Fresh Vibes Tips & Thoughts World Stories

4 Βήματα για ένα αξέχαστο σαφάρι στην Τανζανία

Μια γυναίκα και δύο άνδρες φωτογραφίζονται μπροστά από ένα όχημα που μοιάζει με τζιπ σε ένα τοπίο στη φύση

Καλωσόρισες σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στην καρδιά της άγριας Τανζανίας, όπου η εμπειρία σαφάρι είναι μια συναρπαστική συνάντηση με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Καθώς ετοιμάζεσαι να εξερευνήσεις τον κόσμο των άγριων ζώων, υπάρχουν ορισμένα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε 4 βήματα που θα σε καθοδηγήσουν σε μια ασφαλή, εκπληκτική περιπέτεια, σε ένα αξέχαστο σαφάρι στην Τανζανία της Αφρικής!

#1 Προετοιμασία και σχεδιασμός

Ταξιδιωτικά έγγραφα και εμβόλια
 1. Διαβατήριο: Βεβαιώσου ότι έχεις ένα ισχύον διαβατήριο και να μην είναι 6 μήνες πριν τη λήξη του.
 2. Βίζα: Έλεγξε εάν χρειάζεσαι βίζα για την είσοδο σου στην Τανζανία. Όσοι κατέχουν ελληνικό διαβατήριο χρειάζονται βίζα την οποία μπορείς να εκδόσεις online τουλάχιστον 15 μέρες πριν το ταξίδι σου ή εναλλακτικά μπορείς να την εκδόσεις on arrival μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο της χώρας. Η βίζα κοστίζει περίπου 50 δολάρια.
 3. Ταξιδιωτική ασφάλεια: Όπως σε κάθε σου ταξίδι, έτσι και σε αυτό θα φροντίσεις να αγοράσεις ταξιδιωτική ασφάλεια σε περίπτωση που χρειαστείς νοσηλεία ή ακόμη αν ακυρωθεί κάποια από τις πτήσεις σου ή χάσεις τις βαλίτσες σου.
 4. Εμβόλια: Έλεγξε τις συστάσεις υγείας και τα εμβόλια που συνιστώνται για την περιοχή, εδώ. Συνήθως συμπεριλαμβάνουν εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Α και Β, της τύφου, της πολιομυελίτιδας, κ.ά. Έπειτα, συζήτησε με τον γιατρό σου και αποφάσισε ποια εμβόλια θα κάνεις ή δε θα κάνεις.

Κατάλληλος εξοπλισμός και ρούχα για ένα σαφάρι

Ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι κατάλληλες ενδυματολογικές επιλογές είναι κρίσιμα για ένα άνετο και ασφαλές σαφάρι στην Τανζανία. Εδώ είναι μερικές προτάσεις που θα σε σώσουν:

 1. Κιάλια: Για να παρατηρήσετε τα ζώα από μακρινή απόσταση. Βέβαια, οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό
 2. Καλός φωτογραφικός εξοπλισμός
 3.  DSLR ή mirrorless κάμερα με ισχυρό ζουμ για φωτογραφία άγριας φύσης.
 4. Φακός με επαρκή φωτεινότητα: Ιδανικός για την παρατήρηση τη νύχτα, ειδικά εάν επιλέξετε να κατασκηνώσετε στα εθνικά πάρκα Serengeti και Νgorongoro
 5. Καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό
 6. Κατάλληλος σάκος πλάτης
 7. Για να μεταφέρετε εύκολα τον εξοπλισμό σας
 8. Ανθεκτικά παπούτσια
 9. Πεζοπορικά παπούτσια με καλή πρόσφυση για πεζοπορία και περιπάτους
 10. Αντηλιακή κρέμα και Εντομοαπωθητικό
 11. Σημαντικά για προστασία από τον ήλιο και τα έντομα
 12. Καθημερινά ανοιχτόχρωμα ρούχα
 13. Ελαφριά, δροσερά ρούχα για τις ζεστές ημέρες
 14. Πιο ζεστά ρούχα για το βράδυ
 15. Τα βράδια μπορεί να είναι δροσερά, οπότε ένα ελαφρύ μπουφάν είναι προτιμητέο
 16. Αδιάβροχο/Αντιανεμικό (Ανάλογα με την εποχή και την περιοχή)

Κατάλληλες περιόδους για το σαφάρι ανάλογα με τη ζωή της άγριας φύσης

Οι κατάλληλες περίοδοι για σαφάρι στην Τανζανία εξαρτώνται από την κίνηση της άγριας φύσης και τα εποχιακά χαρακτηριστικά. Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που επηρεάζουν το σαφάρι είναι η μετανάστευση των ζώων και οι περίοδοι γέννησης. Ορισμένες από τις κατάλληλες περιόδους περιλαμβάνουν:

