Fresh Vibes Greece All Over Me

20 περίεργα μέρη που δε θα πιστέψεις πως βρίσκονται στην Πελοπόννησο

Αρχαιολογικός ναός με κίονες και δέντρα τριγύρω

Η Πελοπόννησος είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, και μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς σε αυτήν. Σίγουρα θα την έχεις μάθει για την ιστορία της, τα γραφικά χωριά και τις όμορφες παραλίες. Όμως, πίσω από όλα αυτά κρύβονται αρκετά μυστικά μέρη, που μπορείς να τα συναντήσεις τυχαία σε κάποιο σου ταξίδι!

Είμαι ο Αντώνης ή αλλιώς @peloponnese_gr και σε αυτό το άρθρο σου φανερώνω μερικά περίεργα σημεία, που ίσως δεν είχες προσέξει ποτέ στην Πελοπόννησο.

1. ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Πολλοί το είδαμε στα social media, λίγοι όμως γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία του. Πρόκειται για τη βραχονησίδα Δύο Αδέρφια, η οποία βρίσκεται νότια της Σαπίεντζας στη Μεσσηνία. Το μικρό αυτό νησάκι έγινε γνωστό μέσα από διάφορες φωτογραφίες στα social media και έτσι μάθαμε την ακριβή του τοποθεσία.

Το νησί σε σχήμα καρδιάς | IG: @nikos.tsiak

2. ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΡΑΧΟ

Λίγο έξω από το χωριό Γούμερο στην Ηλείας, θα συναντήσεις μια από τις πιο παράξενες εκκλησίες στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για τη Μονή Ασκητή, η οποία μάλιστα έχει ανακηρυχθεί ως Μνημειο Φυσικής Ομορφιάς από την UNESCO. Πολλοί θρύλοι έχουν ειπωθεί για τη Μονή, όμως ο πιο επικρατέστερος αναφέρει πως κάποτε κάποιοι σκότωσαν έναν ερημίτη που ζούσε στη σπηλιά, νομίζοντας ότι είναι κάποιο θήραμα. Έτσι δημιουργήθηκε η Μονή προς τιμή του.

Η Μονή Ασκητή στο Γούμενο Ηλείας | IG: @_fotis_drls_

3. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΦΡΙΚΗ

Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να απολαμβάνουμε το Μεσογειακό κλίμα, όμως υπάρχει μια γωνιά στην Πελοπόννησο που θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι στην Αφρική. Και για να τη βρεις θα χρειαστεί να οδηγήσεις μόνο 30′ λεπτά δυτικά της Πάτρας. Στην περιοχή του Αράξου θα βρεις το Δάσος της Στροφυλιάς, ένα ιδιαίτερο μέρος με πεύκα, κουκουναριές και βελανιδιές και με έκταση 2.000 στρεμμάτων. Η σπάνια χλωρίδα και πανίδα καθιστούν το πάρκο ως ένα ξεχωριστό βιότοπο της Ευρώπης, με μεγάλη σημασία για τη Μεσογειακή Λεκάνη. Για το λόγο αυτό η περιοχή είναι ενταγμένη στη Σύμβαση Ραμσάρ και στο δίκτυο Natura 2000.

Δάσος Στροφυλιάς | IG: @chris_fotopoulos

4. ΕΝΑ ΑΧΑΝΕΣ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Γνώριζες ότι στην Πελοπόννησο υπάρχει το μεγαλύτερο δρυόδασος της Ανατολικής Ευρώπης; Και όμως αυτό υπάρχει και θα το βρεις στην Ορεινή Ηλεία. Πρόκειται για το Δάσος της Φολόης, ένας τόπος μαγικός που σίγουρα θα λατρέψεις. Ιστορικά το δάσος πήρε την ονομασία του από το Φόλο, Κένταυρος που βοήθησε τον Ηρακλή να βρει τον Ερυμανθιο Κάπρο. Μάλιστα, ο ίδιος κέρασε κρασί τον Ηρακλή, ωστόσο αυτό το κέρασμα προκάλεσε τη διαμάχη μεταξύ των Κενταύρων και την τραγική κατάληξη του Φόλου.

Το Δάσος της Φολόης στην Ηλεία | IG: @jonas.thom_

5. ΤΗΝ “ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ” ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ανάμεσα στην πόλη της Ελαφονήσου και της Πούντας υπάρχει η βυθισμένη πόλη του Παυλοπετρίου. Σύμφωνα με πηγές, το Παυλοπετρι αποτέλεσε μια αξιόλογη πόλη στην αρχαιότητα και παράλληλα μια από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό στη Μεσόγειο. Ωστόσο ένας σεισμός, βύθισε την πόλη για πάντα. Ωστόσο, τα ερείπια της αρχαίας αυτής πόλης είναι ακόμη ορατά και μέσω της κατάδυσης έχεις τη δυνατότητα να θαυμάσεις την αρχαία αυτή πόλη.

6. ΤΙΣ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΛΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Οδηγώντας από την Επίδαυρο προς το Κρανίδι, θα παρατηρήσεις δύο μεγάλες δολίνες
να ξεπροβάλλουν στα δεξιά σου. Αυτές λοιπόν είναι οι δολίνες των Διδύμων, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που αν ποτέ βρεθείς στην Ερμιονίδα δε θα πρέπει να παραλείψεις. Πολλοί νομίζουν ότι είναι κρατήρες από κάποιο Ηφαίστειο, αλλά στην ουσία πρόκειται για δύο δολίνες . Ενδεχομένως να δημιουργήθηκαν από την κατακρήμνιση αρχαίων σπηλαίων. Στη Μικρή Σπηλιά (δολίνη), η οποία βρίσκεται έξω από το χωριό Δίδυμα, θα συναντήσεις και δύο εκκλησίες της Μεταμόρφωσεως και του Αγίου Γεωργίου (με τοιχογραφίες του 13ου αιώνα). Χαρακτηριστικό αυτής της δολίνης είναι τόσο οι διαβρώσεις που έχει δεχθεί όσο και η βλάστηση που φτάνει έως το χαμηλότερο μέρος της.

Οι επιβλητικές Δολίνες των Διδύμων, έξω από το Κρανίδι | IG: @ilias_zacharakis_

7. ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

Ανάμεσα στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο θα βρεις την αρχαιότερη γέφυρα στην Ευρώπη. Έχω γράψει αναλυτικό άρθρο για αυτήν, επόμενως μπορείς να πατήσεις εδώ για να το διαβάσεις.

H γέφυρα που ένωνε την Επίδαυρο με τις Μυκήνες από την Εποχή του Χαλκού | IG: @peloponnese_gr

8. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

Μπορεί όλη η Μέσα Μάνη να είναι γνωστή για τους πετρόχτιστους πύργους, όμως στο Φλομοχώρι θα βρεις μερικούς από τους υψηλότερους της περιοχής. Μια στάση στο χωριό είναι αρκετή για να θαυμάσεις του ψηλούς πετρόχτιστους πύργους του 17ου και 18ου αιώνα. Εκεί θα συναντήσεις θα συναντήσεις τον Πύργο του Παντελεάκου, που συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στη Μάνη με ύψος 18,5 μέτρα. Επιπλέον, το Φλομοχώρι είναι γεμάτο από εκκλησάκια του 13ου και 14ου αιώνα. Τα πιο σημαντικά είναι η Αγία Τριάδα, οι Ασώματοι, με τις τοιχογραφίες, οι Ταξιάρχες και ο Άγιος Νίκων.

9. ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Αν θες να ζήσεις αυτή την εμπειρία τότε θα χρειαστεί να ταξιδέψεις μέχρι το Λουτράκι. 30′ λέπτα από την πόλη του Λουτρακίου βρίσκεται το Ηραίο, μια αρχαία πόλη χτισμένη ακριβώς δίπλα στον Κορινθιακό Κόλπο. Το Ηραίο κτίστηκε προς τιμή της Ήρας τον 6ο αιώνα. Ο Πλούταρχος ανέφερε τον 1ο αιώνα πως την περιοχή κατοίκησαν οι Μεγαρείς. Ωστόσο η πρώτη αναφορά έγινε από τον Ξενοφώντα το 391 πΧ στον πόλεμο της Κορίνθου. Η περιοχή ξεχωρίζει ακόμη και σήμερα για το φυσικό της λιμάνι. Ο όρμος που υπάρχει λειτουργούσε ως λιμάνι για πολλούς αιώνες ενώ γύρω από αυτόν υπήρχαν κτίρια και οικίες. Σήμερα υπάρχει μικρή παραλία όπου μπορείς να κολυμπήσεις ελεύθερα.

Το Ηραίο, μόλις 30 λεπτά από το Λουτράκι | IG: @katerinafakinou87

10. ΤΑ 3 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Και ναι η Πελοπόννησος έχει 3 ανενεργά ηφαίστεια. Τα δύο από αυτά βρίσκονται στο τόξο του Αίγαίου (Σουσάκι Αγιοί Θεόδωροι Κορινθίας & Μέθανα) ενώ το τρίτο στο Κατάκολο. Τόσο στο Σουσάκι όσο και στα Μέθανα μπορείς να φτάσεις πολύ εύκολα από την Αθήνα, ενώ θα χρειαστεί να πεζοπορήσεις προκειμένου να τα αντικρίσεις.

11. ΤΟΝ “ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ” ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Λίγο έξω από την Κόρινθο θα συναντήσεις τη Δίολκο, μια κατασκευή του 7ου αιώνα πΧ. Ο λόγος κατασκευής της ήταν η μεταφορά των πλοίων από τον Κορινθιακό στο Σαρωνικό Κόλπο. Η διάνοιξη του Ισθμού ήταν ένα δύσκολο έργο, για το λόγο αυτό προτάθηκε αυτή η κατασκευή που διευκόλυνε τις μετακινήσεις στον Ελλαδικό Χώρο. Τα πλοία στοιβάζονταν επάνω σε δύο ξύλινες αυλακώσεις και έπειτα μεταφέρονταν από τη μία περιοχή στην άλλη, σερνόμενα από δούλους. Η Δίολκος είναι χτισμένη παράλληλα με τη διώρυγα και θα βρεις τα ερείπια της στην περιοχή της Ποσειδωνίας.

12. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΙΟΡΔ

Ο Γέρακας αποτελεί έναν παραθαλάσσιο χωριό στις ανατολικές ακτές της Λακωνίας, που βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βόρεια της Μονεμβασιάς. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστό το χωριό είναι το γεγονός που βρίσκεται μέσα σε ένα στενό κόλπο, που θυμίζει Φιόρδ.
Για το λόγο αυτό, ο Γέρακας αποτελεί ένα ιδιαίτερο φυσικό λιμάνι με σπίτια νησιωτικής αρχιτεκτονικής, όμορφες ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα και παραλίες με κρυστάλλινα νερά σε κοντινή απόσταση. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εσένα που θες να απολαύσεις ήρεμες διακοπές, σαν να βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Αν ποτέ βρεθείς εκεί αξίζει να κάνεις μια μικρή πεζοπορία προς την Αρχαία Ακρόπολη του Ζάρακα. Εκεί θα αντικρίσεις τα ερείπια των αρχαίων τειχών και κατοικιών.

Το φυσικό λιμάνι του Γέρακα που βρίσκεται μέσα στο μοναδικό φιόρδ της Ηπειρωτικής Ελλάδας | IG: @mark_sof

13. ΕΝΑΣ ΟΡΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΘΥΜΙΖΕΙ “ΜΑΝΙΤΑΡΙ”

Ο όρμος που μοιάζει σα μανιτάρι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μεθώνη και συγκεκριμένα έχει δύο ονομασίες Παπά ή Λίμνα! Ο όρμος συνδέεται με τη θάλασσα μέσω μιας στενής λωρίδας που θυμίζει μια φυσική διώρυγα. Για να φτάσεις εκεί, θα πρέπει να πεζοπορήσεις από το Βιολογικό Καθαρισμό της Μεθώνης σε μονοπάτι. Στο παρελθόν, πολλές γυναίκες μετά την Κατοχή συνήθιζαν να πηγαίνουν στην περιοχή, ώστε να μουλιάσουν λινάρια στα νερά του όρμου.

