Fresh Vibes Greece All Over Me

Η άγνωστη Μήλος

Τα τελευταία χρόνια το ένα μετά το άλλο τα ταξιδιωτικά περιοδικά/blog/site ανακαλύπτουν τη Μήλο και πολλά από αυτά την ανακηρύσσουν ως ένα από τα ωραιότερα νησιά στον κόσμο. Επίσης, μέσω των κοινωνικών δικτύων αναδεικνύονται οι ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού κάνοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους
από όλον τον κόσμο να θέλουν να την επισκεφτούν.

Η Μήλος όμως δεν είναι μόνο το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο για τα οποία οι περισσότεροι την επισκέπτονται, μιας και αυτά βλέπουν κυρίως στα προαναφερθέντα μέσα. Στο άρθρο αυτό θα σας δώσω μία γεύση από την άγνωστη Μήλο, αυτήν που δύσκολα θα ανακαλύψετε μόνοι σας, αφού σπάνια θα βρείτε κάποια αναφορά σε αυτά τα μέρη. Τη Μήλο που ξέρω εγώ από παιδί, τον τόπο καταγωγής μου.

1. Παραλία Γέρακα: Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκονται ίσως οι πιο γνωστές παραλίες, αλλά και αυτές που επισκέπτονται οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αφού αυτή η πλευρά δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια (βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο). Μία από αυτές
τις παραλίες είναι η Αγία Κυριακή και δίπλα ακριβώς από αυτήν βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Γέρακα, μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, αφού τα τιρκουάζ νερά της λόγω της λευκής άμμου λίγους μπορεί να αφήσει ασυγκίνητους. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο δια θαλάσσης. Extra tip: όταν θα επισκεφτείτε αυτήν την παραλία να αναζητήσετε τις σπηλιές που υπάρχουν στη δεξιά πλευρά της, στις οποίες η άμμος καίει ενώ βρίσκεται ΜΕΣΑ στη θάλασσα λόγω της γεωθερμίας του νησιού. Θα πατάτε δηλαδή την καυτή άμμο ενώ βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα.

2. Παραλία Θειωρυχείων: Στο ανατολικό τμήμα του νησιού βρίσκεται το παλιό πετρόχτιστο εργοστάσιο των θειωρυχείων, με τα σπίτια των εργαζομένων και τα γραφεία της εταιρείας, τα βαγονέτα που μετέφεραν το μετάλλευμα στα καράβια της εποχής. Μπροστά από το εργοστάσιο βρίσκεται μία παραλία με βότσαλα στις αποχρώσεις του κόκκινου λόγω του χρώματος που έχουν τα βουνά στη γύρω περιοχή. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς μέσω ενός χωματόδρομου γεγονός που αποτρέπει πολλούς να την επισκεφτούν, γι’ αυτό είναι και πολύ πιθανό όταν θα πάτε να είστε τελείως μόνοι σας στην παραλία ή να έχει πολύ λίγους παραθεριστές.

3. Παραλία Καστανά: Παραμένουμε στο ανατολικό τμήμα της Μήλου, αλλά αυτήν τη φορά κινούμαστε βορειότερα και αφού διασχίσουμε ένα από τα πολλά ορυχεία του νησιού, καταλήγουμε στην παραλία του Καστανά, μια μικρή παραλία με λευκό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

4. Παραλία Άη Γιάννη: Στο δυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται το μοναστήρι του Άη Γιάννη του Σιδεριανού και από κάτω η ομώνυμη παραλία. Ψιλή χρυσή άμμος είναι αυτή που επικρατεί τόσο στην παραλία όσο και μέσα στη θάλασσα.

5. Παραλία Συκιάς: Πολύ κοντά στο διάσημο Κλέφτικο βρίσκεται μία σπηλιά με μία πολύ μικρή παραλία. Αν και η οροφή της σπηλιάς έχει υποχωρήσει, ωστόσο υπάρχει πρόσβαση από τη μικρή είσοδο της σπηλιάς, αλλά μόνο με σκάφος.

6. Παναγία Τουρλιανή για μοναδικό ηλιοβασίλεμα: Όσοι αγαπούν τα ηλιοβασιλέματα, αναζητούν ψηλά σημεία προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο να σβήνει στο πέλαγος. Μπορεί το πιο γνωστό σημείο στη Μήλο να είναι η εκκλησία της Παναγίας της Κορφιάτισσας και το Κάστρο στην Πλάκα, ωστόσο το πιο γραφικό είναι το σημείο στο οποίο βρίσκεται το μικρό γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Τουρλιανής.

7. Φουρκοβούνι: Το Κλήμα είναι γνωστό για τα μικρά σπιτάκια με τις χρωματιστές πόρτες και παράθυρα που είναι χτισμένα δίπλα στη θάλασσα, αυτά που οι ντόπιοι λέμε σύρματα. Αντίστοιχος οικισμός είναι και το Φουρκοβούνι, ο οποίος είναι πολύ γραφικός και επισκέψιμος από πολύ λιγότερους παραθεριστές.

8. Παραλία Αλογόμαντρα: Πηγαίνοντας για Πολλώνια (βόρειο τμήμα του νησιού) συναντάμε μία πινακίδα που αναφέρει ¨Αλογόμαντρα¨. Όποιος επιλέξει να πάει προς τα εκεί θα καταλήξει σε μία αμμουδερή σχεδόν αδιάφορη παραλία. Στα δεξιά αυτής της παραλίας υπάρχει ο κόλπος της Αλογόμαντρας
που μόνο αδιάφορο δεν τον λες!

9. Παραλία Κάπρος: Και αν δεν κατευθυνθείτε προς Αλογόμαντρα και συνεχίσετε για Πολλώνια, τότε σίγουρα η παραλία του Κάπρου με τα λευκά της βράχια και τις κρυφές σπηλιές της θα σας κάνει να σταματήσετε!