 1. Σαφάρι στο Σερενγκέτι (Ιανουάριος – Φεβρουάριος): Είναι περίοδος γεννήσεων των γκνού, που συνήθως λαμβάνει χώρα κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στο Σερενγκέτι.
 2. Σαφάρι στο Νγκορόνγκορο (Ιούνιος – Σεπτέμβριος): Είναι ξηρή περίοδος που καθιστά ευκολότερη την παρατήρηση των ζώων. Τότε παρατηρείται αύξηση της συγκέντρωσης των ζώων γύρω από τις πηγές νερού.
 3. Σαφάρι στο Ταράνγκιρε (Ιούλιος – Οκτώβριος): Αυτή την εποχή σημειώνεται συγκέντρωση ζώων γύρω από τα ποτάμια και τα λίμνες.
 4. Σαφάρι στο Κατσίρα (Ιανουάριος – Φεβρουάριος): Θεωρείται γενικά περίοδος γεννήσεων.

Είναι σημαντικό να σημειώσεις ότι κάθε περιοχή και κάθε εθνικό πάρκο μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και περιόδους ενδιαφέροντος. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη η κλιματική αλλαγή, καθώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τα συμβάντα της άγριας φύσης. Το σίγουρο είναι πως η εμπειρία ενός σαφάρι στην Τανζανία είναι μαγική και ανεπανάληπτη, ανεξάρτητα από την περίοδο που θα επιλέξεις.

#2 Εθνικά πάρκα για σαφάρι

Η Τανζανία είναι γνωστή για τα εκπληκτικά εθνικά της πάρκα και τις φυσικές της ομορφιές. Αν προγραμματίζεις ένα ταξίδι στην Τανζανία, ορισμένα από τα κορυφαία εθνικά πάρκα και περιοχές που πρέπει να επισκεφθείς είναι:

 1. Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι (Serengeti National Park): Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις μεγάλες μεταναστευτικές κινήσεις των ζώων, ειδικά των γνωστών “Μεγάλων Περιπατητών” όπως λιοντάρια, ελέφαντες, και γκνού.
 2. Εθνικό Πάρκο Νγκορονγκόρο (Ngorongoro Conservation Area): Ένας τεράστιος κρατήρας που φιλοξενεί μια πληθώρα άγριων ζώων, όπως λιοντάρια, βουβάλια και πολλά άλλα.
 3. Πάρκο Ταρανγκίρε (Tarangire National Park): Γνωστό για τη μεγάλη συγκέντρωση ελεφάντων και την ποικιλία των πουλιών.

Διάβασε για την 4ήμερη εμπειρία μας στα εθνικά πάρκα της Τανζανίας, εδώ.

#3 Ασφάλεια

Κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στην Τανζανία, είναι σημαντικό να τηρούνται ορισμένες οδηγίες ασφαλείας, τόσο για τη δική σου προστασία, όσο και για την προστασία των ζώων. Εδώ είναι μερικές κοινές οδηγίες ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 1. Πάντα ακολουθείς τις οδηγίες του συνοδού ή του οδηγού σου. Είναι ειδικευμένοι στην ασφάλεια και γνωρίζουν τη σωστή συμπεριφορά σε διάφορες καταστάσεις.
 2. Κατά τη διάρκεια του σαφάρι, είναι πιο ασφαλές να κρατάς τα παράθυρα του οχήματος σου κλειστά, ειδικά όταν πλησιάζεις σε άγρια ζώα. Αν και ορισμένα σαφάρι προσφέρουν τη δυνατότητα να βγεις από το όχημα, ποτέ μην το κάνεις χωρίς την άδεια του οδηγού. Η άγρια ζωή είναι απρόβλεπτη.
 3. Χρησιμοποίησε τον φωτογραφικό σου εξοπλισμό με σύνεση, χωρίς να ενοχλείς τα ζώα.
 4. Απόφυγε τα φλας της κάμερας τη νύχτα. Τα φλας μπορεί να προκαλέσουν άγχος σε ορισμένα ζώα, ειδικά τη νύκτα.
 5. Δεν αφήνεις απορρίμματα πίσω. Πρέπει να διατηρείς το φυσικό περιβάλλον όσο το δυνατόν ανέπαφο.

#4 Τιμές και κόστος

Συμβουλές για low-budget ταξιδιώτες

Το σαφάρι γενικά αποτελεί μία ακριβή ταξιδιωτική εμπειρία. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, πάντα υπάρχουν τρόποι να μειώσεις το κόστος μιας δραστηριότητας. Πριν κλείσεις λοιπόν ένα σαφάρι στην Τανζανία της Αφρικής, έχε κατά νου τους παρακάτω τρόπους που μπορούν να μειώσουν το συνολικό κόστος αυτή της εμπειρίας.

