Fresh Vibes World Stories

Κάνοντας μπάνιο με ελέφαντες στην Ταϊλάνδη

Το ήξερες ότι στην Ταϊλάνδη μπορείς να κάνεις μπάνιο με ελέφαντες; Και όμως, είναι δυνατόν! Στο άκουσμα αυτής της περιπέτειας δεν μπορούσαμε παρά να την πραγματοποιήσουμε. Οι ελέφαντες λατρεύουν το νερό, κάνουν κόλπα και παιχνίδια μέσα σε αυτό. Το μπάνιο μαζί τους, σίγουρα δεν  αποτελεί μόνο για εσένα μια αξέχαστη εμπειρία αλλά και για τους ίδιους.

Τα τελευταία χρόνια οι ελέφαντες αποτελούν αντικείμενο τουριστικής εκμετάλλευσης. Προκειμένου να μάθουν να δέχονται στην πλάτη τους ανθρώπους και να τους κάνουν βόλτα, έχουν υποστεί πολλά βασανιστήρια. Θέλοντας να μη γίνουμε και εμείς κομμάτι αυτού του είδους τουρισμού αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα εθνικό καταφύγιο.

Σε αυτά τα  καταφύγια υπάρχουν, κυρίως, ελέφαντες που στο παρελθόν είχαν κακοποιηθεί και εσύ μπορείς να συνδράμεις στη φροντίδα τους, ταΐζοντας τους και κάνοντάς τους…. μπάνιο. Ναι, ναι καλά άκουσες! Τους κάνεις μπάνιο, βουτώντας μαζί τους στη λίμνη.

Πιο αναλυτικά:

Εφόσον σιγουρευτήκαμε ότι στο καταφύγιο αυτό, δεν επιτρέπονται οι βόλτες πάνω στους ελέφαντες και πως τα χρήματα μας θα ενισχύσουν το έργο των ανθρώπων εκεί όσο αφορά τα κακοποιημένα αυτά ζώα, κλείσαμε εισιτήρια και φύγαμε.

Με το που φτάσαμε αντικρίσαμε τη διαφορά. Οι ελέφαντες ήταν ελεύθεροι και διασκορπισμένοι πάνω σε έναν λόφο. Αρχικά, προμηθευτήκαμε ένα τσαντάκι με το φαγητό τους και ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε για να τους ταΐσουμε. Δεν αργήσαμε να γίνουμε αντιληπτοί από δύο ελέφαντες οι οποίοι κατευθείαν ήρθαν προς το μέρος μας. Πιο συγκεκριμένα, ήταν μια μαμά με ένα μωρό ελεφαντάκι.  Μπορώ να ομολογήσω, την ανακούφιση που αισθάνθηκα, όταν διαπίστωσα πως η παρουσία μας δεν τους επηρέαζε αρνητικά. Το ελεφαντάκι, όντας πιο παιχνιδιάρικο, σήκωνε την προβοσκίδα του, μας αγκάλιαζε και μας έκανε παιχνίδια.

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας δεν άργησε να έρθει, όταν μας παρέπεμψαν στην άλλη πλευρά του λόφου, όπου υπήρχε μια λίμνη. Το ελεφαντάκι έτρεξε και βούτηξε μέσα δίνοντας και σε εμάς το σήμα για να βουτήξουμε. Ξεκινήσαμε, διστακτικά, να το βουρτσίζουμε. Αυτό συνεχώς βουτούσε το κεφάλι του μέσα, γέμιζε την προβοσκίδα του νερό και το εκτόξευε και εγώ απλά προσπαθούσα να απολαύσω ακόμη και το τελευταίο δευτερόλεπτο από αυτή τη μαγεία.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρεθήκαμε να παίζουμε με τέσσερις ελέφαντες. Σαν εμείς να δώσαμε το έναυσμα να βουτήξουν και άλλοι ελέφαντες μέσα. Ο θηλυκός μας αγκάλιαζε με την προβοσκίδα του και μας σήκωνε ψηλά.

Τα συναισθήματα μου

Δε θυμάμαι πόση ώρα κράτησε το μπάνιο, δε θυμάμαι να δίνουμε σημασία σε κανέναν άλλο πέρα από τους ελέφαντες, το μόνο που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου είναι αυτή η στιγμή ως η καλύτερη του ταξιδιού αυτού! Να γίνεσαι ένα με τη φύση, να νιώθεις αποδεκτός από αυτά τα ζώα.

Όπως ανέφερα και στην αρχή, αυτό το μπάνιο θα είναι όχι μόνο η καλύτερη περιπέτεια αλλά και η πιο ξεχωριστή της ζωής σου. Δε θα νιώσεις ποτέ ξανά τόσο αποδεκτός, τόσο διαφορετικός και τόσο γαλήνιος. Ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματιζόταν στα πρόσωπά μας για ώρες μετά την εμπειρία αυτή.

Έξτρα tip: Οι ελέφαντες έχουν τόσο καλή μνήμη, που αν ξανά βρεθείς εκεί θα σε θυμούνται. Αν υπάρχει ένας καλός λόγος να ξανά επισκεφτώ την Ταϊλάνδη, σίγουρα τότε είναι αυτός!

© 2023, Sofia Margariti. All rights reserved.

Travel Editor at 55

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.