Europe Stories Ηνωμένο Βασίλειο

Day trip στη Χαριποτερική Οξφόρδη

Η Οξφόρδη ήταν από τις περιπτώσεις προορισμών που και έτυχε αλλά και πέτυχε για εμάς. Το καλοκαιράκι του 2018 βρισκόμασταν στο Μπρίστολ για να δούμε μια ξενιτεμένη μας. Στην επιστροφή μας προς Λονδίνο, η φίλη μας πήγαινε για δουλειά στην Οξφόρδη. Οπότε κι εμείς άλλο που δεν θέλαμε να κόψουμε τη διαδρομή και να κάνουμε ένα day trip στην πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο (άντε πες το αυτό στους fans του Cambridge) κι εκεί που πέρασε ο Χάρι Πότερ τα σχολικά του χρόνια.

Ξεκινήσαμε τη μέρα μας πολύ νωρίς το πρωί και γι’ αυτόν το λόγο ένα έντονο γουργουρητό πείνας μας οδήγησε κατευθείαν στο The Vaults & Garden Café που βρίσκεται στη Radcliffe Square. Εκεί απολαύσαμε ένα υπέροχο English Breakfast στο καλύτερο σημείο της πόλης.

Στο βάθος η Radcliffe Square. ©It’s all trip to me

Μετά το όργιο με τα scones, τα φασόλια, τα μπέικα κλπ, αντί να ξαναπάμε για ύπνο, υπό μεγάλη πίεση της Μαρίας, δέχτηκα να κάνουμε ένα free walking tour. Γενικότερα μας αρέσουν αυτές οι ξεναγήσεις και, κυρίως, όταν ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος. Η συγκεκριμένη κυριούλα με το όνομα Wander Oxford και πού δεν μας πήγε. Δικαίως το ΤripAdvisor την έχει ψηλά.

Ένα από τα καλύτερα που είδαμε στη δίωρη βόλτα μας, λοιπόν, ήταν το Κολλέγιο Balliol. Απ’ τα πιο παλιά του Πανεπιστημίου, είναι χάρμα οφθαλμών με το εκκλησάκι του, τους κήπους και τους αραχτούς φοιτητές στα γρασίδια. Για να δώσω εικόνα, σκεφτείτε ότι μπαίνετε στη Φιλοσοφική στου Ζωγράφου. Καμία σχέση. Τελεία.

Πραγματικά είχαμε την αίσθηση ότι θα σκάσει μύτη ο Χάρι και η Ερμιόνη από τη γωνία έτοιμοι να μας μεταμορφώσουν σε βατραχάκια με τα ραβδάκια τους.

H τραπεζαρία του Balliol College και στο βάθος οι μαθητευόμενοι μάγοι. ©It’s all trip to me

Μεταξύ άλλων, μάθαμε ιστορίες για τα κολλέγια που τρώγονται το ένα με το άλλο (δεν τους έφτανε η φαγωμάρα με το Cambridge, ξεκατινιάζονται και μεταξύ τους) και είδαμε αξιοθέατα όπως την Bodleian Library, το Sheldonian Theatre, την Radcliffe Camera, την St Mary’s Church, την Bridge of Sighs και άλλα.

Αφού λοιπόν πήραμε μια ωραιότατη γεύση της πόλης από την ξενάγησή μας, επισκεφτήκαμε και το μουσείο της Ιστορίας των Επιστημών στο οποίο θαυμάσαμε ένα μαυροπίνακα με κάτι υπολογισμούς του Αϊνστάιν. Όταν με το καλό πάτε και τους δείτε, αν τους καταλάβετε, είστε σε καλό δρόμο.

Αυτό που σίγουρα μας έμεινε από την Οξφόρδη είναι αυτός ο φοιτητο-Χαριποτερικός αέρας που σου παίρνει τα μυαλά κάνοντας βόλτα στους δρόμους αυτής της πραγματικής Πανεπιστημιούπολης. Και, ναι, θα ξαναπηγαίναμε, όχι για να σπουδάσουμε, γιατί το πουλάκι πέταξε εδώ και χρόνια τώρα, αλλά για να το ζήσουμε βρε Χάρι αδερφέ!

Περισσότερα για να κάνετε κι εσείς τον Χάρι Πότερ στην Οξφόρδη εδώ!

© 2019 – 2020, It’s all trip to me. All rights reserved.

Είμαστε η Κατερίνα και η Μαρία. Τα ταξίδια, τα μακρινά αλλά και τα πιο κοντινά, είναι το πάθος μας. Ελάτε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε στις πιο όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές μας!

Είμαστε η Κατερίνα και η Μαρία. Τα ταξίδια, τα μακρινά αλλά και τα πιο κοντινά, είναι το πάθος μας. Ελάτε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε στις πιο όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.