 1. Οργανώστε παρέα με άλλους: Οι ομαδικές εκπτώσεις είναι συνήθως διαθέσιμες. Σχεδιάστε το σαφάρι σας με άλλα άτομα για να μειώσετε το κόστος.
 2. Επιλογή φθηνότερης περιόδου: Συχνά, τα κόστη των σαφάρι εξαρτώνται από την εποχή. Επίλεξε να ταξιδέψεις εκτός περιόδου αιχμής για καλύτερες τιμές.
 3. Επιλογή οικονομικών πάρκων: Ορισμένα εθνικά πάρκα έχουν υψηλότερα κόμιστρα εισόδου από άλλα με το Serengeti να είναι το πιο ακριβό, αλλά και πιο διάσημο από όλα. Επίλεξε εκείνα τα εθνικά πάρκα που είναι πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό σου.
 4. Δημόσια camping: Η επιλογή του camping αντί για τη διαμονή σε lodges είναι πολύ πιο οικονομική και βοηθάει σημαντικά στη μείωση του κόστους ενός σαφάρι. Σε ορισμένα πάρκα, υπάρχουν δημόσιες περιοχές κατασκήνωσης που προσφέρουν προσιτές και πολύ καλές παροχές (όπως καθαρές τουαλέτες και ζεστό νερό). Ένα από αυτά είναι το Simba κάμπινγκ στο Ngorongoro National Park. Η εμπειρία μας από τη διανυκτέρευση μας εκεί είναι πολύ θετική σε αντίθεση με το Seronera κάμπινγκ του Serengeti National Park, όπου δεν υπήρχε ζεστό νερό και οι τουαλέτες βρίσκονται μακριά από τις σκηνές και μέσα στα σκοτάδια. Παρ΄ όλα αυτά ήταν μια εμπειρία απίθανη που δε συγκρίνεται με τη διαμονή σε ένα lodge.

Προτεινόμενες εταιρείες σαφάρι

Το SafariBookings είναι μια εξαιρετική ιστοσελίδα για εσένα που ενδιαφέρεσαι να οργανώσεις ένα σαφάρι που ταιριάζει στα γούστα σου και στον προϋπολογισμό σου. Η ιστοσελίδα προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και λειτουργίες για να σε βοηθήσει να επιλέξεις το καλύτερο σαφάρι για εσένα.

Περισσότερα World Stories θα βρεις εδώ.

© 2024, DOD your travel. All rights reserved.

Trave Editor at | Website

Πίσω από το DOD your travel (DREAM, ORGANIZE, DO) βρισκόμαστε η Ηρώ και ο Μανώλης, ένα ζευγάρι που αποφάσισε να ενώσει την αγάπη του για τα ταξίδια τον Ιούνιο του 2017, οργανώνοντας και υλοποιώντας ένα ταξίδι στην υπέροχη Ισλανδία.

Για εμάς τα ταξίδια είναι επένδυση στον εαυτό μας, αποτελούν μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούριες πτυχές του εαυτού μας και να εμπλουτίσουμε τον προσωπικό μας χαρακτήρα. Οργανώνουμε τα πάντα μόνοι μας και ως low budget ταξιδιώτες, εξερευνούμε τον κόσμο, ερευνώντας πάντα στις πιο οικονομικές επιλογές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θυσιάζουμε την απόλαυση. Έχουμε προχωρήσει σε πολλές θυσίες για να πραγματοποιήσουμε τα ταξιδιωτικά μας όνειρα, καθώς για εμάς τα ταξίδια είναι η μαγεία που θα διατηρούμε πάντα μέσα μας!

Τα ταξίδια αποτελούν τον προσωπικό μας θησαυρό, μια συνεχή πηγή έμπνευσης και ανανέωσης. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε μαζί στους δρόμους αυτού του πλανήτη, δημιουργώντας αναμνήσεις που μοιραζόμαστε με τον κόσμο μέσα από τους λογαριασμούς στα social media και το ταξιδιωτικό μας blog.

Έχουμε ταξιδέψει σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως στην Ισλανδία, Τενερίφη, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βίλνιους, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Βαρσοβία, Κρακοβία, Βελιγράδι, Παρίσι, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Γένοβα, Ρώμη, Φλωρεντία. Στην Αμερική έχουμε βρεθεί στη Νέα Υόρκη, στο Κάνσας και στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικό. Στην Αφρική έχουμε φτάσει μέχρι τις Σεϋχέλλες για τρέλες, αλλά και στην Τανζανία για σαφάρι και cultural experience. Τέλος, στην Ασία έχουμε ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, τα Ιεροσύλημα και τη Βηθλεέμ, μέχρι την Ιορδανία, τη Ντόχα και την Ταϊλάνδη.

