Fresh Vibes Greece All Over Me

10+1 λήψεις από τα φθινοπωρινά Ιωάννινα

Στα μάτια μου η πιο ερωτεύσιμη και ρομαντική πόλη της Ελλάδας. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, μια πόλη με έντονη κινητικότητα, εξαιρετικό φαγητό και ατμοσφαιρικά vibes. Μια λίμνη που αλλάζει χρώματα ανάλογα τις εποχές και μαζί της αλλάζουν διάθεση όσοι περπατούν δίπλα της. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στα Ιωάννινα, μέσα απο 10+1 λήψεις.

Διαβάστε επίσης: 10 Λόγοι Για να Επισκεφθείς τα Ιωάννινα

Καλωσήρθατε στα Γιάννενα

Fun Fact: H ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων είναι το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα.

Mην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο και το καινούριο Μουσείο Αργυροτεχνίας στη βορειοανατολική ακρόπολη με το Ιτς Καλέ, καθώς και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων στο τζαμί του Ασλάν Πασά. Από τα σημεία αναφοράς, επίσης, το Φετιχέ Τζαμί και ο τάφος του Αλή Πασά στη βορειοδυτική ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

Μύθοι και παραδόσεις ξυπνάνε στην λίμνη Παμβώτιδα

Tις πιο όμορφες λήψεις από τα Ιωάννινα θα τις βγάλετε δίπλα στη λίμνη.

Η λίμνη Παμβώτιδα και το χαρακτηριστικό νησάκι της λίμνης ή νησάκι της Κυρά-Φροσύνης είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και όχι άδικα. Άλλωστε πόσες ελληνικές πόλεις έχουν την τύχη να διαθέτουν λίμνη;

Το νησάκι αυτό είναι λοιπόν ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά που βρίσκονται μέσα σε λίμνες και αν το επισκεφθείτε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές γεύσεις που περιλαμβάνουν πέστροφα αλλά και χέλια και φυσικά μια βόλτα στο Μουσείο του Αλή Πασά.

Fun Fact: Tο σπήλαιο Περάματος βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων και έχει μήκος περίπου 830 μέτρων και έκταση περίπου 14400 τ.μ. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από κατοίκους της πόλεως που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς των ιταλικών αεροπλάνων το 1940.

Εβίτα.

© 2020, . All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.