Greece All Over Me

To Fistiki Fest 2018 άνοιξε για 10η χρονιά τις πύλες του!

Ένα Φεστιβάλ που άρχισε πριν 10 ολόκληρα χρόνια και έγινε θεσμός για το νησί της Αίγινας. Συνώνυμο πλέον του διάσημου καρπού του νησιού, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά event της χώρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Σεπτέμβριο. Η χρονική περίοδος δεν είναι τυχαία αφού είναι το διάστημα που η νέα σοδειά έχει μαζευτεί και είναι έτοιμη προς διάθεση.

photo @dikitris

Εσύ έχεις βρεθεί ποτέ στο νησί τις ημέρες του Fistiki Fest;

Πρόκειται, για ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό Φεστιβάλ, γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις, όπως ακριβώς είναι ο καρπός. Ένα αυθεντικό φεστιβάλ που στόχο έχει να αναδείξει τόσο τις μορφές που μπορεί να αποκτήσει ο καρπός του φιστικιού, όσο και τι μπορεί να κάνει η δημιουργικότητα και η φαντασία όταν έρθει σε επαφή με ένα τόσο όμορφο προϊόν.

Τι καλύτερο από το να βρεθείς στο νησί, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις, να παρακολουθήσεις πολιτιστικά events και εκδηλώσεις και να κάνεις βόλτες στα σοκάκια της γιορτινής Αίγινας;

Το Festival εξελίσσεται στην κεντρική παραλιακή οδό του νησιού, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς τα εμπορικά περίπτερα, να αγοράσει τοπικά προϊόντα και φυσικά να ενημερωθεί για δράσεις τοπικών συλλόγων, ενώ μπορεί να βρει και πολλές εκθέσεις.

Το φιστίκι όμως, είναι αυτό που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φεστιβάλ. Πέρα από τα εμπορικά περίπτερα που στήνονται λόγω του Φεστιβάλ, τα παραδοσιακά φιστικοπωλεία του νησιού, είναι αυτά που ξέρουν την παράδοση του καρπού και τι σημαίνει για το νησί.

Ένα από τα μακροβιότερα φιστικοπωλεία στην Αίγινα, είναι το φιστικοπωλείο Μούρτζης. Από το 2001 που άνοιξε τις πόρτες του το κατάστημα, εκτός από γνήσιο φιστίκι Αίγινας, δημιουργεί γλυκά από φιστίκι και δίνει στους επισκέπτες του νησιού αλλά και τους ντόπιους μοναδικά γευστικά ερεθίσματα. Το ντόπιο φιστίκι νέας εσοδείας, προέρχεται από τα κτήματα της οικογένειας Μούρτζη, που καλλιεργεί τα κτήματα της για περισσότερα από 60 χρόνια.

Μια βόλτα στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του φιστικοπωλείου, θα σας πείσει ότι μιλάμε για ένα κατάστημα, που οι ιδιοκτήτες του έχουν παράδοση και μεράκι για το φιστίκι. Ψημένο, αλατισμένο και ανάλατο φιστίκι είναι σε κάθε γωνιά του μαγαζιού. Βέβαια, η μεγάλη βιτρίνα με τα γλυκά είναι αυτή που ξεχωρίζει, αφού διακρίνει κανείς σε αυτήν τα διάσημα φιστικάτα, τον μπακλαβά και άλλες γλυκές δημιουργίες. Οι πραλίνες, τα παστέλια και τα γλυκά του κουταλιού, γεμίζουν τα ράφια του παντοπωλείου που είναι εκεί για όλο τον χρόνο σε ένα από τα πιο γραφικά σοκάκια του νησιού.

Βρείτε το κατάστημα: Π.Ηρειώτη 57, Αίγινα.

Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι η επαφή σου με ένα τέτοιο event θα σε κάνει να θέλεις να αγοράσεις αναμνηστικά και κάτι ιδιαίτερο για εσένα. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η οικογένεια Ασπράκη και το κατάστημα Freyja. Μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες, προσωπικά είδη και φυσικά δημιουργίες αποκλειστικά για το event. Κοσμήματα σε σχέδιο και σχήμα φιστικιού και μικρά διακοσμητικά χώρου βρίσκει κανείς τόσο στο κατάστημα, όσο και στο εμπορικό περίπτερο που υπάρχει λόγω του φεστιβάλ.

To κατάστημα, βρίσκεται στην κεντρική εμπορική οδό του νησιού. Είναι εύκολο για κάποιον να δει ντόπιους κατοίκους του νησιού αλλά και επισκέπτες, να κάνουν τις αγορές τους και να επιλέγουν προϊόντα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει το Freyja. Κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ και θεματικά εποχιακά προϊόντα κατακλύζουν μια από τις πιο όμορφες προσόψεις καταστήματος στο νησί.

Βρείτε το κατάστημα: Χρήστου Λαδά 7, Αίγινα.

To Aegina Fistiki Fest, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να δώσει η τοπική κοινωνία για ένα προϊόν που έχει αφήσει το αποτύπωμα του όσο λίγα στην ελληνική γη. Το event κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, ένα κοινό που έρχεται να εξερευνήσει τον καρπό, το νησί και του ανθρώπους που δημιουργούν γύρω από αυτόν.

© 2018 – 2019, Giannis Lazarou. All rights reserved.

The Aegina Project. Κανείς δεν αγαπάει την Αίγινα περισσότερο από τον Γιάννη, για αυτό και αν ακόμα δεν ξέρεις τι είναι το #Aeginaproject τότε φρόντισε να μάθεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *