Greece All Over Me

Κεα: ένα κυκλαδονήσι διαφορετικό από τα άλλα

Κεα: ένα κυκλαδονήσι διαφορετικό από τα άλλα

Ένα νησί, πολλά ονόματα. Κέα είναι το αρχαίο όνομα από τον  ήρωα Κέω, επικεφαλής των Λοκρών εποίκων από τη Ναύπακτο οι οποίοι κατέβαλαν το νησί κατά την αρχαιότητα. Οι Φράγκοι το 1200 την ονόμασαν Ζέα οπού προήλθε και το σημερινό Τζιά. Η παλαιότερη όμως ονομασία του νησιού ήταν Υδρούσα!

Αν το έχεις επιστεφτεί θα συμφωνήσεις ότι δε μοιάζει με τα άλλα, αν όχι θα αναρωτηθείς γιατί.

Πριν γράψω τι το κάνει διαφορετικό, θα σου πω πως εμένα μου πήρε μερικά χρόνια να την βάλω στην καρδιά μου. Γιατί; Επειδή ακριβώς δε μοιάζει με τις υπόλοιπες, λατρεμένες μου Κυκλάδες.

Δέσαμε Τζιά!

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο λιμάνι είναι η διαφορετική αρχιτεκτονική. Θα παρατηρήσεις ότι τα κτίσματα είναι πολύχρωμα με μονόρικτες σκεπές, ενώ σε πολλά σπίτια η πέτρα κυριαρχεί στους εξωτερικούς τοίχους. Σίγουρα διαφορετικό σκηνικό από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια.

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση από την αρχή είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί οικισμοί και χωριά. Στην αρχαιότητα υπήρχαν 4 πόλεις-κράτη, η Ιουλίδα (Χώρα), η Κορησία (λιμάνι), οι Ποίησσες και η Καρθαία. Σήμερα υπάρχει η Χώρα, το λιμάνι, το Βουρκάρι και ο νεότερος οικισμός ο Κούνδουρος. Διάσπαρτα στο νησί όμως θα συναντήσεις πολλά σπίτια, που πήραν τη θέση της αγροτικής κατοικίας (καθηκιά). Η Τζιά είναι κατεξοχήν αγροτικό νησί και ακόμα, όχι πολύ τουριστικό.

η πλατεία της Χώρας με το Ιστορικό Δημαρχείο

Κάτι άλλο που έμαθα από τους παλιούς Τζιώτες είναι ότι τα σπίτια στη Χώρα ήταν το δεύτερο σπιτικό των κατοίκων, το επίσημο, το σπίτι που έμεναν τα σαββατοκύριακα. Εκεί είχαν τα καλά τους ρούχα για την εκκλησία, τα καλά σερβίτσια και έκαναν τις κοινωνικές τους επαφές. Το πρώτο τους ήταν κάπου στην Πέρα, Μέσα ή Κάτω Μεριά, εκεί που ήταν και τα ζώα τους, τα μαντριά τους, τα μποστάνια τους δηλαδή η καθημερινή τους ζωή! Με τα χρόνια οι αγροτικές τους κατοικίες μεγάλωσαν και έγιναν τα κυρίως σπίτια τους, ενώ τα άλλα στη χώρα παραμελήθηκαν, νοικιάστηκαν ή  πουλήθηκαν

 

η βασιλική οξυά

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τη Τζιά τόσο διαφορετική είναι η φύση της. Στο εσωτερικό του νησιού θα συναντήσεις δάση βασιλικής δρυός, ναι, ναι καλά διάβασες, δάσος με βελανιδιές!! Οι Κυκλάδες μας έχουν συνηθίσει στο ξερό και άγονο τοπίο και όχι σε δάση. Παλαιότερα η οικονομία του νησιού βασίζονταν στην παραγωγή των βελανιδιών αφού χρησίμευαν στην επεξεργασία των δερμάτων.

Πάμε όμως να σας γνωρίσω το νησί που έχει γίνει και δικό μου τα τελευταία δέκα χρόνια.

χειμώνα και καλοκαίρι η Μαρία επιλέγει νησί

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κέα κατέκτησε φέτος για πρώτη φορά τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες Κούνδουρος, Οτζιάς, Γιαλισκάρι και Ποίσσες. Η Τζια είναι προικισμένη με υπέροχα νερά! Εδώ οι επιλογές είναι τόσες πολλές που σίγουρα δε θα προλάβεις να τις δεις όλες από την πρώτη φορά. Όπου όμως και αν κολυμπήσεις θα το απολαύσεις! Τώρα για το  που θα πας θα σε καθοδηγήσει ο καιρός και ο κυκλαδίτικος αέρας.

παραλία Φρέας, πολύ κοντά στον Κούνδουρο

Στα μελτέμια, δηλαδή στο βοριά, θα σου πρότεινα να κατέβεις προς Κούνδουρο, περίπου 16χλμ από τη Χώρα. Υπάρχουν αρκετές παραλίες στη σειρά να διαλέξεις, είτε σου αρέσουν οι οργανωμένες είτε οι πιο ήσυχες όπως εμένα, θα βρεις σίγουρα μία να απολαύσεις μπάνιο.

Όταν φυσάει πάλι νοτιάς, οι υπέροχες, ανατολικές παραλίες είναι απόλαυση. Σπαθί, (με beach bar) Ορκός, Συκαμιά, Καλιδονύχι, Ψαθί, είναι μερικές από αυτές. Σημείωσε ότι εκτός από τον Ορκό οι υπόλοιπες έχουν 4-5χλμ χωματόδρομο, όχι καλό. Ίσως το συμβατικό αυτοκίνητο να ταλαιπωρηθεί ή και να μην καταφέρει να κατέβει. (Οι δρόμοι κάθε χρόνο αλλάζουν ανάλογα πόσο τις έχει αλλάξει η βροχή του χειμώνα)

Μια safe επιλογή στο νοτιά είναι η family friendly παραλία του Οτζιά. Η δεξιά πλευρά έχει ρηχά νερά και είναι γεμάτη οικογένειες. Αν όμως θέλεις ησυχία πήγαινε αριστερά, έχει μια πλάκα μπροστά-μπροστά αλλά μόλις την περάσεις είναι σούπερ η θάλασσα.

Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού είναι τα Ξύλα! Θα βρεις ξαπλώστρες και αρκετό κόσμο. Ο δρόμος με χώμα αλλά βατός για το αυτοκίνητο.

παραλία Ξύλα

Αν είσαι φαν των beach bar μπορείς να κάνεις μπάνιο και στο κοντινό Γυαλισκάρι, έχει υπέροχα νερά! Εγώ την επιλέγω μόνο εκτός εποχής γιατί είναι αρκετά στενή και οργανωμένη, άρα μαζεύει πολύ κόσμο. Μια παγωμένη μπύρα όμως το απόγευμα στο beach bar “Eora” είναι πάντα μια καλή ιδέα!

 

παραλία Γυαλισκάρι

Τέλος τη μεγάλη παραλία στις Ποίσσες θα την απολαύσεις όταν ο καιρός είναι μπουνάτσα.

Συνοπτικά: παραλίες με άσφαλτο >> Γυαλισκάρι, Οτζιάς, Ορκός, Ποίσσες, Παραλίες στον Κούνδουρο (Κούνδουρος, Κουνδουράκι, Φρέα, Λυγιά, Καμπί)

Παραλίες  με δύσκολο χωματόδρομο >>  Καληδονύχι, Συκαμιά, Ψαθί, Καλησκιά

Βατός χωματόδρομος >> Ξύλα, Σπαθί

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ-ΒΟΛΤΕΣ

Ο χαρακτηριστικός Φάρος. Ο πρώτος που άναψε στις Κυκλάδες και ο δεύτερος στην Ελλάδα, ύψους 8 μέτρων, ο φάρος του Αγίου Νικολάου χτίστηκε το 1831 από την Γαλλική Εταιρία Φάρων, πάνω στα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα. Θα τον δεις με το μπει το καράβι στο λιμάνι αλλά πραγματικά μια βόλτα από κοντά αξίζει. Η διαδρομή είναι εύκολη, περίπου ένα  τέταρτο σε βατό μονοπάτι που ξεκινάει από την περιοχή της Κόκκα, μετά το Βουρκάρι

