Fresh Vibes World Stories

Αρχαιολογικός χώρος Coba: Μια μέρα στον κόσμο των Μάγιας

Αρχαιολογικος χωρος Coba. Ανοιχτός ή κλειστος, τελικά;;;

Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται στο Μεξικό. Επισήμως, ο αρχαιολογικός χώρος του Coba είναι κλειστός ήδη από το 2021. Ο λόγος είναι η διαμάχη μεταξύ τοπικών αρχών και κεντρικής κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία, τα ποσοστά κέρδους κτλ.
Έτσι λοιπόν, στο Tulum που βρισκόμασταν, είδαμε πολλές πινακίδες που ανέφεραν ότι το Coba δε λειτουργεί.

Στο Meli Melo που μέναμε, ο ιδιοκτήτης μας ενημέρωσε ότι οι τοπικές αρχές εξυπηρετούν το χώρο, δίχως να λαμβάνουν υπόψιν την άλλη πλευρά. Έτσι, απλά οδηγήσαμε ως εκεί, όπου λειτουργούσαν εκδοτήρια που είχαν στήσει οι ντόπιοι, παρακάμπτοντας το όλο ζήτημα. Απίστευτο, αναμενόμενο για Μεξικό, ποιος ξέρει;

Coba Μεξικό

Χρυσες εποχες των Μαγιας

Σίγουρα πάντως, το Coba ήταν πλέον μια πολύ καλύτερη εισαγωγή στον κόσμο των Μάγιας. Απλωμένο σε συνολική έκταση 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πάνω από 50000 κατοίκους στο αποκορύφωμα της ανάπτυξής του, αποτέλεσε σημαντικότατο κέντρο, κάνοντας εμπόριο με τις σημερινές περιοχές της Ονδούρας και του Μπελίζ!

Coba family travel

Όσο για εμάς; Νοικιάσαμε ποδήλατα και αρχίσαμε να περιηγούμαστε σε πυραμίδες και πανάρχαιες κατασκευές, πάντα στο πυκνό δάσος.

  • Θα βρείτε ποδήλατα για εσάς, αλλά και τρίκυκλα ποδήλατα με οδηγό, σε πολύ χαμηλό κόστος. Είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθεί κανείς στους δρόμους που από παλιά συνέδεαν τις διάφορες κατασκευές των Μάγιας.
Сenote Choo-Ha

Μετά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, είπαμε να πάμε στη cenote Choo-Ha, πολύ κοντά στο Coba. Ότι πρέπει για βουτιά, φωτογραφίες και αναζωογόνηση μετά το ποδήλατο και το περπάτημα στη ζεστή και υγρή ζούγκλα. Το αντίτιμο είναι 100 MXN, περίπου 5 ευρώ το άτομο, υπάρχουν υποτυπώδη αποδυτήρια και εξωτερικά ντους, απαραίτητα πριν την είσοδο στη cenote.

Κατόπιν, ένα άνοιγμα στο έδαφος με στενή σκάλα, μας οδήγησε κάμποσα μέτρα υπογείως. Μοναδική αίσθηση, αντικρίζοντας τα πεντακάθαρα νερά, με μοναδική φυσική πηγή φωτός να αποτελεί εκείνο το άνοιγμα από πάνω μας! Ο μικρός μας καταχάρηκε να κολυμπάει με τη μάσκα του, να χαζεύει ψαράκια και να τρελαίνεται!

Μεξικό Cenote Choo Ha από μέσα

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο με το αναλυτικό πρόγραμμα για τη χερσόνησο Γιουκατάν, οι cenotes στο Μεξικό είναι χιλιάδες. Αν αποφύγετε τις πολύ τουριστικές, θα χαρείτε απίθανες εικόνες παρέα με λίγους ντόπιους, μόνο.

Διάβασε και άλλα World Stories εδώ.

© 2023, Α&Κ Travelife. All rights reserved.

Travel Editors at 12 | Website

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019.

Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού.

Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε.

Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους.

Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια!

Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας.

Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com.

Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! 🙂

#familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

About

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019. Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού. Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους. Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια! Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας. Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com. Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! :) #familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.