Greece All Over Me

Αίγινα: Ένα νησί για κάθε εποχή

 Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Αίγινα, θα είναι σύντομος ο δρόμος. Θα είναι σύντομος μιας και απέχει μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από το λιμάνι το Πειραιά με συμβατικό πλοίο και μόλις 35 λεπτά με ‘’δελφίνι’’.

Αν αυτό από μόνο του δεν σε πείθει να την επισκεφτείς, το γεγονός δηλαδή ότι σε μια ώρα το πολύ θα βρίσκεσαι σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, τότε ακολουθούν εικόνες από τα 4 αγαπημένα μου μέρη στο νησί. Και εκεί θα πειστείς σίγουρα. Α, και μην ξεχνάς. Είναι ένα νησί ιδανικό για κάθε εποχή.

ΜΟΝΗ

Η Μονή είναι ένα ακατοίκητο νησί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αίγινα. Μπορείς να ‘’περάσεις απέναντι’’ πολύ εύκολα αν πάρεις το βαρκάκι από το λιμανάκι της Πέρδικας. Εκεί θα συναντήσεις και οργανωμένη παραλία αλλά και ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο. Αν απομακρυνθείς και λίγο ώστε να το εξερευνήσεις και να βρεις ελεύθερες παραλίες, θα συναντήσεις σίγουρα ελάφια και παγώνια, τους μόνιμους κάτοικους του νησιού. Προσοχή μόνο μην ξεχαστείς και χάσεις το τελευταίο καραβάκι της επιστροφής.

ΠΑΛΑΙΑΧΩΡΑ

Ναι, καλά διάβασες. Με μια λέξη, Παλαιαχώρα. Μετά το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, θα συναντήσεις κάποια διάσπαρτα εκκλησάκια να στέκουν στον λόφο. Όταν πλησιάσεις, θα δεις και τα ερειπωμένα σπίτια της μεσαιωνικής πολιτείας που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Το χωριό αυτό κάποτε είχε 366 εκκλησίες και υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1826. Είναι η τέλεια εύκαιρα για πεζοπορία, και αν καταφέρεις και φτάσεις μέχρι την κορυφή του λόφου, πέρα από κάποια ίχνη που σώζονται από το κάστρο, θα απολαύσεις και την υπέροχη θέα προς την άλλη πλευρά του νησιού.

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ

Θα έχεις ακούσει να λένε για κάποιους ναούς της αρχαιότητας, οι οποίοι σχηματίζουν ισοσκελή τρίγωνα μεταξύ τους στον χάρτη. Ο Ναός της Αφαίας είναι ένας από αυτούς. Δεν είναι όμως αυτό από μόνο του λόγος να τον επισκεφτείς. Επιβάλλεται όμως να τον επισκεφτείς για την απίστευτη ενέργεια του συγκεκριμένου σημείου, για να θαυμάσεις έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς εκείνης της εποχής και φυσικά για δεις την Αίγινα από ψηλά.

ΣΟΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Η Αίγινα είναι νησί. Και κάθε νησί που σέβεται τον εαυτό του έχει να σου προσφέρει μικρά σοκάκια με βουκαμβίλιες να ξεπροβάλλουν σχεδόν από κάθε αυλή. Στην Αίγινα το σκηνικό ολοκληρώνουν τα γιασεμιά, τα σπίτια στο χρώμα της ώχρας και οι χρωματιστές τους πόρτες. Φυσικά και κυριαρχεί η κλασική – νεοκλασική αρχιτεκτονική και με τους ήχους από τις άμαξες που περνάνε από τον κεντρικό δρόμο σίγουρα θα νιώσεις, ειδικά το σούρουπο, ότι βρίσκεσαι σε κάποιο σκηνικό ταινίας περασμένης δεκαετίας. Τι πιο μαγικό πέρα από το ταξίδι αυτό καθ’ αυτό και ένα ταξίδι στον χρόνο;

Διάβασε περισσότερα δικά μου travelvibes εδώ

Διάβασε και αυτά:

Perivoli Hotel. Ένα Bike Friendly Hotel στο Ναύπλιο

Σαββατοκύριακο στην Δημητσάνα

© 2020, Eirini Fengoudaki. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.