Η Ιουλίδα, Χώρα. Σίγουρα θα κάνεις βόλτα στο κεντρικό καλντερίμι. Προετοιμάσου για ανηφόρα! Αν έχεις χρόνο περιπλανήσου λίγο και στα πίσω, μικρότερα σοκάκια της Χώρας. Από την πρώτη πλατεία, πάνω από το πάρκινγκ, κάνε πάνω δεξιά και αφήσου. Το ωραίο άλλωστε είναι να χαθείς και λίγο. Αν πηγαίνεις όλο αριστερά θα βρεθείς στην κεντρική πλατεία.

 

Ιουλίδα

Ο αρχαίος «Λιόντας» ή ο «Λέοντας της Τζιάς». Στο μονοπάτι που ξεκινάει από τη χώρα και καταλήγει στον Οτζιά θα συναντήσεις το οκτώ μέτρων μνημείο που κατασκευάστηκε τον 6ο-7ο αιώνα πχ. Στην ουσία αν συνεχίσεις το κεντρικό καλντερίμι της Ιουλίδας θα σε βγάλει στο λιοντάρι. Αφού «βγάλεις» όλη την ανηφόρα της Χώρας, μετά είναι μια εύκολη και ευχάριστη διαδρομή.

Το Κάστρο της Χώρας. Στην πραγματικότητα δε θα δεις κανένα κάστρο σήμερα, είναι όμως μια όμορφη διαδρομή. Με το που μπεις στην πρώτη στοά θα συναντήσεις την ταβέρνα «Πιάτσα» και απέναντι το καφέ «Φιλάκιας». Κάνεις αριστερά και ανεβαίνεις τα σκαλιά. Άσε το σοκάκι να σε οδηγήσει.

στην Ιουλίδα θα βρεις αρκετό χρώμα

 

-Το μοναστήρι της Καστριανής. Μοναδικό το σημείο, αξίζει μια επίσκεψη. Ρωτήστε τι ώρες είναι ανοιχτό το μοναστήρι.

 

το μοναστήρι βρίσκεται σε μοναδική θέση!

Ο Άγιος Συμεών, στην Κάτω Μεριά, είναι ίσως το πιο ινσταγκραμικό σημείο του νησιού. Το μεγαλείο της θάλασσα στα πόδια σου! Δε χορταίνω να κοιτάω τη θέα!

ο Αγιος Συμεών, το πιο όμορφο σημείο του νησιού

Ο αρχαιολογικός χώρος της Καρθαίας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος του νησιού έφτασε σε ακμή τον 6ο – 5ο  πχ αιώνα. Το μονοπάτι είναι λίγο δύσκολο λένε (Εγώ 10 χρόνια στη Τζιά και ακόμα δεν έχω πάει!)

Η χερσόνησος της Αγίας Ειρήνης, ακριβώς απέναντι από το Βουρκάρι. Εδώ, ανασκαφές που έγιναν το 1960 αποκάλυψαν έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς. Συνδύασε το με τη βόλτα στο Φάρο.

η Αγία Ειρήνη δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Χώρα. Εκεί θα δεις τα σημαντικά ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας καθώς και τα μοναδικά πήλινα αγάλματα, τις Κόρες, που ανακαλυφθήκαν στην Αγία Ειρήνη. Τα πενήντα γυναικεία αγάλματα εικάζεται ότι ήταν ιέρειες ή ακόμα και θεότητες!

ΤΟΠΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

-Λόζα, το τζιώτικο προσούτο -Μέλι και παστέλια-Αμυγδαλωτά -Τυριά όπως το ξυνό, η κοπανιστή, το ξυροτύρι και το λαδοτύρι. -Κόκκινο κρασί μαυρούδι

Τιπς: Κάνε μια επίσκεψη στον «Αρισταίο», στο δρόμο για τη Χώρα, και στο υπογράφω ότι δε θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Εκτός από τρόφιμα θα βρεις και καλόγουστα πήλινα, εξαιρετικά σαπούνια και τόσα άλλα για να ψωνίσεις! Στο «Τυράκιον», στην Ιουλίδα, θα βρεις ντόπια τυριά και παγωτά. Δοκίμασε το παγωτό με γεύση ρυζόγαλο! Στο σούπερ μάρκετ «Εκλεκτό» στο λιμάνι, να πάρεις μέλι από ντόπιους παραγωγούς, παστέλια και ιδιαίτερες μπάρες δημητριακών «Ανώγι». Επίσης φυσικό χυμό ρόδι, τοπικής παραγωγής. (Να πάρεις από την κατάψυξη, είναι αγνός, χωρίς συντηρητικά. Άφησε τον στη συντήρηση ένα βράδυ και το πρωί θα είναι έτοιμος).  Τέλος, στον «Ξυλόφουρνο του Βασιλώνα» στο λιμάνι μη ξεχάσεις να πάρεις πίτες ταψιού, αγαπημένη μου η κοτόπιτα.

 ΦΑΓΗΤΟ

Για ωραία θαλασσινά θα πας στις «9 Κόρες» στο Βουρκάρι, λίγο τσιμπημένες οι τιμές αλλά αξίζει. Τιπ: θα σου πρότεινα να κλείσεις τραπέζι στο deck πάνω στη θάλασσα, Πήγαινε λίγο πριν δύσει ο ήλιος και απόλαυσε!

το εστιατόριο “9 κόρες”

Στο λιμάνι, στο νέο μαγαζί «Νησί», πολύ προσεγμένο το μενού, το απολαύσαμε πρόσφατα. Στον «Ρολάνδο» θα φας ωραίο φαγάκι και ίσως ακούσεις και τον τρελοκερκυραίο Ρολάνδο να τραγουδάει καθώς σερβίρει! Σημείωσε  ότι όταν έχει καράβι, στα μαγαζιά του λιμανιού, υπάρχει μια αναστάτωση για λίγο. Το «Στέκι του Στρογγύλη», με το υπέροχο σοκάκι του και με ωραία θέα στο λιμάνι, θα απολαύσεις ησυχία καθώς είναι ψηλά, δίπλα στην εκκλησία.

Αν πάλι θέλεις να φας στο μπαλκόνι σου, ήσυχα και οικονομικά, μια πολύ καλή επιλογή είναι το μαγειρείο «Σίμος» στην Κορησσία, από τα πιο καλομαγειρεμένα φαγητά του νησιού! Πήγαινε μέχρι τη 1 γιατί μετά δε θα βρεις μεγάλη ποικιλία.

Όταν ανέβεις στη Χώρα θα πας στο «Στέκι», πολύ καλό φαγητό και ο Γιάννης γλυκύτατος! Στο «Σπίτι» έχω φάει τον καλύτερο κόκορα με μακαρόνια! Πότε θα ξαναπάω;;; Μπαίνοντας στο σοκάκι θα δεις την ταβέρνα «Πιάτσα», είναι ιδανικό μέρος για μεζέ και τσίπουρο. Εγώ δίνω ιδέες…Στην κεντρική πλατεία θα βρεις τον «Παπαρούνα» και το δεν έχω άποψη, πήγα μια φορά πριν καιρό.

Στον  «Οτζιά», στην ομώνυμη παραλία εμείς απολαμβάνουμε απογευματινή μπύρα ή ουζάκι. Φυσικά με τους μεζέδες μας! Ωραιότατη σαρδελίτσα ψητή! Σερβίρουν επίσης στις ξαπλώστρες, πολύ βολικό αν είσαι φαν της οργανωμένης παραλίας.

