Europe Stories Ρουμανία

Σιγκισοάρα: Μια μέρα στην πόλη που γεννήθηκε ο Δράκουλας

Η μεσαιωνική Σιγκισοάρα βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, μεταξύ Μπράσοβ και Σιμπίου. Συχνά την προτιμούν για day trip λόγω του μικρού μεγέθους της αλλά εμείς μείναμε για ένα βράδυ και δεν το μετανιώσαμε καθόλου, καθώς απολαύσαμε την ομορφιά της όταν είχαν πια φύγει οι ορδές των γκρουπς.

Είναι γεγονός ότι εκεί γεννήθηκε ο Δράκουλας ή αλλιώς ο Βλαντ ο Παλουκωτής. Στην πραγματικότητα, ο Βλαντ ήταν ο εθνικός ήρωας της εποχής ο οποίος υπερασπιζόταν τη χώρα από τους Οθωμανούς με έναν “ιδιαίτερο τρόπο”. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για τον Γκάρυ Όλντμαν από την ομώνυμη ταινία.

Τα λιθόστρωτα δρομάκια με τα πολύχρωμα κτίρια. ©It’s all trip to me

Τι να κάνεις στη Σιγκισοάρα

1. Εμείς ξεκινήσαμε ανεβαίνοντας την υπέροχη σκεπαστή σκάλα που ανέβαιναν και οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο και στην εκκλησία (Scara Acoperita). Είναι αυτή η μαζοχιστική τάση που όταν ταξιδεύεις επιλέγεις να ξεκινάς τη βόλτα σου ανεβαίνοντας 176 σκαλιά αλλά μετά τουλάχιστον ξεμπερδεύεις και ταυτόχρονα σκέφτεσαι “μα καλά πώς άντεξε το ξύλο από το 1642”; Σίγουρα πάντως προστάτευσε τους μαθητές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

2. Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης και αναρωτηθείτε πώς γίνεται να δένουν τόσα πολλά χρώματα στα κτίρια αρμονικά χωρίς να τυφλώνεστε. Θα δείτε έναν από τους 14 πύργους στα τείχη της πόλης που έχει επιβιώσει από τις επιδρομές (Bootmaker’s Tower), την προτομή του Βλαντ (εμείς βγάλαμε σέλφι όπως όλοι υποθέτω) και τη φανταστική πλατεία με το χαρακτηριστικό Πύργο-Ρολόι της πόλης.

The Bootmaker’s Tower ή του Τσαγκάρη ο Πύργος ©It’s all trip to me

3. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας υπάρχει ακόμα ως εστιατόριο και μπορείτε να το επισκεφθείτε. Δεν είναι μουσείο αλλά σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη για το γέλιο της υπόθεσης. Εγώ τουλάχιστον γέλασα πολύ όταν πετάχτηκε ένα λούτρινο αραχνοειδές πάνω στη Μαρία και έπαθε κάτι σε κολπική μαρμαρυγή.

4. Μιας και τα εστιατόρια μέσα στο ιστορικό κέντρο είναι αρκετά τουριστικά, με αφορμή τις λιγουρίτσες που σίγουρα θα σας έρθουν, περάστε τον Πύργο του Ρολογιού, μαγευτείτε από τη θέα και βρείτε κάποιο εστιατόριο στο μοντέρνο κομμάτι της πόλης.

5. Σκαρφαλώστε στον Πύργο με το Ρολόι για να χαζέψετε την υπέροχη θέα και κάντε μία στάση στο Μουσείο Ιστορίας που στεγάζεται μέσα στον Πύργο.

Ο Πύργος του Ρολογιού στη Σιγκισοάρα. ©It’s all trip to me

Πώς να πάτε στη Σιγκισοάρα

Εμείς προτείνουμε το αυτοκίνητο καθώς η Τρανσυλβανία είναι μια περιοχή που ενδείκνυται για road trip. Η Σιγκισοάρα απέχει περίπου 2 ώρες από το Μπράσοβ, το οποίο, συνήθως, είναι η πρώτη στάση μετά το Βουκουρέστι.

Η Σιγκισοάρα είναι μια παραμυθένια πόλη που σίγουρα θα λατρέψετε με την πρώτη ματιά, όπως την λατρέψαμε κι εμείς.

Instagram Tip: Πάρτε μαζί σας δρακουλίνια για υπέροχα stories.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την εκδρομή μας στη Σιγκισοάρα!

© 2019 – 2020, It’s all trip to me. All rights reserved.

Είμαστε η Κατερίνα και η Μαρία. Τα ταξίδια, τα μακρινά αλλά και τα πιο κοντινά, είναι το πάθος μας. Ελάτε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε στις πιο όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές μας!

Είμαστε η Κατερίνα και η Μαρία. Τα ταξίδια, τα μακρινά αλλά και τα πιο κοντινά, είναι το πάθος μας. Ελάτε μαζί μας για να σας μεταφέρουμε στις πιο όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.