Fresh Vibes Tips & Thoughts

Solo traveling: Πώς θα ζήσεις την περιπέτεια με χαμηλό budget

Άνδρας που κάθεται σε ένα ξύλινο παγκάκι και κοιτάζει τα βουνά

Καλησπέρα αγαπημένοι φίλοι και φίλες! Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσους δεν έχουν τολμήσει ακόμα να ταξιδέψουν μόνοι και με οικονομικό τρόπο, μέσα από τις δικές μου εμπειρίες. Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο και θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου αν το τολμήσετε!

Εισαγωγή:

Στον σύγχρονο κόσμο, η ιδέα του να ταξιδεύεις μόνος, αποτελεί μια πύλη για ανεξερεύνητες εμπειρίες και προσωπική ανάπτυξη. Το solo traveling δεν είναι απλώς ένα τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά μια πρόκληση που μεταμορφώνει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο. Από τις παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι τα απομονωμένα βουνά, το solo traveling δίνει τη δυνατότητα για απρόβλεπτες συναντήσεις, προσωπική ανάπτυξη και την ευκαιρία να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία! Αρκεί να το τολμήσετε!

Τα οφέλη του solo traveling

Η απόφαση να ταξιδέψεις μόνος, δεν αφορά μόνο τον προϋπολογισμό, αλλά επεκτείνεται και στον πλούτο των εμπειριών και των διδαγμάτων που προσφέρει. Η αυτονομία που προκύπτει από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικού σου ταξιδιωτικού προγράμματος, ενισχύει την ικανότητά σου να λάβεις αποφάσεις και να προσαρμοστείς στις απρόβλεπτες στιγμές. Μπορείς να καθορίσεις τα πάντα όπως εσύ τα θες, όπως τον χρόνο του ταξιδιού, τα μέρη που θα επισκεφθείς, τις ώρες που θα καταναλώσεις σε κάθε τι. Επιπλέον, η μοναξιά δίνει τη δυνατότητα για ενδοσκόπηση, ενώ οι αυθόρμητες γνωριμίες με ντόπιους και άλλους ταξιδιώτες μπορούν να δημιουργήσουν δεσμούς που ξεπερνούν τον χρόνο και τον χώρο! Αρκεί να είστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και γενικότερα ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά την κατανόηση στην διαφορετικότητα των λαών και της κουλτούρας τους.

Άνδρας με σακίδιο περπατά στην άμμο μιας παραλίας και στο βάθος φαίνονται βράχια
@Ashford Marx/pexels

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως το Solo Traveling, είναι μια πύλη προς την ανάπτυξη, την ελευθερία και την αυτό-ανακάλυψη. Σε επόμενο άρθρο αν σας ενδιαφέρει, θα μπορούσαμε να αναλύσουμε περισσότερο τα οφέλη του solo traveling αλλά και τα οφέλη του να εργάζεσαι ταξιδεύοντας.

 Σχεδιασμός του χαμηλού budget.

Ορισμός ρεαλιστικού χαμηλού budget.

Έχοντας αποφασίσει τον προορισμό που θέλετε να επισκεφθείτε, προσπαθήστε να κάνετε μία εκτίμηση των εξόδων σας, ανάλογα με τα ημερήσια έξοδα για το κατάλυμα, το φαγητό, τις μεταφορές σας αλλά και τις τυχόν δραστηριότητες.

Σημαντικό: Να έχετε ένα application να σας βοηθάει στο συνάλλαγμα αν η χώρα που θα επισκεφθείτε δεν συναλλάσσεται με ευρώ. Η πιο γνωστή θεωρώ είναι η xe και θα την βρείτε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία έρευνα εκ των προτέρων για τα έξοδα που θα κάνετε, ώστε να αποφύγετε να ξεφύγετε από τον προϋπολισμό σας.

Επιλογή προσιτών προορισμών:

Ο βασικότερος παράγοντας που επιλέγουμε ένα οικονομικό προορισμό ξεκινάει από την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων φυσικά! Όσον αφορά λοιπόν τα αεροπορικά εισιτήρια, οι τιμές τους κυμαίνονται σύμφωνα με την σεζόν και το μέρος που θα επιλέξετε.

Αν για παράδειγμα αποφασίσετε να πάτε στο Άμστερνταμ, οι πιο ακριβές εποχές είναι φθινόπωρο λόγω φοιτητών και άνοιξη, λόγω της εποχής με τις τουλίπες και την γιορτή του Βασιλιά! Αντιθέτως, η πιο οικονομική εποχή, είναι Ιανουάριος και Φεβρουάριος. Αυτοί οι δύο μήνες, θα έλεγα πως για όλη την Ευρώπη σχεδόν, είναι η πιο νεκρή εποχή γι’αυτό και συνήθως θα βρείτε και τα πιο οικονομικά εισιτήρια! Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες αναζήτησης αεροπορικών είναι η Skyscanner, Kayak ,Google Flights και Momondo.

Κοπέλα που περπατάει πάνω σε ξύλινο διάδρομο μέσα στη φύση
@keenanConstance/pexels

Αυτές οι πλατφόρμες συγκρίνουν τιμές από διάφορους αερομεταφορείς και ιστοσελίδες κρατήσεων, οπότε και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την οικονομικότερη λύση για τον προορισμό που θέλετε!

Συμβουλές για καταλύματα 

Ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια:

Όσων αφορά τα καταλύματα, όλοι φαντάζομαι γνωρίζουμε τις πιο γνωστές πλατφόρμες αναζήτησης όπως η Booking, Airbnb ,και η  trivago .
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως για μένα είναι πολύ σημαντικό το μέρος που θα επιλέξετε το κατάλυμα. Για παράδειγμα, αν η πόλη που θα επισκεφθείτε έχει μεγάλες αποστάσεις, θα πρότεινα να κοιτάξετε στον χάρτη της κάθε πλατφόρμας και να βάλετε ως βάση το κοντινότερο σημείο στο κέντρο με μία οικονομική λύση φυσικά, διότι θα σας φάνε οι αποστάσεις, οπότε τουλάχιστον στο δεύτερο μισό της ημέρας, αν θελήσετε να κάνετε μία βόλτα, να είστε κοντά με τα πόδια!

Επίσης, κάποιες Ευρωπαϊκές πόλεις στο κέντρο, δεν έχουν ασανσέρ λόγω παλαιότητας κτιρίων, οπότε να το έχετε κι αυτό στα υπόψιν σας! Τέλος, όσον αφορά τις παροχές των ξενοδοχείων, αν θέλετε να ταξιδέψετε με μικρότερες αποσκευές, θα πρότεινα να τσεκάρετε να υπάρχει πιστολάκι (ειδικά για μας τις γυναίκες)!

Άνδρας που κάθεται έξω από μια μπλε σκηνή, το τοπίο μοιάζει με βράχο
@basilelias/pexels

Couchsurfing και σπίτια φιλοξενίας

Αυτή είναι μία πλατφόρμα που ίσως κάποιοι να γνωρίζετε και κάποιοι όχι!
Το Couchsurfing λοιπόν, είναι μία πλατφόρμα στην οποία μπορείς να βρεις αν υπάρχει δυνατότητα να σε φιλοξενήσει κάποιος ντόπιος στο σπίτι του. Καλά διαβάσατε! Είναι μία τολμηρή μεν επιλογή αλλά και η οικονομικότερη! Αυτό συνηθίζεται πολύ στην Ευρώπη, αλλά θεωρώ ότι στην Ελληνική κουλτούρα δεν έχει και τόσο μεγάλη απήχηση.. Το δεύτερο θετικό αυτή της επιλογής, είναι ότι συναναστρεφόμενοι με έναν ντόπιο, θα μάθετε περισσότερα για το μέρος που επισκέπτεστε καθώς και σημεία ενδιαφέροντος πιο local! Σχετικά με την ασφάλεια αυτής της πλατφόρμας, είναι αρκετά ασφαλή καθώς δεν συμφέρει κάποιον να πάρει κακή κριτική για το σπίτι του.

Επίσης, να σας ενημερώσω, πως μπορείτε κι εσείς να βάλετε το σπίτι σας και πόσα άτομα θα μπορούσατε να φιλοξενήσετε για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί το μέρος που μένετε!
Τέλος, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα διοργανώνονται και διάφορες συναντήσεις για καφέ ή ποτό ή ακόμα και δραστηριότητες. Οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται να κοινωνικοποιηθεί περαιτέρω, μπορέι να βρει επιλογές!

Μετακινήσεις με Χαμηλό Κόστος

 Συμβουλές για Δημόσιες Μεταφορές:

Άλλο ένα από τα βασικά καθημερινά σας έξοδα είναι οι μεταφορές σας! Υπάρχουν λοιπόν πολλές πόλεις ανά τον κόσμο οι οποίες έχουν πολύ καλό σύστημα μέσων μεταφοράς όπως τραμ, τρένα και μετρό, τα οποία μπορούν να σας εξυπηρετήσουν στο να προγραμματίσετε τις επισκέψεις σας τριγύρω με πιο οικονομική λύση!
Επίσης, κάποιες πόλεις παρέχουν και δική τους πλατφόρμα η οποία σου δείχνει όλο το τοπικό σύστημα πλοήγησης ώστε να ξέρεις ποια γραμμή να πάρεις και από που! Μην βαρεθείτε να το ψάξετε, θα σας βοηθήσει πολύ ώστε να μην χάσετε χρόνο εκεί!

Κίτρινο τραμ και στο βάθος κτίρια
@Carlos Pernalete Tua /pexels

Περπάτημα και Ποδηλασία:

Άλλος ένας οικονομικός τρόπος μεταφοράς, είναι είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια! Αν βρεθείτε σε πόλη όπως το Άμστερνταμ, το ποδήλατο θα σας εξυπηρετήσει πολύ στο να χαθείτε στα στενά της πόλης χωρίς ιδιαίτερη κίνηση και με αρκετά πιο γρήγορη ταχύτητα απ΄ότι με τα πόδια! Από την άλλη, το περπάτημα επίσης σου δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσεις κάθε γωνιά της πόλης και να σταματήσεις όπου και για όσο θέλεις. Ακόμη, είναι καλό για μια μικρή άθληση ή ακόμα και για χώνεψη αν σκοπεύεις να φας πολύ στις διακοπές σου!

Ποδηλάτης με παρκαρισμένο ποδήλατο σε παραλία
@danielfrank /pexels

Γευστική ευχαρίστηση χωρίς πολλά έξοδα

Street food ”περιπέτειες”

Μην διστάσετε να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα σε street food καθώς μπορεί να μείνετε έκπληκτοι με τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε και φυσικά σε μια πολύ οικονομική επιλογή! Για παράδειγμα στην Κρακοβία δοκίμασα ένα πολύ ωραίο σάντουιτς που λεγόταν zapienkaki και είχε βάση τυρί και μανιτάρια κι εσύ διάλεγες τα υπόλοιπα υλικά! Στην Ισπανία μπορείς να δοκιμάσεις νόστιμα tacos με διάφορα υλικά. Άλλη μία ωραία έρευνα λοιπόν που θα σας βοηθήσει να δοκιμάσετε τοπικό φαγητό σε χαμηλές τιμές!

 Τοπικές Αγορές και Καταστήματα Παντοπωλείου:

Αν έχετε νοικιάσει σπίτι και θέλετε να μαγειρέψετε ή να τρώτε πρωινό σπίτι, ή ακόμα και να έχετε μαζί σας μία επιλογή στην τσάντα σας, μπορείτε επίσης να ψάξετε τις τοπικές αγορές για φρέσκα και οικονομικά φρούτα και διάφορα σνακ, τα οποία να σας κρατάνε κατά την διάρκεια της ημέρας αν έχετε σκοπό σαν κι εμένα να κλείνετε 12ωρα περπατήματα!

