Europe Stories Radar Ηνωμένο Βασίλειο

Τα υποβρύχια αγάλματα στον Τάμεση του Λονδίνου!

Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τα αγάλματα διάσημων προσωπικοτήτων σε δρόμους και πλατείες. Πως θα ηχούσε στα αυτιά σας αν κάποια γλυπτά ήταν ορατά από το ανθρώπινο μάτι μόνο δύο ώρες την ημέρα; Όχι δεν πρόκειται για κάποιο ταχυδακτυλουργικό κόλπο του Χουντίνι. Αναφέρομαι στα υποβρύχια αγάλματα του Βρετανού καλλιτέχνη  Jason deCaires Taylor στον Τάμεση του Λονδίνου.

Από που εμπνεύστηκε ο Taylor;

Το έργο «ανερχόμενοι καβαλάρηδες» είναι εμπνευσμένο από τους τέσσερις ιππείς της αποκάλυψης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση στο Κεντρικό Λονδίνο. Δημιουργήθηκε ως μέρος του φεστιβάλ Totally Thames του 2015, το οποίο γιορτάζεται στον ποταμό Τάμεση κάθε Σεπτέμβριο και χρηματοδοτήθηκε από την Lumina Prime8. Ο Taylor είχε την ιδέα τα υποβρύχια αγάλματα να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να είναι ορατά έως και δύο ώρες από κάθε πλευρά του ποταμού όταν έχει παλίρροια. Ενώ τις υπόλοιπες ώρες να είναι βυθισμένα στα νερά του Τάμεση!

Τι συμβολίζουν τα υποβρύχια αγάλματα;

Ο ίδιος είναι ένας πολύ ευαισθητοποιημένος άνθρωπος, που με τα έργα του πάντα προσπαθεί να παρακινήσει τον κόσμο να δει τα πράγματα διαφορετικά. Στο συγκεκριμένο δημιούργημα, τα κεφάλια των αλόγων έχουν αντικατασταθεί από αντλίες πετρελαίου, ως ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή. Τα γλυπτά απεικονίζουν δύο ευτραφείς  επιχειρηματίες και δύο παιδιά. Αυτά συμβολίζουν την μελλοντική γενιά που θα έρθει αντιμέτωπη με την οικολογική καταστροφή. Αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας να ελέγξουμε τις φυσικές δυνάμεις, αλλά με την τοποθέτηση τους μέσα στο ποτάμι αναδεικνύεται η εγγενή μας ευθραυστότητα. Το βύθισμα τους μέσα στο νερό, αποτελεί μια μεταφορά, δείχνοντας πόσο λίγο χρόνο έχουμε για να δράσουμε. Όμως δίνει ελπίδα καθώς επανέρχονται κάθε μέρα, προσφέροντάς μας την ευκαιρία για αλλαγή.

Αν ρωτάτε την γνώμη μου νομίζω ότι ο καλλιτέχνης έχει πετύχει 100% τον στόχο του. Το εντυπωσιακό και συνάμα ανατριχιαστικό θέαμα, μας περνάει το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι, ώστε να γίνει αυτός ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές.

 Περισσότερα travelvibes από τον Παντελή Μουζακίδη aka O Thessalonikios θα βρεις στο blog του εδώ

Ενώ μπορείς να τον ακολουθήσεις στο instagram εδώ και εδώ

© 2021, Pantelis Mouzakidis. All rights reserved.

Travel Editor at 23 | Website

Γεια σου είμαι ο Παντελής “ο Θεσσαλονικιός”, είμαι 32 ετών και αποτελώ μέλος της ομάδας του Travel Vibe από το 2019.

Εμφανώς το προσωνύμιο μου δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω, τη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, αλλά το μεγάλο μου πάθος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, με αγαπημένα μου ταξίδια να είναι η εξερεύνηση της μαγευτικής Ισλανδίας, η ευχάριστη έκπληξη του κοσμοπολίτικου Μαρόκο, ο επίγειος παράδεισος των Μαλδιβών και η περιήγηση μου στα Highlands της Σκωτίας. Σε αυτά τα ταξίδια είδα απίστευτα φυσικά τοπία, έζησα μοναδικές περιπέτειες, γνώρισα τρομερούς ανθρώπους και  δοκίμασα διάφορες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Στόχος μου είναι να γυρίσω και τις 194 χώρες του κόσμου. Δεν ξέρω αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Ως γνωστόν, «ο επιμένων νικά»!

Στα άρθρα μου στο travel vibe θα βρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς από μέρη που έχω επισκεφθεί, κρυμμένα διαμάντια μέσα σε πόλεις, παράξενα αξιοθέατα, ιδιαίτερες εμπειρίες και πολύ φαγητό! Στον ελεύθερο μου χρόνο, πέραν από ταξίδια, μου αρέσει να γράφω για τις περιπέτειες μου, κάποιες από τις οποίες, πέραν από το Travel Vibe, μπορείτε να τις διαβάσετε στο προσωπικό μου blog.

Ακόμη, αγαπάω το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Όταν μπορώ να τα συνδυάζω με τα ταξίδια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για μένα είναι ότι μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και κινέζικα (!). Και όταν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τα λόγια, χρησιμοποιώ τη γλώσσα του σώματος. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα τη βρω την άκρη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα και να παρακολουθήσεις τα μελλοντικά μου ταξίδια, μπορείς να με ακολουθήσεις στα παρακάτω social media!

#Backpacker, #Foodie, #Adventure Traveler, # Budget Traveler, #Photography

 

 

Γεια σου είμαι ο Παντελής “ο Θεσσαλονικιός”, είμαι 32 ετών και αποτελώ μέλος της ομάδας του Travel Vibe από το 2019. Εμφανώς το προσωνύμιο μου δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από τη πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να διαμένω, τη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασκώ το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, αλλά το μεγάλο μου πάθος είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής έχω ταξιδέψει σε 42 χώρες ανά τον κόσμο, με αγαπημένα μου ταξίδια να είναι η εξερεύνηση της μαγευτικής Ισλανδίας, η ευχάριστη έκπληξη του κοσμοπολίτικου Μαρόκο, ο επίγειος παράδεισος των Μαλδιβών και η περιήγηση μου στα Highlands της Σκωτίας. Σε αυτά τα ταξίδια είδα απίστευτα φυσικά τοπία, έζησα μοναδικές περιπέτειες, γνώρισα τρομερούς ανθρώπους και  δοκίμασα διάφορες πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές. Στόχος μου είναι να γυρίσω και τις 194 χώρες του κόσμου. Δεν ξέρω αν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά σίγουρα θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Ως γνωστόν, «ο επιμένων νικά»! Στα άρθρα μου στο travel vibe θα βρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς από μέρη που έχω επισκεφθεί, κρυμμένα διαμάντια μέσα σε πόλεις, παράξενα αξιοθέατα, ιδιαίτερες εμπειρίες και πολύ φαγητό! Στον ελεύθερο μου χρόνο, πέραν από ταξίδια, μου αρέσει να γράφω για τις περιπέτειες μου, κάποιες από τις οποίες, πέραν από το Travel Vibe, μπορείτε να τις διαβάσετε στο προσωπικό μου blog. Ακόμη, αγαπάω το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Όταν μπορώ να τα συνδυάζω με τα ταξίδια, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο! Κάτι που πρέπει να ξέρεις για μένα είναι ότι μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και κινέζικα (!). Και όταν βρίσκομαι σε κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τα λόγια, χρησιμοποιώ τη γλώσσα του σώματος. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα τη βρω την άκρη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για μένα και να παρακολουθήσεις τα μελλοντικά μου ταξίδια, μπορείς να με ακολουθήσεις στα παρακάτω social media! #Backpacker, #Foodie, #Adventure Traveler, # Budget Traveler, #Photography    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.