 

O Οτζιάς από το εκκλησάκι Αγ. Γεώργιος

Στις Ποίσσες για φαγητό μετά τη θάλασσα συστήνω τον όμορφο κήπο στη «Μαργαρίτα», πολύ ωραία μαγειρευτά.

Θα τολμήσω να πω πως η Τζιά δε θα σου μείνει για το φαγητό της, υπό την έννοια ότι δεν έχει κάτι παραδοσιακό στα εστιατόρια της. Σίγουρα όμως θα βρεις νόστιμο φαγητό.

Τιπ: Αν θες να δεις την πραγματική Τζιά πήγαινε μια βόλτα στην Κάτω Μεριά. Θα δεις την αυθεντική, αγροτική πλευρά του νησιού. Κάτσε να φας στην ταβέρνα «τα Πουλαράκια» γνήσιο, νησιώτικο κρέας δικής τους παραγωγής. Μπορεί να συναντήσεις και τους παλιούς νησιώτες να λένε ιστορίες. Αυτά συνήθως τα πετυχαίνεις εκτός καλοκαιριού και είναι μοναδική εμπειρία! Ο Ντίνος και η οικογένεια του είναι τόσο φιλόξενοι!

 

 ΒΡΑΔΙΝΉ ΖΩΗ

Αν θες να ζήσεις βραδινή ζωή και να κλαμπάρεις θα σου έλεγα να μην έρθεις στη Τζιά! Αν και δε βγαίνω συνήθως, γνωρίζω ότι το νησί δε φημίζεται για έξαλα βράδια. Για χαλαρό ποτάκι στη Χώρα υπάρχει ο «Λέων» ενώ στο Βουρκάρι θα βρεις το «Acqua» (πρωην Βινύλιο), το Breeze και το Botzi. Υπάρχει και το ελληνάδικο «Viral» λίγο έξω από το λιμάνι, αλλά είπαμε, δεν είμαι βραδινός τύπος!

στη Χώρα μην περιοριστείς μόνο στο κεντρικό σοκάκι, το ωραίο είναι να χαθείς λίγο

ΔΙΑΜΟΝΗ και ΤΙΜΕΣ

Με ρωτάνε πολλοί αν είναι ακριβό νησί. Όταν πρωτοήρθαμε ήταν ενοχλητικά ψηλά οι τιμές στις ταβέρνες, τώρα πια, που παντού έχουν αυξηθεί, δεν θα το χαρακτηρίζαμε ακριβό.

Τα καταλύματα πάλι στην Τζια δε θα έλεγες ότι είναι πολλά. Συνηθίζεται δε, να νοικιάζονται οι άπειρες βίλες που υπάρχουν. Κλείστε λοιπόν νωρίς το ενοικιαζόμενο που θα βρείτε σε καλή τιμή γιατί στο τέλος μένουν μόνο τα ακριβά σπίτια. Σημειώστε ότι υπάρχει και κάμπινγκ στις Ποίσσες.

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-Η δημόσια συγκοινωνία ενώνει το λιμάνι Κορησσία με τη Χώρα Ιουλιδα, το Γυαλισκάρι, το Βουρκάρι, τον Οτζιά και τις Ποίσσες. Δρομολόγια θα βρεις στη σελίδα του νησιού Kea.gr καθώς και πάρα πολλές άλλες πληροφορίες.

-Το νησί συνδέεται με το λιμάνι του Λαυρίου και χρειάζεται μόνο 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσεις.

-Υπάρχουν 3 πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Λαύριο-Κέα: το Μακεδών, το Μαρμάρι και το Ιονίς. Κάποιες μέρες τη βδομάδα «πιάνει» και το Άρτεμις που κάνει ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

-Για δρομολόγια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπείτε στη σελίδα του πρακτορείου «Στεγάδι» praktoreiokeas.gr

ενημερώσου για τα πολλά μονοπάτια από τη σελίδα του νησιού kea.gr

Η ΤΖΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Ένα νησί, που παρόλο του ότι είναι τόσο κοντά στην Αττική, δεν ήταν πολύ τουριστικό. Δε θα βρεις πληθώρα ενοικιαζόμενων, εστιατόρια και τουριστικά μαγαζιά. Οι περισσότεροι Αθηναίοι  που ταξιδεύουν στο νησί έχουν δικά τους εξοχικά σπίτια.

