Radar Tips & Thoughts

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα blogger! (ναι υπάρχει)

Ναι, υπάρχει και είναι στις 2 Μαΐου. Χρόνια πολλά σε όλους τους bloggers λοιπόν. Όμως ποια η ιστορία των blogs; πότε εμφανίστηκε το πρώτο; πόσα υπάρχουν σήμερα, και από που πήρε το όνομα του;

Η Ιστορία των Blogs

Πίσω στο μακρινό 1993 όπου το link.net ήταν το πρώτο blog που εμφανίστηκε ποτέ (φυσικά με άλλο όνομα, και εννοείται δεν λειτουργεί πια). Ο όρος “weblog” (όπως ήταν αρχικά) επινοήθηκε από τον Jonh Barger στις 17 Δεκεμβρίου 1997. Officially είναι ο πρώτος blogger στην ιστορία αυτού του πολύ όμορφου ταξιδιού που το λέμε Blogging.

2 χρόνια μετά, ο ιδρυτής και τότε κάτοχος του pathfinder, Peter Merholz θέλησε να βάλει την λέξη “Blog” στο sitebar του site του ( Peterme.com). Λίγο αργότερα ο Evan Williams συνιδρυτής της “Pyra Labs”, χρησιμοποίησε τη λέξη “blog” τόσο ως ουσιαστικό όσο και ως ρήμα και επινόησε τον όρο “blogger” οδηγώντας στην εξάπλωση των όρων.

Ήταν αυτός που μαζί με την Meg Hourihan μας σύστησε την διάσημη πια πλατφόρμα blogger (εξαγοράστηκε από την Google το 2003).

Facts και στατιστικά

To 1999 υπολογίζεται ότι υπήρχαν 26 blogs σε όλο το διαδίκτυο, το 2006 υπήρχαν 50 εκατομμύρια blogs, και το 2020 υπάρχουν περίπου 500 εκατομμύρια blogs σε  TumblrSquarespace, και WordPress.

Σύμφωνα με τη Statista, θα υπάρχουν σχεδόν 32 εκατομμύρια ενεργοί bloggers (αυτοί που κάνουν blog τουλάχιστον μία φορά το μήνα) στις ΗΠΑ έως τον Δεκέμβριο 2020.

Επίσης σύμφωνα με την WordPress, περίπου 409 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν click σε περισσότερες από 21,1 δισεκατομμύρια σελίδες το μήνα. Ένα ακόμα μεγάλο fact για την δύναμη των blogs είναι ότι 5.760.000 άρθρα δημοσιεύονται ανά ημέρα και 4.000 κάθε λεπτό ανά τον κόσμο!

Ένα από αυτά τα blogs είναι και το δικό μας λοιπόν, απαρτίζεται από 50 περίπου Ελληνες και Κύπριους travel bloggers και σκοπό έχει να σου δώσει έμπνευση για να κάνεις περισσότερα ταξίδια!

bloggers travelvibe

Τι είναι blogging για εμάς;

Happy World Blogger’s Day λοιπόν για το travelvibe, και 19 από εμάς απαντάμε στο “τι είναι το blogging για εμένα, αν νιώθεις και εσύ όπως εμείς, δεν έχεις πάρα να μοιραστείς τις δικές σου ταξιδιωτικές εμπειρίες με την κοινότητα και τους αναγνώστες του travelvibe!

bloggers

Παναγιώτης Καρδερίνης

Το blogging ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντλήσεις σωστές πληροφορίες και να πάρεις έμπνευση. Αυτό κάνω και εγώ, αυτό θέλω να κάνουν και οι άλλοι στα δικά μου blogs, αυτό είναι το blogging.

Τα blogs έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με ένα δημοσιογραφικό θέμα ή ένα άρθρο σε ένα οποιοδήποτε άλλο site, είναι Personal, είναι βιώματα που οι bloggers μοιράζονται με το κοινό τους! Έτσι πάντα έχουν για μένα μεγαλύτερη αξία!

bloggers evita

Ευα Βουτσινά

To blogging υπάρχει στη ζωή μου εδώ και τρία χρόνια και απ΄ότι φαίνεται θα με συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα. Έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, και του είναι μου, και ουσιαστικά θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα ως το είδος του ημερολογίου που θέλω να μοιραστώ με άλλους εκεί έξω.

bloggers

Αλεξάνδρα Ανδριάδη

Είναι δημιουργικότητα. Να διηγούμαι και να μοιράζομαι εμπειρίες, σκέψεις και ιστορίες, τόσο από τον κόσμο μας όσο και από κάθε κόσμο που μπορούμε να πλάσουμε με τη φαντασία μας.

Μαρία Ορφανίδου

Τι είναι το blogging για μένα…έκφραση σκέψεων, εξιστόρηση προσωπικών εμπειριών, αλλά πάνω από όλα ένας τρόπος επικοινωνίας με ανθρώπους από όλο τον πλανήτη!

bloggers nonstoptravellers

‘Ολγα και Δημοσθένης bloggers

Blogging is a sweet reminder that the best things in life are not things! Feelings, inspiration, and memories shared by travellers for other travellers! Happy bloggers day!

bloggers harris

Χάρης Γεωργάκης

Κάτι που ξεκίνησε από περιέργεια, για να εξελιχθεί σε χόμπι, αφού κατέληξε μια ευχάριστη συνήθεια. Να θέλεις να εκφράζεσαι, να ψάχνεσαι, για να δημιουργείς. Αυτό είναι blogging για εμένα.

Ανδριάννα Κάνταρη

Το blogging για εμένα είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπτύσσω το πάθος μου γι’αυτά που με ενδιαφέρουν, για το θέμα που έχω επιλέξει να ασχοληθώ. Μέσω του blogging έχω γνωρίσει ειδικούς πάνω στα αντικείμενα αυτά, ανθρώπους πολύ πετυχημένους, έχω κάνει φίλους, έχω αποκτήσει εμπειρίες ζωής, έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις, έχω κάνει ταξίδια… Πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα είχα την ευκαιρία να ζήσω και να δω!

bloggers

Μαρία και Κατερίνα

Είναι το κίνητρό μας για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να ταξιδεύουμε δηλαδή, ακόμη πιο συχνά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Επίσης, μέσα από το blogging μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας, καθώς αποκτούμε και αναπτύσσουμε δεξιότητες και πτυχές μας που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν κάπου κρυμμένες μέσα μας.

Το πιο σημαντικό, όμως, το αφήσαμε για το τέλος. Χάρη στο blogging γνωρίζουμε ανθρώπους από τη μια άκρη της γης ως την άλλη. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από το να έχει κανείς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τη φανταστική ομάδα του αγαπημένου μας Travel Vibe.

Μαίρη Τσιλίκη

To blogging για μένα και ειδικά το travel blogging είναι το ταξιδιωτικό μου ημερολόγιο, η καταγραφή των ταξιδιών και οι εμπειρίες μου σ αυτά, οι άνθρωποι που γνώρισα, οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί του κόσμου μας ,οι γεύσεις και τα αρώματα, οι εικόνες που έμειναν χαραγμένες στην μνήμη μου, όσα είδαν τα μάτια μου και αποθανάτισε ο φακός της μηχανής μου, είναι όλη μου η ταξιδιάρικη ζωή αλλά και η χαρά να μοιράζομαι με όλο τον κόσμο για όσα είδα και έζησα.

Ειρήνη και η Γεωργία

Αν μας ρωτούσε κάποιος τι είναι το blogging για εμάς θα απαντούσαμε ότι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να επικοινωνούμε τα ταξίδια που κάνουμε και τις εμπειρίες που κερδίζουμε, με γνωστούς αλλά και μη γνωστούς μας ανθρώπους.

Μέσω αυτού του νέου τρόπου επικοινωνίας λοιπόν είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε εικόνες, να περιγράφουμε εμπειρίες ζωής και πολύ πιθανόν να δίνουμε νέες ίδιες και έμπνευση για περισσότερα ταξίδια. Viva el blogging 🔥

Γιάννης Λαζάρου

Για εμένα το blogging είναι γεύσεις, αρώματα, ποιοτικά ποτά και μοναδικοί άνθρωποι.

Νίκος Σίγκας

Το blogging είναι καταγραφή γεγονότων, εμπειριών και συναισθημάτων. Για μένα αποτελεί το «ημερολόγιο» μου στην digital εποχή.

Μαριάννα & Χρήστος

Βουτήξαμε στο ταξίδι του blogging για να μοιραστούμε μαζί σας τις γεύσεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα που βιώνουμε σε κάθε μας προορισμό.

Παντελής Μουζακίδης

Για μένα το blogging είναι τρόπος έκφρασης και αυτοβελτίωσης. Μια διαδικασία αποδόμησης εμπειριών για την κατασκευή γνώσης.

Μαρία Μαζαρού

Το blogging για μένα ο καλύτερος τρόπος να μοιραστώ τα ταξιδιωτικά μου ημερολόγια και να δώσω έμπνευση σε άλλες travelιαρες ψυχές να ταξιδέψουν στα αγαπημένα μου μέρη. 

Ευρυδίκη Ματσουδή

Το travel blogging είναι για εμένα ένας τρόπος να μοιράζεσαι τις ταξιδιωτικές σου σημειώσεις με όσους αναζητούν νέες περιπέτειες ή αλλιώς “Travel notes for adventure seekers”.

Ελπίδα και Λήδα

Κάθε φορά που ταξιδεύεις, γεμίζεις το σακίδιό σου με εμπειρίες που δε θες να ξεχάσεις. Για μας, το travel blogging είναι ο τρόπος να πούμε αλλά και να κρατήσουμε ζωντανές, τις πιο δυνατές εμπειρίες. Κι όταν διαβάζουμε τις ιστορίες των φίλων-bloggers, παίρνουμε έμπνευση για το σενάριο της δικής μας επόμενης περιπέτειας.

Αγγελική Τσολάκη

Το travel blogging για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιραστείς τις εμπειρίες και τα συναισθήματά που έχεις αποκομίσει από κάθε ταξίδι σου. Αλλά φυσικά είναι και η ικανοποίηση της βοήθειας που προσφέρεις με τις πληροφορίες που δίνεις από κάθε τόπο. Έστω και έναν ταξιδιώτη να βοηθήσεις, το συναίσθημα αυτό σε γεμίζει και σε βοηθάει να συνεχίσεις.

travelshare.gr bloggers

Κώστας και Έλενα bloggers

Το Travel blogging ξεκίνησε για εμάς ως χόμπι, ως ένα μέσο έκφρασης των εμπειριών μας. Θέλαμε να μοιραστούμε το πάθος μας για ταξίδια, τη φωτογραφία και το snowboard. Στο τέλος το blogging μετατράπηκε σε εξάρτηση. Αυτή είναι τελικά η φυσική του εξέλιξη και δεν μπορείς να την αποφύγεις.

Δημιουργείς κάτι ολόδικο σου, ένα κομμάτι του εαυτού σου. Σε κάνει καλύτερο, ανακαλύπτεις πράγματα για τον εαυτό σου και δεξιότητες που δεν γνώριζες καν ότι υπήρχαν, και ταυτόχρονα σε ξαφνιάζουν ευχάριστα. Το σπουδαιότερο είναι ότι γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους με το ίδιο πάθος με εσένα. Και για αυτό νιώθουμε πολύ τυχεροί. Γιατί χωρίς το blogging δεν θα μπορούσαν να είναι ένα κομμάτι της ζωή μας.

Μιχάλης Ξενοφώντος bloggers

Είναι ένας τρόπος να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με άλλους, να βοηθάω ταξιδιώτες να βιώσουν αυτά που έχω βιώσει εγώ με τον πιο αυθεντικό και οικονομικό τρόπο. Είναι ένα μέσω για να δείχνω  πως τα ταξίδια είναι πολύ περισσότερα από αξιοθέατα, είναι γεύσεις, εμπειρίες, άνθρωποι και τόσα πολλά ακόμα που θα μπορούσα να γράφω για μέρες. 

Μάριος Μάζαρης

Το blogging για μένα είναι σαν κώδικας, σαν λέξεις που φαντάζεσαι πως μόνο στο δικό σου μυαλό έχουν νόημα, αλλά να που τόσοι άνθρωποι τις καταλαβαίνουν, είναι η γλώσσα που μαθαίνεις περπατώντας, φωτογραφίζοντας, με γεύσεις, χαμόγελα και εμπειρίες.

Γιώργος και Γιώτα

Περνάμε ατελείωτες ώρες χαζεύοντας, διαβάζοντας και παρατηρώντας travel blogs ελληνικά και ξένα θέλοντας να ομορφύνουμε συνεχώς την ταξιδιώτική γωνιά όλων των δικών μας ταξιδιών, τη δικιά μας σελίδα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλα μας τα ταξίδια με λεπτομέρειες σε ένα σημείο μαζεμένα αλλά και παράλληλα να εμπνέουμε φίλους και γνωστούς να ξεκουνηθούν και να ταξιδέψουν.

Γιώργος και Julie

Για εμάς το blogging ξεκίνησε εδώ και 6 χρόνια, αρχικά για καταγραφή των εμπειριών μας από διάφορα ταξίδια. Πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και με λίγα λόγια είναι ένα μικρό ημερολόγιο από εμπειρίες, ταξίδια, ανθρώπους, γαστρονομία και έντονα συναισθήματα!

Σταυρούλα Κιτσάνου

Το blogging είναι από εκείνα τα χόμπυ που σου προκύπτουν αβίαστα. Η πρώτη «ψαγμένη» φωτογραφία μπροστά από ένα μουσείο, το πρώτο βίντεο από την κρουαζιέρα σε ένα ποτάμι, η πρώτη δοκιμή ενός παραδοσιακού πιάτου άλλης χώρας, και χωρίς να το συνειδητοποιήσεις βρίσκεσαι εθισμένος στην καταγραφή, και μοίρασμα με τους άλλους, (ταξιδιωτικών) εμπειριών ζωής.

Ειρήνη Φεγγουδάκη

Blogging για εμένα είναι εικόνες και λέξεις. Που προσπαθούν να μεταφέρουν γεύσεις, αρώματα, ευτράπελα, τα καλά και τα κακά ενός ταξιδιού. Γιατί στο blogging πρέπει να τα λέμε όλα. Και τελικά όλα αυτά συνθέτουν μια εμπειρία που την μοιράζεσαι με κάποιους ανθρώπους που ίσως τους κάνει έστω και για λίγο να ονειρευτούν το μέρος που βρέθηκες. Και στο τέλος να πουν: ‘’Βρε, λες να πρέπει να τα ζήσουμε κι εμείς όλα αυτά;’’

Γνώρισε όλη την ομάδα των travelvibe bloggers εδώ.

Γίνε και εσύ ένα κομμάτι της ομάδας.

© 2020, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.