούν να την προσεγγίσουν όλοι με ευκολία.

Μια από τις φυσικές πισMeadow Run

Φυσική Πισίνα Γκιόλα, Θάσος

Η Γκιόλα είναι μια φυσική, βραχώδη πισίνα στην περιοχή Αστρίς, στα νότια της Θάσου, σε απόσταση 40 χλμ από το Λιμένα. Τα πέτρινα τείχη που την περιστοιχίζουν φτάνουν σε ύψος οκτώ μέτρων και πολλοί κολυμβητές επιλέγουν να βουτήξουν από ψηλά, κατευθείαν στα σμαραγδένια νερά της Γκιόλας. Η μετάβαση στη Γκιόλα είναι εύκολη αλλά απαιτητική, σας εγγυούμαι όμως το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

Εγώ στη Γκιόλα της Θάσου

Grotta della Poesia, Ιταλία

Η σπηλιά της ποίησης, όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά, βρίσκεται στον Ιταλικό νότο και πιο συγκεκριμένα στο Σαλέντο. Ο θρύλος λέει ότι στη συγκεκριμένη φυσική πισίνα έκανε μπάνιο μια πριγκίπισσα και όταν εξαπλώθηκε η φήμη της απαράμιλλης ομορφιάς της, ποιητές από όλη την νότια Ιταλία, άρχισαν να γράφουν ποιήματα για αυτήν.  Σε κάποια από αυτά τα ποιήματα αναφερόταν και το συγκεκριμένο μέρος, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό ως το σπήλαιο της ποίησης.

Η ρομαντική φυσική πισίνα Grotta della Poesia

St. Peters Pool, Μάλτα

Εξίσου όμορφη είναι και η πισίνα του Αγίου Πέτρου στην νότια Μάλτα. Πρόκειται για μια φυσική πισίνα, που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα από κάποια επίπεδα βράχια έξι μέτρων, ιδανικά για ηλιοθεραπεία και βουτιές στα καταπράσινα νερά της. Η μετάβαση εκεί είναι κάπως δύσκολη, αφού δεν πηγαίνει αυτοκίνητο, αλλά το τοπίο δεν θα σας απογοητεύσει.

Η πισίνα του Αγίου Πέτρου στο νότιο κομμάτι της Μάλτας

Πισίνα, Κουφονήσια

Συνεχίζω με μια από τις ομορφότερες φυσικές πισίνες του κόσμου. Μετά την Πλατιά Πούντα  (ή αλλιώς Ιταλίδα) και στη συνέχεια προς το Πορί, θα βρείτε ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και περιτριγυρισμένη από βράχια την Πισίνα. Είναι ίσως η πιο διάσημη φυσική πισίνα της Ελλάδα και βρίσκεται όπως έχετε ήδη καταλάβει στα Κουφονήσια.

Η πασίγνωστη Πισίνα στα Κουφονήσια

Gunlom Plunge Pool, Αυστραλία

Στην πέμπτη θέση συνάνταμε την πισίνα Gunlom, που σχηματίζεται από τον καταρράκτη Creek στην βόρεια Αυστραλία. Η συγκεκριμένη πισίνα αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Kakadu, το οποίο μάλιστα συγκαταλέγεται στα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, ενώ θεωρείται ένα από τα εκατό πιο όμορφα σημεία της ηπείρου. Πέραν από τις βουτιές σας από ψηλά, στην φυσική πισίνα Gunlom, θα βρείτε πολλούς ανθρώπους να κάνουν πικ νικ ή και να διανυκτερεύουν στο κάμπινγκ που υπάρχει εκεί.

Η Αυστραλιανή φυσική πισίνα Gunlom Plunge

Blue Lagoon, Ισλανδία

Η Γαλάζια λίμνη βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ισλανδία και μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γεωθερμικό σπα, το οποίο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Μάλιστα αποτελεί το μοναδικό σημείο στον πλανήτη όπου μια βαθιά κορυφογραμμή φτάνει στην ακτογραμμή!

Η διάσημη φυσική πισίνα Blue Lagoon

To Sua Ocean Trench, Σαμόα

Η συγκεκριμένη φυσική πισίνα βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού Upolu στη Σαμόα. Είναι ένα μαγικό μέρος με σπάνια και συνάμα άγρια ομορφιά. Περιβάλλεται από πανύψηλα τροπικά δέντρα και έχει βάθος 30 μέτρα! Μπορείτε να το προσεγγίσετε μόνο μέσω μιας ανθεκτικής ξύλινης σκάλας και να βουτήξετε από τον βατήρα που βρίσκεται εκεί. Η πισίνα τροφοδοτείται από μια σπηλιά που οδηγεί στον ωκεανό κάτι που σημαίνει ότι νερό είναι παγωμένο. Πάντως, θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι το κολύμπι εκεί, συνιστάτε μόνο σε ειδικευμένους δύτες.

Η ειδυλλιακή φυσική πισίνα To-Sua Ocean Trench

Καταρράκτες Havasupai, Αριζόνα

Άλλο ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Οι συγκεκριμένοι καταρράκτες και κατ’ επέκταση η φυσική πισίνα που σχηματίζεται μπροστά τους, βρίσκεται στο Grand Canyon, της Αριζόνα, εντός των εδαφών της φυλής Havasupai. Αυτό το έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών, δημιουργείτε από την υψηλή συγκέντρωση ανθρακικού ασβεστίου, ενώ λόγω των πλημυρών και των κατολισθήσεων, η γεωμορφία του μέρους έχει αλλάξει πολλές φορές. Κάτι που σημαίνει ότι αν θέλετε να το πετύχετε ως έχει πρέπει να βιαστείτε, καθώς δεν ξέρουμε πως θα είναι στο μέλλον.