Αυτό βλέπουμε να αλλάζει. Η Κέα είναι συχνά πια θέμα τουριστικών άρθρων σε μεγάλες σελίδες σαν ένας κοντινός προορισμός. Τα φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ένα ακόμα μεγάλο ατού στις δύσκολες οικονομικά μέρες που ζούμε.

Φυσικά και δε θέλουμε να αλλάζει ένας αγνός τόπος αλλά είναι κάτι αναπόφευκτο. Αυτό που μπορούμε όμως όλοι να κάνουμε είναι να σεβόμαστε τον τόπο που μας φιλοξενεί.

Τέλος θα σας πρότεινα να μην περιοριστείτε στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά να τολμήσετε να τη δείτε την Άνοιξη και το φθινόπωρο. Έχω την τύχη να την έχω δει όλους τους μήνες του χρόνου και σας το λέω… αξίζει πολύ! 

η φύση του νησιού είναι απίθανη όλους τους μήνες του χρόνου

Καλά να περάσετε στο νησί που επιλέξαμε να φτιάξουμε το σπιτικό μας. Στείλτε μου τις εντυπώσεις σας όταν το επισκεφτείτε.

Μαρία Μαζαρού

Για περισσότερα TravelVibe από τη Τζιά, ιστορίες, τιπς και φωτογραφίες, έλα στην παρέα μου στο insta >>  @mazarou.wanders

>>Δες περισσότερα ταξίδια μου εδώ

 

 

© 2023, Maria Mazarou. All rights reserved.

Travel Editor at 11

Γεια σου, είμαι η Μαρία Μαζαρού.

Ζω από πάντα στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι μας στην Τζια.

Ήταν το 2019 όταν μου έγινε η πρόταση να μπω στο Travel Vibe και παρόλο που μέχρι τότε πίστευα ότι δεν μπορούσα να γράψω καλά, δε δίστασα ούτε στιγμή Η χαρά μου πλέον είναι τεράστια που είμαι μέλος αυτής της ταξιδιωτικής κοινότητας.

Μου αρέσει να ταξιδεύω σε μέρη λιγάκι πιο ιδιαίτερα και ήσυχα, όσο γίνεται με λιγότερο τουρισμό. Όσο πιο μακριά και απομονωμένα, τόσο πιο πολύ με εξιτάρει!

Η πιο συχνή ερώτηση προς έναν ταξιδιώτη είναι, ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι. Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα σε αυτή την ερώτηση. Αν πρέπει να πω μία θα πω Μεξικό, πρώτον για την ομορφιά της και δεύτερον για την αγάπη που της έχω. Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω  την εμπειρία μου βλέποντας τη μεγάλη μετανάστευση ζώων στο Μασάι Μάρα της Κένυα, συμμετέχοντας σε κηδεία στην Τάνα Τοράτζα της Ινδονησίας, την τριήμερη κατάβαση του ποταμού Τσιριμπίνια στη Μαδαγασκάρη ή τη δεκαήμερη κατασκήνωση στο εξωπραγματικά όμορφο νησί της Σοκότρα.

Δεν έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε απόλυτο αριθμό, είμαι όμως πολύ περήφανη και τυχερή για τα μέρη που έχω δει!

Στο Travel Vibe θα βρεις άρθρα μου για ελληνικούς προορισμούς και νησιά όπως τα Ψαρά, Παλαιό Τρίκερι και τη Τζια, για κοντινούς προορισμούς όπως την Μπολόνια, τη Φεζ του Μαρόκου και τη Σαναά της Υεμένης, αλλά και πιο μακρινούς όπως για τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, το Ομετέπε της Νικαράγουα και την Κολομβία.

Αυτό όμως που πραγματικά μου αρέσει να γράφω είναι ταξιδιωτικές ιστορίες….Πως πέρασα 3 μέρες μέσα σε μια πιρόγα στη Μαδαγασκάρη, πως ήταν η εμπειρία μου ζώντας 10 μέρες παρέα μόνο με τους 2 οδηγούς στη Σοκότρα της Υεμένης, πως είναι να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την από καιρό νεκρή μητέρα ενός ανθρώπου στο σαλόνι του σπιτιού του.

Στα άρθρα μου δεν επικεντρώνομαι τόσο στα ιστορικά στοιχεία του κάθε μέρους. Αυτά υπάρχουν σε χιλιάδες αράδες στο διαδίκτυο. Στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να οργανώσεις το δικό σου ταξίδι δίνοντας σου πληροφορίες και τιπς, να σε ταξιδέψω και γιατί όχι να σε εμπνεύσω για τον επόμενο σου προορισμό!

#Travelstories #Islander #Summerlover

Γεια σου, είμαι η Μαρία Μαζαρού. Ζω από πάντα στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι μας στην Τζια. Ήταν το 2019 όταν μου έγινε η πρόταση να μπω στο Travel Vibe και παρόλο που μέχρι τότε πίστευα ότι δεν μπορούσα να γράψω καλά, δε δίστασα ούτε στιγμή Η χαρά μου πλέον είναι τεράστια που είμαι μέλος αυτής της ταξιδιωτικής κοινότητας. Μου αρέσει να ταξιδεύω σε μέρη λιγάκι πιο ιδιαίτερα και ήσυχα, όσο γίνεται με λιγότερο τουρισμό. Όσο πιο μακριά και απομονωμένα, τόσο πιο πολύ με εξιτάρει! Η πιο συχνή ερώτηση προς έναν ταξιδιώτη είναι, ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι. Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα σε αυτή την ερώτηση. Αν πρέπει να πω μία θα πω Μεξικό, πρώτον για την ομορφιά της και δεύτερον για την αγάπη που της έχω. Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω  την εμπειρία μου βλέποντας τη μεγάλη μετανάστευση ζώων στο Μασάι Μάρα της Κένυα, συμμετέχοντας σε κηδεία στην Τάνα Τοράτζα της Ινδονησίας, την τριήμερη κατάβαση του ποταμού Τσιριμπίνια στη Μαδαγασκάρη ή τη δεκαήμερη κατασκήνωση στο εξωπραγματικά όμορφο νησί της Σοκότρα. Δεν έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε απόλυτο αριθμό, είμαι όμως πολύ περήφανη και τυχερή για τα μέρη που έχω δει! Στο Travel Vibe θα βρεις άρθρα μου για ελληνικούς προορισμούς και νησιά όπως τα Ψαρά, Παλαιό Τρίκερι και τη Τζια, για κοντινούς προορισμούς όπως την Μπολόνια, τη Φεζ του Μαρόκου και τη Σαναά της Υεμένης, αλλά και πιο μακρινούς όπως για τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, το Ομετέπε της Νικαράγουα και την Κολομβία. Αυτό όμως που πραγματικά μου αρέσει να γράφω είναι ταξιδιωτικές ιστορίες….Πως πέρασα 3 μέρες μέσα σε μια πιρόγα στη Μαδαγασκάρη, πως ήταν η εμπειρία μου ζώντας 10 μέρες παρέα μόνο με τους 2 οδηγούς στη Σοκότρα της Υεμένης, πως είναι να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την από καιρό νεκρή μητέρα ενός ανθρώπου στο σαλόνι του σπιτιού του. Στα άρθρα μου δεν επικεντρώνομαι τόσο στα ιστορικά στοιχεία του κάθε μέρους. Αυτά υπάρχουν σε χιλιάδες αράδες στο διαδίκτυο. Στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να οργανώσεις το δικό σου ταξίδι δίνοντας σου πληροφορίες και τιπς, να σε ταξιδέψω και γιατί όχι να σε εμπνεύσω για τον επόμενο σου προορισμό! #Travelstories #Islander #Summerlover

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.