 Δραστηριότητες που Εξοικονομούν Χρήματα

 Δωρεάν και Φθηνά Αξιοθέατα:

Υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις σε όλον τον κόσμο που προσφέρουν φθηνά ή ακόμη και δωρεάν αξιοθέατα. Ανάλογα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει, θα σας παραθέσω μερικές πόλεις που μπορεί να σας προσφέρουν οικονομικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα:

Βουδαπέστη, Ουγγαρία:

Δωρεάν αξιοθέατα όπως το Κάστρο της Βούδας, το Κοινοβούλιο και ο Διάκος της Αλυσίδας.

Πράγα, Τσεχία:

Η παλιά πόλη της Πράγας με την Καρόλου Ποντάντ, το Κάστρο της Πράγας και την Πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Βερολίνο, Γερμανία:

Δωρεάν επίσκεψη στη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης και το Πάρκο Tiergarten.

Στοκχόλμη, Σουηδία:

Δωρεάν πρόσβαση στο Παλάτσο του Στοκχόλμης, το Κοινοβούλιο και το Μουσείο του Βασιλιά.

Βαρσοβία, Πολωνία:

Δωρεάν είσοδος στο Παλάτσο του Πολωνού Βασιλιά, το Κοινοβούλιο και το Κάστρο της Βαρσοβίας.

Μεξικό Σίτι, Μεξικό:

Δωρεάν είσοδος στην Πλατεία της Συνταγματικής, την Καθεδρική του Μεξικό, και το Εθνικό Παλάτσο.

Μαρακές, Μαρόκο:

Δωρεάν περιήγηση στη Στοά Τζεμάα el-Fna, ο Κήπος της Ματζορέλ, και το Μουσείο της Μαρακές.

Καταγράψτε προορισμούς με σημαντικά δωρεάν ή φθηνά αξιοθέατα.
Εναλλακτικά όπως σας ανέφερα και πιο πάνω, μπορείτε να βρείτε κάρτες με χαμηλό κόστος για είσοδο σε μουσεία ή και πακέτα με ξεναγό σε διάφορα μέρη ενδιαφέροντος.

Σημαντική σημείωση: Φροντίστε τα περισσότερα να τα έχετε αγοράσει online, διότι κάποιες πόλεις δεν δέχονται μετρητά κι επίσης κινδυνεύετε να μην βρείτε διαθεσιμότητα τελευταία στιγμή!

 Κάρτες για τα κρατικά μέσα μεταφοράς.

Κάποιες πόλεις, παρέχουν και πακέτα (π.χ. κάρτα 3 ημερών για απεριόριστες μεταφορές) οπότε αν την έχεις προπληρώσει, έχεις εξασφαλίσει άλλο ένα βασικό έξοδο!
Μία γνωστή πλατφόρμα την οποία χρησιμοποίησα κι εγώ γι’αυτό είναι το GetYourGuide η οποία πέρα από δραστηριότητες που μπορείς να προκρατήσεις, έχει και αυτές τις κάρτες μεταφορών!
Εγώ ας πούμε είχα αγοράσει μία κάρτα αξίας 50 ευρώ για την Κρακοβία η οποία μου εξασφάλιζε για 3 μέρες απεριόριστες μεταφορές με τα μέσα καθώς και δωρεάν είσοδο σε πάνω από 30 μουσεία!!!

