Europe Stories Γερμανία

Νοϊσβάνσταϊν: Το παλάτι της Σταχτοπούτας

Το παλάτι της Σταχτοπούτας ή αλλιώς το κάστρο-παλάτι Νοϊσβάνσταϊν, δεν είναι παραμύθι αλλά πραγματικότητα και βρίσκεται στη Γερμανία.

Και ποιος από όλους μας δεν έχει διαβάσει ή δει ή ακούσει την ιστορία της Σταχτοπούτας και πιο συγκεκριμένα για το φανταστικό παλάτι στο οποίο εξελίχθηκαν όλα τα γεγονότα της ιστορίας της.

Φυσικά και το παλάτι αυτό βρίσκετε στη Disneyland και αποτελεί ένα από τα πιο φωτογραφισμένα attraction του πάρκου. Κάτι το οποίο αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το «αληθινό» κάστρο-παλάτι βρίσκετε περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά μακριά από το Μόναχο, σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, κοντά στο Φύσεν, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία. 

Νοϊσβάνσταϊν

Εμείς (#dietitiantstravellers) λοιπόν, επισκεφτήκαμε την περασμένη άνοιξη αυτό το παραμυθένιο- ρομαντικό παλάτι του 19ου αιώνα, η κατασκευή του οποίου διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον αγαπημένο του συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ. Για λόγους ασφαλείας, το παλάτι είναι προσπελάσιμο μόνο με 35λεπτη ξενάγηση με ξεναγό, ενώ δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες.

Νοϊσβάνσταϊν travelvibe

Φτάνοντας στο Νοϊσβάνσταϊν

Εάν επιλέξετε να πάτε με τραίνο ή λεωφορείο ή οδικώς με το όχημά σας από το Μόναχο στο Νοϊσβάνσταϊν η διαδρομή σας θα είναι απίστευτα ρομαντική, με πράσινα λιβάδια, μικρά ξύλινα σπιτάκια που έχουν ξυλόγλυπτη αρχιτεκτονική και φυσικά με υπέροχη θέα στις Άλπεις.

Το Νοϊσβάνσταϊν είναι  ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη καθώς δέχεται περίπου 1.3 εκατομμύρια επισκέπτες ανά έτος.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε στην ουρά για το εισιτήριο σας, στο κέντρο εισιτηρίων στο Χοχενσβάνγκαου.

Η περίοδος αιχμής είναι το καλοκαίρι όπου ανά ημέρα οι επισκέπτες αγγίζουν τους 6.000. Αφού λοιπόν καταφέρετε να πάρετε το εισιτήριο σας έχετε αρκετούς τρόπους να φτάσετε στο κάστρο. Mε τα πόδια (περίπου 1 ώρα περπάτημα σε ανηφόρα). Mε το ποδήλατο, με λεωφορείο και με τον πιο ρομαντικό τρόπο την άμαξα.

Νοϊσβάνσταϊν travelvibe.eu

Extra tip: να φοράτε αθλητικά παπούτσια διότι ακόμη και με το λεωφορείο εάν επιλέξετε να πάτε θα περπατήσετε 15 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο κάστρο-παλάτι. Η θέα θα σας ανταμείψει. Επιπλέον την τέλεια φωτογραφία του κάστρου θα την τραβήξετε από μια μικρή γέφυρα που βρίσκετε ακριβώς απέναντι απο το σημείο που θα σας αφήσει το λεωφορείο. 

Αφού λοιπόν ολοκληρώσετε την εκδρομή σας μπορείτε να πάτε για ένα απολαυστικό βαυαρικό γεύμα στο μοναδικό χωρίο Ομπεραμεργκάου.

Το συγκεκριμένο χωρίο είναι διάσημο για τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών που είναι εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους, από θρησκευτικές παραδόσεις, αλλά και παραμύθια όπως αυτών των αδελφών Γκριμ.

Η ξυλογλυπτική που μπορείτε να απολαύσετε στο συγκεκριμένο χωρίο είναι μοναδική.

Μην ξεχάσετε να μας στείλτε τα δικά σας travelvibe αν ποτέ βρεθείτε εκεί!

 

© 2020, Dietitians Τravellers. All rights reserved.

Travel Editors at | Website

Γεια σου είμαστε οι Dietitians Travellers (ή αλλιώς η Γεωργία και η Ειρήνη).

H ονομασία μας προήλθε από το γεγονός ότι είμαστε και οι δυο Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι (Dietitians) αλλά και λάτρεις των ταξιδιών (travellers).

H ιστορία μας ξεκίνησε το 2017 όπου μετακομίσαμε στην Ισπανία για να εργαστούμε ερευνητικά σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ το 2018 βρεθήκαμε στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο. Παράλληλα με την δουλειά μας είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε πολλές χώρες και πόλεις, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μια για πάντα.

Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 12 χώρες και πάνω από 50 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική. Το ταξίδι μας δίνει ζωή, μας απελευθερώνει, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διατροφικές συνήθειες.

Η ανυπομονησία για το ταξίδι, η προετοιμασία, οι νέες γεύσεις, η συνάντηση με το άγνωστο, οι εικόνες, η έμπνευση αλλά και οι παντοτινές αναμνήσεις που σου χαρίζουν τα ταξίδια δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο.Η συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες αλλά και ανθρώπους μας ενέπνευσε να γίνουμε οι dietitians travellers!

Το 2022 η Γεωργία μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά ενώ η Ειρήνη έχει τη βάση της στην Αθήνα. Αν και σε διαφορετικές ηπείρους πλέον, αυτό δε μας εμποδίζει στο να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και σημαντικά tips από το κάθε ταξίδι.

Στα άρθρα μας θα βρεις πληροφορίες σχετικά με γευστικές εμπειρίες, μοναδικά φεστιβάλ καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να έχεις και εσύ ένα αξέχαστο ταξίδι. Η επιστήμη της διατροφης και του traveling συναντιέται στο προφίλ μας Dietitians Travellers.

#Wellness #Nutrition #Foodie #Healthylifestyle #Fitness

About

Γεια σου είμαστε οι Dietitians Travellers (ή αλλιώς η Γεωργία και η Ειρήνη). H ονομασία μας προήλθε από το γεγονός ότι είμαστε και οι δυο Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι (Dietitians) αλλά και λάτρεις των ταξιδιών (travellers). H ιστορία μας ξεκίνησε το 2017 όπου μετακομίσαμε στην Ισπανία για να εργαστούμε ερευνητικά σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ το 2018 βρεθήκαμε στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο. Παράλληλα με την δουλειά μας είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε πολλές χώρες και πόλεις, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μια για πάντα. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 12 χώρες και πάνω από 50 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική. Το ταξίδι μας δίνει ζωή, μας απελευθερώνει, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διατροφικές συνήθειες. Η ανυπομονησία για το ταξίδι, η προετοιμασία, οι νέες γεύσεις, η συνάντηση με το άγνωστο, οι εικόνες, η έμπνευση αλλά και οι παντοτινές αναμνήσεις που σου χαρίζουν τα ταξίδια δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο.Η συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες αλλά και ανθρώπους μας ενέπνευσε να γίνουμε οι dietitians travellers! Το 2022 η Γεωργία μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά ενώ η Ειρήνη έχει τη βάση της στην Αθήνα. Αν και σε διαφορετικές ηπείρους πλέον, αυτό δε μας εμποδίζει στο να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και σημαντικά tips από το κάθε ταξίδι. Στα άρθρα μας θα βρεις πληροφορίες σχετικά με γευστικές εμπειρίες, μοναδικά φεστιβάλ καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να έχεις και εσύ ένα αξέχαστο ταξίδι. Η επιστήμη της διατροφης και του traveling συναντιέται στο προφίλ μας Dietitians Travellers. #Wellness #Nutrition #Foodie #Healthylifestyle #Fitness

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.