Fresh Vibes Greece All Over Me

Παλαιό Τρίκερι, το άγνωστο νησάκι

Μάλλον, είναι η πρώτη φορά που το ακούς. Αλλά…κάπου έχεις ξανακούσει αυτό το όνομα…Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι στο χωριό Τρίκερι που βρίσκεται στο τελείωμα του Πηλίου, αλλά στο νησάκι απέναντι από αυτό.

Το Παλαιό Τρίκερι λοιπόν είναι το μέρος που θα σας γνωρίσω εδώ.

Τα μονοπάτια προς τις παραλίες είναι τόσο γραφικά!

Τον τελευταίο καιρό όλο και μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μας για ησυχία. Οι αγαπημένες μας Κυκλάδες έχουν γίνει πια απαγορευτικές από τιμές, δε βρίσκεις ηρεμία πουθενά…έτσι αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την άγνωστη αυτή νησίδα, να γνωρίσουμε κάτι διαφορετικό και θα πω πως δεν το μετανιώσαμε!

Η μέρα δεν ήταν για μπάνιο, ο θαρραλέος μικρός φώναζε…μπείτε, μπείτε είναι ωραία!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ

Υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου. Κάθε Δε-Τρ-Πε-Πα έχει επιδοτούμενο δρομολόγιο Τρικερι-Βολος-Τρικερι με 6€/άτομο για να εξυπηρετεί τους νησιώτες, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή, Βόλος-Τρίκερι-Βόλος με 12€ για να κάνουν οι τουρίστες ημερήσια εκδρομή στο νησί. Τσέκαρε φυσικά πριν πας.

ο Άγιος Ιωάννης στο λιμάνι
Η πλωτή αγορά κάθε Τετάρτη μου θύμισε άλλες χώρες, άλλες εποχές! Γλυκύτατες οι κυρίες με κέρασαν σύκα

Οι ίδιοι έχουν και το θαλάσσιο ταξί που κάνει το δρομολόγιο Αλογόπορος-Παλαιό Τρίκερι. Ρωτήσαμε τι χρωστάμε…Θα πληρώσεις στην επιστροφή, ούτως ή άλλως εμείς θα σας φέρουμε πίσω, μας απάντησαν! Η απόσταση είναι ούτε 10 λεπτά και φτάνοντας μας υποδέχτηκε η Ράνια, η ιδιοκτήτρια του υπέροχου σπιτιού μας.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Τα καταλύματα στο νησί είναι λιγοστά και ήμασταν πολύ τυχερή που βρήκαμε αυτό το διαμαντάκι. Ένιωσα σαν να ήμουν στο εξοχικό φίλων! Ένα καθαρό, πλήρως εξοπλισμένο εξοχικό!

η θέα από το υπέροχο σπίτι που μείναμε

Αν πας κλείσε νωρίς τη διαμονή σου γιατί όσο και να σου φαίνεται περίεργο έχει κίνηση το νησάκι.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να μείνεις στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας για ένα δύο βράδια.

Tο μοναστήρι

 

Πληροφορίες για το μοναστήρι:

H διαδρομή για το μοναστήρι μέσα στις ελιές

Για τη διαμονή σας σημειώστε ότι πρέπει να φέρετε πετσέτες και ό,τι χρειάζεστε για την προσωπική σας υγιεινή, ακόμα και χαρτί τουαλέτας. Σας παρέχουν μόνο ένα κρεβάτι. Για την κράτηση σας καλέστε στο 24230.55.207, 6983.256.263. Το μπάνιο είναι εκτός δωματίου, κοινόχρηστο. -Η χρέωση είναι 10€/μέρα για ένα δίκλινο κελί. -Η πρόσβαση από το λιμάνι είναι λίγο δύσκολη. Ενώ είναι μικρή η απόσταση, η ανηφόρα θα σε κάνει να σταματήσεις αρκετές φορές στα παγκάκια που έχει έξυπνα τοποθετήσει ο δήμος κατά μήκος του μονοπατιού! Μην κουβαλήσεις λοιπόν πολλά ρούχα, άλλωστε δε θα σου χρειαστούν στο νησάκι. Μια σημαντική λεπτομέρεια: στο νησί δεν υπάρχει κάποιου είδους μίνι μάρκετ-παντοπωλείο. Ό,τι θες θα το προμηθευτείς από τα προηγούμενα χωριά ή από το Βόλο.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ

Tαβέρνα Ίσαλος

Οι δύο ταβέρνες, Ίσαλος και Δίαυλος σε θα ικανοποιήσουν. Εγώ αγάπησα λίγο περισσότερο το δεύτερο λόγω του γλυκύτατου Παντελή που μας περιποιήθηκε, μας είπε παλιές, ναυτικές ιστορίες, μας γνώρισε το νησί του. Παρόλο που δεν του φαίνεται την ημέρα το βραδάκι στα ταβερνάκια θα δεις πολύ κόσμο να απολαμβάνει το φρέσκο ψάρι και τη θάλασσα. Φυσικά λειτουργούν και σαν καφέ για πρωινά αφού δεν υπάρχει κάτι άλλο στο νησί.

Έτοιμο το τραπέζι στον Δίαυλο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σημείωσε ότι σε όλες τις παραλίες θα πας περπατώντας. Οι αποστάσεις είναι κοντινές, η διαδρομή ευχάριστη με ήπιες ανηφοροκατηφόρες μέσα από χωράφια με ελιές.

Παραλία Άφετκα

Στο βορρά θα βρεις την Άφετκα, τον Παρδαλό, τον Άγιο Γεώργιο και την Πράσινη παραλία, στο νότο την παραλία του Πυθού, που για μένα είναι και η μοναδική με ωραία νερά.

 

Παραλία του Πυθού

Εδώ θα σε στεναχωρήσω λίγο. Το Παλαιό Τρίκερι δε θα μου μείνει για τα νερά του. Ήταν όμως άδειες που αυτό από μόνο του είναι ανεκτίμητο!

Πύθος, η αγαπημένη μου

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Φτάνοντας στο μοναστήρι θα δεις επιγραφές που σε ενημερώνουν για τη μαύρη ιστορία του νησιού. Το νησί ήταν τόπος εξορίας πέντε χιλιάδων γυναικών, από το 1948-1953. Διαδέχτηκαν άντρες εξόριστους που είχαν μεταφερθεί εκεί νωρίτερα και πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια σε απάνθρωπες συνθήκες  Έζησαν κυρίως σε σκηνές γύρω από τη μονή, μέσα στη βροχή και το κρύο, κάνοντας δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες, με ελάχιστο φαγητό, κουβαλώντας ακόμα και το νερό από το πηγάδι του λιμανιού! Ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά που έζησαν μέσα στην πείνα και στις αρρώστιες!  Αξίζει να ψάξεις και να διαβάσεις περισσότερα για αυτό το κομμάτι της ιστορίας του νησιού.

 

Το Παλαιό Τρίκερι είναι ένα νησάκι τόσο μικρό αλλά με τόση μεγάλη ιστορία!

Χαίρομαι που το γνώρισα, μου θύμισε μια Ελλάδα άλλης εποχής, μακριά από ινσταγκραμικά μέρη. Τόσο ήσυχο που αν ήταν πιο κοντά θα ήθελα να επιστρέφω συχνά.

 Καλά μας ταξίδια                                                                                                                                       Μαρία Μαζαρού 

Για περισσότερα TravelVibe, ιστορίες, τιπς και φωτογραφίες, έλα στην παρέα μου στο insta >>  @mazarou.wanders

>>Δες περισσότερα ταξίδια μου εδώ

© 2023, Maria Mazarou. All rights reserved.

Travel Editor at 11

Γεια σου, είμαι η Μαρία Μαζαρού.

Ζω από πάντα στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι μας στην Τζια.

Ήταν το 2019 όταν μου έγινε η πρόταση να μπω στο Travel Vibe και παρόλο που μέχρι τότε πίστευα ότι δεν μπορούσα να γράψω καλά, δε δίστασα ούτε στιγμή Η χαρά μου πλέον είναι τεράστια που είμαι μέλος αυτής της ταξιδιωτικής κοινότητας.

Μου αρέσει να ταξιδεύω σε μέρη λιγάκι πιο ιδιαίτερα και ήσυχα, όσο γίνεται με λιγότερο τουρισμό. Όσο πιο μακριά και απομονωμένα, τόσο πιο πολύ με εξιτάρει!

Η πιο συχνή ερώτηση προς έναν ταξιδιώτη είναι, ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι. Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα σε αυτή την ερώτηση. Αν πρέπει να πω μία θα πω Μεξικό, πρώτον για την ομορφιά της και δεύτερον για την αγάπη που της έχω. Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω  την εμπειρία μου βλέποντας τη μεγάλη μετανάστευση ζώων στο Μασάι Μάρα της Κένυα, συμμετέχοντας σε κηδεία στην Τάνα Τοράτζα της Ινδονησίας, την τριήμερη κατάβαση του ποταμού Τσιριμπίνια στη Μαδαγασκάρη ή τη δεκαήμερη κατασκήνωση στο εξωπραγματικά όμορφο νησί της Σοκότρα.

Δεν έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε απόλυτο αριθμό, είμαι όμως πολύ περήφανη και τυχερή για τα μέρη που έχω δει!