Φυσικά, ταξιδιωτικά κινούμαστε και στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου μας και δίνοντας σημαντικά tips μέσα από τις προσωπικές μας εμπειρίες. Στα άρθρα μας θα λάβεις πληροφορίες για low budget κοντινούς προορισμούς που μπορείς να ξεφύγεις για λίγες ημέρες, αλλά και για πιο μακρινούς, ακριβούς προορισμούς για τους οποίους όμως σου αποκαλύπτουμε τρόπους για να μειώσεις τον προϋπολογισμό του ταξιδιού!

Κάθε ταξίδι αντιμετωπίζεται ως μία νέα πρόκληση, μια ευκαιρία για δυνατά συναισθήματα και αξέχαστες αναμνήσεις. Κάθε νέος προορισμός είναι ένας νέος στόχος που κρατάει ζωντανή την περιέργειά μας και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε τη μαγεία που κρύβει.

Αν συναντιέσαι με αυτή τη φιλοσοφία, σε περιμένουμε στην παρέα μας. Σου υποσχόμαστε να σε ενθαρρύνουμε και να σε βοηθήσουμε να οργανώνεις τα δικά σου ταξίδια, για να μπορείς να ταξιδεύεις χωρίς περιορισμούς!

#travelcouple #travelcouplebloggers #lowbudgettravellers

Πίσω από το DOD your travel (DREAM, ORGANIZE, DO) βρισκόμαστε η Ηρώ και ο Μανώλης, ένα ζευγάρι που αποφάσισε να ενώσει την αγάπη του για τα ταξίδια τον Ιούνιο του 2017, οργανώνοντας και υλοποιώντας ένα ταξίδι στην υπέροχη Ισλανδία. Για εμάς τα ταξίδια είναι επένδυση στον εαυτό μας, αποτελούν μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούριες πτυχές του εαυτού μας και να εμπλουτίσουμε τον προσωπικό μας χαρακτήρα. Οργανώνουμε τα πάντα μόνοι μας και ως low budget ταξιδιώτες, εξερευνούμε τον κόσμο, ερευνώντας πάντα στις πιο οικονομικές επιλογές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θυσιάζουμε την απόλαυση. Έχουμε προχωρήσει σε πολλές θυσίες για να πραγματοποιήσουμε τα ταξιδιωτικά μας όνειρα, καθώς για εμάς τα ταξίδια είναι η μαγεία που θα διατηρούμε πάντα μέσα μας! Τα ταξίδια αποτελούν τον προσωπικό μας θησαυρό, μια συνεχή πηγή έμπνευσης και ανανέωσης. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε μαζί στους δρόμους αυτού του πλανήτη, δημιουργώντας αναμνήσεις που μοιραζόμαστε με τον κόσμο μέσα από τους λογαριασμούς στα social media και το ταξιδιωτικό μας blog. Έχουμε ταξιδέψει σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως στην Ισλανδία, Τενερίφη, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βίλνιους, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Βαρσοβία, Κρακοβία, Βελιγράδι, Παρίσι, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Γένοβα, Ρώμη, Φλωρεντία. Στην Αμερική έχουμε βρεθεί στη Νέα Υόρκη, στο Κάνσας και στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικό. Στην Αφρική έχουμε φτάσει μέχρι τις Σεϋχέλλες για τρέλες, αλλά και στην Τανζανία για σαφάρι και cultural experience. Τέλος, στην Ασία έχουμε ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, τα Ιεροσύλημα και τη Βηθλεέμ, μέχρι την Ιορδανία, τη Ντόχα και την Ταϊλάνδη. Φυσικά, ταξιδιωτικά κινούμαστε και στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου μας και δίνοντας σημαντικά tips μέσα από τις προσωπικές μας εμπειρίες. Στα άρθρα μας θα λάβεις πληροφορίες για low budget κοντινούς προορισμούς που μπορείς να ξεφύγεις για λίγες ημέρες, αλλά και για πιο μακρινούς, ακριβούς προορισμούς για τους οποίους όμως σου αποκαλύπτουμε τρόπους για να μειώσεις τον προϋπολογισμό του ταξιδιού! Κάθε ταξίδι αντιμετωπίζεται ως μία νέα πρόκληση, μια ευκαιρία για δυνατά συναισθήματα και αξέχαστες αναμνήσεις. Κάθε νέος προορισμός είναι ένας νέος στόχος που κρατάει ζωντανή την περιέργειά μας και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε τη μαγεία που κρύβει. Αν συναντιέσαι με αυτή τη φιλοσοφία, σε περιμένουμε στην παρέα μας. Σου υποσχόμαστε να σε ενθαρρύνουμε και να σε βοηθήσουμε να οργανώνεις τα δικά σου ταξίδια, για να μπορείς να ταξιδεύεις χωρίς περιορισμούς! #travelcouple #travelcouplebloggers #lowbudgettravellers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.