Faces

Η Βούλα δουλεύει ως Travel Expert και αυτή είναι μια δουλειά που όλοι λατρεύουμε

Εδώ και 25 χρόνια ασχολείται με τον τουρισμό, εξερχόμενο, εισερχόμενο και θεματικό. Βρέθηκε τελείως κατά τύχη στον χώρο όταν από θέμα υγείας που προέκυψε αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση που είχε στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης. Βρέθηκε να αντιμετωπίζει την πρόκληση της μετακίνησης σε ένα άγνωστο κλάδο που για εκείνη αποδείχθηκε όμως να είναι αυτό που τελικά ήθελε πάντα να κάνει και τελικά εξελίχθηκε σε πάθος.

Πώς συνδυάζεται η yoga με τη δουλειά του tour operator; 

Στο επάγγελμά μας υπάρχουν καθημερινά προκλήσεις, καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, τεράστια υπομονή, ταχύτητα αντίληψης και δράσης και επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο αλλά και στις χώρες που εξειδικεύομαι. Η yoga έρχεται να κατευνάσει όλες τις εντάσεις και να προσφέρει μια σωματική και ψυχολογική διέξοδο στις προκλήσεις που καλούμαι να αντιμετωπίσω καθημερινά.

@voula_ayama /Instagram

Αν δε ζούσες στην Ελλάδα, σε ποια χώρα θα ήθελες να μένεις και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση, γιατί η Ελλάδα μας είναι πραγματικά μοναδική! Νομίζω ότι θα ήθελα να ζήσω στην αγαπημένη μου Σρι Λάνκα όπου οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, το κλίμα ζεστό όλο το χρόνο, υπέροχη φύση και θάλασσες, ανεξάντλητες δραστηριότητες και έχει παράλληλα και χαρακτήρα κοσμοπολίτικο στην πρωτεύουσα του, το Κολόμπο.

Το πιο περίεργο σουβενίρ που έφερες ποτέ από ένα ταξίδι σου;

Ένα ινδικό αρμόνιο! Μου ασκεί απίστευτη γοητεία η μουσική της κάθε χώρας που επισκέπτομαι και φροντίζω να πλουτίζω τη συλλογή μου με διάφορα μουσικά όργανα που δε συναντά κανείς εύκολα στην καθημερινότητά του.

Το μουσείο που πήγες και δεν άξιζε το εισιτήριο του;

Υπάρχει κανένα; Δε μου έχει τύχει ποτέ. Κάθε μουσείο έχει να σου δώσει γνώση, πολλές φορές τυχαίνει εμείς να μη βρισκόμαστε στην κατάλληλη στιγμή – χρονική και γνωστική – να εκτιμήσουμε αυτό που βλέπουμε. 

Η χώρα που πήγες και τελικά δεν πέρασες τόσο καλά όσο πίστευες (και γιατί);

Ήταν στην Ταϊλάνδη, συγκεκριμένα στο Πουκέτ. Ήταν τόσος ο συνωστισμός και η δυτικοποίηση του νησιού που αναπόφευκτα έκανα παραλληλισμό με τα δικά μας. Κάθε αυθεντικότητα και ομορφιά είχε θυσιαστεί χάρη της μαζικότητας.

@voula_ayama /Instagram

Το φαγητό που θυμάσαι ακόμα τη μυρωδιά του, και σε ποια χώρα ήταν;

Δεν ήταν φαγητό αλλά φρούτο, το Durian. Ότι και να έχει γραφτεί για αυτό δικαιολογείται απόλυτα γιατί άλλοι το σιχαίνονται και άλλοι το λατρεύουν! 

Ιδανικός για σένα καλοκαιρινός προορισμός που θα θυμάσαι για πάντα και γιατί;

Αν ήσουν χώρα ποια χώρα θα ήσουν και γιατί;

Ζανζιβάρη και Σεϋχέλλες! Από τους πιο όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Ζανζιβάρη για το τοπικό χρώμα της πρωτεύουσας Stone Town και οι Σεϋχέλλες για τις σμαραγδένιες παραλίες της. Και οι δυο όμως για το υπέροχο φυσικό τοπίο και το εξαιρετικό φαγητό!

Μια δυσάρεστη ταξιδιωτική σου εμπειρία;

Όταν ταξίδεψα Λονδίνο και περίμενα την αποσκευή μου που είχα ξεχάσει να τσεκάρω από Αθήνα. Δεν τη βρήκαν ποτέ και εγώ πέρασα ένα 4ήμερο στο Λονδίνο με το ίδιο outfit.

@voula_ayama /Instagram

Μια σωστή συμβουλή που σου έδωσε κάποιος σχετικά με τα ταξίδια και την ακολουθείς πάντα;

Δύο, όχι μόνο μία!

Ταξιδεύουμε πάντα χωρίς προσδοκίες.

Όταν ετοιμάζουμε βαλίτσα, βάζουμε όλα τα ρούχα αλλά και όλα τα χρήματα που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας πάνω στο κρεβάτι για να επιλέξουμε. Και παίρνουμε τα μισά ρούχα και όλα τα χρήματα. Και όλη μας την καλή διάθεση.

Μια φράση για τους travel addicts που διαβάζουν το travelvibe και θέλουν να ταξιδέψουν όλο τον κόσμο.

Μια αραβική παροιμία. Αυτός που ζει βλέπει πολλά, αυτός που ταξιδεύει βλέπει περισσότερα.

@voula_ayama Instagram

Διάβασε και άλλα travelviews εδώ.

© 2023, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.