Greece All Over Me

Τρίκαλα: Διακοπές στο Άμστερνταμ της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία από τον ποταμό Ληθαίο ή αλλιώς το ποτάμι της λήθης είναι η καλύτερη εισαγωγή που μπορώ να κάνω για το ταξίδι μας στη Θεσσαλία! Τα Τρίκαλα, αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για να εξερευνήσεις τον Θεσσαλικό κάμπο και ξεκινήσεις αποδράσεις σε γειτονικές πόλεις ή χωριά. Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε την γενέτειρα του Ασκληπιού, ως ορμητήριο για να επισκεφτούμε τη Καρδίτσα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Μια άλλη πολύ όμορφη ταξιδιωτική πορεία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επίσκεψη σε Ελάτη, Περτούλι και Νεραΐδοχώρι.

Τρίκαλα Ποταμός Ληθαίος
Ο ποταμός Ληθαίος

Ο ποταμός Ληθαίος, είναι παραπόταμος του Πηνειού. Στην βόλτα κατά μήκος του ποταμού θα θαυμάσεις ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Σε αρκετά σημεία υπάρχουν σκαλιά που μπορείς να κατέβεις διπλά στο ποτάμι για να απόλαυσης την θεά και να χαλαρώσεις, να πιεις τον καφέ σου ή να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Τρίκαλα ποταμός

Αν ακολουθήσεις το ποτάμι, θα καταλήξεις στο τζαμί του Οσμάν Σαν, σημείο κατατεθέν για την πόλη. Το Κουρσούμ Τζαμί ή Τέμενος του Οσμάν Σαν είναι ένα ισλαμικό τέμενος του 16ου αιώνα, στο οποίο πλέον φιλοξενούνται αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και σύγχρονα εκθέματα.

Τι να κάνετε στα Τρίκαλα…

Τα Τρίκαλα μπορείς να τα εξερευνήσεις με τα ποδιά, ωστόσο οι συγκοινωνίες είναι πολύ οργανωμένες και διευκολύνουν τις μετακινήσεις σου, γενικότερα είναι πολύ οργανωμένη πόλη. Οι πιο πολλοί δρόμοι στο κέντρο έχουν πλακόστρωτο, έτσι πάρα την τεραστία αγορά, τις καφετερίες, τα bar και τα πολλά εστιατόρια, η πόλη αποπνέει μια ηρεμία και οι ρυθμοί της είναι χαλαροί. Ακόμη είναι μια από τις πιο φιλικές πόλεις για τους ποδηλάτες. Στο δρόμο θα συνετίσεις άτομα όλων των ηλικιών να μετακινούνται και να κάνουν τις αγορές τους με ποδήλατο!

Σε όλη την πόλη θα βρεις σήμανση με τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Υπάρχουν συνολικά δέκα γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του ποταμού. Ωστόσο, η κεντρική μεταλλική γέφυρα, που  κατασκευάστηκε στην Γαλλία, κλέβει την παράσταση.

Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το κάστρο των Τρικάλων, είναι ένα πανέμορφο  ιστορικό κομμάτι της πόλης και σίγουρα αξίζει την προσοχή σου! Πρόκειται για ένα Βυζάντιο φρούριο του 6ου  αιώνα μ.Χ κτισμένο από τον Ιουστινιανό. Στον ίδιο χώρο θα δεις ένα αρχαίο θέατρο αλλά και το κεντρικό ρόλοι, που είναι το  σβόλο της πόλης, ύψους 33 μέτρων.

Τρίκαλα πανοραμική θέα

 Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι μπορείς να ανέβεις στον κεντρικό πύργο του ρολογιού! Μετά από περίπου 140 σκαλιά και μια φωτογραφική βόλτα στην ιστορία της πόλης, μπορείς να απόλαυσης μια πανοραμική θεά της πόλης. Αν είσαι παρατηρητικός θα προσέξεις ότι φαίνονται και τα Μετέωρα! Μετά το κάστρο, μπορείς να συνεχίσεις τον περίπατο σου, γύρω από τα τείχη στην παλιά πόλη, το Βαρούσι και τα Μανάβικα.

Στα Μανάβικα θα βγεις το πρωί για καφέ, το μεσημέρι για φαγητό και το βράδυ για τσιπουράκι με μεζέ. Τέλος, αυτή η 3D τοιχογραφία έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της ιστορικής συνοικίας Μανάβικα! Μια ολόκληρη πολυκατοικία να χρησιμοποιήθηκε ως καμβάς και στο «μπαλκόνι» θα δεις τον Τσιτσάνη με το μπουζούκι του.

Τρίκαλα γκράφιτι

Τα Τρίκαλα σίγουρα μπορούν να πάρουν το βραβείο της πιο φιλικής, instagtam-ικής ή προσεγμένης πόλης! Τι λες;

© 2019 – 2020, Evridiki Matsoudi. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *