Radar

Tuk Tuk, Το εθνικό όχημα της Ταϊλάνδης, στην Αθήνα

Το εθνικό όχημα της Ταϊλάνδης μεταμορφώθηκε, έγινε οικολογικό και 100% ηλεκτρικό και επαναλανσαρίστηκε από την Ολλανδία. Με εξαιρετική επιτυχία, προωθήθηκε σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία, το Μαυροβούνιο, το Βέλγιο και πολλές άλλες.

Η νέα, εξελιγμένη μορφή και τεχνολογία του E-Tuk (η ονομασία Tuk Tuk αντικαταστάθηκε από το οικολογικό e και το μισό Tuk) σε συνεργασία με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων, οδήγησε στην διθυραμβική είσοδο του αυτοκινήτου στην ευρύτερη αγορά.

Στην παρούσα φάση, σε μεγάλες πρωτεύουσες ανά τον πλανήτη, το E-Tuk χρησιμοποιείται ως εργαλείο τουρισμού, promotion, μεταφορών και γενικά μιας ευρύτερης έννοιας επαναπροσδιορισμού του συμβατικού αυτοκινήτου με κάτι πιο καθαρό, ηλεκτρικό και τεχνολογικά άρτιο.

Η εταιρεία Tuk Tuk Hellas είναι νεοσύστατη και μετρά μόλις δύο μήνες στην ελληνική αγορά. Αποτελείται από ανθρώπους νέους, με μεράκι για τη δουλειά και με φρέσκιες ιδέες για το κομμάτι ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα. Άλλωστε η πράσινη επιχειρηματικότητα έχει προωθηθεί σαν έννοια και στη χώρα μας, άρα ήρθε ο καιρός να γίνει και πράξη.

Λίγα λόγια για τα οχήματα λοιπόν. Οι τύποι των οχημάτων είναι δύο, το LIMO GT και το VENDO GT. Το πρώτο είναι επιβατηγό με θέσεις για 5 άτομα συν του οδηγού και το δεύτερο είναι το φορτηγό, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε concept τύπου mini bar, beer bar, coffee truck, bakery truck και πολλά άλλα.

Οι τομείς στους οποίους είναι αξιοποιήσιμα τα οχήματα αυτά είναι αμέτρητοι, γι’αυτό και θα αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν για το προϊόν αυτό παρακάτω.

Γιώργος Παλαμάρης, CEO

– Κ. Παλαμάρη, πώς γεννήθηκε η ιδέα για την Tuk Tuk Hellas;
Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού μου ταξίδιού στην Λισαβόνα, όπου είδα για πρώτη φορά αυτά τα όμορφα οχήματα. Εκεί λοιπόν πρωτοσκεφτηκα να τα φέρω σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήρθα σε επικοινωνία με το εργοστάσιο Tuk Tuk Factory στην Ολλανδία, όπου με ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε εισαγωγέας σε Ελλάδα και Κύπρο. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι επαφές και τα πρώτα ηλεκτρικά Tuk Tuk ήρθαν να ηλεκτρίσουν τους ελληνικούς και κυπριακούς δρόμους. Μέσα σε λίγες μέρες οραματίστηκα τις δύο χώρες γεμάτες απο e-tuk!

Μαριάννα Παρασκευά, Marketing Manager-Concept Manager

– Κα Παρασκευά, σε επίπεδο promotion και new trending, πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα οχήματα αυτά;
Η ιδέα της εποχής μας είναι η ανανέωση των αντικέ προϊόντων με μια πνοή σύγχρονη και άκρως τεχνολογική. Η αναβίωση των 60s με τη ματιά του τώρα είναι ότι πιο hot σαν τάση. Το όχημά μας αυτό συμβαδίζει πλήρως με αυτή τη φιλοσοφία. Τώρα άλλο ένα trend της εποχής είναι η διαμόρφωση οχημάτων για promotional σκοπούς, πχ food trucks, mini bars κ.ά. Το VENDO GT μπορεί να κατασκευαστεί και να διαμορφωθεί όπως το έχει ονειρευτεί ο κάθε πελάτης.

Ιωάννης Σφηνιάς, Sales Manager Tuk Tuk Hellas

– Κε Σφηνιά, μια τόσο εξειδικευμένη πώληση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, πόσο εύκολη μπορεί να γίνει και πώς;
Η πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων eTuks μπορεί να γίνει πιο γρήγορη και πιο απλή με την προϋπόθεση να υπάρχουν οι εξής συνιστώσες, 1) άριστη γνώση του προϊόντος, 2) άμεση αναγνώριση και κάλυψη των αναγκών / επιθυμιών του πελάτη. Έτσι και αλλιώς, τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος μετατρέπονται σε οφέλη πρακτικά και, κυρίως, οικονομικά για τον επενδυτή / αγοραστή.

Δήμητρα Καραθανάση, Tuk Tuk Hellas Tour manager

– Kα Καραθανάση, τι είναι το Tuk Tuk Tour;
Το Tuk Tuk Tour είναι το νέο trend της πόλης. Αποτελεί τον πιο πρωτοποριακό, διασκεδαστικό και 100% οικολογικό τρόπο για να περιηγηθείς στην πόλη. Οι επιβάτες μπορούν τώρα να ξεναγηθούν σε σημεία της πόλης που κανένα άλλο μέσο δε μπορεί να προσεγγίσει, απολαμβάνοντας 360 μοίρες θέα.

Διαβάστε όλη την Συνέντευξη στο TravelDailynews.gr


Tuk Tuk Hellas
Χειμάρρας 6,
151 25 Μαρούσι
Αθήνα, Ελλάδα
Tηλ: +30 21 3041 6484
Email: info@tuktukhellas.com
Website: www.tuktukhellas.com

Πηγή: Traveldailynews.gr

© 2019, admin. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *