Fresh Vibes Tips & Thoughts

Η διατροφή και τα ταξίδια συνδέονται με τρόπους που δεν φαντάζεσαι

Τι σύνδεση μπορεί να έχει η διατροφή με τα ταξίδια; Μπορούν οι διατροφικές μου επιλογές να επηρεάσουν το ταξίδι μου; Είναι εφικτό να δοκιμάζω νέες κουζίνες με ασφάλεια; Πάμε να τα δούμε παρακάτω.

Η διατροφή και τα ταξίδια συνδέονται με πολλούς τρόπους. Το να ταξιδεύει κανείς μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική του ρουτίνα και ίσως φαντάζει δύσκολο να διατηρηθεί μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Ταυτόχρονα, το highlight ενός ταξιδιού είναι η δοκιμή μιας καινούργιας κουζίνας και τοπικών προϊόντων. Ας το δούμε λοιπόν αυτό το highlight σαν μια νέα ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέα και γιατί όχι υγιεινά τρόφιμα.

Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους η διατροφή και τα ταξίδια συσχετίζονται:

 

  1. Διαθεσιμότητα υγιεινών τροφών. Το να βρει κάποιος εύκολα υγιεινές επιλογές εξαρτάται από τον προορισμό. Σε κάποιες χώρες τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι δύσκολο να τα προσεγγίσεις ενώ σε άλλες χώρες τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και το Fast Food είναι αρκετά διαδεδομένα. Αυτή η συνθήκη θα κάνει πιο περίπλοκη τη διατήρηση μια υγιεινής διατροφής ενώ είσαι on the go.
  2. Jet lag και πέψη. Το ταξίδι μεταξύ διαφορετικών ζωνών ώρας μπορεί να διαταράξει τους βιολογικούς ρυθμούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και της πέψης. Οι αλλαγές στις ώρες των γευμάτων και του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματος να επεξεργαστεί το φαγητό και να οδηγηθούμε σε προβλήματα πέψης.
  3. Έκθεση σε νέες κουζίνες: Η ευκαιρία να δοκιμάσεις νέες συνταγές και τρόφιμα είναι υπέροχη. Δοκιμάζοντας νέα τοπικά προϊόντα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ανακαλύψεις και να προσθέσεις στη διατροφή σου νέες γεύσεις και συστατικά, που πολύ πιθανόν τα υιοθετήσεις και στην καθημερινότητά σου επιστρέφοντας από το ταξίδι.
  4. Ασφάλεια τροφίμων και υγιεινή. Σε κάποιους προορισμούς, είναι μεγάλο πρόβλημα η ασφάλεια τροφίμων και η υγιεινή. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώνε και πίνουν ώστε να αποφύγουν μια πιθανή τροφική δηλητηρίαση.

Συνοψίζοντας, είναι αρκετά σημαντικό να διατηρήσει κάποιος μια ισορροπημένη διατροφή ενώ ταξιδεύει. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιλέγουν ευσυνείδητα το τι τρώνε, να μένουν ενυδατωμένοι και να προσπαθούνε να βρούνε όσο το δυνατόν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Έτσι μόνο θα σιγουρέψουν ότι θα έχουν ενέργεια και τη διάθεση που χρειάζονται ώστε να απολαύσουν στο έπακρο το ταξίδι τους.

Extra Info: Υγιεινά τρόφιμα είναι αυτά που παρέχουν στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του. Ενώ ταυτόχρονα μπορούν  να μειώσουν το ρίσκο για χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη & καρκίνο.

Διάβασε και άλλα άρθρα εδώ.

© 2023, Dietitians Τravellers. All rights reserved.

Travel Editors at | Website

Γεια σου είμαστε οι Dietitians Travellers (ή αλλιώς η Γεωργία και η Ειρήνη).

H ονομασία μας προήλθε από το γεγονός ότι είμαστε και οι δυο Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι (Dietitians) αλλά και λάτρεις των ταξιδιών (travellers).

H ιστορία μας ξεκίνησε το 2017 όπου μετακομίσαμε στην Ισπανία για να εργαστούμε ερευνητικά σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ το 2018 βρεθήκαμε στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο. Παράλληλα με την δουλειά μας είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε πολλές χώρες και πόλεις, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μια για πάντα.

Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 12 χώρες και πάνω από 50 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική. Το ταξίδι μας δίνει ζωή, μας απελευθερώνει, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διατροφικές συνήθειες.

Η ανυπομονησία για το ταξίδι, η προετοιμασία, οι νέες γεύσεις, η συνάντηση με το άγνωστο, οι εικόνες, η έμπνευση αλλά και οι παντοτινές αναμνήσεις που σου χαρίζουν τα ταξίδια δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο.Η συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες αλλά και ανθρώπους μας ενέπνευσε να γίνουμε οι dietitians travellers!

Το 2022 η Γεωργία μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά ενώ η Ειρήνη έχει τη βάση της στην Αθήνα. Αν και σε διαφορετικές ηπείρους πλέον, αυτό δε μας εμποδίζει στο να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και σημαντικά tips από το κάθε ταξίδι.

Στα άρθρα μας θα βρεις πληροφορίες σχετικά με γευστικές εμπειρίες, μοναδικά φεστιβάλ καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να έχεις και εσύ ένα αξέχαστο ταξίδι. Η επιστήμη της διατροφης και του traveling συναντιέται στο προφίλ μας Dietitians Travellers.

#Wellness #Nutrition #Foodie #Healthylifestyle #Fitness

About

Γεια σου είμαστε οι Dietitians Travellers (ή αλλιώς η Γεωργία και η Ειρήνη). H ονομασία μας προήλθε από το γεγονός ότι είμαστε και οι δυο Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι (Dietitians) αλλά και λάτρεις των ταξιδιών (travellers). H ιστορία μας ξεκίνησε το 2017 όπου μετακομίσαμε στην Ισπανία για να εργαστούμε ερευνητικά σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ το 2018 βρεθήκαμε στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο. Παράλληλα με την δουλειά μας είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε πολλές χώρες και πόλεις, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μια για πάντα. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 12 χώρες και πάνω από 50 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική. Το ταξίδι μας δίνει ζωή, μας απελευθερώνει, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διατροφικές συνήθειες. Η ανυπομονησία για το ταξίδι, η προετοιμασία, οι νέες γεύσεις, η συνάντηση με το άγνωστο, οι εικόνες, η έμπνευση αλλά και οι παντοτινές αναμνήσεις που σου χαρίζουν τα ταξίδια δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο.Η συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες αλλά και ανθρώπους μας ενέπνευσε να γίνουμε οι dietitians travellers! Το 2022 η Γεωργία μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά ενώ η Ειρήνη έχει τη βάση της στην Αθήνα. Αν και σε διαφορετικές ηπείρους πλέον, αυτό δε μας εμποδίζει στο να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και σημαντικά tips από το κάθε ταξίδι. Στα άρθρα μας θα βρεις πληροφορίες σχετικά με γευστικές εμπειρίες, μοναδικά φεστιβάλ καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να έχεις και εσύ ένα αξέχαστο ταξίδι. Η επιστήμη της διατροφης και του traveling συναντιέται στο προφίλ μας Dietitians Travellers. #Wellness #Nutrition #Foodie #Healthylifestyle #Fitness

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.