Europe Stories Trip Ideas Ελβετία

Tamina Therme: Μία μέρα στα ιαματικά λουτρά της Ελβετίας

Δεν ξέρω σε πόσους από εσάς αρέσει ο ιαματικός τουρισμός αλλά αυτό που θα σας διηγηθώ αξίζει πραγματικά να το ζήσετε! Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το Bad Ragaz. Tο Bad Ragaz λοιπόν είναι ένας δήμος που ανήκει στο καντόνι του St.Gallen στην Ελβετία και έχει απόσταση οδικώς μόλις δεκαπέντε λεπτά από το Πριγκιπάτο Liechtenstein. Είναι μια καταπράσινη έκταση με πολλά βουνά, λίμνες και ποτάμια.

Ένας από αυτούς τους ποταμούς ονομάζεται Τamina και ξεκινάει από τις πηγές του βουνού Piz Sardona. Έχει μήκος δεκαοκτώ χιλιόμετρα και τελικά ενώνεται με τον Ρήνο. Φαντάσου τώρα τα ποτάμια και τις πηγές να αναβλύζουν από τις χιονισμένες ελβετικές αλπικές κορφές, με άφθονο κρυστάλλινο νερό γεμάτο από όλα τα ευεργετικά για τον άνθρωπο ιχνοστοιχεία και μέταλλα που φέρνει από το κέντρο της η Γη. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει για να εκμεταλλευτούν αυτόν τον φυσικό πλούτο πέρα από τη δημιουργία εγκαταστάσεων για ιαματικά λουτρά ή μάλλον θα το περιέγραφε κάποιος καλύτερα σαν ένα μικρό χωριό με υπερπολυτελείς, καινούριες εγκαταστάσεις πολύ υψηλής αισθητικής.

@taminatherme /Instagram

Το όνομα του χωριού spa είναι Τamina Τherme και είναι μια έκταση από 8,600 τετραγωνικά μέτρα, γεμάτη από πισίνες (εσωτερικές και εξωτερικές), διαφορετικά ήδη σάουνας, χαμάμ και πολλά άλλα είδη λουτρών εμπνευσμένα από διάφορες κουλτούρες. Πηγαίνοντας εκεί υπάρχουν διακριτικά τοποθετημένες οθόνες που δείχνουν αναλυτικά τις ώρες, το είδος αλλά και σε ποια σάουνα θα γίνουν τα τελετουργικά που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι συγκεκριμένες σάουνες είναι πολύ μεγάλες, παραδοσιακά επενδυμένες με ξύλο, με ήπιο φωτισμό και μουσική που αλλάζουν αναλόγως, για να πλαισιώσουν το θέμα που θα ακολουθηθεί. Κάποιες φορές μπορεί να έχει μουσικό θεραπευτικό χαρακτήρα, όπου ο θεραπευτής που το εκτελεί παράγει ποικίλους ήχους με μεταλλικά αντικείμενα και κρυστάλλινα σκεύη γεμισμένα με νερό. Άλλες φορές μοιράζουν τοπικά βότανα που φύονται στην περιοχή και άλλα προϊόντα όπως για παράδειγμα θυμάρι, λεβάντα και μέλι για να κάνεις απολέπιση μέσα στη σάουνα στο πρόσωπο και το σώμα σου.

@taminatherme /Instagram

Σε όλα τα τελετουργικά ο θεραπευτής, ανεξαρτήτου θέματος παίρνει μπάλες από θρυμματισμένο πάγο που τις έχει εμποτίσει με τα αιθέρια έλαια και τις τοποθετεί στη μεγάλη εστία με τις καυτές πέτρες που υπάρχει στο κέντρο του χώρου. Έπειτα ξεκινάει έναν χορό με μία πετσέτα που την περνάει πάνω από τον ατμό που δημιουργείται και τον στέλνει ρυθμικά μπροστά από τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα για να διαχύσει το άρωμα και τις ιδιότητες του.

Μετά από κάθε τελετουργικό υπάρχει ένας ζεστός χώρος χαλάρωσης με πολύ αναπαυτικά κρεβάτια όπου μπορείς να ισορροπήσεις τις λειτουργίες του σώματός σου πριν συνεχίσεις στο επόμενο. Μέσα σε όλη τη διαδικασία είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσεις να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας αρκετό νερό από τις κρήνες που βρίσκονται στον χώρο και έρχονται απευθείας από την πηγή. Το νερό έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία που συνάδει με την αντίστοιχη του εσωτερικού περιβάλλοντος του σώματός σου. Η συμμετοχή στα τελετουργικά είναι για τους ανθρώπους που αγαπούν τον γυμνισμό ενώ υπάρχει και ένα μικρότερο μέρος των εγκαταστάσεων για εκείνους που δεν αποχωρίζονται εύκολα το μαγιό τους.

@taminatherme /Instagram

Το Tamina Therme στεγάζεται στο Grand Resort Bad Ragaz, μια πολύ μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων που έχει το όνομα της ομώνυμης πόλης στην οποία βρίσκεται. Μέσα σε αυτόν το χώρο σε περίπτωση που αγαπάς τη γαστρονομία, θα βρεις εφτά εστιατόρια (εκ των οποίων τα τρία βραβευμένα με τουλάχιστον ένα αστέρι Michelin!) μαγαζιά με κοσμήματα και ρούχα, ένα spa που ανήκει στο ξενοδοχείο όπως επίσης και ένα
καζίνο. Αν βρεθείς στην περιοχή μην το αγνοήσεις. Είναι μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Η τιμή για την είσοδο στο Tamina Therme είναι 55 ευρώ για όλη την ημέρα και 37 ευρώ για 2 ώρες. Σε περίπτωση που κάποιος διαμένει στο ξενοδοχείο η είσοδος είναι δωρεάν.

@taminatherme /Instagram

Διάβασε περισσότερα άρθρα εδώ.

© 2023, Yota Arabatzi. All rights reserved.

Travel Editor at 60

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.