Europe Stories Fresh Vibes

Σολχαϊμασαντούρ: Τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου στην Ισλανδία!

 Μπορεί η Ισλανδία να είναι διάσημη για τα απόκοσμα φυσικά τοπία, τους αμέτρητους καταρράκτες, τους εντυπωσιακούς παγετώνες και τα ενεργά ηφαίστεια, όμως έχει και άλλα να προσφέρει σε όσους την επισκέπτονται. Ένα από αυτά είναι και τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου, στην περιοχή Σολχαϊμασαντούρ!

Εγώ μπροστά από τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου
Εγώ μπροστά από τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου

Γενικές Πληροφορίες

 Πρόκειται για ένα αεροπλάνο του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α., που το 1973 έμεινε από καύσιμα και αναγκάστηκε σε άμεση προσγείωση στην παραλία Σολχαϊμασαντούρ, στη Νότια ακτή της Ισλανδίας! Ευτυχώς, η περιοχή που έπεσε ήταν μια τεράστια πεδιάδα με άμμο.  Το αποτέλεσμα ήταν να προσγειωθεί εύκολα και να μην υπάρχουν θύματα. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο πιλότος είχε απλώς μεταβεί σε λάθος ρεζερβουάρ καυσίμου. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα τα βρείτε ακόμα στην περιοχή και τα τελευταία χρόνια αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες.

Το αεροπλάνο του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. που συνετρίβη στην περιοχή Σολχαϊμασαντούρ
Το αεροπλάνο του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. που συνετρίβη στην περιοχή Σολχαϊμασαντούρ

Πως θα πάτε

 Όπως ανέφερα και παραπάνω τα συντρίμμια του συγκεκριμένου αεροπλάνου θα τα βρείτε στην νότια ακτή της Ισλανδίας. Η μετάβαση εκεί μπορεί να γίνει είτε με δικό σας όχημα είτε με κάποια εκδρομή που ξεκινάει από την πόλη του Ρέικιαβικ! Η απόσταση είναι περίπου 163 χιλιόμετρα και σε κανονικές συνθήκες θα χρειαστείτε περίπου δύο ώρες και δέκα λεπτά για να βρεθείτε εκεί. Αφού φτάσετε, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο δωρεάν παρκινγκ που υπάρχει εκεί και έπειτα να αποφασίσετε πως θα μεταβείτε στο αεροπλάνο. Τα συντρίμμια βρίσκονται κοντά στην παραλία και η οδήγηση εκεί με δικό σας αυτοκίνητο απαγορεύεται! Οπότε οι επιλογές σας είναι δύο. Η πρώτη είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνει 45 λεπτά με μια ώρα περπάτημα και η δεύτερη είναι να ανεβείτε σε ένα λεωφορείο που κάνει αυτή την διαδρομή, κάθε μισή ώρα. Αν επιλέξετε την δεύτερη επιλογή θα πρέπει να πληρώσετε γύρω στα 7ε!!

Το εσωτερικό του αεροπλάνου
Το εσωτερικό του αεροπλάνου

Πότε να πάτε

 Η αλήθεια είναι ότι η τοποθεσία του συγκεκριμένου αξιοθέατου δεν ευνοεί μια χειμερινή επίσκεψη. Συνήθως υπάρχει πολύ χιόνι και σίγουρα δεν θα το απολαύσετε, ενώ θα δυσκολευτείτε και να το προσεγγίσετε. Τις υπόλοιπες εποχές μια επίσκεψη εκεί επιβάλλεται. Προτείνω να το βάλετε στο πρόγραμμα σας πρωινές ώρες, καθώς συνήθως υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που θέλουν να το φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί με το αεροπλάνο.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους από άλλη γωνία
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους από άλλη γωνία

Περισσότερα travelvibes από τον Παντελή Μουζακίδη aka O Thessalonikios θα βρεις στο blog του εδώ

Ενώ μπορείς να τον ακολουθήσεις στο instagram εδώ και εδώ

© 2022, Pantelis Mouzakidis. All rights reserved.

Travel Editor at 23 | Website

Γεια σου είμαι ο Παντελής “ο Θεσσαλονικιός”, είμαι 32 ετών και αποτελώ μέλος της ομάδας του Travel Vibe από το 2019.

Εμφανώς το προσωνύμιο μου δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω, τη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, αλλά το μεγάλο μου πάθος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, με αγαπημένα μου ταξίδια να είναι η εξερεύνηση της μαγευτικής Ισλανδίας, η ευχάριστη έκπληξη του κοσμοπολίτικου Μαρόκο, ο επίγειος παράδεισος των Μαλδιβών και η περιήγηση μου στα Highlands της Σκωτίας. Σε αυτά τα ταξίδια είδα απίστευτα φυσικά τοπία, έζησα μοναδικές περιπέτειες, γνώρισα τρομερούς ανθρώπους και  δοκίμασα διάφορες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Στόχος μου είναι να γυρίσω και τις 194 χώρες του κόσμου. Δεν ξέρω αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Ως γνωστόν, «ο επιμένων νικά»!

Στα άρθρα μου στο travel vibe θα βρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς από μέρη που έχω επισκεφθεί, κρυμμένα διαμάντια μέσα σε πόλεις, παράξενα αξιοθέατα, ιδιαίτερες εμπειρίες και πολύ φαγητό! Στον ελεύθερο μου χρόνο, πέραν από ταξίδια, μου αρέσει να γράφω για τις περιπέτειες μου, κάποιες από τις οποίες, πέραν από το Travel Vibe, μπορείτε να τις διαβάσετε στο προσωπικό μου blog.

Ακόμη, αγαπάω το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Όταν μπορώ να τα συνδυάζω με τα ταξίδια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για μένα είναι ότι μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και κινέζικα (!). Και όταν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τα λόγια, χρησιμοποιώ τη γλώσσα του σώματος. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα τη βρω την άκρη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα και να παρακολουθήσεις τα μελλοντικά μου ταξίδια, μπορείς να με ακολουθήσεις στα παρακάτω social media!

#Backpacker, #Foodie, #Adventure Traveler, # Budget Traveler, #Photography

 

 

Γεια σου είμαι ο Παντελής “ο Θεσσαλονικιός”, είμαι 32 ετών και αποτελώ μέλος της ομάδας του Travel Vibe από το 2019. Εμφανώς το προσωνύμιο μου δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω, τη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, αλλά το μεγάλο μου πάθος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, με αγαπημένα μου ταξίδια να είναι η εξερεύνηση της μαγευτικής Ισλανδίας, η ευχάριστη έκπληξη του κοσμοπολίτικου Μαρόκο, ο επίγειος παράδεισος των Μαλδιβών και η περιήγηση μου στα Highlands της Σκωτίας. Σε αυτά τα ταξίδια είδα απίστευτα φυσικά τοπία, έζησα μοναδικές περιπέτειες, γνώρισα τρομερούς ανθρώπους και  δοκίμασα διάφορες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Στόχος μου είναι να γυρίσω και τις 194 χώρες του κόσμου. Δεν ξέρω αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Ως γνωστόν, «ο επιμένων νικά»! Στα άρθρα μου στο travel vibe θα βρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς από μέρη που έχω επισκεφθεί, κρυμμένα διαμάντια μέσα σε πόλεις, παράξενα αξιοθέατα, ιδιαίτερες εμπειρίες και πολύ φαγητό! Στον ελεύθερο μου χρόνο, πέραν από ταξίδια, μου αρέσει να γράφω για τις περιπέτειες μου, κάποιες από τις οποίες, πέραν από το Travel Vibe, μπορείτε να τις διαβάσετε στο προσωπικό μου blog. Ακόμη, αγαπάω το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Όταν μπορώ να τα συνδυάζω με τα ταξίδια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο! Κάτι που πρέπει να ξέρεις για μένα είναι ότι μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και κινέζικα (!). Και όταν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τα λόγια, χρησιμοποιώ τη γλώσσα του σώματος. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα τη βρω την άκρη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα και να παρακολουθήσεις τα μελλοντικά μου ταξίδια, μπορείς να με ακολουθήσεις στα παρακάτω social media! #Backpacker, #Foodie, #Adventure Traveler, # Budget Traveler, #Photography    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.