Στο Travel Vibe θα βρεις άρθρα μου για ελληνικούς προορισμούς και νησιά όπως τα Ψαρά, Παλαιό Τρίκερι και τη Τζια, για κοντινούς προορισμούς όπως την Μπολόνια, τη Φεζ του Μαρόκου και τη Σαναά της Υεμένης, αλλά και πιο μακρινούς όπως για τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, το Ομετέπε της Νικαράγουα και την Κολομβία.

Αυτό όμως που πραγματικά μου αρέσει να γράφω είναι ταξιδιωτικές ιστορίες….Πως πέρασα 3 μέρες μέσα σε μια πιρόγα στη Μαδαγασκάρη, πως ήταν η εμπειρία μου ζώντας 10 μέρες παρέα μόνο με τους 2 οδηγούς στη Σοκότρα της Υεμένης, πως είναι να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την από καιρό νεκρή μητέρα ενός ανθρώπου στο σαλόνι του σπιτιού του.

Στα άρθρα μου δεν επικεντρώνομαι τόσο στα ιστορικά στοιχεία του κάθε μέρους. Αυτά υπάρχουν σε χιλιάδες αράδες στο διαδίκτυο. Στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να οργανώσεις το δικό σου ταξίδι δίνοντας σου πληροφορίες και τιπς, να σε ταξιδέψω και γιατί όχι να σε εμπνεύσω για τον επόμενο σου προορισμό!

#Travelstories #Islander #Summerlover

Γεια σου, είμαι η Μαρία Μαζαρού. Ζω από πάντα στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι μας στην Τζια. Ήταν το 2019 όταν μου έγινε η πρόταση να μπω στο Travel Vibe και παρόλο που μέχρι τότε πίστευα ότι δεν μπορούσα να γράψω καλά, δε δίστασα ούτε στιγμή Η χαρά μου πλέον είναι τεράστια που είμαι μέλος αυτής της ταξιδιωτικής κοινότητας. Μου αρέσει να ταξιδεύω σε μέρη λιγάκι πιο ιδιαίτερα και ήσυχα, όσο γίνεται με λιγότερο τουρισμό. Όσο πιο μακριά και απομονωμένα, τόσο πιο πολύ με εξιτάρει! Η πιο συχνή ερώτηση προς έναν ταξιδιώτη είναι, ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι. Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα σε αυτή την ερώτηση. Αν πρέπει να πω μία θα πω Μεξικό, πρώτον για την ομορφιά της και δεύτερον για την αγάπη που της έχω. Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω  την εμπειρία μου βλέποντας τη μεγάλη μετανάστευση ζώων στο Μασάι Μάρα της Κένυα, συμμετέχοντας σε κηδεία στην Τάνα Τοράτζα της Ινδονησίας, την τριήμερη κατάβαση του ποταμού Τσιριμπίνια στη Μαδαγασκάρη ή τη δεκαήμερη κατασκήνωση στο εξωπραγματικά όμορφο νησί της Σοκότρα. Δεν έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε απόλυτο αριθμό, είμαι όμως πολύ περήφανη και τυχερή για τα μέρη που έχω δει! Στο Travel Vibe θα βρεις άρθρα μου για ελληνικούς προορισμούς και νησιά όπως τα Ψαρά, Παλαιό Τρίκερι και τη Τζια, για κοντινούς προορισμούς όπως την Μπολόνια, τη Φεζ του Μαρόκου και τη Σαναά της Υεμένης, αλλά και πιο μακρινούς όπως για τα νησιά Γκαλαπάγκος, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, το Ομετέπε της Νικαράγουα και την Κολομβία. Αυτό όμως που πραγματικά μου αρέσει να γράφω είναι ταξιδιωτικές ιστορίες….Πως πέρασα 3 μέρες μέσα σε μια πιρόγα στη Μαδαγασκάρη, πως ήταν η εμπειρία μου ζώντας 10 μέρες παρέα μόνο με τους 2 οδηγούς στη Σοκότρα της Υεμένης, πως είναι να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με την από καιρό νεκρή μητέρα ενός ανθρώπου στο σαλόνι του σπιτιού του. Στα άρθρα μου δεν επικεντρώνομαι τόσο στα ιστορικά στοιχεία του κάθε μέρους. Αυτά υπάρχουν σε χιλιάδες αράδες στο διαδίκτυο. Στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να οργανώσεις το δικό σου ταξίδι δίνοντας σου πληροφορίες και τιπς, να σε ταξιδέψω και γιατί όχι να σε εμπνεύσω για τον επόμενο σου προορισμό! #Travelstories #Islander #Summerlover

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.