Και όμως αυτό το απόκοσμο τοπίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Μεθώνη | IG: @drawwith_light

14. Η ΠΑΡΑΛΙΑ “ΠΙΣΙΝΑ” ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

6 χιλιόμετρα μακριά από το Πόρτο Χέλι θα βρεις αυτή εδώ την όμορφη παραλία, που κυριολεκτικά μοιάζει σαν πισίνα. Η παραλία Κουνούπι βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, λίγο έξω από το χωριό Άγιος Αιμιλιανός. Τα τιρκουάζ νερά σε συνδυασμό με την χρυσή αμμουδιά και τα πεύκα διαμορφώνουν κυριολεκτικά έναν πίνακα ζωγραφικής.

Αυτή η φυσική “πίσινα” βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια της Ερμιόνης | IG: @argolida_greece @yolanda_keram

15. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ

Πως γίνεται σε ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας να συναντήσεις μια υπαίθρια γλυπτοθήκη;
Για το λόγο αυτό σήμερα θα αναφερθούμε στο Σιδηρόκαστρο, ένα μικρό χωριό μόλις 19 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. Αν και ο πληθυσμός του χωριού μετ’ βίας ξεπερνά τους 100 κατοίκους, το Σιδηρόκαστρο ξεχωρίζει για τα δεκάδες αγάλματα που το κοσμούν.
Τώρα πως προέκυψαν τόσα αγάλματα σε ένα τόσο μικρό χωριό; Διάβασε όλη την ιστορία εδώ

Το χωριό των Αγαλμάτων στη Μεσσηνία | IG: @nikos.tsiak
16. Η Εκκλησια με τα 17 δένδρα

Μια από τις πιο παράξενες εκκλησίες στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αρκαδία. Η Αγία Θεοδώρα είναι ένα μικρό εκκλησάκι στη Βάστα, ένα χωριό έξω από τη Μεγαλόπολη. Το εκκλησάκι αυτό ξεχωρίζει από όλα τα άλλα καθώς έχει επάνω του 17 δένδρα τα οποία έχουν αναπτυχθεί εκεί πάνω στη σκεπή της εκκλησίας. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Στην Αγία Θεοδώρα θα αντικρίσεις 17 δένδρα στη σκεπή | IG: @mananastasakis

17. ΕΝΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Αυτό το χωριό θεωρείται ένα από τα πιο περίεργα στην Πελοπόννησο! Ο λόγος για τη Λευκοχώρα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται λίγο έξω από τη Μεσσήνη. Η Λευκοχώρα είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο μικρά φαράγγια σε μορφή λωρίδας. Μέχρι το 1927, το χωριό ονομαζόταν ως Χάστεμη. Σήμερα έχει πληθυσμό 195 κατοίκους.

Στη Μεσσηνιακή Ενδοχώρα θα βρεις τη Λευκοχώρα, ένα χωριό χτισμένο ανάμεσα σε δύο φαράγγια | IG: @nikos.tsiak

18. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΣΠΗΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ

Αν σου αρέσει η κατάδυση τότε αξίζει να επισκεφτείς την “Τουρκοσπηλιά“. Πρόκειται για ένα Σπήλαιο που βρίσκεται στις ακτές της Στούπας, ανάμεσα στις παραλίες του χωριού και της Καλόγριας. Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά μέσω θαλάσσης είτε με βάρκα / σκάφος είτε κολυμπώντας.

Ανάμεσα στη Στούπα και την Καλογριά θα συναντήσεις αυτή τη σπηλιά | IG: @elaki26

19. ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Σε ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία ολόκληρης της Πελοποννήσου, βρίσκεται ένα σπάνιο μνημείο της Φύσης. Το απολιθωμένο δάσος της Αγίας Μαρίνας είναι ένα γεωλογικό πάρκο, λίγο νότια από τη Νεάπολη Λακωνίας. Πρόκειται για ένα μέρος που ελάχιστοι γνωρίζουν με σημαντική ιστορία εκατομμυρίων χρόνων. Στο παρελθόν, τα άγονα εδάφη του Κάβου Μαλέα καλύπτονταν από μεγάλα δάση. Ωστόσο γεωλογικές ταραχές όπως σεισμοί και ηφαιστειακή δραστηριότητα οδήγησαν στην απολίθωση της χλωρίδας της περιοχής, εκατομμύρια χρόνια πριν την εποχή μας.

Και εκτός από το απολιθωμένο δάσος, μπορείς να κολυμπήσεις σε αυτή την όμορφη παραλία. | IG: @travel_gm

20. ΕΔΩ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κατά την περιήγηση του Παυσανία τον 2ο αιώνα μ Χ στη Μεγαλόπολη, κάνει αναφορά για μια ερημική πόλη. Όμως τα μνημεία και τα κτίσματα της σώζονται σε καλή κατάσταση. Αυτό όμως που ανέφερε και μας εντυπωσίασε, είναι πως αντίκρισε ένα τεράστιο αρχαίο θέατρο. Μάλιστα ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέατρο είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Πράγματι το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης χτίστηκε το 370 π Χ δίπλα στον ποταμό Ελισσώνα και αποτέλεσε το μεγαλύτερο της Αρχαίας Ελλάδας. Μπορούσε να χωρέσει 20.000 θεατές. Μόνο η ορχήστρα είχε διάμετρο 30 μέτρα ενώ συνολική διάμετρο 145 μέτρα.

Η μικρογραφία της Ελλάδας σε μια εικόνα. | IG: @dimitris_zog

Περισσότερο Travel Vibe θα βρεις εδώ.

© 2024, Antonis Romanos. All rights reserved.

Travel Editor at 61
Γειά σου! Ονομάζομαι Αντώνης Ρωμανός και είμαι ένα από τα νεότερα μέλη του Τravel Vibe.
Γεννημένος το 2001 και φοιτητής παράλληλα, μου αρέσουν τα ταξίδια και οι μικρές αποδράσεις από την πόλη. Στο Travel Vibe θα βρεις άρθρα μου για κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα, ιδανικούς για μονοήμερη εκδρομή. Τα άρθρα περιλαμβάνουν πλούσιες πληροφορίες για έναν τόπο, πληροφορίες σημαντικές που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να γνωρίζει.
Όλη η αγάπη μου με τα ταξίδια αποτυπώνεται στον λογαριασμό που έχω στα social media με την Πελοπόννησο. Το @peloponnese_gr αποτελεί ένα σπουδαίο μου έργο με στόχο την προώθηση του τουρισμού στην Πελοπόννησο, μέσω των social media, που αποτελούν δυνατό "χαρτί" για την προβολή ενός τόπου.
Έχοντας κλείσει 6 χρόνια λειτουργίας, το peloponnese_gr μου έδωσε ώθηση να ταξιδεύω, ακόμη και κοντά στην Αθήνα, να γνωρίζω νέους τόπους και να τους μεταφέρω μέσα από τα άρθρα μου και το φωτογραφικό υλικό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που βρίσκω δίνουν μια πλήρη εικόνα στον επισκέπτη για έναν τόπο.
Παράλληλα εργάζομαι σε ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας με χάρτες και οδηγούς για όλο τον κόσμο.

Γειά σου! Ονομάζομαι Αντώνης Ρωμανός και είμαι ένα από τα νεότερα μέλη του Τravel Vibe.
Γεννημένος το 2001 και φοιτητής παράλληλα, μου αρέσουν τα ταξίδια και οι μικρές αποδράσεις από την πόλη. Στο Travel Vibe θα βρεις άρθρα μου για κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα, ιδανικούς για μονοήμερη εκδρομή. Τα άρθρα περιλαμβάνουν πλούσιες πληροφορίες για έναν τόπο, πληροφορίες σημαντικές που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να γνωρίζει.
Όλη η αγάπη μου με τα ταξίδια αποτυπώνεται στον λογαριασμό που έχω στα social media με την Πελοπόννησο. Το @peloponnese_gr αποτελεί ένα σπουδαίο μου έργο με στόχο την προώθηση του τουρισμού στην Πελοπόννησο, μέσω των social media, που αποτελούν δυνατό "χαρτί" για την προβολή ενός τόπου.
Έχοντας κλείσει 6 χρόνια λειτουργίας, το peloponnese_gr μου έδωσε ώθηση να ταξιδεύω, ακόμη και κοντά στην Αθήνα, να γνωρίζω νέους τόπους και να τους μεταφέρω μέσα από τα άρθρα μου και το φωτογραφικό υλικό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που βρίσκω δίνουν μια πλήρη εικόνα στον επισκέπτη για έναν τόπο.
Παράλληλα εργάζομαι σε ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας με χάρτες και οδηγούς για όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.