10. Πολύαιγος: Σε κοντινή απόσταση από τη Μήλο βρίσκεται ένας τόπος προστατευόμενος από το Natura 2000 – καθώς θεωρείται σημαντικός βιότοπος – η Πολύαιγος. Το νησί αυτό έχει παραλίες των οποίων τα νερά είναι από τα πιο ωραία που θα συναντήσετε στη ζωή σας! Η πρόσβαση γίνεται με πλοιάρια είτε από το
κεντρικό λιμάνι του Αδάμαντα είτε από το λιμάνι τον Πολλωνίων.

Tip! Αν τελικά σας έπεισα να επισκεφτείτε το νησί μου για διακοπές και θέλετε να μείνετε κοντά στο λιμάνι του νησιού και δίπλα στη θάλασσα, τότε σας προτείνω το κατάλυμα Anamnisi Studio που βρίσκεται στην παραλία του Παπικινού!

Διάβασε και άλλα άρθρα εδώ.

 

© 2023, Antigoni Vamvakari. All rights reserved.

Travel Editor at 59

Γεια σου! Είμαι η Αντιγόνη, μένω στον Πειραιά και είμαι περήφανο μέλος της ομάδας του Travel Vibe από τον Μάιο του 2023.

Σε άρθρα μου έχω γράψει για τα 10 πράγματα που αξίζει να κάνει κάποιος στην Ιαπωνία, μέρη λιγότερο γνωστά στη Μήλο που είναι ο τόπος καταγωγής μου, αλλά και για το Saint Moritz και το Zermatt της Ελβετίας. Έχω ταξιδέψει σε 36 χώρες και πιο συγκεκριμένα: Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ιταλία, Βατικανό, Άγιος Μαρίνος, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κροατία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Ρουμανία, Μάλτα, Παλαιστίνη, Γιβραλτάρ και Ισλανδία.

Έχω πτυχίο Φιλολογίας και μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Γλωσσολογία και διδάσκω την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, αλλά παράλληλα διοργανώνω και ομαδικά ταξίδια και το καλοκαίρι διαχειρίζομαι το οικογενειακό μας κατάλυμα στη Μήλο. Τα τελευταία δύο χρόνια παράγω ενεργά υλικό στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία μοιράζομαι εμπειρίες από τα ταξίδια μου και προωθώ ξενοδοχεία, resorts και προορισμούς τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αγαπώ να βλέπω ταινίες και να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις, να απολαμβάνω βόλτες στη φύση, να ανακαλύπτω νέους γαστριμαργικούς προορισμούς, να σχεδιάζω τα επόμενα ταξίδια μου, να μαγειρεύω και να περνάω ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου ανθρώπους!

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμένα είναι ότι εκτός από τα ταξίδια, μου αρέσει πολύ να μαθαίνω ξένες γλώσσες καθώς πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος να έρχεσαι κοντά με τις κουλτούρες των ανθρώπων, πριν καν επισκεφτείς τη χώρα τους. Έχω πειραματιστεί με τα κινέζικα και τα κορεάτικα, αλλά μιλώ αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και πρόσφατα ξεκίνησα να μαθαίνω περσικά (φαρσί). Τέλος, προσπαθώ να μάθω να πετάω το drone μου ώστε να βλέπω τις ομορφιές του πλανήτη μας από ψηλά!

#food #fashion #hotel #tourism

Γεια σου! Είμαι η Αντιγόνη, μένω στον Πειραιά και είμαι περήφανο μέλος της ομάδας του Travel Vibe από τον Μάιο του 2023. Σε άρθρα μου έχω γράψει για τα 10 πράγματα που αξίζει να κάνει κάποιος στην Ιαπωνία, μέρη λιγότερο γνωστά στη Μήλο που είναι ο τόπος καταγωγής μου, αλλά και για το Saint Moritz και το Zermatt της Ελβετίας. Έχω ταξιδέψει σε 36 χώρες και πιο συγκεκριμένα: Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ιταλία, Βατικανό, Άγιος Μαρίνος, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κροατία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Ρουμανία, Μάλτα, Παλαιστίνη, Γιβραλτάρ και Ισλανδία. Έχω πτυχίο Φιλολογίας και μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Γλωσσολογία και διδάσκω την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, αλλά παράλληλα διοργανώνω και ομαδικά ταξίδια και το καλοκαίρι διαχειρίζομαι το οικογενειακό μας κατάλυμα στη Μήλο. Τα τελευταία δύο χρόνια παράγω ενεργά υλικό στα κοινωνικά δίκτυα στα οποία μοιράζομαι εμπειρίες από τα ταξίδια μου και προωθώ ξενοδοχεία, resorts και προορισμούς τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αγαπώ να βλέπω ταινίες και να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις, να απολαμβάνω βόλτες στη φύση, να ανακαλύπτω νέους γαστριμαργικούς προορισμούς, να σχεδιάζω τα επόμενα ταξίδια μου, να μαγειρεύω και να περνάω ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου ανθρώπους! Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμένα είναι ότι εκτός από τα ταξίδια, μου αρέσει πολύ να μαθαίνω ξένες γλώσσες καθώς πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος να έρχεσαι κοντά με τις κουλτούρες των ανθρώπων, πριν καν επισκεφτείς τη χώρα τους. Έχω πειραματιστεί με τα κινέζικα και τα κορεάτικα, αλλά μιλώ αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και πρόσφατα ξεκίνησα να μαθαίνω περσικά (φαρσί). Τέλος, προσπαθώ να μάθω να πετάω το drone μου ώστε να βλέπω τις ομορφιές του πλανήτη μας από ψηλά! #food #fashion #hotel #tourism

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.