Κοπέλα που βγάζει το χέρι της σε δρόμο για να σταματήσει ένα λεωφορείο
@Quang Nguyen Vinh/pexels

Συμβουλές για Δεδομένα και Wi-Fi

Αυτό το κομμάτι είναι πολύ βασικό αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και σε χώρες που δεν έχουν δωρεάν roaming εντός Ευρώπης! Αρχικά, θα τσεκάρετε μέσα από το πρόγραμμα του παρόχου σας, αν το μέρος που θα επισκεφθείτε σας καλύπτει δωρεάν, αλλιώς υπάρχουν διάφορα πακέτα τουριστικά τα οποία μπορείτε να αγοράσετε είτε από το εκάστοτε αεροδρόμιο είτε από το κέντρο της πόλης σε επιλεγμένα καταστήματα και να έχετε δεδομένα στο κινητό σας χωρίς να χρεώνεστε καθημερινά 8,7, ή και 13 ευρώ την ημέρα!

Αν δε θέλετε να αγοράσετε δεδομένα, μπορείτε να βρείτε σε ποια σημεία της περιοχής παρέχετε wifi και να ασχολείστε μόνο εκείνες τις ώρες!
Σημαντική σημείωση: Προς αποφυγήν χρεώσεων, τα δεδομένα του κινητού σας να τα κλείνετε με το που μπείτε στο αεροπλάνο!

Συμπέρασμα:

Αν σας ενδιαφέρει η άνεση και η χαλάρωση, το solo traveling με χαμηλό budget δεν είναι για σας!
Αν όμως είσαστε δραστήριοι, σας αρέσει να εξερευνείτε ένα μέρος, να γνωρίζετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να γίνεστε ένα με την τοπική κοινωνία και να εξελίσσεστε πνευματικά και ψυχικά, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος!
Εύχομαι κι ελπίζω να σας έδωσα κάποιες σημαντικές πληροφορίες μέσα από τις δικές μου γνώσεις και εμπειρίες και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις!
Όσοι έχετε περισσότερη εμπειρία, πείτε μου κι άλλες πληροφορίες που μπορεί να μην έχω ανακαλύψει ακόμα, μ’αρέσει να μαθαίνω!
Όσοι δεν έχετε τολμήσει ακόμα το solo traveling με budget και το κάνετε, θα χαρώ πολύ να μάθω την εμπειρία σας και κατά πόσο σας βοήθησα!
Καλά ταξίδια με ασφάλεια και δίψα για νέες περιπέτειες!

Διάβασε περισσότερα εδώ.

© 2024, Zoi Kampouri. All rights reserved.

Travel Editor at 65 | Website

Γεια σου είμαι η Ζωή και ζω στην Αθήνα! Είμαι μία solo traveler και είμαι μέλος του Travel Vibe από το 2023!

Σε άρθρα μου έχω γράψει μέχρι σήμερα για 2 ταξίδια μου εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα αυτό στην Τανζανία και αυτό στην Κρακοβία. Επίσης έχω γράψει για μία 48ωρη εξόρμηση στα χωριά Τζουμέρκα! Σίγουρα θα δεις αρκετό υλικό από μένα μελλοντικά γι’αυτό μείνε συντονισμένος/η αν σου αρέσουν αυτά που γράφω!

Διατηρώ και δικό μου blog το οποίο θα διαμορφωθεί σύντομα! Stay tuned!

Έχω ταξιδέψει σε 25 χώρες και σε λίγες μέρες αναχωρώ για τη 26η!!!

Πιο αναλυτικά έχω επισκεφθεί μέχρι σήμερα:

ΕΥΡΩΠΗ 16 ΧΩΡΕΣ

(ΒΕΛΓΙΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΣΕΧΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ)

ΑΣΙΑ 4 ΧΩΡΕΣ

(ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ (ΜΠΑΛΙ), ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ (ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ))

ΑΦΡΙΚΗ 1 ΧΩΡΑ

(ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ η οποία είναι ημιαυτόνομη χώρα της Τανζανίας)

ΑΜΕΡΙΚΗ 3 ΧΩΡΕΣ

(ΗΠΑ (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ), ΚΟΥΒΑ, ΠΕΡΟΥ)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια μου ήταν το σαφάρι στην Τανζανία. Εκεί, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα άγρια ζώα της αφρικανικής σαβάνας, κάτι που μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου!

Εργάζομαι ως γραμματέας στον Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών, αλλά το όνειρό μου είναι να μπορέσω να εργάζομαι εξ αποστάσεως για να ταξιδεύω περισσότερο!

Τα ταξίδια μου με έχουν κάνει έναν πιο ανοιχτόμυαλο και περιπετειώδη άνθρωπο, και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσω να μας ταξιδεύω με τα άρθρα μου στο Travel Vibe!

Στον ελεύθερο μου χρόνο αγαπώ να γυμνάζομαι, να εξερευνώ μέρη της Αθήνας, να βγαίνω με τους φίλους μου για διασκέδαση (φαγητό, ποτό κλπ.), να πηγαίνω road trips και τώρα τελευταία προστέθηκε στα ενδιαφέροντα μου ένα καινούργιο χόμπι, η πεζοπορία! Το βρίσκω αρκετά αναζωογονητικό, δημιουργεί ευεξία, βοηθάει στην ψυχοσύνθεση, γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους και συνδυάζει γυμναστική με διασκέδαση!

Γεια σου είμαι η Ζωή και ζω στην Αθήνα! Είμαι μία solo traveler και είμαι μέλος του Travel Vibe από το 2023! Σε άρθρα μου έχω γράψει μέχρι σήμερα για 2 ταξίδια μου εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα αυτό στην Τανζανία και αυτό στην Κρακοβία. Επίσης έχω γράψει για μία 48ωρη εξόρμηση στα χωριά Τζουμέρκα! Σίγουρα θα δεις αρκετό υλικό από μένα μελλοντικά γι’αυτό μείνε συντονισμένος/η αν σου αρέσουν αυτά που γράφω! Διατηρώ και δικό μου blog το οποίο θα διαμορφωθεί σύντομα! Stay tuned! Έχω ταξιδέψει σε 25 χώρες και σε λίγες μέρες αναχωρώ για τη 26η!!! Πιο αναλυτικά έχω επισκεφθεί μέχρι σήμερα: ΕΥΡΩΠΗ 16 ΧΩΡΕΣ (ΒΕΛΓΙΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΣΕΧΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ) ΑΣΙΑ 4 ΧΩΡΕΣ (ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ (ΜΠΑΛΙ), ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ (ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ)) ΑΦΡΙΚΗ 1 ΧΩΡΑ (ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ η οποία είναι ημιαυτόνομη χώρα της Τανζανίας) ΑΜΕΡΙΚΗ 3 ΧΩΡΕΣ (ΗΠΑ (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ), ΚΟΥΒΑ, ΠΕΡΟΥ) Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια μου ήταν το σαφάρι στην Τανζανία. Εκεί, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα άγρια ζώα της αφρικανικής σαβάνας, κάτι που μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου! Εργάζομαι ως γραμματέας στον Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών, αλλά το όνειρό μου είναι να μπορέσω να εργάζομαι εξ αποστάσεως για να ταξιδεύω περισσότερο! Τα ταξίδια μου με έχουν κάνει έναν πιο ανοιχτόμυαλο και περιπετειώδη άνθρωπο, και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσω να μας ταξιδεύω με τα άρθρα μου στο Travel Vibe! Στον ελεύθερο μου χρόνο αγαπώ να γυμνάζομαι, να εξερευνώ μέρη της Αθήνας, να βγαίνω με τους φίλους μου για διασκέδαση (φαγητό, ποτό κλπ.), να πηγαίνω road trips και τώρα τελευταία προστέθηκε στα ενδιαφέροντα μου ένα καινούργιο χόμπι, η πεζοπορία! Το βρίσκω αρκετά αναζωογονητικό, δημιουργεί ευεξία, βοηθάει στην ψυχοσύνθεση, γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους και συνδυάζει γυμναστική με διασκέδαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.