Η φυσική πισίνα που σχηματίζεται στου καταρράκτες Havasupai

Φυσική Πισίνα Ik Kil, Μεξικό

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να κάνω μια λίστα με φυσικές πισίνες μόνο από τη χερσόνησο Γιούτακαν στο Μεξικό. Αυτές οι cenotes, όπως λέγονται στα ισπανικά, προήλθαν από αρχαία σπήλαια, των οποίων η οροφή κατέρρευσε. Η συγκεκριμένη είναι η πιο διάσημη και σίγουρα η πιο πολυφωτογραφημένη, έχοντας διάμετρο 60 μέτρα και βάθος 40. Από την οροφή της κρέμονται κληματσίδες και διάφορα φυτά, όμως εσείς μπορείτε να κατεβείτε από τη σκάλα που υπάρχει στο βόρειο τμήμα της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίμνη αποτελούσε ιερό τόπο για τους Μάγιας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί τις τελετές τους.

Η πανέμορφη φυσική πισίνα Ik Kil

 Περισσότερα travelvibes από τον Παντελή Μουζακίδη aka O Thessalonikios θα βρεις στο blog του εδώ

Ενώ μπορείς να τον ακολουθήσεις στο instagram εδώ και εδώ

© 2021, Pantelis Mouzakidis. All rights reserved.

Travel Editor at 23 | Website

Γεια σου είμαι ο Παντελής “ο Θεσσαλονικιός”, είμαι 32 ετών και αποτελώ μέλος της ομάδας του Travel Vibe από το 2019.

Εμφανώς το προσωνύμιο μου δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω, τη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, αλλά το μεγάλο μου πάθος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, με αγαπημένα μου ταξίδια να είναι η εξερεύνηση της μαγευτικής Ισλανδίας, η ευχάριστη έκπληξη του κοσμοπολίτικου Μαρόκο, ο επίγειος παράδεισος των Μαλδιβών και η περιήγηση μου στα Highlands της Σκωτίας. Σε αυτά τα ταξίδια είδα απίστευτα φυσικά τοπία, έζησα μοναδικές περιπέτειες, γνώρισα τρομερούς ανθρώπους και  δοκίμασα διάφορες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Στόχος μου είναι να γυρίσω και τις 194 χώρες του κόσμου. Δεν ξέρω αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Ως γνωστόν, «ο επιμένων νικά»!

Στα άρθρα μου στο travel vibe θα βρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς από μέρη που έχω επισκεφθεί, κρυμμένα διαμάντια μέσα σε πόλεις, παράξενα αξιοθέατα, ιδιαίτερες εμπειρίες και πολύ φαγητό! Στον ελεύθερο μου χρόνο, πέραν από ταξίδια, μου αρέσει να γράφω για τις περιπέτειες μου, κάποιες από τις οποίες, πέραν από το Travel Vibe, μπορείτε να τις διαβάσετε στο προσωπικό μου blog.

Ακόμη, αγαπάω το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Όταν μπορώ να τα συνδυάζω με τα ταξίδια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για μένα είναι ότι μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και κινέζικα (!). Και όταν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τα λόγια, χρησιμοποιώ τη γλώσσα του σώματος. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα τη βρω την άκρη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα και να παρακολουθήσεις τα μελλοντικά μου ταξίδια, μπορείς να με ακολουθήσεις στα παρακάτω social media!

#Backpacker, #Foodie, #Adventure Traveler, # Budget Traveler, #Photography

 

 

Γεια σου είμαι ο Παντελής “ο Θεσσαλονικιός”, είμαι 32 ετών και αποτελώ μέλος της ομάδας του Travel Vibe από το 2019. Εμφανώς το προσωνύμιο μου δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω, τη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, αλλά το μεγάλο μου πάθος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, με αγαπημένα μου ταξίδια να είναι η εξερεύνηση της μαγευτικής Ισλανδίας, η ευχάριστη έκπληξη του κοσμοπολίτικου Μαρόκο, ο επίγειος παράδεισος των Μαλδιβών και η περιήγηση μου στα Highlands της Σκωτίας. Σε αυτά τα ταξίδια είδα απίστευτα φυσικά τοπία, έζησα μοναδικές περιπέτειες, γνώρισα τρομερούς ανθρώπους και  δοκίμασα διάφορες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Στόχος μου είναι να γυρίσω και τις 194 χώρες του κόσμου. Δεν ξέρω αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Ως γνωστόν, «ο επιμένων νικά»! Στα άρθρα μου στο travel vibe θα βρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς από μέρη που έχω επισκεφθεί, κρυμμένα διαμάντια μέσα σε πόλεις, παράξενα αξιοθέατα, ιδιαίτερες εμπειρίες και πολύ φαγητό! Στον ελεύθερο μου χρόνο, πέραν από ταξίδια, μου αρέσει να γράφω για τις περιπέτειες μου, κάποιες από τις οποίες, πέραν από το Travel Vibe, μπορείτε να τις διαβάσετε στο προσωπικό μου blog. Ακόμη, αγαπάω το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Όταν μπορώ να τα συνδυάζω με τα ταξίδια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο! Κάτι που πρέπει να ξέρεις για μένα είναι ότι μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και κινέζικα (!). Και όταν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τα λόγια, χρησιμοποιώ τη γλώσσα του σώματος. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα τη βρω την άκρη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα και να παρακολουθήσεις τα μελλοντικά μου ταξίδια, μπορείς να με ακολουθήσεις στα παρακάτω social media! #Backpacker, #Foodie, #Adventure Traveler, # Budget Traveler, #Photography    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.